Brandweer Suriname uitgerukt voor grote bosbrand in Paramaribo-Noord

8
Brandweer Suriname uitgerukt voor grote bosbrand in Paramaribo-Noord
Grote bosbrand in Paramaribo-Noord - Foto (c) Farida Soebhan

PARAMARIBO, – Momenteel is er een grote bosbrand gaande in het Noorden van Paramaribo. Volgens de eerste berichten gaat het om een gebied vlakbij de verlengde Gomperstraat richting Kleine straat. Het Korps Brandweer Suriname is ter plaatse voor bluswerkzaamheden.

Volgens Facebook gebruiker Farida Soebhan staat dit deel richting Suri Village voor de tweede keer in lichterlaaie. Zij schrijft dat de hoge vlammen en een sterke rook ontwikkeling veel aandacht trekken.

Bekijk hieronder ook haar posting met filmpje zojuist op Facebook.

UPDATE: om 07.30u vanmorgen was de brand al geblust:

8 REACTIES

 1. Wanneer gaan die domme Surinamers nou eindelijk stoppen met het verbranden van vuil? Dit is nu het resultaat van hun stommiteit.

  We leven niet meer in de jaren 60!!! Vuilverbranding is slecht voor het milieu.


  Maak melding

 2. Het is weer zo ver. Weten de mensen niet dat al deze rook ontwikkelingen zeer slecht zijn voor hun longen????Hun gezondheid gaat eraan.Waarom sterven er dagelijks mensen doordat hun longcapaciteit achteruit gaan?? Jong en oud. Bij brand hoor je de plaats te verlaten, want je bent niet beschermd. Je ademt enkel giftige stoffen en troep in die zeer slecht is voor je gezondheid ook bij bosbranden.Giftige planten etc. Heel vaak zie je mensen heel dichtbij branden staan. Bewustwording.
  Zijn mensen nu zo oerdom dat zij dit zelf niet begrijpen?? Ramen en deuren dichthouden???
  Is ons volk nu zo dom??? Is er een brand ergens trekken zij er massaal heen om getuigen van te zijn in plaats van zichzelf te beschermen. Ai baja. Wie gaat proberen hun dit uit te leggen in Jip en Janneke taal? Wanneer ze ziek zijn geworden, zwaar vervuilde longen of zelf hun longen naar de kloten hebben geholpen, is nergens een dokter te vinden die hun kan helpen met de dood tot gevolg. Bewustwording, bewustwording.


  Maak melding

 3. Het fikkie stoken hier in Su is echt een ellende. Ikzelf woon op Paramaribo Noord en bijna iedere dag zitten wij in de stank.
  Niet alleen hout of gras wordt verbrand maar ook plastics , autobanden en andere chemicalien.
  En al die giftige dampen mag je inademen. Mijn buurman is constant ziek.
  In Su zijn er veel kankerlijders.
  Verleden jaar is er ook een grote brand geweest op Noord. Ome Chinees heeft toen een enorm terrein expres laten affikken: is goedkoper dan laten maaien toch? Hijzelf was toen niet in Su. Zou mij niet verbazen dat deze laatste brand om dezelfde reden is aangestoken


  Maak melding

 4. vandaag uitrukken voor grote bos brand, soon zal ze uitrukken voor grote brand of neerstorten van TUI Boeing 737 Max, want ze blijven vliegen ermee. Good luck mensen


  Maak melding

 5. De ndp bespotter.
  Uw commentaren beginnen steeds belachelijker vormen aan te nemen en zijn van iedere vorm van realiteitszin gespeend.
  De behoefte om bij ieder onderwerp commentaar te leveren is kennelijk groter dan inhoudelijk in te gaan op het artikel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.