donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijVriendengroep 'Himmat' stuurt voor de 15e keer container naar Suriname

Vriendengroep ‘Himmat’ stuurt voor de 15e keer container naar Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/DEN HAAG, 16 mrt – De uit Nederland afkomstige vriendengroep ‘Himmat’ is donderdag jl. met 32 man in Suriname aangekomen. De groep heeft voor de vijftiende keer een 40 voet container met hulpgoederen naar Suriname gestuurd. Het Surinaamse ministerie van Financiën heeft wederom ontheffing van invoerrechten verleend. De goederen in het kader van dit steeds terugkerend project zijn reeds uitgeladen en men is met de verdeling begonnen.

Vele sportverenigingen, behoeftige personen, instellingen en scholen zijn landelijk vooraf in kaart gebracht en zullen in aanmerking komen voor rolatoren, rolstoelen, schoolbenodigdheden, ouderenzorgbedden en meer. VG Himmat heeft in  de afgelopen jaren ondersteund door Stg. OHM Suriname een sterk netwerk van personen en organisaties leren kennen die behulpzaam zijn bij  de invoer, opslag en distributie van deze hulpgoederen.  

Behalve het nobel sociaal-sevawerk zal de vriendengroep enkele vriendschappelijke veteranen voetbalwedstrijden spelen. Bezoeken aan Calcutta, Saramacca en het toeristisch oord Merimi in Brokopondo staan ook op het programma. Zondag 17 maart zullen zij tijdens de Holi Cautal Milan te Sport Complex Kwatta ook donaties doen. Senioren burgers en kindertehuizen zullen worden voorzien van lekker eten, muziek, dans en zang. Dit groots project is tot stand gekomen in samenwerkingsverband met de OHM, Lions Club Kwatta, Yuva dal, CUS en Sportcomplex Kwatta. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. De minister van Financien heeft zijn medewerking verleend voor het inklaren van deze hulp goederen.
  Wat doet Boefdraad met het geld, die bestemd is voor onze gemeenschap?? Moet het buitenland hulpgoederen blijven sturen om de armoede hierin ons land te verlichten. Sang e pesa inie oeng kondre?????


  Maak melding

 2. Hoe is het mogelijk dat Suriname een derde wereldland blijft. Suriname is zo’n rijk land. Alles hebben we voor het grijpen. Olie, goud, rijst, toerisme enz… Maar de regering heeft geen interesse om ook maar iets op te bouwen voor het land, volk. Die wil alleen maar even populair doen en gestemd worden. En daarna vrolijk doorgaan met hun zakken te vullen. Het roer moet om. Op bouta met zijn kornuiten had NOOIT gestemd mogen worden.


  Maak melding

 3. voor 2010 tijdens Venetiaan stond Suriname op de 17de plaats van S werelds rijkste landen
  nu 9 jaren verder staan we met trots op de 9de plaats van S werelds armste landen goed gedaan Boeffie ..


  Maak melding

 4. Gefeliciteerd Vriendengroep ‘Himmat’ !!
  Ik hoop dat jullie de instellingen blijven ondersteunen; de komende tijd zal het hard, heel hard nodig zijn.
  Dat e.e.a. het gevolg is van het afbraakbeleid van huidige regering hoeft geen betoog.
  De mensen die zich afvragen wat Boefdraad met het opgehaalde belastinggeld doet, zijn niet op de hoogte van het echte nieuws.

  Hoop dat jullie het goede werk goed kunnen combineren met een aangename tijd in Suriname.


  Maak melding

 5. De kennis en ervaring: opslag, transport & logistiek, kostenplaatje, goederen, wat voor soort goederen, hoe komen ze aan de goederen, enz, die deze SuriNeds hebben moeten ze andere SuriNeds in Nederland ook delen en over informeren.

  Ook t.a.v. hoe het in Suriname verloopt en hoe lang het allemaal duurt. Ontheffingen, kortom het hele kostenplaatje, enz.

  Advies :
  – langs gaan bij de sociaal culture instellingen van Suriname in de steden en praten met het bestuur over voorlichting en dat en tijd voor belangstellenden, die dit ook zouden willen doen. Want veel Surinamers zitten met spullen, maar willen de kosten voor logisitiek, transport, opslag, enz zo laag mogelijk houden. Als jullie een formule daarvoor hebben, deel het dan met andere SuriNeds, waardoor per saldo Suriname/rs er beter van worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Als Himmat een formule heeft en de oplossing hebben hiervoor, deel het dan met andere SuriNeds,sociaal-culturele instellingen, maak met hen een afspraak, dag en tijd over informatie, opzet, ondersteuners, enz waardoor het ook door anderen kan worden opgezet en er saldo Suriname/rs er beter van worden.


  Maak melding

 7. passant 16 maart 2019 at 12:28,

  Slap gelul.

  Zo werkt het niet en zo zal het nooit werken.

  Iedere organisatie heeft zijn eigen netwerk en organisatiegraad.

  En iedere organisatie wil scoren of in ieder geval laten blijken dat ze het goed doen.
  In het verleden, de tijd van TAMARA,Himos etc., hebben velen geprobeerd om samen te werken; helaas het is faliekant mislukt.

  Wees blij dat organisaties als SuriProf, Laat een Container Varen, Vrienden van Suriname om een paar te noemen ook al sinds de jaren tachtig hun goede werk op kleine schaal voortzetten.
  En vergeet ook de individuele Surined die op zijn manier hulp bied.
  En vergeet vooral niet dat het om Nood HULP gaat, het is de bedoeling dat de regering van Suriname haar zaken goed regelt.

  We rekenen op Chan 🙂


  Maak melding

 8. Ik heb het niet over samenwerken, maar over de kennis en ervaring die ze hebben delen met soort gelijke organisaties, hun succes formule en oplossing.

  Opslag, transport, logisitiek, distributie, kostenplaatje is een vast patroon. Formule en oplossing.

  Waarom zouden ze die kennis en ervaring die ze hebben niet kunnen delen met anderen, soort gelijke organisaties, waardoor anderen ervan kunnen lerenen dit ook nadoen. ieder mag zijn eigen ding doen, maar alles kan gezaagd en schaaft worden, waardoor de formules die de ene organisatie heeft beter voor de dag komt.

  Zouden ze daardoor als ze met anderen in contact komen niet ook van hen die goede dingen over kunnen nemen. Denk je dat alles van hun goed is en van een andere niets zouden kunnen leren. Zo ver ik weet kan je alltijd van een andere iets leren e/o een andere van jouw, tenzij je een dom eikel bent.

  Ik kan je niet volgen. Goed voorbeeld kan een ieder van leren en per saldo beter van worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Veel paarse ndp paria’ s zitten te azen op deze hulpgoederen. Wiens fa deng kosi hindoestani, toch deng paarse dwazen lobi a roti en natuurlijk zullen ze weer zoals altijd zichzelf opdringen met de bede, gi mi no, eeh wang gratis dit eeh dat, eeh ook voo me kind, eeh hebt jullie ook eeh ete eeh blikjesware?


  Maak melding

 10. Top Himmat vriendengroep. Als eerste de hartelijke felicitaties. Jullie moeten met z’n allen toch zeer begaand zijn met het land om dit op te zetten. Vooral voor de minder valide behoeftigen zullen de hulpmiddelen zeer welkom zijn.

  Het nadeel aan de andere kant is, dat op deze wijze een corrupte systeem als de regering in stand wordt gehouden. Ze blijven maar stelen waar zij gekozen zijn door de burgers om het land te besturen.
  Ze schamen zich helemaal niet en houden overal de handen open voor leningen en giften. Leningen ja, de toekomstige generatie zal het moeten terug betalen. Dus zij teren nu op kosten van onze kleinkinderen.


  Maak melding

 11. passant 16 maart 2019 at 13:02
  Zo ver ik weet kan je alltijd van een andere iets leren e/o een andere van jouw, tenzij je een dom eikel bent.

  Ik kan je niet volgen. Goed voorbeeld kan een ieder van leren en per saldo beter van worden.”

  Ik snap je opmerkingen die ik boven aangehaald heb.

  Helaas het is niet anders Ze willen en kunnen niet samenwerking.
  Zelfs vergadering op het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking met stafmedewerkers van deze ministerie heeft dit probleem niet kunnen tackelen.
  Sranan mang lobi njan sranan mang


  Maak melding

 12. wat ik op merk is veel jaloersheid,het is de regering die moet er voor zorgen dat het land goed word bestuurd, en niet aan hun eigen hachje denken en vriendenkring,, sta eens op en zorg voor u mensen,,in u land dezi,


  Maak melding

 13. Samen werken gaan met de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) voor een coalitie met andere/huidige oppositie politieke partijen in Suriname wel lukken om Surinamers bij elkaar te brengen. Je ziet het toch alle etniciteiten zijn in deze nationale politieke partij de VHP aanwezig ( van noord – zuid, oost – west)

  De Surinaamse Kiezers sluiten zich nu al massaal aan bij de VHP. Op 25 mei gaan ze ook massaal voor de kandidaten van de VHP stemmen voor een andere koers van Suriname, waarin de VHP de leiding heeft in de coalitie.

  Chandrikaperkash Santokhi (CS) heeft de uitstraling, kennis, ervaring, bestuurszaken, persoonlijkheid, politiek (inter)nationaal,competenties, contacten, plan van aanpak, etc, nationaal en internationaal om Suriname/rs naar de goede richting/hoogten te brengen.
  Hij is de beste man die Suriname heeft op dit moment en daar mogen de Surinamers, de kiezers heel trots op zijn.

  CS verdient de kans, aan hem zal het niet liggen om je beste man in te zetten voor de president van de republiek Suriname gelet op de huidige situatie van het land. vriend en tegenstanders zullen het met mij eens zijn, dat er geen betere is.

  Ook de diaspora zal dan beter tot zijn recht komen wat betreft samen werken. Diapora is voor elk thuisland in de wereld belangrijk. Zie Joden in USA, elders die Israel ondersteunen en opbouwen, Chinezen overal in de wereld, enz. Mensen uit de derde wereld in het westen die jaarlijks hele grote finaniciele bedragen overmaken naar hun thuislanden, ondernemen, kennis, ervaring, hun netwerken hebben en in hun eigen landen (opzetten en) ondersteunen, enz. Ook Surinaamse in diaspora moeten dat beter gaan doen in Suriname.

  Als ddb een kleine beetje hersenen heeft en de rechter/krijgsraad doet een vonnis over de 8 december 1982 moorden, geeft hij het goede voorbeeld aan zijn gezin, ndp, paarse kakkerlakken en zich zelf en treedt hij af hij geeft een persconferentie, (waar er geen) journalisten bij mogen zijn
  en gaat zich dan aanmelden bij het politiebureau aan de Keizerstraat en geeft hij de dienstdoende platte pet/politieagent van bureau Keizerstraat aan dat hij zich is komen aanmelden om naar SB gebracht te worden om zijn gevangenisstragf uit te gaan zitten. Ook geeft hij de bevolking aan zich rustig te houden en dat Suriname een democratische staat is en dat wie zich schuldig maakt en zich niet rustig gedraagt door de politie aangehouden mag worden. De militairen horen in de Kazerne te blijven, want dit is niet hun taak. Ook zijn eigen beveiligings mensen moeten per direct ontwapend worden en worden opgeheven.

  Pater choenie moet zich muis stil houden en weten dat er een scheiding is van kerk en staat. In de basitiek mag hij zijn gebeden gaan doen en voor ddb bidden ene vergeving vragen voor zijn zonden. Buiten de kerk moet hij zijn mond stijf dicht houden.

  Hierdoor redt hij het klein beetje respect dat hem nog rest en geeft hij het goede voorbeeld dat misdaad niet loopt en wat Surinamerrs uit kunnen leren:

  Eens maar nooit weer.

  awariedomrie misikaba, kan zijn bijbel nemen en weer terug keren naar het oerwoud, een tent daar bouwen en verder te gaan leven, daar onder een Kankantribon gaan zitten en alle bijbelteksten hard voor zich zelf gaan oplezen.

  CS4Pres!

  Het komt wel goed Suriname, CS, De VHP gaan voor die samen werking die erin Suriname nodig is zorgen na 26 mei 2020. Ook internationaal zal die samenwerking beter tot zijn recht komen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Goed zo jongens sturen jullie ook de volgende keer ook voedselpakketten mee.

  Dat hebben we nodig omdat onder onze toeziend oog, wij onze leiders hebben toegestaan, de boel leeg te vreten. En natuurlijk hebben we onder genot van de seki go formaties ook meegedaan.

  Daardoor a mini skeer om nog andere dingen te doen. We kopen brede maar er is geen boter. Moesje hebben we aan het lijnen gezet.

  Maar sturen, jullie maar boikes. Veel zoutvlees, bruine bonen en groene erwten. Niet een te kleine pakket.

  Vergeten jullie die van mij niet 3 keer zo groot te maken. Binnenkort moet ik vlaggen gaan wapperen, dat kost veel energie. Ik ga bezuinigingen om aan die energie te komen op andere spullen. Stuur spullen voor oma en de kinderen.

  Tot ziens hoor jongens. Deze meid gaat als jullie de paketten blijven sturen weer voor 5. Een die hard NDP.

  Waai a fraga. Waai a fraga goed mie


  Maak melding

 15. Vreemd dit te moeten lezen , Ik weet heel goed dat het nodig is dat dit gedaan word…En dan is het Bizar om op een site SU te moeten lezen dat de Hollanders de Pot op kunnen , Dit Commentaar op SU gebeurt waarschijnlijk door of welgestelde of door mensen zonder Brains .


  Maak melding

 16. Passant#@#@#@
  Mijn wens is dat je gelijk krijgt. We moeten nu afwachten, de burgers die steen en been klagen hoe ze economisch zwaar hebben, of ze bij het geven van hun stem bij de les blijven. Maar Surinamers kennende hou ik mijn hart vast. Net voor de verkiezingen wordt hun bergen goud beloofd, gaan naar het stemhokje en wat doen ze, maken weer de verkeerde keuze. Zo gaat de laatste jaren eraan toe.

  Beloftenpakket@@@@ & anderen#####$
  Het is al jaren zo dat iedere maand een boot vol met ladingen van Ned naar Sur vertrekt. Een heel boot vol met producten en medicijnen, dat is toch ontzettend veel. Het zijn de Surineds die het steeds voor hun familie voor elkaar krijgen. Dus je ziet hoe diep de sursband is ingeworteld. Maar ik ga mij steeds weer afvragen of dit de juiste manier van doen is. De ene kant help je ze om de pijn te verlichten, maar het omgekeerde is dat er een verwachtingspatroon ontstaat van gene zijde. De ontvanger gaat steeds weer van uit ,,de boot komt eraan,,. Zo gaan ze over op de automatische piloot met alle gevolgen vandien.


  Maak melding

 17. Wat een gezeur van sommigen hier. Er is een groep mensen in Nederland, Himmat, die zich verbonden voelt met de Surinamers en wil helpen om Suriname te voorzien van zaken waar behoefte aan is maar waar onvoldoende budget voor is. Hoe ze aan die spullen komen, dat is hun zaak. Als je in Nederland woont en dat zo graag wil weten, meldt je dan aan als vrijwilliger in plaats van hier weer als stuurman aan de wal, die alleen maar loze praatjes toetert, te vertellen wat ze moeten doen.
  We mogen aannemen dat er in Suriname een organisatie is die de ontvangst en de distributie regelt. Ook daar hebben in Nederland wonende stuurlieden aan de wal niets over te zeggen, laat staan eisen te stellen. De goederen zijn eigendom van Himmat en overgedragen aan de Surinaamse tak. Zij gaan daar over en verder niemand.

  Bemoei je met je eigen zaken en laat mensen die goed werk doen met rust!


  Maak melding

 18. Iedereen mag een mening hebben in een rechtsstaat en hij die daar moeite mee heeft gaat mijn maar in zijn hokje zitten, waardoor hij daar geen last van heeft. Vooral als je een ouwe l.l bent.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Ik Lever mijn bijdrage aan Suriname, vandaar dat ik op deze website postings plaats. Als ik zie dat anderen het doen vind ik het prima. Ook ik heb mijn netwerk.

  De vraag, wat doe jij voor Suriname?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES