maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitie Sport Centrale Suriname op bezoek bij ministerie van sport

Politie Sport Centrale Suriname op bezoek bij ministerie van sport

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mrt – Het bestuur van de Politie Sport Centrale (PSC) in Suriname heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De waarnemend directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, heeft het bestuur ontvangen en de mogelijke partnerschap besproken. Ook heeft het bestuur de voornemens van de organisatie voorgehouden aan de sportdirecteur en een businessplan overhandigd.

De PSC is op 01 oktober 1931 opgericht. De organisatie biedt de gelegenheid aan haar leden voor geestelijke ontspanning en de beoefening van verschillende takken van sport ter bevordering van hun lichamelijke ontwikkeling. Dit wordt gedaan middels het organiseren van toernooien. Enkele takken van sport die worden beoefend zijn atletiek, voetbal en slagbal. Hieraan participeren niet alleen politie ambtenaren, maar ook burgers.

De PSC is reeds geruime tijd bezig met het herinrichten, aanvullen en upgraden van haar bestaand netwerk. Het nieuw bestuur zit vanaf 28 augustus 2017 aan en heeft een bestand van ongeveer 2.500 leden. Het bestuur heeft ambtshalve de Korpschef, Roberto Prade, als voorzitter. Hij wordt ondersteunt door Milando Atompai (ondervoorzitter), Vikash Ghiraw (secretaris), Sarwankoemar Kasi (penningmeester), Yuiasa Branche (commissaris), Winanda Grot (commissaris), Reguilio Kirton (commissaris), Milton File (commissaris), Raif James (commissaris) en I. Asmo (commissaris).

Waarnemend sportdirecteur Kisoor gaf aan dat het ministerie openstaat voor een samenwerking met de PSC, gezien er een gemeenschappelijk doel is tot sportbeoefening en bevordering in de breedte. Hij stelt het op prijs dat de organisatie het sportlandschap ook helpt stimuleren door middel van haar doelstellingen en voornemens. De directeur heeft middels de voorgehouden situatie kunnen staven dat er een interne uitdaging is voor de organisatie om de politie ambtenaren te motiveren en te interesseren om te sporten. Het ministerie zal waar nodig en mogelijk zorgen voor ondersteuning. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Politie mannen en vrouwen horen te sporten. Hun conditie en gezondheid moeten zij op peil houden.
    Ik vraag mij af of er ook een arts verbonden is aan het politiekorps??? Bevoegde sportleraren voor de politie, die hun de juiste warming-up en trainingen kan geven en hun hierin begeleiden. Sportmasseurs, fysiotherapeuten bij de politie. Heeft de politie wel als deze disciplines in huis???
    Zo niet dan wordt het hoogtijd voor deze opleidingen. Heb je geen mensen uit het buitenland voor nodig. Scholing en nogmaals gerichte scholing en kennis overdracht. Iets voor de Universiteit?? Er zijn genoeg jongeren hiervoor aan te trekken. Dit schept ook geweldige banen. Kennis van het menselijk lichaam en de werking hiervan. Orgaan kennis. Welke spieren gebruik je voor welk doel en welke niet?? Het ministerie van onderwijs en Wetenschappen, weet niet hoe zij dit moeten oppakken om jongeren/studenten te motiveren. Ze zitten maar te klungelen. Medische scholing tot dit soort beroepen is schaars in ons landje. Dit zijn gespecialiseerde opleidingen. Sang e pesa inie oeng kondre. Pe oenoe verstang de. Werkgelegenheid creeren door scholing is toch niet zo moeilijk? of wel soms. Veel meer jongeren kunnen aangespoord worden, met laat dit soort belangrijke dingen liggen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES