zondag, april 14, 2024
HomeFotoSuriname stapt snel over op elektronische visa en toeristenkaarten

Suriname stapt snel over op elektronische visa en toeristenkaarten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mrt – Suriname stapt binnenkort over op het verschaffen van elektronische visa en toeristenkaarten in plaats van het huidig systeem met papier. Hiervoor wordt een online dienst ingezet die personen die wensen af te reizen naar Suriname, met name toeristen, in staat moet stellen om vanuit de comfort van hun huiskamer een visum of toeristen kaart aan te vragen en eveneens de betaling elektronisch te kunnen voldoen.

Deze elektronische visa regeling zal een efficiëntere en veiligere manier bieden voor de aanvraag, afhandeling, en afgifte van visa en toeristenkaart. Hiervoor wordt samengewerkt met VFS Global. Het hoofdkwartier is gevestigd in Dubai en is wereldwijd een van de grootste technologische diensten specialist voor landen op het gebied van visa- en paspoort-uitgifte- gerelateerde administratieve taken.

In februari 2019 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met VFS Global een tweedaagse e-visa workshop georganiseerd. De delegatie van VFS Global werd toen naar Suriname begeleid door Edward Palmer, “Senior General Manager – UK Visas and Immigration VFS Global”. De Surinaamse waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman bestempelde deze workshop als een van de belangrijke stappen in de aanloop naar de introductie van de elektronische visa en toeristenkaarten die het huidig systeem zal moeten vervangen.

Afgelopen week heeft een ondertekening voor de officiële samenwerking met de VFS Global plaats gehad tussen Luziano Truideman en de ‘VFS Regional Head of the Americas’, Bernhard Vijaikumar (FOTO). “Omdat Suriname veel te bieden heeft moet de visum en toeristen kaart procedure eenvoudig en vertrouwelijk zijn voor reizigers”, aldus Truideman.

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. En wat gaat dit allemaal kosten voor de toerist? Is het veilig? Kan men geen fraude plegen met anderen hun identiteit. Hopelijk is alles waterdicht. Succes.


  Maak melding
 2. Geweldig hoor die electronische mogelijkheden !!
  MAAR…………….. toeristen zijn MEER geinteresseerd WAAR zij kunnen pinnen met hun pinpas van hun ( niet-surinaamse ) bankrekening !!!!!!!
  Dat brengt toch de gewenste deviezen in het land en de regering wil toch het toerisme
  zo graag bevorderen ??????
  REGEL DAT dan eerst eens fatsoenlijk !!!!!


  Maak melding
 3. We kunnen niet blijven zeuren en blèren maar gewoon doorgaan. Het is toch van het zotte dat anno 2019 Sur nogsteeds achter loopt met de digitalisering.
  Hopelijk dat het snel wordt geïmpliceerd.


  Maak melding
 4. Heel fijn. Online aanvragen en je krijgt meteen ook online op je email je visa,

  Let op: Ik weet niet of er controle is of onderzoek wordt gedaan naar de aanvrager.

  Straks gaan de jidahisten IS mensen ook visa aanvragen om naar SU te gaan voor een aanslag,

  Wees voorzichting Islamtische banken geven niets voor niets geld, voor wat hoort wat.
  Ze krijgen behoorlijk invloed op islam en hoofddoek…….


  Maak melding
 5. Begint nu eerst met een islam TV zender waar alleen de KORAN en HAAT wordt gezaaid.

  Straks eisen ze ook dat de marrons ook URDU moeten spreken.

  Wacht maar af……………….komt eraan


  Maak melding
 6. @sranang

  Wat zit jij te lullen?
  Vandaag was er in nieuw Zeeland een terreuraanslag gepleegd in moskee door een blanke extremisten. Zijn alle westerse mensen terroristen?
  Misschien moeten moslims toch hier komen, want hun weten wat trots is en weten hoe ze land besturen dan luie Surinamers.


  Maak melding
 7. Sri Lanka heeft sinds enkele jaren een dergelijk systeem. Werkt perfect en de kosten bedragen $ 35,00.
  Nadat je alle gegevens hebt ingevuld (o.a. verblijfadres en reden van bezoek) en de betaling hebt veriicht, ontvang je binnen 24 uur (meestal met een half uur) de bevestiging dat het visum is verleend.
  Van die bevesting moet vervolgens een afdruk worden gemaakt.
  Bij aankomst op het vliegveld wordt hier echter niet naar gevraagd of gekeken.


  Maak melding
 8. Het hele land zit aan de bedelstraf maar de overheid blijft maar geld uitgeven aan allerlei technologieën die ze voorlopig niet kunnen betalen. Ga eerst de productie in het land bevorderen in plaats van geld wat er niet is uit te geven in utopische technologische toepassingen.


  Maak melding
 9. Batman@@@#
  Ik ben het niet eens met jouw opmerking.
  Wanneer moslims weten wat hun trots is en hoe ze het land moeten besturen, waarom vluchten ze dan naar blanke staten. Kijk maar om je heen, overal moslim terroristen waar ze dood en verderf zaaien bij onschuldige burgers. Om een paar voorbeelden; Frankrijk, België, Engeland, India en de Twin Towers.
  En zie dat ze hun eigen moslimstaten kapot maken b.v. Afganistan, Irak, Libië, Sirië en diverse Afrikaanse moslim landen. En Iran is versplinterd geweest en staat nu weer in troebel water. In de golfstaten zijn de olie Sheiks alleen maar rijk. Blanke Europese staten worden overspoeld door moslim vluchtelingen.
  Ik ben eerder bang voor een negatieve gedachten import in Suriname. Houden jullie zoals daar het altijd is geweest. Laat geen externe invloeden toe!!!!!!!


  Maak melding
 10. WanPipel##@@
  Helemaal mee eens.
  Twee gebouwen voor Sur Ambassade is overbodig. Het kost alleen maar klauwen vol veel geld. Maar deze dateerd niet van Bouta tijdperk. Maar stamt af uit het verleden van Lacho & Arron. Hun beleid was er op gericht om zoveel mogelijk hun vrienden als diplomaten te zettelen.


  Maak melding
 11. Batman@@@@@@
  Ik ben nog vergeten Pakistan en Bangladesh te benoemen. Er zitten in Pak vol met allerlei groeperingen hardliners, waar de Pak overheid geen grip op heeft. In Pakistan wanneer een kind wordt geboren heeft al een last van € 26.000 op haar hoofd. Zo hoog zijn hun staatsschulden. Sinds de Pak moslims een eigen staat van India hebben gekregen, zie waar vandaag de dag India staat vergeleken met hun. Bangladesh idem dito. En geen van beide landen hebben hun eigen grondgebied. Maar betreft AALMOES van India, dus eigenlijk nogsteeds Indiaas grondgebied. Wanneer er sprake is van één Bharat Ma en je verdeeld het land, tab to Ma ke Chati tjier dia. Vertaald: het lichaam van je moeder in tweeën gedeeld. Tab aap kahan Sukh karengi.


  Maak melding
 12. Gelukkig want er wordt zeker geknoeid op Schiphol je krijgt geen kwitantie en steeds een ander bedrag, dus mensen pinnen jullie altijd op Schiphol.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES