vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenPolitiekVHP voorzitter Santokhi installeert kern Pontbuiten

VHP voorzitter Santokhi installeert kern Pontbuiten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mrt – Op maandag 11 maart jongstleden is er een VHP meeting gehouden op Pontbuiten aan de Petrusweg. Op aandringen van de bewoners van Petrusweg en omgeving heeft Ronny Aloema het initiatief genomen, deze meeting te organiseren. De buurtbewoners waren zeer enthousiast met deze meeting. VHP voorzitter Chan Santokhi en zijn delegatie zijn warm onthaald. Ook is er een VHP kern geïnstalleerd.

Verschillende sprekers hebben het woord gevoerd. Met tal van voorbeelden hebben ze aangetoond dat Suriname richting Venezuela koerst, en dat baart de VHP heel veel zorgen. Het volk pinaart buiten zijn schuld om. De Staat zit met een schuld van bijkans 28 miljard, er is uitgerekend dat de schuld per hoofd 45.00 SRD bedraagt. Wij, onze kinderen en kleinkinderen gaan deze schuld moeten aflossen. 

VHP voorzitter Chan Santokhi, benadrukte dat slechts een kleine groep geniet van de rijkdommen van het land, terwijl bijkans 550.000 mensen in dit land pinaren. Met de Naschoolse Opvang hebben loyalisten van deze regering miljoenen verdiend. Gewezen minister Robert Peneux van onderwijs heeft zelf het parlement voorgehouden dat de staat voor miljoenen SRD is benadeeld.

De VHP voorzitter benadrukte dat het Naschoolse project een heel goed project was maar deze regering heeft samen met loyalisten letterlijk een ‘Njan Patu’ ervan gemaakt door te grabbelen in het Naschoolse project. Hij gaf voorts aan dat als de VHP aan de macht komt, het Naschoolse project wederom ingevoerd zal worden om de arme schoolkinderen te helpen.

VHP voorzitter Chan Santokhi, ging ook kort in op de kwestie van het IMF waarbij Suriname aanvankelijk ongeveer 480 miljoen USD zou lenen tegen een rente van slechts 1 procent. Na de overeenkomst met IMF kreeg Suriname USD 81 miljoen, maar na enkele maanden heeft de president de lening stopgezet. De regering is toen geld gaan lenen op de internationale kapitaalmarkt waarbij een lening genomen is van 550 miljoen USD tegen een rente van 9.25 procent.

Bij het IMF zou deze regering ongeveer 5 miljoen USD per jaar aan rente moeten betalen en nu moeten wij als land bijkans 50 miljoen USD per jaar aan rente betalen, terwijl met dat geld Suriname medicijnen kon kopen, subsidie aan de ziekenhuizen kon betalen etc. Op dit moment betaalt Suriname slechts de rente van die lening, in 2026 zal Suriname het gehele bedrag ineens moeten betalen.

Na de toespraak van de voorzitter van de VHP hebben enkele aanwezigen hun hart gelucht door de problemen aan te kaarten van hun buurt. Ze hebben hun ongenoegen geuit hoe deze regering omgaat met de vele problemen van het land maar in het bijzonder van hun buurt. Kinderen hebben geen vervoer om naar school te gaan, er is geen werk voor de jongeren en de buurt is sterk verwaarloosd.

Na de problemen aangehoord te hebben is men overgegaan tot de installatie van de kern Pont Buiten. Vermeldenswaard is dat de kern grotendeels uit vrouwen bestaat en dat de kernvoorzitter Michel Boeja is omgedoopt tot Chan van Pontbuiten. De leden van de kernen zullen ook de ruimte krijgen om te participeren in de verschillende structuren van de partij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

49 REACTIES
 1. Ik heb geen geloof in santokie sorry. Die achterlijke mensen die santokie steunen zijn niet goed wijs blijkbaar. Geven jullie dat land weer aan nl voor mij paart als jullie het vragen.


  Maak melding
 2. @Smooht

  Ik heb geen geloof in santokie sorry. Die achterlijke mensen die santokie steunen zijn niet goed wijs blijkbaar.

  en de figuren die een veelvuldig moordenaar, veroordeelde drugsdealer steunen ??

  De moordenaar die debet is geweest en is aan het faillissement van SU…??


  Maak melding
 3. Smooht ,Liever bij Ned dan straks bij Somalië e/o Congo. Stem op NDP is de weg kiezen om bij Somalië e/o bij yemen aan te sluiten ,of chinees leren praten en schrijven.


  Maak melding
 4. VHP moet een eerlijke kans krijgen. Hij is de enige die de bevolking duidelijk maakt met geldverspillingen die deze regering en kornuiten hebben veroorzaakt. Hij slaat de spijker op de kop want zich afspeelt in ons land. Laten wij de zaken van de realistische kant bekijken en niet te snel oordelen en veroordelen. Hoe je het ook went of keert, Als die leningen die deze regering doet, kan Suriname niet terug betalen, Het land gaat met rassen schreden achteruit.Ze blijven lenen en wie moet het gelag betalen? Niet de zittende regering, maar onze nakomelingen, Wat is er gebeurd met al die geleende miljarden, Zijn in rook opgegaan? Heeft de bevolking hiervan kunnen profiteren??Neen en nogmaals neen. Het systeem die deze regering hanteert is hun eigen zakken vullen. Waar zijn de beloofde nieuwe ziekenhuizen gebleven. Medicatie voor onze zieken mensen.Zieken worden aan hun lot overgelaten. Kunnen niet op een professionele manier geholpen worden. Moeten uren lang op een dokter wachten. Verkeerde diagnose die worden gesteld. Mensen worden onthouden van de juiste medicatie of professionele, waardoor zij onnodig komen te overlijden. Het onderwijs ligt al jaren op zijn gat. Uibetalingen aan oude van dagen, daar moet moet een eeuwigheid op wachten, Men kan zich niet op de juiste wijze voorzien van hen eigen levensonderhoud. Sommige mensen hebben 2 tot 3 banen om hun gezinnen te kunnen onderhouden. Mede hierdoor wordt het thuisfront sterk verwaarloosd, omdat de ouders extra moeten werken om geld in het laadje te brengen. Sommige kinderen leven in bittere armoede. Verpauperde en onveilige scholen en hun terreinen. Het chaotisch verkeer, wat een zooitje ongeregeldheden met zich mee brengt. Wanneer er geen orde en zelf discipline is in een land dan het de naam Failed state terecht. Er wordt door deze regering maar gegrabbeld en geroofd.Alleen het volk kan deze rot bende stoppen door niet op de NDP te kiezen. De NDP probeert zieltjes te winnen met mooie verhalen en zand in de ogen van het volk te strooien mer loze beloftes. Mensen gebruik je verstand. VHP is geen slechte keus om op te stemmen. Het volk goed informeren is het beste. Opo ding verstang nanga ding ai. NDP is geraffineerd om zijn valse beloftes en niets nakomen.


  Maak melding
 5. Mocht het volk nu nog steeds niet door hebben, dat een stem op de Ndp in 2020 voor meer verloedering, meer armoede, isolement en dus totale vernietiging van een mooi land zal zorgen, dan word het nu toch echt tijd, om tot bezinning te komen, en voor een andere keuze te gaan, of je voorkeur moet uit gaan om in armoede te leven, I.p.v. met een zo,n kleine bevolking in welvaart te leven.


  Maak melding
 6. Manu, met zulke figuren als Smooth zit die kans er nog steeds in, er lopen nog meer van die figuren rond van wie de hersens klaarblijkelijk aangetast zijn.


  Maak melding
 7. Smooht @@@
  Jij kan beter geen commentaar geven op deze site…
  Er komt niks zinnigs uit je….
  Iemand met een gezond verstand zegt zoiets niet….
  De rest mag je zelf invullen….


  Maak melding
 8. Smooth is een praatjesmaker die totaal geen benul heeft wat zich in Suriname afspeelt. Hij zit veilig in Nederland en is vanuit Nederland de boel aan het ophitsen. Smooth is een volksmenner en een landverrader. Als je zoveel om het land geeft meneer Smooth pak dan je koffers in en kom de problemen hier samen oplossen. Wil je het niet doen dan hou je mond maar.


  Maak melding
 9. Smerig van de VHP die geleid wordt door Hindoes. Volgende week zijn er verkiezingen in Nederland. Op dit moment zit ik tussen een paar Hindoes waar de verkiezingen besproken worden.
  Alle Hindoes geven aan dat zij op Geert Wilders gaan stemmen. Deze Hindoes die als bedelaars uit mijn pot gegeten hebben.
  Maar hier gaat het om het feit dat de Hindoe die de islamiet haat en op Wilders stemt . Chan neemt de zwarten in de maling omdat hij weet dat hij de basis heeft gelegd in.nederland dat alle Hindoes op Wilders gaan stemmen.
  De Hindoes hebben hun haat naar de islamieten uit Suriname meegenomen en laten dat hier blijken door te stemmen op de PVV.

  Tjee


  Maak melding
 10. @Mie mofo,

  Kan je dan niet aangeven aan die Hindoes waar jij nu tussen zit dat jij hun racistisch vindt? Of heb je de ballen niet voor?
  Je kan waarschijnlijk wel je grote smoel werk hier open trekken maar tussen de hindoes druk je je staart tussen je benen.

  Van uit welke pot hebben de hindoes van jouw gegeten dan? Mie mofo je bent een geboren en getogen Hindoe hater geef dat gewoon toe. Zelf zit je hier in Nederland te blèren over Suriname. En tussen de hindoes ben je nu aan het huichelen.
  Idioot


  Maak melding
 11. @Mie Mofo in Nederland zijn er ook genoeg zwarten (Surinamers en Antillianen) die op de PVV stemmen. Eigenlijk om dezelfde redenen als de Hindoes het doen. Zij vrezen voor een overname van Nederland door Islamieten. Een onterechte angst zit hen in het bloed.
  Misschien weet jij het niet daarom ter info van jou: er zijn ook heel veel Hindoes die op DENK stemmen. En als je ballen hebt dan vraag jij het maar aan de Hindoes in Hoogvliet die allen op DENK gestemd hebben. Veel zwarten uit Suriname en de Antillen hebben op de PVV gestemd. Waarom maak jij je daar niet zo druk om ? Je bent hier alleen om haat te verspreiden en je bent een stuk ellendeling. Blijf daar in Nederland met je pier tifie


  Maak melding
 12. @Mie Mofo
  Circa tien tot zelfs vijftien procent van de Caribische Nederlanders zullen vandaag op de PVV stemmen. Dat verwacht onderzoeker Aziz El Kaddouri, van de EtnoBarrometer. Onder hen ook Surinamers zoals de vrouw in onderstaande filmpje van het NOS Journaal. De belangrijkste drijfveer is de angst voor islamisering en criminaliteit.

  De Surinaamse vrouw, die door het journaal werd geïnterviewd, geeft aan op Wilders gestemd te hebben ‘omdat hij de waarheid spreekt en alles wat hij zegt uit komt’:

  Zo zie je maar weer dat ook onder de Surinamers en Antillen veel PVV stemmers zijn. De blanke PVVer wordt neergezet als racist maar o wee als je hetzelfde over de zwarte beweert. Ha ha


  Maak melding
 13. Mie Fo ,jou soorten voelen altijd zich gediscrimineerd , terwijl jouw soorten in het algemeen de grootste racisten en bedelaars zijn .


  Maak melding
 14. @Kankantristraat,

  Zijn hindustanen, javanen, chinezen, inheemsen, marrons, boeroes e.a. geen Surinamers?
  In jouw reactie van 11.21 uur bedoel je met Surinamers creolen. Noem ze dan ook gewoon creolen. Creolen is geen scheldwoord. Geef ze geen podium om te zeggen dat zij de enige suriamers zijn, want zijn zij niet alleen.


  Maak melding
 15. @Jiyani-
  Helaas is dat wel het geval dat Creolen denken dat zij de ware Surinamer zijn en het alleenrecht hebben om Suriname te vertegenwoordigen.


  Maak melding
 16. @ Mi Mofo,

  Ik ken ook veel moslims die op de PVV stemmen, ook Surinaamse moslims !!!
  Waar lul je over? Overigens ben ik ook eens met PVV betreft asielzoekers/moslims die hier komen en niet kunnen aanpassen aan democratische rechtsstaat.

  Where the Muslims are not happy:

  They’re not happy in Gaza.
  They’re not happy in Egypt.
  They’re not happy in Libya.
  They’re not happy in Morocco.
  They’re not happy in Iran.
  They’re not happy in Iraq.
  They’re not happy in Yemen.
  They’re not happy in Afghanistan.
  They’re not happy in Pakistan.
  They’re not happy in Syria.
  They’re not happy in Lebanon.
  They’re not happy in Indonesia.

  So, where are they happy?

  They’re happy in Australia.
  They’re happy in England.
  They’re happy in France.
  They’re happy in Italy.
  They’re happy in Germany.
  They’re happy in Sweden.
  They’re happy in the USA.
  They’re happy in Norway.

  They’re happy in almost every country that is not Islamic!

  And who do they blame [for their unhappiness]?

  Not Islam…not their leadership…not themselves… They blame the countries in which they are HAPPY! And they want to change the countries in which they’re happy, to be like the countries they came from, where they were unhappy.


  Maak melding
 17. @Kankantristraat,

  Daarom kaart ik het ook iedere keer weer aan dat iedereen die in Suriname us gebiren en de Surinaamse nationaliteit bezit Surinamer is. Zij moeten zich als Surinamer profileren en niet als chinees, javaan, hindustaan enz. Nationaliteit is niet hetzelfde als identiteit.


  Maak melding
 18. @ Imran Khan veel mensen uit het Midden Oosten of uit Noord Afrika of Pakistan begrijpen het geloof niet. In landen van herkomst geven ze geen cent om het geloof maar zodra ze buiten de grenzen zijn moeten ze zich als gelovige moslim of hindoe zien. Denk je echt dat Hindoes in India gelukkig zijn ? Velen doen een moord om zo snel mogelijk naar het Westen te vluchten waar ze heel gelukkig zijn. Wat dat betreft zijn het dus niet alleen de moslims die hun woongebieden willen verlaten. Imran Khan ik wil je nog persoonlijk bedanken dat je de gevangen genomen Indiase piloot vrijliet ipv hem te laten lynchen.


  Maak melding
 19. @ Baba Sai,

  Hindoes zijn geen politieke vluchtelingen/asielzoekers, India is een democratische rechtstaat !!!
  Ze vluchten niet naar het westen zoals de moslims !!!
  Ik heb die Indiase piloot vrijgelaten in plaats van hem te lynchen maar is het niet hypocriet, dat mijn Pakistaanse terroristen die ik zelf bescherm, 40 Indiase para militairen hebben gedood bij een zelfmoordaanslag en ik heb een Indiase piloot vrijgelaten. Denk goed daarover na?????


  Maak melding
 20. @ Imran Khan op “papier” is India een democratische rechtsstaat in praktijk is het een militaire dictatuur idem Pakistan. Fundamentalisten en hoge militairen bepalen het beleid in beide landen. De gewone burger is daarvan de dupe en velen zijn het dan ook niet eens met het beleid. Hindoes vluchten niet ? Kom op man! Honderdduizenden Hindoes zijn naar de Golfregio gevlucht en nog eens honderd duizenden willen de armoede in India ontvluchten. Aan beide kanten vormen terroristen een groot gevaar het is niet zo dat alleen Pakistaanse terroristen een gevaar vormen. Hindoe terroristen vormen een gevaar, Tamil en Sikh “terroristen “ vormen een gevaar.


  Maak melding
 21. Het waren wel de gasten als Chan die de mensen van deze volksbuurten als rovers zagen.
  Denkt hij dat die mensen gek zijn?? Een paar jongeren hebben wat centjes gehad maar meer dan dat zit er niet in voor ze.
  Wel vreemd dat hij bij de creolen en boslandcreolen de vrouwen in hun kernen heeft.


  Maak melding
 22. Ai, ondanks zijn zeer hoge leeftijd was opa ook van de partij om te luisteren, maar ook om te observeren. Er waren zoals altijd paares ndpspionnen die probeerden met tjoeroe’ s de speeches belachelijk te maken, maar werden al gauw met hori bek uitgescholden door ndper’ s die het meer dan zat zijn al langer dan acht jaren, als voetveeg door didibri Bawta te worden misbruikt, verarmd, belazerd, bespot, minacht en vooral beroofd. Lokoe djaso no, wi dati werkelijk no mang moro nanga a corrupte wanbeleid. Da baas e denki dati ai go winni in 2020, wi denki na soso fraude, want foeroe sma foe Abra broki en Wi Kontreng stem massaal ndp, maa eeh leki fa a teng kong tranga, na wi no ben wanni en sabi dati ondanks waarschuwingen, werkelijk baas na wang aartsleugeraar en rover van land, volk en zelfs mensnlevens, oenoe ai kong opa. En na wi sa stem dongfasi tapoe baas, na wi e go stem konifasi massaal foe jagi a ma pima takroe didibri en rovers weg. Ie sabi toch, ndp trong wang vloek, da oenoe tek tapoe oenoe, en na wi, dong ndpsma sa moesoe bevrijde oenoe srefi foe a vloek disi sa kong tjiesie wang neng d,d, bouta aka didibri foe heri kondre.


  Maak melding
 23. @ Baba Sai,
  Citaat: Fundamentalisten en hoge militairen bepalen het beleid in India !!!
  Toch kiezen 200 miljoen moslims om in India te wonen ??????????


  Maak melding
 24. @imran Khan hoezo kiezen ze om jn India te blijven wonen ? Die zijn in India geboren en horen in Jndia thuis. Ga hier geen Modi praatjes verkopen bhaijja laat dat in achterlijk India achter.


  Maak melding
 25. Het is vermakelijk maar best wel zielig hoe sommige mensen aan bijna elk onderwerp een dusdanige draai weten te geven dat de etnische kaart weer getrokken wordt.

  En laat dit precies een belangrijke rede zijn waarom Suriname nooit vooruit zal komen.

  Die is dit . de een is zwart , de andere is te geel pffffffff . Ik ken maar een ras en dat is het menselijk ras. wanneer wij een keer leren elkaar als gelijk gestemde mensen te zien en te behandelen onegacht afkomst, kleur of geloof is er misschien nog hoop dat wij samen iets van dit mooi land kunnen maken.


  Maak melding
 26. Smooth, ik ben benieuwd waarom j santoki ( hindustanen) niet vertrouwd. Lucht j hard, spreek uit . Wat zit jullie eigenlijk dwars. Verder hoop ik dat als Santoki aan de macht komt dat hij de binnenland bewoners ook gaan helpen door het kwik te verbieden want er komt een tijd dat de nieuwkomelingen daar met een beperking worden geboren (gehandicapt ) het is niet mijn ras maar wel mijn landgenoot die voor mij ook belangrijk zijn. Behalve de rovers natuurlijk.


  Maak melding
 27. Mi mofo, de hindoe haat de moslim niet maar zij willen vroeg of laat niet verplicht een burka dragen in nl. Als ze dat gewild hadden dan waren ze wel naar oa iran verhuist. Jij hebt waarschijnlijk daar geen moeite mee met je zwarte kop. Het verschil zal j niet zien. wat j wel nodig zal hebben is een beflapje. Snappie


  Maak melding
 28. Suriname is allang verkocht aan USA, Canada en grootaandeelhouder China. Steek beter je energie in het leren van Mandarijn en Kantonees.

  Elke politicus is om te buigen, zolang je smijt met het juiste bedrag in hun gezicht. Suriname is een paradijs voor kapitalisten en opportunisten, denk je nou echt dat ze hun speeltuin zomaar vrijgeven. Ze laten je liever doodbloeden dan al het geld te laten lopen. Geld en winst zijn belangrijker dan mensenlevens in hun ogen.


  Maak melding
 29. @ Baba Sai,

  Ze zijn wel gelukkig in India maar niet in Islamitische landen !!!!!!!!
  Pakistan wil ze verwelkomen heel graag maar waarom willen ze niet ?????
  Waarom hebben de moslims na de partitie niet voor Pakistan gekozen. Het land van de puurer?
  Leven ze gelukkig in India?


  Maak melding
 30. Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) van Noord – Zuid, Oost – West in Suriname, Tranga, Me Taigie!

  Kiezers voor de Algemene Verkiezingen sluit u massaal aan bij de VHP en gaat u allen op stemmen voor de kandidaten van de de dr-, rr-, DNA-leden van de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) op 25 mei 2020, waardoor ze als grootste uit deze verkiezingen komen.

  Kiezers redden:
  – jullie de republiek Suriname en de Surinamers,
  – de rechtsstaat en democratie in Suriname,
  – de grondwet en Internationale Verdagen oa, mensenrechten,
  – de Trias Politica; wetgevende macht, uitvoerende macht, rechterlijke macht,
  – normen, waarden, principes, veiligheid, orde, rust, investeerders, scholing, werkgelegenheid, welvaart, welzijn, aflossing van de grote buitenlandse schulden met hoge rente,
  – denk aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen,
  – Stemt u massaal op de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) en maak de VHP Kampioen!,
  – laat de republiek Suriname en de Surinamers een voorbeeld worden in de wereld en zijn in de wereld,

  Hoera, Hoera, Hoera,

  CS, CS, VHP!
  CS4Pres!,

  Change, Change, change!

  VHP:
  – De mensen staan voor u in de rij,
  – We komen bovenaan!
  – Zet Ons In Vuur En Vlam,
  – We worden Kampioen op 26 mei 2020

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. Lang Leve VHP. Chan for Change, weg met de paarse dagoes en hypocrieten. Go akansoewa go, tijd om alle paarse boeven achter slot en grendel te plaatsen. Dood aan de paarse leider en hun klere aanhangers. Chan for change, dediebrie for dead!


  Maak melding
 32. als ik deze discussie hier volg is het te hopen dat Santhoki de verkiezing niet wint.
  Waarom niet?
  Omdat ik met grote vreze vrees dat er een oorlog tussen Hindoes en Moslims uitbreekt. De marrons zijn even vergeten en het geloof is nu hot.
  en de aanhangers van Chan lijken steeds meer op loosers die in alle commentaren schelden en Pakistan en India aanhalen als democratische Staat.
  Het zijn beide lande van criminelen, die zelfs babies verkrachten, groepsgewijs verkrachten en verminken door chemische spul in hun gezicht te gooien.

  En wat betreft Wilders; de domme massa die zijn onzin geloofd vind hem een held. Hij zit jaren in de kamer en heeft totnogtoe nog niets voor het land gedaan. Ook niet in de gemeente raad van den Haag toen hij vele zetels had. Jullie lezen en horen van de vluchtelingen maar dat ze instemmen met het naar Nederland halen van hoog opgeleide moslims en hindoe, mensen die hun eigen land ook nodig zijn hoor je hem niet.

  Als dat jullie ideaal beeld is dan staat Suriname op de drempel van een ramp.

  Ik zal vast een paar extra flessen van het bekende spul bestellen voor de verkoop.Zal wel een goede handel zijn.


  Maak melding
 33. @Sam,

  Zeg zonder erom heen te draaien dat je liever geen hindustaan als president wil, omdat die een gratwiri wan is. Jij wilt weer een kroesharige aan de macht.
  Dat ook jij hindustanen liever uit Suriname ziet vertrekken weet ik sinds je tegen mij was uitgevallen.
  Creolen willen in Suriname altijd de baas zijn. Van een land ontwikkelen hebben ze echter geen kaas gegeten!

  Waar creolen ook heel goed in zijn is het benoemen wat er mis in India, maar wat er mis is in Afrikaanse landen stoppen ze maar al te graag in hun reet.
  Groepsverkrachtingen, verkrachten van Barbies en jonge meisjes en vrouwen verminken komen ook voor in die landen.
  Vandaag nog in Trouw gelezen hoe slecht albino’s in Afrikaanse landen worden behandeld.
  Ze worden gevangen genomen en vermoord of ze worden verminkt.


  Maak melding
 34. Toch vind ik nog steeds dat Chan ee kans moet krijge.
  Ik vind hem op dit moment de meest positieve politicus. Bouta heeft toch ook ee kans gehad.

  Maa wat dat gevoelig ding met Chan en VHP nu is, is dat hij verstandig aan doet om die ordinaire/etnische types, zoals hier op dit forum uit zijn partij te weren. Laat ze maar ee andere partij gaa stichte. Hij heeft nog genoeg tijd om dit te doen.

  Op deze manier zulle alle gasten op hem stemme; die kleine kernen, die hij apart vormt, is nie genoeg.
  Chan zit in ee moeilijke torie nu, booi. Maa hij heeft nog tijd om te switchen.
  Die man Chan heeft op dit moment zelfs de potentie, om maximaal de helft van NPS stemmers te vergaren met zijn positieve energie.
  Maa dat is alleen maar potentieel; hij moet t nog omzetten met een beleid speciaal bestemd voo die potentie.

  Dat beleid is dat hij die etnisch-belang-figuren uit die partij moet zette. Laten ze maar ee andere partij gaa stichte.


  Maak melding
 35. Jiyani- 13 maart 2019 at 20:39
  @Sam,

  Zeg zonder erom heen te draaien dat je liever geen hindustaan als president wil, omdat die een gratwiri wan is. Jij wilt weer een kroesharige aan de macht.”

  Ik denk dt je net gegeten had met je bere furu!
  Ga morgen na je maaltijd een rondje lopen, verse lucht inademen en dan posten.
  Volgens mij hadden je hersenen een gebrek aan zuurstof alles was naar je spijsverteringskanaal toegestroomd.


  Maak melding
 36. ” Het waren wel de gasten als Chan die de mensen van deze volksbuurten als rovers zagen”.

  @ Wendy,
  dezelfde rovers heeft hij nu nodig om stemmen binnen te halen, want anders red hij het niet. Hij is zelfs bereid om zich als gladharige boslandcreool voor te doen door ook een panjie aan te trekken en met die mensen op de foto te gaan. Het doet mij denken aan de tijd toen de blanken naar het buitenland trokken en de inheemsen daar paaiden met spiegeltjes en kralen.

  Mensen van Pont Buiten: trap er niet in !!!!!
  Nu ziet Chan jullie als engelen, maar als je hem je stem hebt gegeven transformeert hij jullie weer in ordinaire rovers en is hij klaar met jullie. Laat hij jullie geen knollen voor citroenen verkopen, want Chan gaat geen enkele boslandcreool op een sleutelpositie plaatsen. Dus jullie worden geen vice-President, minister van Financiën, Buitenlandse zaken, Justitie, Sociale Zaken etc.

  Probeer jullie issues aan een kant te zetten en ga bundelen. Daar kom je verder mee en laat Ronny en Bordo a.u.b. bij hun goudvelden blijven. Daar hebben zij meer kaas van gegeten dan van politiek


  Maak melding
 37. Sam,

  Ik zou me niet druk maken om die Jiyani. In alles ziet ze een anti-Hindustaan of anti-Hindoe theorie. Dat terwijl ze woont in een land waar ze zelf loopt af te geven en te braken op de Hollanders, maar wel genieten van alle voorzieningen die de Hollanders haar bieden. Als het haar daar niet bevalt, dan kan ze nog altijd emigreren, maar oh nee ze is er geboren. Van Suriname moet ze ook helemaal niks, mag van haar gestolen worden. Ze is waarschijnlijk niet lichtgekleurd genoeg voor de Hollanders, anders zou ze niet zo lopen zeiken. Zelfs in India zal zij zich niet thuisvoelen want daar zal ze erachter komen dat haar eigen soortgenoten d’r wel erger dan een hond kunnen behandelen.


  Maak melding
 38. Het kiesstelsel is door een racist bedacht. Het is bewust zo bedacht zodat de VHP nooit de verkiezingen kan winnen. Want als je in het oerwoud woont, is je stem dubbel waard !!!!
  In elk land heb je minderheden, waarom worden minderheden voorgetrokken !!!!


  Maak melding
 39. @ Imran Khan je geeft geen antwoord op mijn vraag. Wasrom zouden de Indiase moslims naar Pakistan moeten emigreren en hun vaderland achterlaten want dat is India. Je verwacht van de Surinaamse moslims toch ook niet dat ze naar Pakistan gaan of naar Ghana ? Ik begrijp eerlijk gezegd jouw standpunt niet maar wat ik wel begrijp is dat je een racist bent. Als de creolen hetzelfde zeggen nml dat alle Hindoestanen maar naar India terug moeten dan is jouw soort als eerste om naar racisme te wijzen. En nu pas begrijp ik dat jij een verrader bent. Je maakt misbruik van de naam van de president van Pakistan Imran Khan. Dit is zo kenmerkend voor de Hindoes. Altijd maar de rol van Judas vervullen net als Hindori. Bhagwan Oso heeft ooit gezegd dat hij van alle wereldreligies het Hindoeïsme het meest inhumaan, intolerant en absoluut ongeloofwaardig vond. Nou dat klopt aardig met wat jij hier etaleert met je achterlijke Hindoe rommel.


  Maak melding
 40. @ Baba Sai,

  Het zou fijn zijn als alle achterlijke debielen eens en altijd hindoeïsme niet gaan linken als een wereldreligie. Hindoeïsme is een leer. Jij kunt het niet plaatsen naast de cristendom,islam of de joodse geloof.
  Een geloof heeft vaste normen en waarden. Hindoeïsme niet. Simpel voorbeeld “hawan koent”is vervangen door een tablet. Geen rook meer om erin te stikken als de pandit bezig is.

  Tjee


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES