Minister BiZa in Suriname veroordeelt aanslagen Nieuw-Zeeland

85
Minister BiZa in Suriname veroordeelt aanslagen Nieuw-Zeeland
De dader: Brenton Tarrant (Foto: still uit de video van de aanslag)

PARAMARIBO – De Surinaamse minister Noersalim van Binnenlandse Zaken, heeft de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland die vrijdag 15 maart aan zeker 49 mensen het leven hebben gekost, met klem afgekeurd. Minister Faizal Mohamed Mike Noersalim vindt het triest dat mogelijk op grond van hun religie de slachtoffers om het leven zijn gebracht.

Het gaat om de grootste terroristische aanslag op moslims in het Westen. De dader van de aanslagen is de 28-jarige Australische staatsburger Brenton Tarrant (foto). Hij streamde een van de aanslagen ook live op Facebook. Na een uur verwijderde Facebook de video, maar toen was het filmpje al verspreid naar talloze andere websites. Tarrant werd na de aanslagen gearresteerd.

Kort na de aanslagen sprak minister-president Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland haar afschuw over de extremistische terreurdaad uit, gevolgd door de insluitende woorden richting haar getroffen moslimmedeburgers: ‘New Zealand is their home – they are us.’

“Het is erg triest. We mogen de almachtige danken dat wij ondanks verschillen in religieuze opvattingen in Suriname toch van een harmonieuze samenleving kunnen praten. Jammergenoeg is dat in andere landen niet het geval. Ik keur het ten zeerste af”, aldus Noersalim tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Ook de Caricom is geschokt en ontsteld door de gruwelijke aanslagen. “Caricom veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen deze beestachtige terroristische daad gepleegd ingebedshuizen, waar mensen normaal gesproken geborgenheid en vrede zouden moeten vinden. Geen enkele ideologie of filosofie kan zulke gruwelijke daden rechtvaardigen”, stelt de regionale organisatie.85 REACTIES

 1. Ik wens sterkte aan moslims, dit terreuraanslag is een bewijs dat religie niet de gevaar is voor samenleving maar de ideologie van rechts extremisten en salafisten. Het moet tijd worden om terroristen weg te vegen, door martelen, familie onderdrukken en doodstraf invoeren.


  Maak melding

 2. So far so good we still living today. But we don’t know what tomorrow brings in this crazy world. People dying like flies every day. You read about it in the news but you don’t believe it. You’ll only know about it when the man in the long black coat knocks on your door, because you’re his next victim


  Maak melding

 3. Ik keur dit ook niet goed maar het zou de moslims sieren als zij ook de aanslagen op niet moslims zouden afkeuren. Jammer genoeg gebeurd dat niet of te weinig.


  Maak melding

 4. In de nacht van 7 op 8 december 1982 zijn vijftien tegenstanders van het militaire regime van Desi Bouterse op beestachtige wijze omgebracht. Wanneer gaat Caricom dit veroordelen ?


  Maak melding

 5. Meervoudig moordenaar en massaslachter van Moiwana DESIRE DELANO BOUTERSE is door jullie beloond met het presidentschap met amnestie. Ranzig hypocriet volk.


  Maak melding

 6. Ieder persoon die zelf geen geweld gebruikt tegen andersdenkenden, die gedood wordt valt te betreuren. De doden in New-Zeeland ook.

  Wat ik overdreven vindt is de aandacht die nu naar deze doden op dit moment uitgaat. Terwijl dagelijks te lezen en te horen valt, dat Moslims elkaar doden alleen omdat ze behoren tot verschillende stromingen, dus soms een fractie anders denken dan elkaar.

  Haast niemand gaat hier de straat voor op of anderszins. Alsof deze mensen ook geen mensen zijn.

  Nu het gebeurt door een blanke andersdenkende is de hek van de dam. Verontwaardiging overal.

  Een normaal denkend persoon zou dit kwalificeren als hypocrisie. Daar doet deze Minister ook aan mee.

  Het zou hem sieren als hij de gelegenheid te baat had genomen om iedere actie van andersdenkenden die vermoord worden, zonder dat deze andersdenkenden geweld gebruiken te veroordelen of te betreuren.

  Je scharen achter een rij van hypocrieten als een kip zonder kop. Biedt geen troost. Het getuigd van valse meeleven. Het maakt je geen mini-ster. Maar je ster-mini


  Maak melding

 7. Worden aanslagen gepleegd met vele doden door moslims op niet moslims dan zeggen de meeste moslims dat ze zich niet verantwoordelijk voelen.
  Is het andersom dan zijn ze heel hard aan het janken. Dan vragen ze om aandacht van de hele wereld. Dan moet de wereld delen in hun verdriet.
  Ik ben faliekant tegen moord op wie dan ook, maar moslims juichen als niet moslims door hun mensen worden vermoord. Moslims zijn gelovigen die niet open staan voor anders gelovigen.
  Waar was Noersalim met zijn reactie toen in februari in India Kashmir door terroristen uit Pakistan 40 Indiase paramilitairen zijn gedood? Was hij toen stom om zijn medeleven te betuigen.
  Blijkbaar was hij aan het feestvieren dat Pakistan weer Indiērs had vermoord. Deze snotaap moet echter niet vergeten dat er ook moslim paramilitairen daarbij zijn omgekomen.


  Maak melding

 8. @ Jiyani wat ben jij een hatelijk persoon. Zit er zoveel haat in jou dat je eigenlijk zegt eigen schuld dikke bult. Je haalt een aanslag die in India plaatsvond waarbij 40 Indiase militairen omkwamen. Gelukkig waten het militairen en geen burgers ! En als jij een eerlijk mens zonder haat bent dan weet jij net als ik dat India een vieze oorlog voert in het noorden van het land en genocide pleegt op de moslimbevolking.Gelukkig dat China een flink deel van Noord India bezet houdt en dat is geruststellend want mensen zoals jij zijn levensgevaarlijk in hun ideologie.


  Maak melding

 9. waar zyn de wyze lessen die wy allemaal op school mee gekregen hebben,je kunt sommige dingen niet vergelyken .Fatsoen Respect ,norm en waarden dan moet je niet met een ander vergelyken maar zorgen dat jy weldegelyk dit in je bagage heb .en niet wyzen naar anderen. nobody is Perfect


  Maak melding

 10. @ Jiyani alweer de zoveelste leugen van jouw kant. Zijn het niet de creolen waarop jij afgeeft dan zijn het wel de moslims. Gezien jouw hatelijke bijdragen over creolen en moslims acht ik jou ook in staat om in naam van Hindoe terroristen aanslagen te plegen. Ik weet niet waar jij het sprookje vandaan haalt dat er bij iedere aanslag op niet moslims moslims staan te juichen, maar volgens mij zijn de grootste slachtoffers van de terreurdaden toch moslims zelf. Tien vorig jaar in Charleslotte een blanke christen terrorist tientallen Afro american in een kerk doodschoot, hoorde ik geen een blanke christen die terreurdaad afkeuren. Waren zij ook aan het juichen ? Iedere dag wordt in India wel ergens een moslim door hindoeterroristen van de BJP vermoord zonder dat dit tot afschuw bij Hindoes leidt. Staa die ook te juichen dan ? Je bent een verschrikkelijk mens die deze aanslagen goedkeurt.


  Maak melding

 11. @Baba Sai,

  Weer laat je blijken dat jij een hielenlikker bent van de moslims.
  Heb jij de laatste zin van mijn reactie goed tot je botte hersenen laten doordringen.
  Ga jij dan weer je excuses aan mij aanbieden? Ik heb dat gelezen maar ik wist dat jij daar geen snars van meende en ben om die reden daar ook niet op ingegaan.
  Get lost Baba Sai!


  Maak melding

 12. @Baba Sai,

  Probeer jij nu witte voetjes te halen bij creolen, na al je racistische opmerkingen jegens hen?
  Kom niet weer met je gezeur dat je niets hebt tegen stadscreolen, maar dat je enkel kritiek hebt op de marrons. Dat je Haïtianen in dienst hebt en nog meer van dat soort geblaf.


  Maak melding

 13. @Jiyani

  Denk je dat IS en al terreur organisatie islam vertegenwoordigt?
  Moslims keuren moord af. Hun willen liever vrede dan oorlog. Het probleem is dat westen hekel hebben aan moslims als jongeren gaan kloten in de straat terwijl blanke zelf rotzooi van maken.
  Wie steun de IS terroristen door aanslagen en financiering van wapens? Saoedi’s en VS, denk je dat hun eigen volk om geeft? Dat zijn de grootste kwaden ter wereld en misbruiken naam van God om slechte dingen doen en baas spelen in wereld.


  Maak melding

 14. @Batman,

  Indien moslims moord afkeuren, waarom roepen ze dan dat ze niet verantwoordelijk zijn voor al die moorden die door moslims worden gepleegd?
  Ze verwachten wel dat anders gelovigen altijd naar hun pijpen moeten dansen. Als ze vinden dat het westen een hekel heeft aan hen, waarom vluchten ze dan naar het westen?
  Moslims zijn zeer wraakzuchtige mensen, bij hen is het oog om oog, tand om tand. I.p.v. vrede te stichten, wakkeren ze het kwaad juist aan. Waarom denk je dat hindus in India aan het radicaliseren zijn? Ook dat is een gevaarlijke ontwikkeling!
  Als je het voor de moslims zo graag opneemt, ga er dan voor zorgen dat zij zich anders opstellen naar anders gelovigen.
  Moslims zijn niet vredelievend. Ze schelden op elke niet moslim. Ze zijn een plaag voor de wereld.


  Maak melding

 15. Laat hij de situatie inn Venezuela ook maar veroordelen!!
  Dan is hij wat mij betreft een grote jongen.

  Vraag me overigens af waar de minister van buza is en wat haar commentaar is.


  Maak melding

 16. “De Australische schutter die dood en verderf zaaide in de twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch is de 28-jarige Brenton Tarrant. Een rechts-extremist die blijkens een door hem zelf geschreven stuk gelooft dat de blanke Europese cultuur boven alle andere staat. De Australische premier Scott Morrison noemde het 74 pagina’s tellende dossier van Tarrant ‘een werkstuk van haat’.”

  En wat doen de idioten Jiyani- en.a., niet Tarrant veroordelen maar over moslims en hindoestanen leuteren.

  En dat nadat 49 mensen zijn neergeknald en heel de wereld het over het gevaar van het rechtse radicalisme en racisme( van o.a. Trump, wilders etc. )van de blanken dat een gevaar vormt voor de wereld.


  Maak melding

 17. @ Allen die struisvogels spelen. De islam, is lam als het gaat om een imago van vreedzaam te creëren in het huidig tijdperk.

  Er zijn lees goed weinig terroristische organisaties die zich beroepen op het hindoeïsme, boeddhisme, christendom en jodendom om wereldwijd aanslagen te plegen, waarbij vele onschuldigen het leven daarbij laten.

  Tenzij men dronken is van haat zal men dit afkeuren. Welke redenen dan ook. Het treffen van onschuldigen moet moet moreel en ethisch betekenen afzien van geweld.

  Vele terroristen, die zich afficheren als Moslims doen het bovenstaande niet. Hun broeders en zusters in naam van het geloof veroordelen dit vaak niet, niet krachtig genoeg of kijken weg, onder het mom ik ben hullie niet, ik begrijp de Koran anders.

  De witte politiek correcte en zwarten dragen hiertoe ook bij door hun drogredeneringen. Zoals er zijn vele moslims in de wereld die niet geweldig zijn. Alsof een weldenkend mens anno deze eeuw zou beweren dat iedere moslim gewelddadig is.

  Hypocrisie, ik wil zien hoe groot de verwondering bij velen zullen zijn als we straks horen dat de ene moskee van de ene groep aangevallen is door moslims die een andere stroming aanhangen.


  Maak melding

 18. Ik heb de lange versie, ruim 12 minuten van zijn zelf gestreamde actie gezien. Deze gestoorde figuur moeten wij plaatsen in de categorie gekken als de Noor Breivik die in 2011 in Utoya een aanslag pleegde. Deze Australiër vond het ook nog leuk wat hij gedaan heeft. Zijn actie voerde hij uit vanuit zijn gestoorde overtuiging voor het belang van de blanke ras, terwijl anderen het doen om hun geloofsovertuiging zoals sommige moslims, hindoes en sommige boeddhisten.


  Maak melding

 19. De minister heeft de enige juiste keuze gedaan en dat is het veroordelen van deze amorele aanslag. De minister spreekt namens de staat Suriname. De minister van BuZa had het ook kunnen doen. Een amorele aanslag is een amorele aanslag. Het maakt niet uit door wie het gepleegd wordt. Het gaat puur om de aanslag, slachtoffers, leed en nabestaanden. Neem nu een land als Iran. De president Hassan Rohani heeft bij verschillende gelegenheden aanslagen gepleegd door moslims op mensen met een ander geloof dan de islam, ten zeerste afgekeurd. Iran zelf is overwegend sjiitisch.

  Er zijn duizenden imams over de gehele wereld die zeer koosjer zijn en die aanslagen gepleegd door moslims, ten zeerste afkeuren. Een geloof is een ding. De mate waarop je het exploiteert kan zorgen voor onheil en verdoemenis. Een geloof straalt goedheid uit, naastenliefde, genade, vergeving, barmhartigheid en voor elkander zijn. Wie om welke reden dan ook de boodschap niet goed vertaalt, zal dan komen op deze verwerpelijke terrorist.

  Een terrorist is een terrorist ongeacht ras, geloof en opvattingen. Het is wel zo dat de Westerse wereld heel gauw geneigd is moslims als terroristen te accentueren terwijl in deze zelfde landen op een frequente basis terrorisme plaatsvindt. Maar dan gaan zij een andere benaming zoeken. Als een witte iets doet, is hij of zij waarschijnlijk geestelijk niet pluis, verzin maar wat, maar het is alles behalve terrorisme. En weer gaan we met twee maten meten.


  Maak melding

 20. @Sam,

  Makkelijk om mij voor idioot uit te maken.
  Ik heb de terrorist Tarrant wel degelijk veroordeeld door te schrijven dat ik faliekant tegen moord ben door wie dan ook. Dus ben ik ook tegen hindus die moslims vermoorden.
  Ik roep dan niet dat ik niet verantwoordelijk ben zoals moslims dat doen.
  Ga voor de spiegel staan en kijk in de ogen van een idioot die naar jou terugkijkt!


  Maak melding

 21. De racist Wilders heeft in het programma WNL duidelijk afstand genomen van wat zich in Nieuw-Zeeland heeft afgespeeld.
  Dat wordt maar weer verzwegen door de idioot Sam.


  Maak melding

 22. @jiyani dat jij mijn excuses niet aanvaard hebt laat dan ook zien hoe haatdragend jij bent. Ik ga niet op mijn knieen om excuses vragen en daarbij wie denk jij te zijn om mij keer op keer terecht te wijzen ? In een andere reactie schrijf jij dat moslims niet vredelievend en een plaag voor de wereld zijn. In Suriname is er maar een plaag en die komt van de drugsdealers die bijna allen Hindoes zijn. Daarover hoor ik jou nooit en neem jij Hindoe terroristen in bescherming getuige jouw opmerking over Noord India. Volgens jou heeft een moslim terrorist 40 paramilitairen opgeblazen. Als je de verklaringen van de Kashmiris leest dan wordt het duidelijk dat Indiase terroristen verkleed als militairen een ware terreurbeleid in dat gebied houden. Daarom ook wordt een deel van Noord India door China bezetgehouden en durft India geen actie te ondernemen. Ik ben geen racist maar kun jij hetzelfde ook van jou zeggen ?


  Maak melding

 23. Robbert
  16 maart 2019 at 08:51 En hoe weet jij zo zeker dat moslims terreuraanslagen op andersdenkenden niet veroordelen ? Na de aanslagen in Barcelona en Parijs en in London zijn miljoenen moslims de straten opgegaan om de aanslagen te veroordelen. Dat jij hiervan niet op de hoogte bent laat zien dat jij deze aanslag goedkeurt. Je bent een zeer kwaadaardig gezwel met jouw valse reacties.


  Maak melding

 24. De moslimgemeenschap stil na de aanslagen? Nee, ze veroordeelde ze streng
  De aanslagen in Barcelona en Cambrils zorgden voor massaal veel reacties op de sociale media. Er verschenen vooral berichten van vrede, solidariteit en tolerantie, maar onder de trending hashtag #Stopislam laat de twitterende bevolking zich van een andere kant zien. Ook een bericht op Facebook waarin de moslimgemeenschap ervan wordt beschuldigd hun weerzin voor de aanslagen niet of te weinig te tonen, werd ondertussen bijna 50.000 keer geliket en bijna 100.000 keer gedeeld via Facebook en Whatsapp.

  lva 19 augustus 2017 07u30 Bron: El País
  “Ben jij een moslim in Spanje? Ik wil een betoging, een veroordeling, een banner, een “we hebben er genoeg van” zien. Ik wil jullie gelovigen het zien uitschreeuwen tegen al die moordenaars die vandaag in de naam van Allah een spoor van absurd en zinloos geweld hebben achtergelaten. Ik wil zien dat de moeders van de gedetineerden op tv zeggen dat hun zoon onwetend is en dat hij de Koran niet heeft begrepen. Ik wil de vrouwen van deze klootzakken horen zeggen dat ze walgen van het feit dat ze in een relatie zijn met deze mannen. Ik wil zien dat zijn vrienden en buren hen met de vinger wijzen en verklaren dat dit niet hun religie is, dat ze deze vorm vervolgen en afwijzen.
  Ik wil dat je de straten opgaat en toont dat je deze lafaards veracht, want anders zal ik nooit meer twijfelen en zal je nooit het voordeel van de twijfel hebben. Stel je op als groep, verontschuldig je voor de stilte, in de schaduw maak je jezelf medeplichtig. Als het waar is dat het hier maar om vier zonderlingen binnen de Islam gaat, waar is dan de rest om hen te stoppen? Wie heeft de ballen om naar buiten te komen en duidelijk te maken dat deze moordenaars ons niet vertegenwoordigen? Niet één manifestatie in Spanje en kijk hoe veel doden bij een absurde kruistocht. Stilte doodt geen onschuldigen, maar geeft leven aan de schuldigen en JIJ BLIJFT STIL!”

  De waarheid is anders
  In realiteit heeft de Spaanse moslimgemeenschap de dubbele aanslag via verschillende kanalen veroordeeld en is ze niet stil gebleven zoals wordt beweerd in het bericht.
  Naast mensen die het eens waren, hebben veel gebruikers ook gereageerd met links, foto’s en verwijzingen naar de talrijke manieren waarop de moslimgemeenschap en moslimorganisaties de aanslagen hebben veroordeeld.
  1. De Islamitische Commisie van Spanje
  De Islamitische Commissie van Spanje publiceerde een brief op Facebook waarin ze de aanslagen ten stelligste veroordeelt. Speciaal voor de Moslimhaters en onwetenden onder ons. Jiyani alweer ben jij door mij ontmaskerd als een leugenaarster eerste klas. Je moet je haat zo snel mogelijk zien kwijt te raken want anders ben jij de volgende met racistische denkbeelden.


  Maak melding

 25. Mike Noersalim
  Het gaat om de grootste terroristische aanslag op moslims in het Westen. Weet deze man mini-ster waar New Zealand ligt? Ongeschoold mini-ster wil ik zeggen.

  Mensen vermoord daar is erg triest en goed dat men dat veroordelen. President bouterse vermoord 15 in 1982 maar nog steeds geen mini-ster heeft dat veroordeeld. ze likken allemaal de reet van bouterse.


  Maak melding

 26. @ baba Sao

  Naar ik heb vernomen hebben ze kritisch lezen in Suriname geruime tijd afgeschaft.
  Ik denk dat jij het slachtoffer van bent.

  Ik heb nimmer beweerd dat alle moslims nooit de aanslag op elkaar niet afkeuren. Het lijkt mij logisch dat slachtoffers en zij die hiermee compassie tonen, dat zullen doen. Ik denk dat jij en ik zulke mensen zijn.

  Dat maakt mij echter niet blind voor de realiteit, dat er minder aandacht zowel in de pers en enkele moslim gemeenschappen hiervoor is dan in deze zaak.

  Deze haalt de internationale pers. En geloof me omdat de dader blank is.

  Je kan dat als je wilt tegenspreken. Maar dan zal ik dan nog begrip hebben. Ik heb gewerkt met mensen die dingen totaal anders beleven, dan de doorsnee mens dat doet.

  Aum Shanti


  Maak melding

 27. Als je in een stad die Christchurch heet een moskee opzet en dan nog als een pias[heel anders dan de lokale bewoners] gekleed door het leven gaat,is de duivel verzoeken om je om te brengen.


  Maak melding

 28. @ Perdiep het is bekend dat Trump een racist is, sterker nog na de terreuraanslag in Charlottesville door een rechts extremist gaf Trump de schuld aan de demonstranten. @ Robbert, je kan schrijven wat je wilt maar jouw standpunt dat moslims aanslagen op andersdenkenden niet veroordelen wordt keurig weerlegd. Het is gewoon nonsens dat wat jij beweert.


  Maak melding

 29. @ Baba Sai.

  Een welgemeend advies. Als ik jou was zou ik zelfreflectief kijken hoe je omgaat met gedachten die afwijkend zijn dan de jouwe. Kijken als er daar voor ruimte is, zonder op de scheld tour te gaan.

  Kan je dat niet, dan vind ik het jammer voor je. In ieder geval hoop ik dat je hier lang reageerder blijft. Ik vind fijn ieder keer weer jouw reacties te lezen, al hebben ze niet altijd mijn instemming. Maar daar is discussie nu éénmaal voor.

  Voor mij ben je een verademing met je reacties, zelf al vind je mij een gezwel.


  Maak melding

 30. @ Jacobus 16 maart 2019 at 14:35

  Duidelijk taal !!

  Vraag me af of je de evenknie van de dader in New Zeeland bent.

  De dader is een populist, een racist die leeft volgens de ideologie van white supremacy.
  Als daar surin amers hadden gelopen of Aboriginels of Afrikanen of Hindoestanen in een keurig pak had hij ze ook neergemaaid.
  En dat snapt het duo uit den Haag niet


  Maak melding

 31. Noersalim is een hypocriete klootzak, wanneer een moslim met een bomvest onschuldige burgers de dood inneemt, hoor je hem in geen heinde en verre, het zelfde met hem is om als overloper van de PL, over te lopen met zijn vrienden van de HVB naar de Ndp, om die moordenaar van deze partij steun te verlenen, die notabene in eigen land aanslagen pleegde, waarbij vele slachtoffers te betreuren vielen.


  Maak melding

 32. Noersalim is een echte loopjongen van die paarse roversbende, want die mensenrechtenschendingen door Maduro in Venezuela, worden door hem ook niet veroordeeld, omdat hij weet dat die moordenaar met zijn paarse kliek, achter Maduro staan, doorzichtig mannetje.


  Maak melding

 33. @Sam
  De aanslag was gericht tegen de belijders van de islam en niet zo zeer tegen mensen die als jokers gekleed gaan in een westers land.Maar het dagelijks zien van zulke kleding kan erg aanstotelijk zijn voor niet moslims denk ik.Vooral als je in aanmerking neemt dat zulke mensen al in het prille begin van de islam de bloedlijn van Mohamed uitmoordden.Met de komst van de multi media is ook in Sur.mensen zich zo gaan kleden terwijl dat vroeger heel sporadisch te zien was.Heel uitdagend.


  Maak melding

 34. “Mike Noersalim vindt het triest dat mogelijk op grond van hun religie de slachtoffers om het leven zijn gebracht.”

  En ik een burger van Suriname vindt het ook erg triest dat Mike Noersalim doet alsof hij niet voor een massa moordenaar werkt.
  Mike Noersalim zijn baasje Desiree Bouterse heeft inclusief Moi Wana minstens 30 moorden op zijn naam staan. Noersalim daar zou ik mij het eerst heel diep over schamen.
  Jammeren over wat er op vrijdag in New Zeeland gebeurd is moet Noersalim aan andere geloofwaardige en echte politici overlaten.
  Alles wat Noersalim uitkraamt wordt niet serieus genomen.


  Maak melding

 35. Mike noersalim moet niet lullen….
  Want 99 % van de terroristen is moslim….
  En hij is trouwens minister van BIZA…
  en niet van BUZA….
  Hij kan zich beter bezig houden met de ontwikkelingen in su….


  Maak melding

 36. Een ieder die zich afvraagt waarom tante BUZA niet reageerde maar dat overliet aan Min van Bizar, kan ik vertellen dat uit niet officiële bron ik kan vertellen, dat tante op bezoek was bij de mini-ster van tante. Een bloedige aanslag


  Maak melding

 37. Jacobus 16 maart 2019 at 15:44
  @Sam
  De aanslag was gericht tegen de belijders van de islam””

  Jacobus, Jacobus, wat deed je toen je naar school ging???

  De aanslag was gericht tegen immigratie. De dader is een anti-migratie racist.

  Weet jij de oorzaak ook waarom veel moslims naar het westen vluchten???


  Maak melding

 38. In Tilburg is 12 jaar geleden een Surinamer dood geschoten door een moslim.
  Deze Surinamer had ruzie met een moslim,het was bij woorden gebleven,maar later verscheen deze moslim met zijn broer die een wapen trok en de Surinamer dood schoot.
  De broer die de Surinamer dood schoot is niet berecht maar de broer die ruzie met de Surinamer had.
  Hij heeft de moord op zich genomen en nog steeds loopt die moordenaar vrij rond.
  Tijdens een stille tocht in Tilburg waren er geen moslim te bekennen!


  Maak melding

 39. Waterkant feti disi tof. Mi luku alla sang sma taki. Furu sma soso feti taki. Yu kan sjie habi Sranan fasi, furu lobi feti taki.
  Mi sari unu yere.


  Maak melding

 40. @Baba Sai,

  Zelfs met chloor is jouw gore mond niet meer te zuiveren.
  Alle hindu drugsbaronnen heb ik keihard bekritiseerd. Trouwens er zitten ook moslims bij hoor.
  Wat denk je van Doekhi, die man is echt niet rijk geworden door een normale baan te hebben.
  In een reactie heb je geschreven dat jouw moslimbroeders hebben verteld dat de islam het enige geloof is dat nog zuiver is gebleven. Blijkt hoe zuiver de islam is als moslims uit naam van de islam aanslagen plegen waarbij velen doden zijn gevallen en nog zullen vallen. Allah ho akhbar is jou zeker onbekend.

  Waarom schrijf je niet dat het overgrote deel van de hindus in India de moorden op moslims veroordelen. Alles wat de klok bij jou slaat is het opnemen voor die verdomde moslims.
  Ik als hindu veroordeel dat ook, maar moslims vertrouwen zal ik nooit meer.

  In Pakistan en Bangladesh worden christenen en hindus nog minder dan dieren behandeld. In deze 2 landen wonen haast geen hindus meer. Of ze zijn vermoord of ze zijn uit die landen gevlucht.
  Met wie kunnen de moslims nou echt overweg. De joden, de christenen, de hindus beschouwen ze als hun vijanden. Door deze vijandigheid hunnerzijds, is er bij veel anders gelovigen geen empathie meer voor moslims.

  Ook voor de Chinezen wil jij het opnemen, terwijl Chinezen de Oeigoeren, moslims, in opvoedkampen stopt om hen de chineze normen en waarden bij te brengen. Hoewel ik moslims niet vertrouw, is dit gedrag van de Chinezen onmenselijk. Ik wens geen enkele moslim een slecht leven, maar ik verwacht wel van ze dat ze zich menselijk gedragen naar anders gelovigen.

  In Nederland worden mandirs vernield. De joden worden met de nek aangekeken. Vrouwen die geen moslima zijn, zijn in hun ogen hoeren. Een moslima die tegen mij het lef had om te zeggen dat hindus geen respect voor overledenen hebben omdat wij ze niet begraven maar cremeren.
  Toen ik tegen haar zei dat ze bij leven geen wormen wil aanraken omdat ze vies zijn, maar wel door dezelfde wormen na de begrafenis worden opgevreten, was ze muisstil.
  Moslims keuren alles af van andere gelovigen en willen hun geloofsovertuigingen aan de anders gelovigen opdringen. Zo werkt het niet op de wereld. Het is meer geven en minder nemen. De moslims echter willen het omgekeerde.

  Wat betreft jou vergeven. Je verdient het niet, omdat jouw inborst zeer lelijk is.
  Uit de meeste van jouw reacties blijkt dat. Afgelopen week heb je je excuses aan mij aangeboden, om een week later weer tegen mij tekeer te gaan. Ik had het goed ingeschat, dat je mijn vergeving niet waard bent.


  Maak melding

 41. @Veno,

  Ongeveer 10 jaar geleden had een Turkse moslim in Nieuwegein een hindu jongen vermoord.
  Deze moordenaar is wel veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, maar zal nu weer vrij zijn.
  De ouders, broers en zussen van de vermoorde jongen hebben wel levenslang gekregen.

  Toen een juwelier door marokkandn werd overvallen en toen zijn vrouw 1 van de daders doodschoot, waren zijn ouders en familie heel erg ontdaan.
  Zij vonden dat de vrouw van de juwelier berecht had moeten worden, maar zij werd vrijgesproken.
  Typisch het gedrag van moslims.


  Maak melding

 42. Vraag wie kan mij vertellen, waarom zoveel moslims in westers christelijk georiënteerde landen wonen. Daar ook blijven, kinderen en kleinkinderen krijgen. In de omgeving en cultuur die ze verwerpen.

  Waarom als ze moeten vluchten, het meestal niet is naar Afrika, maar het liefst naar Europa, nieuw Zeeland, Amerika of Australië.
  Eenmaal aangekomen ze allerlei pogingen doen om daar te kunnen blijven. In plaats terug te gaan naar een cultuur die gesteund wordt door vrede. In een land waar het goed toeven is voor vrouwen omdat hun rechtspositie uitstekend door het geloof geregeld is. Waar Christenen geen tweederangs burgers zijn maar gelijken.

  Wie o wie kan mij vertellen waarom. Is het omdat hetgeen ze beweren fake is. Dat het hypocrieten zijn. Stiekem van twee walletjes willen eten. Of dat het ronduit debielen zijn, die blijven wonen waar ze niet willen wonen. Of zijn ze bang dat hun kinderen en kleinkinderen ook als ze terug gaan worden afgeslacht. Zoals nu vaak onschuldigen daar waar ze ontvlucht zijn door zeer vrome vredelievende mensen worden afgeslacht.

  Het antwoord dat anderen het ook doen hoef ik niet. We hebben het over deze groep. Een verwijzing dat misstanden elders ook zijn, maak niet de misstanden die elders plaatsvinden ook goed.


  Maak melding

 43. @robbert als mijn land dat ooit rijker was dan menig ander Westers land platgebombardeerd wordt door het Westen, ligt het voor de hand dat de mensen naar die landen emigreren omdat ze redeneren zoals een ieder in dat geval zou doen. Kan jij mij een reden geven waarom Libië platgegooid moest worden door het Westen? Zomaar een vraag hoor en had Saddam de vernietigingswapens echt in zijn onderbroek gestopt ? Nog een andere vraag die zomaar bij mij opkomt. Waarom worden Afrikaanse en Aziatische oorlogsmisdadigers voor het Int. Strafhof gedaagd maar Westerse oorlogsmisdadigers als Blair, Bush, Netanjahu, Mitterand en Van den Broek buiten schot blijven ? Of is het niet zo dat westerse landen een vrijbrief hebben om te moorden te plunderen in Afrika en het midden Oosten ? Misschien betaalt het Westen eindelijk de prijs voor het beleid dat het Westen in Afrika en in Isl landen voert.


  Maak melding

 44. Ondanks al die moordpartijen door moslims en Turken is het mijn geloofsgenoot geweest die de grote Mahatma Ghandi doodschoot. De moordpartij wordt tot op heden vanuit het Hindoegeloof gerechtvaardigd en bijna alle Hindiefundamentalisten staan achter deze moordpartij. Ik kan de moord op Ghandi niet in de schoenen van Moslims of het geloof Islam schuiven. Hoe gewelddadig moet het Hindoegeloof dan niet zijn ?


  Maak melding

 45. @Baba Sai,

  Benazir Bhutto is vermoord door een moslim. Moet ik nog meer namen noemen van mensen Diever oord zijn door eigen mensen/geloofsgenoten?
  Je bent spijkers op kaag water aan het zoeken.
  Koste wat het kost de islam en de moslims willen blijven verdedigen.

  Wat de moord op Mahatma Gandhi betreft ben je aan het liegen dat het hinduîsme tot aan de dag vandaag deze blijft rechtvaardigen.
  Het zijn hindus, overigens niet alle hindus, die dat doen.
  Oeps, en jij maakt mij keer op keer uit voor leugenaar.
  Shame in you!


  Maak melding

 46. @Cees van Vlaardingen
  16 maart 2019 at 16:12 Jouw verwijt is analytische nonsens. Met betrekking tot de school waar volgens de lokale politiek banden met terroristen onderhouden wordt, is tot op heden geen feiten overgelegde waaruit het beweerde moge blijken. Er wordt alleen iets aangenomen omdat de AIVD iets vermoedt. Verder heeft de AIVD geen concrete aanwijzingen aangeleverd waaruit de banden met terroristen blijkt. Jouw soort begint dan meteen te steigeren en juist van dit soort mensen, die zonder na te denken achter de kudde aanloopt, moeten ideologische partijen het hebben. Ten tweede stel jij dat moslims een dubbele moraal erop nahouden. Doen de Nederlanders het niet ? Russische spionnen werden uit Nederland verwijderd omdat zij een gevaar voor de Staatsveiligheid vormden. Aan de andere kant hebben Nederlandse spionnen volop gespioneerd voor bevriende landen als de VS en voor Israël. En waarom doet het bedrijfsleven zo graag zaken met landen als Saoedie Arabie terwijl dat land de mensenrechten keer op keer aan de laars lapt terwijl een land als Turkije op de zwarte lijst staat vanwege de mensenrechten ? Het Westen ziet China als een gevaar. Waarom eigenlijk ? Ze doen waar ze zin in hebben en ze zijn niet van het Westen afhankelijk en het Westen vreest dat het zijn superioriteits / machtspositie ten faveure van China kwijtraakt. Dat is het werkelijke probleem toch Cees ? Je bent zelf een hypocriet !


  Maak melding

 47. @Baba Sai,

  Jouw reactie van 16 maart 2019 at 20.00 uur is gebaseerd op haat. Dus omdat het westen Afrika en moslimlanden heeft platgebombardeerd, is het te rechtvaardigen dat moslims hetzelfde mogen doen in het westen? Laat dat nou het punt zijn dat Robbert in de laatste alinea van zijn laatste reactie stelt. Maar bij moslims gaat het altijd om oog om oog tand om tand.
  O wee en ik ben haatdragend omdat ik jou niet heb willen vergeven.


  Maak melding

 48. Jiyani lellenie Mahatma Ghandi was in tegenstelling tot Bhutto een wereldburger en iemand die door iedereen op handen gedragen maar niet door Hindoe terroristen. Vandaag wordt de moordenaar van Ghandi binnen de BJP geeerd en aanbeden. En wat de schrijfwijze van de naam betreft …. zelfs deze schrijfwijze Khandi is mogelijk.


  Maak melding

 49. @Baba Sai,

  Heb je hoge koorts? Wat een gewauwel! Benazir Bhutto was net als Gandhi een mens en daar gaat het om. Het is Gandhi en geen Ghandi. De uitspraak van een woord/naam is gelijk anders als je een letter niet op de juiste plaats schrijft.


  Maak melding

 50. @Jiyani-
  16 maart 2019 at 20:34. Het is op dit moment 29 graden en als jij Bhutto op dezelfde voet met Ghandi / Khandi stelt dan heb jij ze niet allemaal op een rijtje. Dat jij niet spoort en feiten maar al te graag verdraait wist ik wel. Maar wat je nu beweert laat zien dat ik jou niet serieus moet nemen. Vergelijk het maar met lectuur en litteratuur. Voor jou zijn alle moslims onbetrouwbaar en terroristen en jankers. Zijn dat voor jou dan geen mensen of ben je een met een gespleten persoonlijkheid ? He klopt wel toch dat die Hindoeterroristen van de BJP de moordenaar van Ghandi ji aanbidden ?


  Maak melding

 51. Zolang de moslims en de rest van de Surinamers in vrede leven is het prima.
  De mensen van Nieuw Zeeland weten niet eens waar Suriname ligt.
  R.I.P. allemaal. De wereld is bar en boos.
  Zo vaak gaan onschuldigen dood. Ik begin eerst in MIJN LAND, dan de rest
  Ook in ons geliefd Su.
  Pas weer een voetganger.


  Maak melding

 52. Na het lezen van al deze reacties vraag ik me af of er nog mensen leven anno 2019.

  Het gedrag lijkt meer en meer op dieren die zich hier misdragen.
  Er is geen één en dan ook geen ene geloof die slecht is en misdaden goedkeurt.

  Als iedereen het geloof van een ieder ander respecteert is er niets aan de hand.
  Maar het gedrag hier is om te huilen als ik lees wat voor een haat en nijd allemaal heerst.

  Een ieder in zijn waarde laten lijkt mij het beste keus. Maar dat is ook al moeilijk.
  Of je nou een hindoe moslim christen jood of wat dan ook bent we zijn allemaal mensen. Het zelfde geld ook over Creolen Hindoestanen Javanen Chinezen enz enz.
  We zijn en blijven mensen. De kleur van je bloed is en blijft het zelfde als van een ieder ander mens.

  Ik vraag me af met wat voor een haat de kinderen tegenwoordig dan niet opgevoed worden als ik de reacties hier lees.

  Succes allemaal


  Maak melding

 53. @ baba Sai

  In mijn jonge jaren heb ik ooit een cursus drogredeneringen gevolgd. De voorbeelden die men mij gaf herkende ik niet.

  Een van ze is jezelf constant als groep als slachtoffer positioneren dit om te voorkomen dat je binnen je eigen groep moet bekritiseren.

  Sommige groepen maar ook narcisten kunnen dat helemaal niet. Vooral die een correlatie hebben met grootheidswaan. Vaak geuit in de vorm van wij zijn de besten of wij zijn de lammeren en zij de wolven.

  Welnu. Bijna in het.hele midden oosten, waren het niet westerlingen die in opstand kwamen tegen de oh zo vriendelijke moslimbroeders. Het waren de moslims zelf. De moslims zelf die toestonden dat ze verdeeld werden door het westen. Omdat ze veelal begerig waren voor westerse goederen, decadentie of levensstijl. Dat bedoel ik met hypocrisie aan de ene kant afgeven op het decadente westen en anderzijds hun steunen tegen je broeders omdat je oh zo erg verlangd naar hun producten.

  En ik begrijp ze. Op een kameel rijden een paar uren is prachtig maar geef mij ook als niet westerling na een paar uren het genot van westers denken en levensstijl de auto. Ik heb ook graag airco, dat afkoelt om zweetstank te voorkomen. Ga zo maar door.

  Dus ga niet doen als het westen zonder die oh zo heilig vredelievende collaborateurs, succesvolle invasies uitgevoerd zouden kunnen hebben.

  Ze hebben gretig gebruik gemaakt van de nonwaarden van de moslims.

  En zolang zij gretig blijven om mee te doen aan onze westerse manier van leven. In het westen uitgevonden goederen, zullen ze hypocrieten blijven als ze met een gespleten tong en gedrag blijven leven. Ze zullen onze collaborateurs blijven. Maar wel gevaarlijke. Wat niets is zo onhandelbaar of gevaarlijk als een gespleten persoonlijkheid met een wapen in de hand. Je kan dat vergelijken met apen met een scheermes in de hand. Ze vormen een gevaar voor zichzelf, hun mede apen en zij die niet behoren tot hun en hun mede apen.


  Maak melding

 54. @Baba Sai,

  Door wie word jij eigenlijk serieus genomen?
  Dat ik moslims niet meer vertrouw, wil niet zeggen dat ik vind dat ze geen mensen zijn.
  Dat ik moslims jankerds vind, wil eveens niet zeggen dat ik vind dat ze geen mensen zijn.
  Dat moslims terroristen zijn, wil ook niet zeggen dat vind ik ze geen mensen zijn. Heb ik dat in 1 van mijn reacties geschreven? Jij kan net als velen niet met kritiek omgaan.
  En jij verwijt mij dat ik niet spoor en feiten verdraai.
  Als jij eerbied en respect hebt voor Gandhi ji, neem dan de moeite die ook te tonen door zijn naam foutloos te schrijven. Maar je bent gewoon te eigenwijs om te begrijpen wat ik bedoel!


  Maak melding

 55. ELKE BURGER moet de RECHTSSTAAT verdedigen en koesteren !

  ELKE BURGER IS GELIJK VOOR DE WET ! IEDEREEN GELIJK BEHANDELEN !

  ELKE BURGER moet staan VOOR GRONDWET EN MENSENRECHTEN !

  ELKE BURGER MOET STAAN VOOR ALLE MENSENRECHTENVERDRAGEN !

  LEEF VOLGENS WET EN GRONDWET en GEEF ANDEREN LEEFRUIMTE !

  NIEMAND IS BETER DAN EEN ANDER OP BASIS VAN RELIGIE OF ANDERE
  DOGMA´S !

  BEOORDEEL Of VEROORDEEL NIEMAND OP BASIS VAN JOUW GELOOF !
  WIJ ZIJN VRIJE MENSEN EN BURGERS EN HEBBEN EEN GELOOF OF KIEZEN
  ERVOOR GEEN GELOOF TE HEBBEN ! ELKE MENS IS DAARIN VRIJ !

  LAAT UW DENKEN NIET BEHEERSEN DOOR DOGMA´S DIE DOOR MENSEN
  WORDEN BEDACHT EN ALS RELIGIEUZE WAARHEDEN WORDEN VERKOCHT !

  ZO KOMT ER EEN BETERE WERELD !


  Maak melding

 56. De wereld is een schepping van de innerlijk tegenstrijdig en verdeeld mens.
  De wereld wordt gevoed door goede en boze gedachten en gevoelens van de mens

  Alle geloofsovertuigingen zijn scheppingen van de tegenstrijdig en verdeeld mens,
  de Boom der kennis van goed en kwaad.


  Maak melding

 57. TOEVALLIG telt bij dit PAARSE REGIEM het overheidsGEWELD

  tegen de bevolking van VENEZUELA, totaal niet mee !!!!!!!!!!

  Voor Paars, bestaan de meer dan drie miljoen Venezolaanse
  vluchtelingen niet !

  STOP DE Hypocrieten !!! Leve ALLE MENSENRECHTEN !!!


  Maak melding

 58. De moslims en hun sympathisanten hier doen net alsof India een oorlog voert tegen moslims. De waarheid is dat India het meest tolerante land (te tolerant zelfs) ter wereld is voor moslims en christenen. Nergens op de wereld mogen moslims en christenen zoveel als in India, zelfs niet in pure moslim- en christenlanden.
  Moslims (PAkistan) kunnen het nog steeds niet verkroppen dat de koning van het destijds vrije prinselijke staat Jammu & Kashmir zich bij India aansloot nadat de Pakistani zijn land waren binnengevallen.
  Omdat Jammu & Kashmir een voor het merendeel moslimbevolking had, claimen de Pakistani het als hun gebied en trainen en leiden terroristen op om aanslagen te plegen en de bevolking op te jutten omdat de Pakistani weten dat ze een directe oorlog met India altijd zullen verliezen. Ze hebben al 4 keer een oorlog gestart tegen India, elke keer zijn ze verslagen en het is aan de Indiërs te danken dat ze Pakistan niet bezetten en in vieren deelden.
  Overal in een niet-moslimland waar moslims meer dan 10% van de bevolking uitmaken, zorgen ze voor problemen en afscheidingsbewegingen en aanslagen. Een klein groepje Rohingya’s in Myanmar bezorgden de Buddhisten zo ontzettend veel problemen, dat ze er echt gehaat worden. Vervolgens vluchtten de Rohingya’s naar de buurlanden zoals Bangladesh en India. Zelfs het moslimland Bangladesh moet niets van ze hebben en in India worden ze door de grote moslimbevolking illegaal het land binnengebracht en ze grossieren in misdadige activiteiten. En ALTIJD beroepen de moslims zich op de Koran daarvoor. Het beste is dus die Koran te bannen, opdat moslims zich eindelijk als mens gaan gedragen.
  Moslims hebben wereldwijd tienduizenden mensen vermoord in diverse aanslagen, uit naam van Allah en de Koran. Dat ze daarmee het onheil over zichzelf hebben afgeroepen is zo klaar als een klontje. De wereld heeft teveel geduld gehad met ze en gaat keihard terug slaan. Deze aanslag zal niet de enige zijn. Wie niet horen wil moet voelen.
  Moslims maken 100% gebruik van de vrijheden die ze in democratische landen krijgen maar geven zelf niks terug. Ze willen alleen maar hebben, meer hebben, nog meer hebben en raak ook maar 1 moslim aan, dan schreeuwen ze moord en brand, alsof iemand genocide heeft gepleegd op ze. Echt rare lui, die niet in vrede weten samen te leven met anderen wanneer ze 10% of meer van de bevolking uitmaken.
  Willen de moslims vrede, dan zullen ook zij vrede moeten garanderen aan anderen.


  Maak melding

 59. Alle tegenreacties en verwijten richting Baba Sai is ONTERECHT.

  NIEMAND HEEFT HET RECHT EEN ANDER TE DODEN.

  GEEN weldenkend mens met een gezonde geest kan dit goedkeuren.
  Elk religie schrijft liefde en bescherming van de ander voor. Belijders worden idioterige monster en gaan tot deze daden over.

  R.I.P. slachtoffers van terreur.
  Hij zal oordelen.

  Baba Sai een advies, laat je niet frustreren.


  Maak melding

 60. @jaichand even een stukje uit een (zakelijk) tijdschrift over waarom het Westen India met rust laat. Aan de andere kant hoeven Indiërs natuurlijk niet te vrezen dat landen als de VS India zomaar binnen zullen vallen om de olie te stelen. Al het olie dat in India in de grond zit, hebben de Indiërs allang in hun gerechten gedaan. Maar dat zal je wel gemerkt hebben als je een keer Tandoori chicken gegeten hebt in een Indiaas restaurant. Het is eigenlijk ook wel vreemd dat veel banen niet zijn verdwenen naar India, een land met lage loonkosten. Je zou toch denken dat juist terroristische organisaties ook aan outsourcing doen. En ja India was tot 1992 een tolerant land totdat Hindoeterroristen een moskee aanvielen en met de grond gelijkmaakten. Hierbij zijn ruim 2000 voornamelijk muzelman omgekomen door de terreurdaad. De president van India dhr. Modi was destijds als chief minister mede verantwoordelijk voor de rellen en als Hindoe fascist stond hij toe dat hindoe terroristen aanslag na aanslag op moslims pleegden. Hindoes verwijten Bouterse een massamoordenaar te zijn maar de Hindoe massamoordenaar Modi wordt door hen op handen gedragen. Na de laffe terreuraanslag in 1992 en de rellen in 2002 is het gedaan met de tolerantie in India en dut is geheel te wijten aan de Hindoes. Natuurlijk nemen moslims op hun wijze wraak logisch toch ? En jouw bewering dat India een tolerant land is ? Dagelijks worden meisjes verkracht en vermoord, kinderen worden aan Kali opgeofferd, moslims en Christenen worden belaagd en vermoord, Hindies uit lagere kasten worden gediscrimineerd en vermoord om hun organen, fascistische bewegingen als de RSS en de VHP (extreem nationalistisch en een terroristische beweging) en nog beweert u dat Jndia tolerant is ? Me mars papa zou een mede forummer zijn betoog hebben beëindigd. Je bent een volksmenner man met je leugens maar juist door al die leugens van Hindoes heb ik bewust afstand van dat geloof genomen.


  Maak melding

 61. Nieuw-Zeelanders leven massaal mee met moslims: ‘liefde wint van haat’

  En hier op waterkant.net woedt een discussie over moorden van/in India en Pakistan alsof één an beide landen betrokken zijn bij de slachting.


  Maak melding

 62. @Sam mijn reacties zijn gericht op een paar dolenden die op een achterbakse manier de aanslagen op moslims goedpraten. In een reactie lees ik zelf dat als moslims zich hadden aangepast aan de plaatselijke regels de aanslagen niet zouden hebben plaatsgevonden. Duidelijk is dat deze sujet geen moer begrijpt hoe een terrorist die zich superieur voelt denkt en handelt.


  Maak melding

 63. Ja is vreselijk maar ben benieuwd wat de moslim broeders hier van zullen vinden,in 2004 hoorde ik ze nog juichen.van dat het een straf van Alla was toen 9000 mensen het leven lieten in Indonesie door die tsnuamie,en nu heeft een burger ze tot in hun Moskee afgeslacht ,wiens schuld zal het dan zijn dat is mijn vraag en schelden doet mij niets hoor,hoor een jongen nog zo zeggen van dat zijn moeder hem leerd dat jij mag ,stelen,moorden van niet Moslims,nogmaals keur dit niet goed daarom zeg ik kijk uit met oordelen,heb een beetje het Geloof bestudeerd .


  Maak melding

 64. @ Aswin ik heb ook het Hindoe geloof bestudeerd en al die bangmakerij en onzin heeft mij toen doen besluiten om het geloof te laten voor wat het is. Al die rotzooi dat de pandit een teken geeft voor het sluiten van een huwelijk door al die hocus pocus poespas gedoe door naar de stand van de sterren te kijken ondertussen zijn zakken vullen.


  Maak melding

 65. BABA SAI,

  Ben je het eens dat je uit de geschiedenis moet leren. En je niet andermans falen moet gebruiken als alibi voor eigen falen, hoe mooi dat ook verklaard. Ik ben die mening toegedaan. Is dat fout.

  Is het fout om te zeggen, dat je uit de fouten van anderen moet leren en niet moet overdoen.

  Is het fout om te denken dat vergelding moreel ethisch te verwerpen is. Vooral als je dit in naam van aanhanger van een godsdienst dit doet.

  Is het juist, dat ik stel dat moslims elkaar in naam van Allah en represailles t.o.v. het westen, veelvuldiger elkaar doden, dan westerlingen dat nu t.o.v. elkaar doen.

  Is het dan onjuist als ik als moslim dan kritisch naar m’n eigen broers kijk en zeg, dit is het niet. Welke excuus dan ook.

  Ik weiger niet zelf kritisch te zijn en ik wantrouwen anderen die de uitroeiing van mijn broers goed praten. No matter welk ideologisch gelul en feiten analyse.


  Maak melding

 66. Robbert
  17 maart 2019 at 19:42 Het ligt er aan wat jij onder geschiedenis verstaat. Vergeet niet dat de Christenen 11 keer geprobeerd hebben om hetzelfde met Moslims te doen wat zij de Jndianen hebben aangedaan. Kan je mij uitleggen waarom sinds 1992 het Westen het meest in conflict met islamitische landen is en daaraan gekoppeld de onderlinge strijd tussen Sjieten en Soennieten? Waarom was in de jaren 70/ 80 daarvan geen sprake ? Het is een feit dat het Westen ALTIJD een vijand nodig heeft om zijn superieuriteit te bevestigen. Morgen, als met de moslimwereld afgerekend is, zal China de vijand zijn. Wedden ?


  Maak melding

 67. @Baba Sai,

  Wat jij niet schrijft is dat de moslims tussen de 200 en 300 miljoen hindus in India hebben vermoord. Ze hebben vrouwen verkracht en met veel geweld hindus bekeerd tot de islam. Gedurende 8 eeuwen is India onderdrukt geweest door de moslims.
  Je weet wel alles wat hindus verkeerd hebben gedaan en nog steeds doen wel te benoemen, maar de slechte daden van de moslims verzwijg je. De moslims zijn echt geen lieverdjes, maar dat probeer je wel ons wijs te maken.
  Nu haal je zelfs de misdaden begaan door christenen aan.
  Ga je afvragen waarom steeds meer moslims de islam de rug toekeren en het christendom omarmen.


  Maak melding

 68. Ai baja, wat een aanslag gepleegd in Nieuw Zeeland allemaal niet teweeg brengt. Voorzover bekend was dit een 1mans actie, dit is heel moeilijk te voorkomen. Net als die shootings in USA en andere 1mans acties over de wereld. Wat wel heel merkwaardig is, is dat er wel een groot onderscheid wordt gemaakt tussen een aanslag op een Westers en niet-Westers land.

  Zou zoiets voorkomen in Nigeria, Irak of Pakistan, dan had de Westerse media hier maar 5 minuten aan besteed…


  Maak melding

 69. Ach, typisch taqiya taktiek van @Baba Sai. Zoveel mogelijk liegen en de feiten omdraaien om de islam te verdedigen is geoorloofd in de islam.
  Baba Sai kan niet eens verklaren hoe het komt dat er zoveel moslims in India zijn. De Indiërs hadden zeker moslimgastarbeiders nodig en haalden die massaal uit de Arabische landen, niet waar @Baba Sai?
  De misdaden van de moslims in India tegenover de Hindus is zelf in geuren en kleuren gedocumenteerd dor de moslims.
  Als je mij een leugenaar noemt – kan me niks schelen – maar waarom noem je je eigen moslim kroniekschrijvers dan leugenaars? Zij hebben gedetailleerd vermeld hoeveel (zie @Jiyani’s comment) en op welke afschuwelijke manieren ze Hindoes hebben afgeslacht en waarom. Go read history, taqiya liar!
  Moslims van Pakistan en hun aanhangers zitten vol wrok dat ze de Hindus niet volledig kapot hebben kunnen maken zoals ze hebben gedaan met vele andere volkeren (Iraniërs, Babyloniërs enz.) ondanks eeuwenlange zeggenschap over de Hindus. Precies hetzelfde is het geval met de christenen. Beide groepen spannen in India dan ook samen om het Hindoeïsme te ondermijnen. Ze vrezen het Hindoeïsme omdat dit de religie is die niet geloof, maar verstand als het grootste goed van de mens erkent. Moslims en christenen daarentegen zweren bij geloof en schakelen hun verstand daarbij uit, want rede en geloof gaan niet samen.


  Maak melding

 70. @Jiyani, is het waar wat jij schrijft ? Zijn er echt tussen de 200 en 300 miljoen Hindoes door moslims vermoord ? Door een Indiase Hindoe wetenschapper is namelijk een ander cijfer vastgesteld en dit aan de hand van wetenschappelijk onderzoek. Hij kwam tot het aantal van hooguit 3 miljoen die tijdens de Mongoolse overheersing zijn vermoord. De overige “197 miljoen” zijn vermoord door bekeerde Hindoes vermoord uit wraak voor de discriminatie voortvloeiende uit het Kastenstelsel. En je stelling dat Hindoes 8 eeuwen lang door Moslims onderdrukt zijn klopt niet. Dat is wetenschappelijk nooit bewezen maar is een aanname op basis van wat extreme Hindoes beweren. Ik meen dat juist de toename van gelovigen onder de Islam het grootst is.En dit zonder dwang hoor. In Afobaka en Apintie bekeren veel Marrons zich tot de Islam en zelden tot het Christendom of het Hindoeïsme waarbij ik me wel realiseer dat de Marrons van oorsprong tot het Islamgeloof behoorden. Ook in India bekeren zich veel Hindoes tot het Islam geloof of het Christendom. Maar dit zal je wel ontkennen.


  Maak melding

 71. De reactie van Jaichand laat mij duidelijk zien waarop hij uit is. Hij probeert namelijk de Hindoes eenzelfde slachtofferrol aan te praten als de Joden. De Holocaust op de Joden is het ergste wat de mensheid ooit gepleegd heeft. En jij durft het woord tolerant in je mond te nemen ?
  Jai Gaurishhankar Har har mahadew

  Kijk maar hoe racistisch India is. Dus Jaichand, mondje dicht en laat je niet op een dwaalspoor zetten.
  Alleen als ze zich tot het hindoeïsme bekeren zei de Indiase premier Narendra Modi in 2014. Islamitische migranten waren infiltranten.

  Mensen die dus al meer dan 47 jaar in India wonen, en hun kinderen en kleinkinderen, moeten als het aan de nationalistische hindoe-regering ligt het land uit worden gezet. Het kan natuurlijk allemaal populistische verkiezingsretoriek zijn, maar als India echt ertoe overgaat om 4 miljoen islamitische onderdanen het land uit te zetten is dit gewoon niets minder dan etnische zuivering. De internationale gemeenschap moet India keihard op de vingers tikken.


  Maak melding

 72. O profeet, strijd tegen de ongelovigen en de huichelaars en wees streng tegen hen. Hun woning is de hel en dit is een kwade bestemming!I’ (Sura 66:9)
  Mijn nobele officieren vertelden me dat de bewoners van Hindustan ongelovigen en afgodendienaren waren. Uit eerbied voor het gebod van de almachtige Allah, gaf ik het bevel voor de expeditie tegen de ongelovigen…
  Toen zei de prins Mohammed Sultan: ‘In het ganse India liggen goud en edelstenen voor het oprapen, en er zijn zeventien goud en zilvermijnen, en mijnen waar diamanten, robijnen en smaragden, en tin, ijzer en koper en kwikzilver worden gedolven…….. en het hele land is aangenaam en verrukkelijk. Nu, aangezien de inlanders voornamelijk polytheïsten en ongelovigen, en afgodendienaren en zonaanbidders zijn, is het volgens de geboden van Allah en Zijn profeet, gerechtvaardigd om hun land in te nemen .’

  (Amir Timur, sprekende tot zijn legeraanvoerders) ‘Mijn reden om India aan te vallen is om een expeditie tegen de ongelovigen te ondernemen, en om de bewoners van dat land volgens de wet van Mohammed (moge de vrede en zegen van Allah met hem en zijn familie zijn) te bekeren tot het ware geloof, en het land te reinigen van het vuil van ongeloof en afgoderij; en opdat we hun tempels en afgoden omver mogen werpen en ghazi’s en mujahid’s zullen worden voor Allah.’


  Maak melding

 73. @Khan

  NIEMAND op aarde dient oordelen te vellen, op
  welke grond dan ook, over ANDERE MENSEN !

  ELKE MENS IS VRIJ !

  ELKE MENS IS VRIJ TE GELOVEN IN EEN RELIGIE,
  OF NIET !

  NIEMAND KAN EEN ANDERE PERSOON TOT ONGELOVIGE
  BESTEMPELEN !
  IMMERS MISSCHIEN IS HIJ DOOR ZIJN GODSDIENST AAN
  TE HANGEN, ZELF ONGELOVIG, ZONDER DAT HIJ DAT
  INZIET !

  PS : LAAT ANDERE MENSEN MET RUST, BELEEF UW GODSDIENST,
  BETREK HET NIET OP ANDEREN ! LET OP DE SCHEIDING VAN KERK EN
  STAAT, UW GODSDIENST IS UW PRIVE-ZAAK !
  WAT ANDEREN GELOVEN OF NIET GELOVEN GAAT U NIETS AAN !


  Maak melding

 74. Hee boois, waarom laten jullie die arme lieve vreedzame moslims met hun vreedzaam boek niet met rust.

  Kijk hoe lief ze omgaan met mensen die anders denken dan hun, bijvoorbeeld met christenen. Hoe lief ze zijn voor homo’s. Welke prachtige wetten ze hebben voor vrouwen. Heel speciale en aparte wetten, want man en vrouw zijn gelijk, vandaar apart.

  Kijk hoe geliefd ze zich gemaakt hebben in Nederland. Iedere Nederlander is weg van ze..Omdat ze steeds zo vriendelijk zijn..

  Echte. Als ze niet vriendelijk zijn is het omdat Nederland Marokko en Turkije en heel Arabië heeft gekoloniseerd, uitgebuit en gekoloniseerd. Daarom verdienen de Nederlanders straf. Homo’s ook.

  Nogmaals laat deze arme onschuldige moslims met rust. Dat ze op hun broers schieten is niet vanwege hun verraad zucht en zucht naar luxe. Laat die arme schaapjes met rust.


  Maak melding

 75. Spijker op de kop, 1998 sriekem een hindoe tempel.ondergescheten heb nooit gehoord dat een moslima aangifte deed van beroving van marrokaantjes op een scooter en is geen incident ,maar struktueel maar niet.alles komt in de krant


  Maak melding

 76. Hai Baia,

  Ik dacht hierover te zwijgen, maar dat er in de tussentijd zoveel reacties door dezelfde personen zijn geplaatst verrast mij ontzettend.

  Ik zal er eens goed voor zitten om te begrijpen waar alle haat en nijd vandaan komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.