zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister ontvangt nieuw magazine over toerisme in Suriname

Minister ontvangt nieuw magazine over toerisme in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 mrt – Het stimuleren van het toerisme in Suriname heeft een hoge prioriteit bij de regering. Samen met de private sector kan het toerisme naar een hoger niveau worden getild. Diverse ondernemers zijn op verschillende manieren hiermee bezig. 

Zo heeft dhr. Freddy Abdoelrahim het initiatief genomen een nieuw magazine over Suriname te ontwikkelen, het ‘I love Su’ magazine, dat in Nederland wordt uitgegeven. Met dit blad wil Abdoelrahim het toerisme in Suriname in Nederland, België en Duitsland promoten. 

Afgelopen donderdag 14 maart heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) de eerste editie uit handen van Abdoelrahim ontvangen. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst op het ministerie. Deze eerste editie is gratis te verkrijgen en is te vinden bij de visumafdeling op Schiphol en bij 300 vaste distributiepunten, zoals toko’s in heel Nederland.

Omdat de kosten voor het maken van het magazine vrij hoog zijn, voert Abdoelrahim gesprekken met bedrijven en organisaties uit de toeristische sector om door het plaatsen van advertenties bij te dragen in de kosten. Daarnaast wil de uitgever kleine ondernemers die zich positief profileren, ondersteunen door gratis reclame te mogen maken in het blad. Het ministerie van HI&T krijgt de kans om tien pagina’s in het blad te vullen met artikelen over Suriname.

De tweede editie van het ‘I love Su’ Magazine zal op 25 april 2019 in België worden uitgegeven en de derde editie in Duitsland. Abdoelrahim hoopt dat er samengewerkt kan worden om de kosten te drukken, waardoor dit magazine nog meer toeristen kan bereiken waardoor Suriname meer bekendheid zal krijgen.  

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. In wat voor situatie we mogen verkeren toch gaat surinamer blijven bedelen om met een projekt te beginnen. Sponsoren zoeken, gratis adventeren, ga zo maar door. Om zo’n boek te kopen, prijsvraag is onvriendelijk.


  Maak melding
 2. Om zijn doelen te laten slagen wil ik dhr. Abdoelrahim adviseren eerst de rovers problematiek samen met de Sur overheid op te lossen. Je kan niet toerisme promoten en tegelijkertijd geen garanties voor hun veiligheid bieden. Door de regering moet bij wet worden geregeld, dat toeristen bij uitvoering der wetten zijn beschermd en die daadwerkelijk moeten worden toegepast. Anders komt er geen hond naar Sur.

  En hoe gaat dhr. Abdoelrahim er voor zorgen dat bij regen Paramaribo niet onder water staat. Het wordt broekspijpen rollen en watertrappelen voor de toeristen.


  Maak melding
 3. Waarom niet een IloveSu toeristen online website i.p.v. een ILoveSu Magazine. We leven in het internettijdperk, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt van maken.

  Hierin zou men alles tot in de puntjes kunnen uitleggen en miljoenen mensen van informatie en voorlichting te kunnen voorzien. Een gemiste afslag die de initiatiefnemer genomen heeft en terug gaat in het prehistorische tijdperk. Deze blunder moet zo mogelijk hersteld worden.

  Boen Sari (hiS)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Het land verkeert in zware financiële problemen…en men gaat zich willen richten op toeristen…hahaha…zolang we deze mensen de garantie niet kunnen geven en de ticket prijzen hoog houden hoop ik voor jullie op een wonder…of hebben we nog 5…?


  Maak melding
 5. Zolang de onrechtvaardige didibri en duivelse trawanten regeren, zal het verder geestelijk en moreel slechter aan toe gaan, vnl onder het gros der ndp zombies en paria’ s. Wie het niet willen horen of weten ddb is werkelijk sinds 1980 de verdelger en verderver van land en volk.


  Maak melding
 6. Dit is totaal niet boeiend. Laten wij eerst kijken hoe ons land elke dag met rasse schreden achteruit gaat. Overal liggen er hopen met afval op straat, in de sloten. Suriname is echt geen visite kaartje voor wij als bevolking. Laat staan de toeristen. Palmentuin wordt door jongeren schoon gemaakt en ontdaan van afval. In plaats dat jullie ouderen jullie tijd verdoen met boekjes maken en laten afdrukken om de schone schijn op te houden voor toeristen, zou het beter zijn de handen uit de mouwen te steken samen met deze jongeren.
  Er worden wereldwijd genoeg beelden vertoond hoe vies en smerig Suriname is. Zwaar vervuild met kwik en andere levensbedreigende rotzooi. Man houden jullie tocht op. Er is genoeg werk aan de winkel. Suriname staat over de hele wereld bekend als Failed State, coca land, drugs etc. Hoe dom ben je bezig om Suriname nog te promoten?? hersenloze kwasten.


  Maak melding
 7. Hoe kunnen ze toerisme binnenhalen en geen garantie geven voor veiligheid. Elke dag hoor j over berovingen. Canada heeft al een negatieve advies gegeven voor reizen naar su. Zijn ze dat al zo snel vergeten. Of stelt canada soms niets voor.
  Ze kunnen ook de toerisme tegemoet komen door gratis appartement te geven in sunny point, latour, flora .


  Maak melding
 8. Ik ben afgelopen week teruggekeerd van familiebezoek aan Suriname. Geen enkel toilet in de vertrekhal had toiletpapier en het toilet van de vrouwen liep over en was verstopt. Een internationale luchthaven waar je met krantenpapier je billen moet vegen. De toiletten worden ook als rookruimte gebruikt. Ondanks melden heeft niemand toiletpapier gebracht. Het is omdat ik vanwege bezoek ouders naar Suriname ga maar als ze er niet meer zijn ga ik er iet naar toe. Ik raad ook mijn Hollandse vrienden aan om elders met vakantie te gaan ipv naar Suriname met het smerige Paramaribo


  Maak melding
 9. De eerste regel is een grote grove leugen die het daglicht niet eens kan aanschouwen. Er wordt geen stuiver uitgegeven aan Toerisme hoe praten we dan over hoge prioriteit?
  Waar is st. Toerisme????????
  De minister gaf aan dat Toeristen uit Ned, waar meer dan 80% van de toeristen vandaan komen, niet zijn prioriteit is maar uit toeristen uit China!! Nu, tel 1+1 op….
  Ga even na bij het ministerie (dat heet: Handel Industrie en TOERISME) welke afdeling zich echt bezighoudt met toerisme en ga hun werken na. Letterlijk niets!! Er is niet eens een toerismewet. Vraag even of er een marketingafdeling voor toerisme is. Geen land kan toerisme als prioriteit hebben als het geen kopercent uitgeeft aan reclame voor het land. Elk land heeft een budget voor het promoten van het land. En Suriname?
  St. Toerisme die een kleine (lees microscopisch kleine) bijdrage leverde is opgedoekt. Er is toen een klein bureautje voor info geopend bij KKF. Iets wat niets voorstelde een jaar daarna…..
  De regering had het lef st. Toerisme op te doeken en dan moet ik nu hier lezen “…….heeft HOGE prioriteit bij de regering”.
  Zoek op internet naar vakantiebestemmingen. Welk keyword je ook nog gebruikt……Su is niet te vinden.
  Wegenbelasting moet geïnd worden zodat ons infrastructuur het mogelijk maakt voor lokalen en buitenlanders om te reizen of zich te verplaatsen. Niet eens een kwart van dat geld zal gebruikt worden voor de infrastructuur. Niet voor onze piepkleine ouderwetse luchthaven.
  Geef me een ander verhaal, maar dat deze regering zich drukt maakt over Toerisme, dat is een broodje aap verhaal……………..


  Maak melding
 10. Met rovers, moordenaars, drugscriminelen als machthebbers van het land, zullen vele toeristen ook beroofd, vermoord en gedrogeerd worden door zijn aanhangers, de oerdomme dwaze ndp zombies.


  Maak melding
 11. spartle:

  Je slaat de spijker precies op zijn kop. Toerisme heeft totaal geen prioriteit en dat getuigt van zo ontzettend gebrek aan inzicht. Op een mooie zaterdag lopen er op de dijk in Volendam meer ( echte) toeristen dan dat er in een heel jaar in Suriname komen.

  Suriname is het enige land in de wereld waar geen toerisme marketing wordt bedreven.

  Te dom voor woorden,


  Maak melding
 12. Ga werken aan wat je die mensen te bieden heb behalve casino’s en rovers. Ik raad iedereen af het land is vies ga maar naar touristische oorden en doe daar kennis en ervaring op. Dus niet alleen kijken.


  Maak melding
 13. Zoals eerder al is gezegd………MEER dan 75% van de toeristen naar SU komt uit NEDERLAND !

  HOE wil je SU promoten als vakantieland als je als Nederlanfse toerist ( die de zo gewenste deviezen brengen ! ) alleen maar op 1 of 2 plaatsen in het hele land kunnen pinnen met hun Nderlandse pinpas ?????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES