Projectiel afgeschoten op huis voorzitter parlement Suriname

55
Projectiel afgeschoten op huis voorzitter parlement Suriname
Jennifer Simons, de voorzitter van De Nationale Assemblée van de Republiek Suriname.

PARAMARIBO, 11 mrt – Afgelopen weekend is er een projectel afgeschoten op het huis van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) van Suriname, Jennifer Geerlings-Simons. Dat meldt de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag. Om welk projectiel het precies gaat is niet bekend gemaakt.

Volgens de krant hoorde een beveiligingsambtenaar vuurwerk en een aantal schoten bij het huis van de voorzitter, op zaterdagavond rond 20.00u. Bij onderzoek werd er een projectiel op het balkon gevonden. De beveiliger hoorde ook iets op het dak terecht komen, wellicht een tweede projectiel schrijft de krant.

Wie de schoten heeft gelost is nog niet bekend. De politie is bezig de zaak te onderzoeken.

UPDATE:
Politievoorlichter Humphrey Naarden, zegt tegen ABC online dat de kogels waarschijnlijk in de lucht geschoten waren en toevallig op de woning van Simons terechtkwamen. Naarden zegt dat er in de omgeving een huwelijksfeest was, van waaruit er vermoedelijk in de lucht geschoten is:

https://www.facebook.com/ABCSurinameOnline/videos/403285683838359/

55 REACTIES

 1. Ik zou graag een foto van de projectielen willen zien!!

  De criminelen gaan hun werkterrein verplaatsen. In plaats van onschuldige burgers de schrik aan te jagen, worden nu de verantwoordelijke van de armoede en chaos in het land nu lastig gevallen.
  Vraag me af wie de volgende op de lijst die slapeloze nachten zal hebben.


  Maak melding

 2. Waarschijnlijk is het een waarschuwing voor haar hoe zij handelt van uit haar stoel,dus wees maar voorzichtig met het weg drukken als een spreker nog bezig is en trouwens ben U nog een handlanger van een Serie Moordenaar.


  Maak melding

 3. Als er een projectiel is afgevuurd op de woning en deze gevonden is neem ik aan dat er ook ergens een inslag moet zijn. Mogen wij de foto daarvan zien . Ik ga ervan uit dat dit geen grote inspanning voor de politie is , vooral te bedenken dat er regelmatig doorde politie foto’s van doodgeschoten criminelen aan het publiek getoond worden.
  Dus niet alleen verhaal , maar ook het het bewijs.


  Maak melding

 4. Mevr. Simons, wees toch voorzichtig met het voortrekken van degenen die achter slot en grendel thuishoren. U ziet zelf dat niet iedereen het op prijs stelt dat massamoordenaars en grote drugscriminelen vrij rondlopen. Ik vrees dat dit een waarschuwing aan uw adres is geweest mevrouw.


  Maak melding

 5. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Het is weer maandag. Begin van een nieuwe week.
  Projectiel afgeschoten op huis voorzitter parlement Suriname.

  Het is VUURWERK dat afgeschoten werd door dezelfde (jonge) Abanies, die vorige week een man in de vroege ochtend hadden beroofd van zijn SRD’s en wat Euro’s.
  Deze zou namelijk zijn Rij- en voertuigenbelasting gaan betalen.

  Deze (jonge) Abanies hadden nog wat oud vuurwerk in hun bezit en dachten Jennifer Simons, de voorzitter van De Nationale Assemblée van de Republiek Suriname even wakker te schudden.


  Maak melding

 6. Zeker voorpijlen om alvast de NDP overwinning te vieren waardoor Simons haar 3e termijn als DNA voorzitster kan ingaan.
  Neks no fout dus wat voor onderzoek doet de politie?
  Ieder jaar hoor ik ook projectielen belanden op mijn dak maar dat wil niet zeggen dat er een aaanslag op mij word gepleegd tenzij ik erg bang ben voor zoiets dat zou kunnen gebeuren vanuit het oogpunt “mi doe wan sani dus mi e fredé


  Maak melding

 7. Dankzij het paars corrupt, criminee, staatskas rovend wanbeleid van baas en co. is het nu zover gekomen dat teleurgstelde ndper’ s met dezelfde ddb achtige revo tacktiek, hun regering gaan bestrijden. Dit is echt niet afkomstig van de oppositie. Opa taki, het kan ook een zodanig in elkaar opgezet paars duivelse scenario zijn van de duivel ddb, want afgelopen week werden ook twee vrouwelijke ndp dagoes die hem aan de macht houden, beroofd. Oma taki, ndp is en staat voor moord, drugs, roof en intimidatie. Ndp is de ware oorzaak dat oerdomme ndper’ s met de dag de kluts kwijtraken. Veel oerdomme ndper’ s vnl ouderen, blijven volhouden, net als Meye en Misikeba dat baas ‘ de verlooser is’ van land en volk. Dit is wederom gebleken tijdens de wekelijkse komakandra bij opa en oma thuis. Hugo, een fervente ndper, die drie huizen verderop woont in zijn ouderlijk huis en die samen met opa als kleine jongen op school heeft gezeten, maar niet heeft kunnen afmaken, gelooft alles wat baas zegt, letterlijk en figuurlijk. Ondanks de criminele en corrupte feiten waarvoor baas en kornuiten allang de gevangenis in zouden moeten, blijft Hugo, baas loven en prijzen. Baas heeft hem niet eens een gratis huisje kunnen geven, laatstaan werk. Hoe het komt dat deze man een dieharde ndper is gebleven weet Joost alleen. Oma stond op en zei geprikkeld dat het gesprek een andere wending moest krijgen, want met idioten als Hugo is het een ergenis om steeds aan te horen hoe oerdom vast ze geloven in de duivel en verderver van land en volk ddb. Zelfs zijn zoon Dina, en stiefzoon Romana zijn verdorven criminelen geworden. Oma taki een beetje geprikkeld, Hugo, sinds mi sabi joe, joe lesi, joe beng berucht als vruchtendief op jonge leeftijd en als je jong was, was je zeker als ddb een misdadiger geworden. Hugo tap eng paarse bek, direkt en opo gwe. Zo zijn ndper’ s, ddb verblinde oerdomme debiele idiote dwazen.


  Maak melding

 8. Het begin van het organiseren van de staatsveiligheid in gevaar,let op 8 december proces nadert het einde,moordenaar voor 20 jaar de bak in,lang leve de democratie


  Maak melding

 9. Natuurlijk laat heks simons zich niet intimideren…ze wordt beschermd door de maffia boss himself!#Die weet alles over executeren van een paar van wie hij denkt dat ze hem of 1 van zijn schoothondjes,in de weg zitten.


  Maak melding

 10. Ma wat is een proyektiel? Is dat een klijne proyek? So as die huise bauw proyek? Dang se hebbe die proyek plan op die balkon gegooi en nie op haar buroo?


  Maak melding

 11. Regering propaganda om vrees te zaaien dat mensen achter hen zijn, als je zo goed je werk heb gedaan naar eigen zeggen, is er niets te vrezen want we zijn allemaal tevreden.
  Dit soort leugens hoor je steeds van landen met soort gelijke dictoriale regering leiders. Allemaal opdonderen.


  Maak melding

 12. SRANAMAN, houd u aub aan WET en GRONDWET !

  VOLG DE PAARSE CRIMINELEN NIET !

  Goed uitzoeken wat hierachter zit !

  PS : Paars is in staat, nu het FINANCIEEL klem zit,
  alle mogelijke KWALIJKE scenario´s af te draaien !
  Trapt u er aub niet in !!!!

  BESCHERM de de Rechterlijke MACHT met alle kracht die
  het VOLK bezit !

  De VONNISSEN MBT DA FOLTERINGEN en MASSAMOORD
  van 8 DECEMBER, STAAN OP HET PUNT, UITGESPROKEN
  TE WORDEN, DOOR DE KRIJGSRAAD !!!

  NO MEKKI PAARS TROEBOE A KONDRE !!!!!


  Maak melding

 13. JS moet heel blij zijn dat ze een meteoriet gevonden heeft die ze heel goed kan bewaren voor het nageslacht, omdat veel puin dat in contact komt met de dampkring bereikt de aarde niet, maar verbrandt door de weestand van de atmosfeer.

  Als je naar de geschiedenis kijkt dan zie je dat er heel veel zaken zijn die met niet kan verklaren. Hoe oud is de aarde of de mens op aarde? Waar komt de mens van daan? wie bouwden de piramides?, Atlantis, waarom zijn er geen dinosourussen meer op de aarde, verdwenen beschavingen, wat was er eerst de kip of het ei?, enz.

  Ze kan het naar goed inlijsten er er elke dag heel goed naar kijken en geen grapjes maken met de politiek van een land en de bevolking nationaal en internationaal. Politiek is niet voor grappenmakers m/v, dat laat deze meteoriet haar zien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Nou en?????…….deze paarse heks stemt ook voor amnestie voor een meervoudig moordenaar van 15 onschuldige landgenoten, en nu mekkeren over een gemist projectiel. Volgende keer beter mikken.


  Maak melding

 15. Bij mijn weten is dit de eerste aanslag in de geschiedenis van Suriname. Is hier sprake van een aanslag want ik zie nergens foto’s van het projectiel.


  Maak melding

 16. Bouterse was zeker boos en heeft één van zijn kinderen of kweekjes opdracht gegeven om weer eens een granaat op een dak te gooien.


  Maak melding

 17. In plaats van duidelijk te maken wat de zogenaamde projectielen zijn en ze te tonen zodat de angel uit het hele verhaal gehaald kan worden, is er weer een zweem van geheimzinnigheid en veronderstellingen (projectielen / schoten). Stemmingmakerij om het paarse gepeupel te mobiliseren?


  Maak melding

 18. Het lijkt storm in een glas water. De beveiliger gaf aan dat hij zowel vuurwerk als schoten hoorde. De projectielen zouden dan inderdaad afgeschoten vuurwerk kunnen zijn. Die zouden dan op een balkon en dak kunnen belanden. Tot dusver niks aan de hand. Schoten horen is een ander verhaal. Als je een schot lost op een object, kan een kogel niet pardoes vallen. We nemen aan dat je binnen een bepaalde schootsafstand bent, waardoor er sprake moet zijn van een inslag of het afketsen van een kogel wanneer het niet krachtig genoeg is de zaak te doorboren. In beide gevallen moeten er sporen te zien zijn. Als men niets ontdekt, bestaat de mogelijkheid dat de beveiliger de schoten verward heeft met vuurwerk en dan kom je weer terecht op het afschieten van vuurwerk waarbij er resten van de projectielen gevonden zijn op het dak en balkon. Dan moet je je gaan afvragen of het moedwillig was. En als het inderdaad schoten waren, is er sowieso sprake van moedwilligheid. Want dan is men kwaadaardig bezig. Sowieso reden om de boel grondig na te gaan.

  Andere mogelijkheid; fake nieuws en dan houdt het op. Vorig jaar werd er per ongeluk een schot afgelost op het Grun Dyari gebouw door een beveiliger die een object bewaakte, dicht bij het Groene Gebouw. Rusland en de rest van de oppositie en overige schreeuwers, schreeuwden toen moord en brand en probeerden daarmee politieke aandacht te scoren terwijl het om een FC knudde militair ging die alle veiligheidsvoorschriften aan zijn laars lapte. Nu het de voorzitter van de DNA betreft, doet men alsof er niets aan de hand is. Wederom met twee maten meten. Benne benieuwd naar de toedracht.


  Maak melding

 19. @Pakiratigri
  Je denkt dat wij het erg moeten vinden voor heks jenny?!
  Ze kan vandag nog ,

  of liever NU op haar bezemsteel springen en weg vliegen voor eeuwig.We gaan haar NIET missen..
  @pakiratigri
  Kom nou,we weten bliksemsgoed dat het een acracadabra tactiek is geweest van heks jenny,gewoon om aandacht te vragen ..


  Maak melding

 20. Effectiever is door dit soort paarse ratten op te pakken, na hun verkiezingsnederlaag, en ze te laten veroordelen, voor het vernietigen van dit mooie land, en alle geroofde bezittingen in te laten leveren.


  Maak melding

 21. Deze intimidatie is maar het begin en zal nog veel erger kunnen worden. Er lopen inmiddels meer dolgedraaide personen in SU rond die het niet meer zien zitten met deze regering. Er zal dus slechts één van hen nodig zijn, die zichzelf zal opofferen, maar ook bepaalde kopstukken mee zal nemen naar zijn graf.


  Maak melding

 22. Het mag duidelijk gezegd worden. De verdeelde en verzwakte oppositie zit achter deze aanslag, notabene op een vrouw kort na Internationale Vrouwendag. Foei toch………………….!


  Maak melding

 23. “Lul” verhaal weer !!
  Waarom geen foto van het projektiel ??
  Waarschijnlijk gewoon een “gote bombel pagara” van Chinese makelij !! Misschien vanuit de
  “vis-trawlers” afgeshoten als afscheids groet” !!
  Hebben de specialisten nog niet kunnen vaststellen, wat voor projectiel het is ?? So-so lafoe e kirie mie !!!
  In het weeend gebeurd, en nu pas in het nieuws en nog nieteens bekend om wat voor projectiel
  het gaat !! Op het dak ook, maar deze heeft nieteens een gat “van een inslag” !!
  Wie houdt wie voor de gek !!


  Maak melding

 24. Dit is het LICHTEND VOORBEELD van STEMMING MAKERIJ ..
  dit is een echte DONALD DUCK verhaal
  straks krijgen we een in scene gezette coup W8 MAAR…..


  Maak melding

 25. De andere 26 leden ( coalitie) en hun gezinnen van de Nationale drugs partij is bij deze gewaarschuwd. Het is een alarm die door zijn eigen stem hok komt, die zijn zwaar belazerd met het beleid, en corruptie praktijk.


  Maak melding

 26. Deze beveiliger hij heeft het gehoord ma a no sjie. Kan ook een kogel uit zijn eigen wapen zijn geweest omdat hij lag te slapen tijdens zijn dienst. Waar zijn de camera beelden, want die zijn er ook wel of niet soms? Er is een tekort aan artsen, waarom gaat Jenny de politiek in?? Iets waar zij geen kaas van heeft gegeten?? Verdiende zij zo weinig als huisarts?? Het beroep van arts is een roeping. Politiek niet soso njang monie, nanga voor de gek houderij. Ze kan beter weer als arts gaan werken door zich eerst weer te laten bijscholen dan te kletsen met politiek. Er wordt toch niet naar haar geluisterd.Schoenmaker hou je, bij je lees.


  Maak melding

 27. Het nieuws praat over een projectiel afgeschoten op de woning van de parlementsvoorzitter en de korpschef over een kogel op het balkon van de woning, waarschijnlijk afkomstig van een huwelijksfeest in de buurt waar er schoten afgelost zou zijn. De gevonden kogel zal nader worden onderzocht. Kortom: Niks aan de hand!


  Maak melding

 28. De beveiliging omgekocht om n waarschuwingssignaal te launchen. Moro ai kon ete loekoe boeng .karma ai teki now.jy gewetenloze bedriegster n landverrader.n rustige slapeloze nacht toegewenst door d mofinawangs n neem jw microfoon n jw houten hammer waaraan er bloed n zweet kleeft v/d arme bevolking mr mee nr d eeuwige jachtvelden


  Maak melding

 29. Ze heeft een 2 de kans gekregen om haar leven te beteren, vandaar de misser van de 1 ste meteoriet.

  Advies:

  Ga van avond ergens anders slapen.

  Zo ver ik weet geven meteorieten geen 2 e kans.

  Ziet er niet best uit voor van avond.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. Ik denk dat er een Surinaamse GRONDWET in de tuin

  van mevrouw SIMONS is geworpen !

  Daarin staat dat NIEMAND en GEEN ENKELE INSTANTIE,

  OOK DNA NIET,

  ZICH MAG BEMOEIEN, MET ZAKEN DIE AAN DE RECHTER ZIJN

  VOORGELEGD OF DIE BIJ DE RECHTER IN BEHANDELING ZIJN !!!

  PS : NUTTIG LEESVOER !


  Maak melding

 31. @@@..de ndp bespotter .alias de domste…bij elke posting van deze BOERIKIE verbaasd het mij telkens weer hoe gestoord deze UILSKUIKEN.is !


  Maak melding

 32. RobG , wel weer een heel voorspelbare reactie, van jouw uit de paarse paarse hoek die zelf heel bekend zijn met dit soort praktijken van intimidatie bedreigingen zelfs martelingen en massamoord, zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten.


  Maak melding

 33. Gewoon een stelletje rotzakken die doen alsof ze in Afghanistan of Kirgizië op een k.olo huwelijksfeest zijn en schouder aan schouder, al dansend hun kaleshnikovs leegschieten.

  Wat zijn dit voor toestanden?

  Overigens zeer vreemde reacties hier, ook nadat er een update is geplaatst.

  Me mars papa!


  Maak melding

 34. Aln n domme ezel gelooft nog in uit d duim gezogen verhalen vn woordvoerders n beleidmakers.over d gehele linie vertellen ze verzinsels n schaamteloze leugens .wie geloofd nog in deze door waarboel bezeten regering? N regering vn opraapsels vn hier n daar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.