zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameAfsluiting training landbouwers Brownsweg in Suriname

Afsluiting training landbouwers Brownsweg in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 mrt – In verband met de afsluiting van een drie daagse training in Good Agriculure Practices (GAP) te Brownsweg/Brokopondo heeft de waarnemend directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Deepak Jairam, een bezoek gebracht aan de landbouwers van dit gebied. Door de LVV-directeur is gebruik gemaakt van de gelegenheid om te luisteren naar de wensen en grieven van de voornamelijk vrouwelijke landbouwers.

Het ministerie zal met de beschikbare middelen proberen hen enigszins tegemoet te komen.De training is een initiatief van de Agro Coöperatie “Wi! Uma Fu Sranan en gefinancierd door de International Development Bank (IDB) en Japan. Verschillende onderwerpen zoals landvoorbereiding, handhaving van de bodemvruchtbaarheid, geïntegreerde plagenbestrijding en de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen zijn behandeld.Op zaterdag 9 maart 2019 werd de training afgesloten met een certificaatuitreiking. 

Mevrouw Tania Lieuw A Soe, voorzitter van de coöperatie gaf aan dat als de GAP-richtlijnen worden gevolgd, ons land zeker zal genieten van gezond en veilig voedsel. In verband met de Dag van de Vrouw op 8 maart zijn de vrouwen, die hebben deelgenomen aan deze training, namens de president van het Republiek Suriname en het ministerie van LVV verwend. Zij hebben ook plantjes en zaden in ontvangst mogennemen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Goed initiatief ons te leren. Zelfs de bejaarden hebben mee gedaan aan deze cursus en hun certificaat behaald. Trouwens ik zie ook 2 jongemannen op de foto met een certificaat in de hand. Ook petje af voor hun. De rest van de jonge kerels zijn op rovers pad. Hopelijk kunnen deze deelnemers hun kennis overdragen aan de rest van de gemeenschap. Stoppen met het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen. Je eigen gezondheid en die van een ander gaan eraan. Proficiat deelnemers/sters.


    Maak melding
  2. goede zaak. zelfredzaamhedi. maar het gros zoekt snel geld en met name goud. hou men denkt die personen tot landbouwen te bwegen is een groot raadsel nog. maar degenen die willen produceren ipv vernietigen. proficiat


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES