Eind april eerste asfalt laag op vernieuwde Martin Luther Kingweg in Suriname

17
Eind april eerste asfalt laag op vernieuwde Martin Luther Kingweg in Suriname
De werkzaamheden aan de Martin Luther Kingweg in Suriname zijn in volle gang.

PARAMARIBO, 13 mrt – Het rehabilitatie project van de Martin Luther Kingweg is in volle gang. Dit project loopt vanaf de Meursweg tot en met het Toutluifautkanaal rechts. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door CGN(Dalian ). Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT& C) is in deze de opdracht gever. Het totaal project is ongeveer 18 km en is juni 2018 gestart. De werkzaamheden vanaf de Waterhyacintstraat tot de Mahadjan Adhinweg zijn in januari 2019 gestart.

De planning is om eind april 2019 de eerste asfalt laag aan te brengen, zegt Maya Rampiare, projectdrager op de afdeling Wegen, sectie Planning Voorbereiding en Begeleiding van OWT&C. Consortium Sunecon- Sintec heeft de directie voering over deze werkzaamheden. Voor wat betreft de strekking vanaf Paranam tot de Waterhyacintstraat is de weg voorzien van de totale asfalt laag. Tijdens inspectie is gebleken dat de dwarsduikers onder de weg verouderd zijn. Deze worden verwijderd en vervangen vandaar dat er op bepaalde plekken nog geen asfaltering heeft kunnen plaats vinden.

De totale breedte van de weg is 8.2 meter met twee rijstroken van 3.1 meter. De rijstroken worden gescheiden met een tussen dubbele as belijning van 0.8 meter. De randen krijgen een veilige zone van 0.3 meter aan weerskanten. Het rijwielpad aan de oostelijke zijde wordt 3.5 meter voor verkeer vanuit beide richtingen. Het is de bedoeling dat bij oplevering van de weg, het  rijwielpad ook volledig zal zijn aangepakt.

17 REACTIES

 1. Ik vrees helaas dat er zware verkeersslachtoffers zullen vallen op dit stuk weg nadat alles rond is zoals prachtig in detail beschreven.

  Een “dubbele as belijning” zal helaas niet helpen zolang ongeveer 4 op de 10 zich als een verkeershufter gedraagt hier in dit land.

  Ik kan om zo’n goed initiatief alleen maar triest worden.

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. 99 leningen in afgelopen jaren
  Met een totaal van 22 miljard US. Van dit totaal kan Men plusminus 19 miljard in SRD verantwoorden. Waar is de rest van het geld
  ..mensen als Bouva hebben uit het niets riante eettentjes etc, neks no fout, zand erover…dat is wat een parlement schuwe plee-si-dent erover zegt. Nog meer 5 en Surinamers gaan in krotten wonen in plaats van poppenhuizen.


  Maak melding

 3. Nu hopen dat die lang blijft.
  Je kan beter iets goed doen dat die 5 jaar mee gaat en dat het wat meer kost.
  ipv goedkoop en na een jaar brokkelt het overal af.


  Maak melding

 4. Hopelijk worden de rijwielpaden aan beide kanten voorzien van vangrails te bescherming van fietsers en voetgangers. Wegversmallingen door het plaatsen van drempels anders wordt deze weg gegarandeerd een snelweg/racebaan met alle gevolgen van dien. Niet harder dan 50 km per uur rijden.Het moet geen highway,deadway worden. Voorzien van flitspalen en camera.s. Dan is het een goede zaak. Het is gezien de vele verkeersdoden noodzakelijk deze voorzieningen te treffen. Dit dwingt weggebruikers een ander rijgedrag te hanteren.


  Maak melding

 5. Wordt weer een hoogstand plak werk op de weg, na een jaar of 2 kunnen ze weer gaan plakken !!!
  Dit is toch niet asfalteren ????????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 6. @ Freeway

  Hé klootzak je vergist je pleuris mongool, ik ben geen NDP´er ga je bek spoelen idioot !
  Normaal scheld ik niet, maar je haalt het bloed onder mijn nagel vandaan pleuris aap !!!
  Als je kan lezen dan kan je zien dat mijn reactie altijd tegen de NDP is.
  Ai dat lucht op, vuile klere leijr dat je de bent, nu jij weer !!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @ J Zwartemans
  Yu teringleijer ga in de kont van Bouta kruipen en als je dat nog niet diep genoeg kan, schop ik je persoonlijk erin yu kankerleijer. Dit geeft mij echt een goed gevoel. Als je mansgenoeg bent en uit geweld uit bent, ben je zeker op het juiste adres.


  Maak melding

 8. @ Freeway

  Laat het tot je botte kop doordringen ik ben geen Bouta man, en als je denkt dat het zo is, dan is het voor jou een goed gevoel ! Maar voor mij niet, je bent typisch een egotripper die gelijk wil hebben koste wat kost, ik ben niet zo ik los mijn problemen op een andere manier en wel verbaal !
  de groeten en blijft in je waan dat ik een Bouta man bent !Ik denk eerder dat je een Bouta man bent, want hij schroom niet om mensen die onschuldig zijn om te brengen ( misschien niet persoonlik) maar in opdracht van !!!!!! En jii past precies in dat beeld, want je bent uit op geweld en dat hebben de NDP ´er ook. Het gaat je goed een advies, pas op je zelf en je rikketik.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 9. We hore wel op n latere tydstip wie die njangmakers zyn n lydzaam toekyken zonder iets t kunnen doen net als by al d andere gevallen.neks no fout zand erover nog vyf en wo ka dja den ka olo dagoes disie vervloekte beesten


  Maak melding

 10. Beste J.Zwartmans , die achterlijke mongool van een Freeway is geen bloeddruk verhoging waard, alleen al dat hij een anti NDPer en Boutist niet kan onderscheiden van die paarse ratten geeft wel aardig aan hoe het met sijn geestelijke gesteldheid er voor staat , weinig bijzonders dus, de moeite van het druk maken niet waard dus, maar het geeft wel weer een portie swung op WKN


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.