CBB in Suriname stopt productie oude ID kaart vanwege komst nieuwe e-ID

9
Suriname krijgt binnenkort nieuwe elektronische ID-kaart

PARAMARIBO, 12 mrt – Vandaag is de laatste dag waarop burgers in Suriname op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) terecht kunnen voor vervaardiging van de huidige identiteitskaarten. Vanaf morgen produceert de afdeling Identiteitskaarten op het CBB geen identiteitskaarten meer. Dit vanwege de invoering van de elektronische identiteitskaart, de e-ID.

De wachttijd voor de nieuwe e-ID is maximaal 30 dagen. Nadat de burger de aanvraag indient wordt een gezichtsopname gemaakt, de vingerafdrukken afgenomen en wordt de handtekening digitaal vastgelegd. Deze informatie wordt digitaal opgestuurd naar de printing house. Daar wordt de kaart vervaardigd.

De e-ID moet na de wachttijd persoonlijk worden afgehaald door de kaarthouder, want de kaart wordt geactiveerd met een vingerafdruk.

9 REACTIES

 1. Mooi. Suriname voldoet hiermee aan internationale eisen betreffende een ID-card. Wat wil je nog meer? Ingebouwde chip en biometrische gegevens. De kans op frauderen is uitermate verkleind. Vingerafdrukken, gezichtsherkenning, alles is gedigitaliseerd verwerkt.


  Maak melding

 2. Yang meki Kaba. Tra boro ay kong fu mek yang baka…so so ka ondro purpel. Dus dan gaan de inlanders nu ook geen nieuwe ID krijgen…fa fu a tori desi, biegie fufoeru ai de in mekie djie a verkiezing…ja ja, so so ka fu paars.


  Maak melding

 3. project om het volk onder controle te krijgen …,china style..……hebben jullie al die verschillende soorten opvallende witte cameras gezien die in grote delen van de stad hangen en later ook in heel het land…..in combinatie met de digitalisering van fotos voor id.en rijbewijs zal bigbrother een ieder in de gaten gaan houden ….want dat zelfde systeem hebben ze in china reeds …die cameras kunnen een gezicht meteen herkennen .je doen en laten .en je contacten registreren


  Maak melding

 4. Njang of geen njang .
  Ik vind dit een goede zet. Een stap vooruit ipv stilstand.
  Al willen bepaalde figuren vooruitgang weer de kop indrukken middels hun geloei dat sociale media moeten worden beperkt of erger.

  @ Big brother.
  Is dit niet juist wat Suriname nodig heeft. Controle.
  George Orwell had misschien niet gedacht dat de criminaliteit in Su zo hoog zou zijn
  Wat mij wel opvalt is dat er wel eens een maatregel wordt genomen en daarmee is de kous af.
  Niet dus. Zo simpel is het nooit.
  Er moeten altijd aanvullende wettelijke maatregelen worden genomen.
  Bijv sancties op misbruik van de gegevens


  Maak melding

 5. Weleens in het gebouw van CBB binnengestapt. Om te huilen, muren beschimmeld, geen normale werkruimtes, dossier slingeren rond, werknemers zitten kouseband te snijden, een ander zit druk eigen tories te regelen, niks voldoet aan de standards van een geautomatiseerd systeem met voldoende checks, en san willen ze een hypermoderne ID)kaart introduceren. Ben je slim of slim; bundels gegevens van de electoraat zal vervalst worden of in het niets oplossen, zodat alleen NDP geregistreerden kunnen gaan stemmen. Tzt zul je het merken, wat de ware aard van dit ID- project is. Noem het gerust ID-diefstal project.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.