zaterdag, juni 22, 2024
HomeFotoHoward proeft 'Surinaamse' diepvries roti wereldgroenten van Bonduelle

Howard proeft ‘Surinaamse’ diepvries roti wereldgroenten van Bonduelle

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 15 mrt – Flashback Friday: Comedian Howard Komproe is terug met een nieuwe aflevering van zijn ‘proef programma’ Kom Proeven! En hierin proeft hij samen met collega Murth Mossel de zogenoemde ‘Bon­du­el­le We­reld­groen­te Su­ri­naam­se ro­ti’ 😳uit het vriesvak.

Bonduelle verkoopt het product met de tekst “…Geniet heerlijk van de Surinaamse keuken met deze Roti. Een verrassende groentemix van zoete aardappel, pompoen en sperzieboontjes. Gecombineerd met lekkere kruiden en een vleugje saus. De Surinaamse Roti eet je lekker met rotivellen of rijst!…”

Of dat inderdaad heerlijk genieten is zie je hieronder in een nieuwe aflevering van ‘Kom Proeven!’:

Het is niet de eerste keer dat Howard zich waagt aan een roti proeverij. Begin dit jaar ging hij op pad om ‘het Surinaamse roti verspakket’ van Albert Heijn te proeven:


opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. De tering. Mijn hond krijgt niet eens dit voorgeschoteld. Sodemieter en donderstraal toch op met het verkrachten van Soulfood. Ze, (Howard en Co) hebben gelijk dit walgelijke varkensvoer af te keuren. Met lange tanden eten.🤣


  Maak melding
 2. Eventjes googlen en je vind verschillende recepten om roti plaat te maken en de toespijs. De authentieke gerechten zijn misschien te gekruid en vaak te pittig, dat kan een reden zijn om een beetje af te wijken van een gerechtssamenstelling, maar dit is gewoon een nieuw gerecht.


  Maak melding
 3. Murth heeft het over 2017 waar hebben wij het over. Owroe nieuws. Surinamers die ik ken maken hun stamppot ook met een Surinaamse touch, dus.


  Maak melding
 4. Er gaat niets boven een verse roti die bereid is door mensen die er verstand van hebben en die ook al jaren bereiden.
  Daar kan geen supermarkt of producent van groenten in blik of glas tegenop.


  Maak melding
 5. Noem het “Hollandse roti”..

  Zo verpesten jullie onze naam daar in Nederland. Jullie doen al alsof het hele land om Bouterse draait en vandaar geen officiële bezoeken. Het kan me niet echt boeien.

  Suriname is veel meer dan dat.

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Bij roti hoort maar een soort groente Kousenband met aardappels. Hoe men in Nederland op het idee komt om zoete aardappelen en tuinboontjes te serveren ontgaat mij. Zo meteen komen de Nederlanders de Hindoestanen les geven in hoe ze roti’s moeten bakken.


  Maak melding
 7. Nederland staat culinair hoog aangeschreven met restaurants en smaak.
  Hoeveel restaurants heeft Suriname met een Michelinster, en Nederland.
  Dus hou op met zeuren of jullie eten zo geweldig is.


  Maak melding
 8. Jullie klootzakken verpesten onze roti smaak.
  Zou beter zijn om eerst een pure hindostaanse vrouw Roti te laten proeven. Dan zou zij beter haar oordeel geven.
  Nu proeft een Niet hindostaan…die gene verstand heeft van Roti.


  Maak melding
 9. @Baba Sai,

  Je hebt zeker nog nooit roti met pompoen of met spitskool of met bhata gegeten. Ga dat maar eens proberen. Het is zo eenzijdig om roti iedere keer met alleen kousenband en aardappels te eten.


  Maak melding
 10. Niet alleen in de 4 grote steden van Nederland, weet men de echte Surinaamse roti te waarderen.
  Ik werk op loopafstand van een toko waar rotirollen en gevulde bara’s worden verkocht. De Hollanders, maar ook anderen weten in de lunchpauze hun weg te vinden naar deze toko.
  De rotirollen en gevulde bara’s alsmede de Surinaamse broodjes worden goed verkocht. Men plaatst zelfs bestellingen voor roti met alles erop en eraan om mee te nemen naar huis.
  Ik woon niet in de randstad.


  Maak melding
 11. Er zijn ergere dingen op de wereld dan een slechte rotie, haat en nijd onder de mensen vind ik erger dan een slechte rotie ! ( gezeik in de ruimte ) Wat in Nw Zeeland gebeurt is vind ik erger.
  @ antisuri
  Roti is maar een deel van de Surinaamse keuken ( Hindoestaan niks mis mee ) maar ook niet alle rotie shop in Su verkopen lekkere rotie´s dat geldt ook in NL, ook hier is niet bij alle restaurant het eten lekker, wees eerlijk !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 12. Geen idee hoe dat spul wat door Bonduelle of AH op de markt gebracht wordt wel of niet smaakt, kan me ook niet boeien, ik eet mijn roti wel van mijn vrouw of schoonfamilie en ook daar zijn onderlinge smaakverschillen, en wat maakt het nu uit of je nu i.p.v. kouseband, spersieboontjes gebruikt als er voor mij maar wel eerste hulp bij zit. Spitskool met kip is ook lekker als het maar in massala gemaakt is. Ik heb het liefst de Daal van mijn guyanese schoonmoeder die anders smaakt dan die van kennissen in Commewijne, hetzelfde gaat voor een vrouwtje die op braderieen in het oosten van Nederland met een eettentje staat en claimt dat de barra’s lekkerder zijn dan die uit Nickerie, waar ik het niet mee eens ben, Als ik stampot rauwe andijvie maak krijg ik ook commentaat van conservatief ingestelden, ik bak mijn spekjes in de ene keer Cajunkruiden de andere keer in Shoarma kruiden of paprika/chilimix omdat ik dat lekkerder vind, kwestie van smaak en durven experimenteren , en niet dat kortzichtige gedoe, als ik spaghetti maak zullen er ook italianen zijn die dit geen echte spaghetti vinden, een italiaanse vriend van me vindt het lekker , weer eens wat anders. Surinamers in Suriname vinden dat je alleen daar roti kunt eten , de surinamers in de ranstad vinden dat je het alleen daar kunt eten, en ik vind het net als Jiyani dat het op andere plaatsen in Nl. ook heel goed mogelijk is.


  Maak melding
 13. j.Zwartmans goed dat je de verschrikkelijke terreurdaad in Nw-Zeeland hebt aangehaald. De terroristen die 50 biddende onschuldige mensen in een moskee doodschoten moeten zo zwaar mogelijk worden gestraft.


  Maak melding
 14. ” Het Smaakt naar teleurstelling ”

  Als deze situatie in Amerika had plaatsgevonden had de Surinaamse gemeenschap zich rijk kunnen rekenen op basis van ingediende schadeclaims voor het letterlijk en figuurlijk verkrachten van een van onze nationale gerechten.

  Hollanders hou toch op met deze rotzooi.
  Wij Surinamers blijven toch ook van jullie nationale gerechten af of willen jullie dat wij in de tegenaanval gaan met: andijviestampot met bruine bonen en tri, macaroni met pom en gedroogde vis, of erwtensoep met bitawiri en pakira?


  Maak melding
 15. Jiyani-
  15 maart 2019 at 16:29 Roti met kousenband heeft mijn voorkeur en de meeste restaurantjes serveren de rotiplaat met kousenband en aardappels. Ik zie echter ook een ontwikkeling , vooral in de Brasao wijken, dat roti met gestoofde mango of Jackfruit verkocht wordt. Ik heb toch voorkeur voor de owerwetse roti koesbanti.


  Maak melding
 16. Laat me die gasten brengen om een stevige roti doks of Surinaamse kip te eten met echte kerrie.
  Roti is de plaat. En een roti eet je met je handen en lik je je vinger.
  Straks komen ze met bloemkool in mijn roti.
  Belachelijk.


  Maak melding
 17. Wat een bs …

  En wat een domme komiek om zich hiervoor te lenen geen enkele suri gaat zich hieraan wagen…

  Maar ja voor geld doet deze joker niet moeilijk toch …geld stinkt niet!
  Ookal probeert hij zn sranangmang te verlijden met overleden roties…doe deze shit goed of doe het niet!

  Zonde om dit een roti te noemen …kijk naar die ingredieenten…mi naf bai kowroe dresi jongoe!


  Maak melding
 18. Misschien moet er een patent komen op onze echte rotie-recept. Het kan toch niet zo zijn dat multinationals als Albert Heijn /Bonduelle een hele andere draai geven aan onze Surinaamse Roti?
  Welke ingredienten je wilt geven in eigen keuken moet ieder voor zich weten. Dat voorop gesteld maar van onze authentieke surinaamese rotie hoort men af te blijven.
  wgt Sandra


  Maak melding
 19. Wat een eensgezindheid onder de Surinamers nu het gaat om de Surinaamse roti.
  Roti en bara, pom en pastei, pitjel en saoto soep, chow min en nasi, enz, binden de Surinamers aan elkaar, voor de rest zitten ze als los zand elkaar vast, dan hebben en voelen ze geen binding met elkaar. Wat een volk toch die Surinamers!


  Maak melding
 20. Is wel leuk om deze reacties te lezen , heel Suriname ligt op z’n reet, en ze maken zich druk om roti , dit oversteigd alle fantasieën ,de roti als bottle nek van Suriname, er zijn zat andere dingen om je druk om te maken.
  Hoe is het trouwens in de voedsel schuur van het caricom


  Maak melding
 21. Deze hollandse jongen laat dit soort troep lekker staan. Ik heb massala kip, bami, garnalen sambal en andere gerechten leren maken van mijn Surinaamse collega.
  Gezellige avond en lekker eten.
  Ik schaam me voor de “wereldgerechten” van knorr en bonduelle.


  Maak melding
 22. SuriNeds moeten hun voorbeeldfiguren ondersteunen en niet afkraken. Deze personen zijn goede voorbeelden voor de jonge SuriNeds, Surinamers, waarnaar ze kunnen opkijken en over dromen en aan hun eigen dromen, talenten kunnen werken.

  Deze voorbeeldfiguren moeten wel de talenten in de SuriNeds, Surinamers vinden en hen helpen, waardoor ze ook sterren worden. Er moet ook naar de toekomst gekeken worden voor het nageslacht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 23. @Mojah
  Durf te wedden dat je het filmpje niet eens hebt bekeken. Waarom zou Bonduelle iemand betalen die vervolgens het product afkraakt? Over dom gesproken…

  Leuke review van een leuk duo en Bonduelle staat vrij om te doen wat ze willen. Roti is niet vastgelegd zoals bijvoorbeeld Fetakaas is.

  Ik als Suri zal het nooit kopen of eten en ik denk dat menig Autochtone Nederlander ook wel beter weet. Maar ieder zijn ding…


  Maak melding
 24. Dit soort roti is voor de nederlandse markt. Waarom, omdat nederlanders alles lekker vinden. Ooh lekker , lekker .
  Misschien moet ik ook maar proberen haring in massala op de markt te brengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES