maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBankiersvereniging Suriname steunt Van Trikt en Kirpalani bij CBvS

Bankiersvereniging Suriname steunt Van Trikt en Kirpalani bij CBvS

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mrt – De Surinaamse Bankiersvereniging heeft in een vandaag uitgegeven persbericht toegezegd haar volledige ondersteuning te geven aan de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname Robert-Gray van Trikt en de nieuwe regeringscommissaris bij de bank Vijay Kirpalani.

In het persbericht zegt de vereniging er vertrouwen in te hebben dat Vijay Kirpalani, als regeringscommissaris de rol van liaison tussen de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de regering goed zal kunnen vervullen. Hierdoor zal de onafhankelijke positie van de CBvS gewaarborgd blijven. De coördinatie van het monetair, fiscaal en budgettair beleid tussen de CBvS en de regering zal eveneens effectief gevoerd kunnen worden.

Verschillende bankiers onderschreven de ruime nationale en internationale ervaring van de heer Kirpalani op financieel-economisch gebied. Ook wordt zijn kennis van de Centrale Bank van Suriname, opgedaan tijdens zijn 10-jarige periode gedurende 2000 en 2010 als commissaris bij de moederbank, als een passende achtergrond beschouwd. De heer Kirpalani staat bij de banken bekend als ‘bruggenbouwer’ en heeft vaker bewezen partijen met divergerende issues op tactische wijze bij elkaar en in een lijn te brengen, aldus de Surinaamse Bankiersvereniging.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

36 REACTIES
 1. Wat een stel huichelaars.
  Niemand die exact wil weten waarom de governor het veld heeft moeten ruimen.
  Dubieuze transacties zijn geen grond voor ontslag.
  Frauduleuze handelingen wel.
  Maar noch de governor (die een schop onder z’n hol kreeg en bij het grof vuil is gezet) noch de minister van financiën die hem de schop gaf voelt de behoefte om uit de doeken te doen wat de reden van ontslag is geweest.
  Van financiën is dit nog te begrijpen: ik ontsla je. Klaar is kees en nou opgedonderd.
  Van de governor snap ik het niet: geen verweer tegen zijn ontslag. Alleen maar op de radio roepen: ik heb niets gedaan (althans dat schreef een forumlid hier).
  Van het bankwezen snap ik het evenmin: het hoofd van de centrale bank, de man die banken regels kan opleggen, de man die de mate van kredietverlening door het particuliere bankwezen bepaald, wordt zomaar? opzij geschoven en verder niets aan de hand.
  Het bekende plasje van HenkMolenaar2016 is weer van toepassing


  Maak melding
 2. De VHP is sterk in het hele land.

  De nieuwe regeringscommissaris bij de CBvS Vijay Kirpalani.

  Kennis, ervaring, ondernemen, nationaal en in internationaal, politiek, bestuur, landbouw, enz.

  VHP, Zibabaat
  Voor Eenheid En Kracht
  CS, CS, CS!
  CS4PRes!

  Leve:

  Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  alle aankomenende dr-, rr-, DNA-leden van de VHP voor de Algemene Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020,

  – VHP zet ons in vuur en vlam, de mensen staan voor u in de rij,
  – VHP wij worden Kampioen van Suriname op 26 mei 2020,
  – VHP -ers, van Oost – West, Van Noord – Zuid Suriname,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Dat is nou het verschil passant. De President kiest kundige mensen, niet politieke mensen en gaat als nationalist over tot de orde van de dag. Jij in tegenstelling komt gewoon klaar hier op het net omdat hij een VHPer heeft gekozen voor de post. Dhr Kirpalani is gewoon een kundige Surinamer hoor, dus maak hem in je geile bui niet tot het vlaggenschip van de Verenigde Hindustaanse Partij!


  Maak melding
 4. BANKIERSVERENIGING is voorbarig en denkt natuurlijk ook
  om eigen hachje van de Banken !

  Een ieder die voor de CLAN gaat werken, is zijn onafhankelijkheid
  KWIJT !
  U krijgt militaire OPDRACHTEN, ORDERS die u MOET UITVOEREN !
  Daarom mislukken bijna alle Paarse projecten, de CORRUPTIE en
  ONDESKUNDIGHEID spelen een te grote rol !

  Van TRIKT en KIRPALANI zullen vanzelfsprekend niet op ONAFHNKELIJKE
  WIJZE hun werk kunnen doen ! Bij de Paarse CLAN, staan de BELANGEN
  van Land en Volk, NIET OP DE EERSTE PLAATS !
  (ZIE ENORME STAATSSCHULD en ENORM BEGROTINGSGAT !!!)

  PS : BINNEN ENKELE DAGEN ZAL HET SRANAN VOLK MEER TE WETEN
  KOMEN over de leiding van de Centrale Bank v Sur !
  DE JUISTE REPUTATIE VAN DE DESKUNDIGEN ZAL OPENBAAR WORDEN !!

  TEKI YU AI LUKU !! USE YOUR BRAINS !

  VOLK FU SRANAN U NO SRIBI, UN OPO UN AI !!!


  Maak melding
 5. De bankiersvereniging kan niet veel anders dan ondersteunen en vertrouwen hebben.
  De koers van de SRD is de echte maatstaf voor het vertrouwen van de maatschappij in het bestuur van de CbvS


  Maak melding
 6. Dit soort opmerkingen zijn standaard en niets zeggend. Alle banken zijn bang voor een bankrun waarbij het gehele financiele systeem zou instorten. Daarom zeggen ze dit.
  Niet omdat ze het menen.
  En ja een bank run is niet iets wat SR nu kan gebruiken. Maar liever hoor ik hoe zij de onafhankelijkheid van de CBvS gaan bewaken en de waarde van de SRD. Op dit moment lijkt het er meer op dat er bankiers zijn die snel flink willen profiteren van de onrust. Zo hoor ik niets over de urgente noodzaak om te voorkomen dat de banken nu aan monetaire fincniering middels girale tegoeden, in USD of SRD, gaan doen. Of over de noodzakelijke onafhankelijkheid van de financiele sector die op dit moment voor een groot deel in de handen van paars is. Of over het verbeteren van de transparantie, de verantwoordingsverplchtingen van de banken. Zeker nu zou het goed zijn als de banken verplicht waren om maandelijks uitgebreide rapportages te publiceren waar verzaken of onjuiste weergave met zware straffen beboet zou worden.


  Maak melding
 7. Dat er nog mensen zijn, waarvan men het nooit zou denken, en die plotesling van de een op de andere moment bereid zijn gevonden, de duivel Bawta en zijn roverheid te willen steunen, ondanks zijn achtjarig corrupt, crimineel staatskas rovend, verdervend wanbeleid, kan slecht maar een ding betekenen, en dat is de onberechte moordenaar, de bij verstek veroordeelde drugsbaas en de staatskasrover en zijn gewetenloze meedogenloze geldzuchtige, machtzuchtige criminele elite adviserende bende, aan de macht te helpen houden. Maar tegen welk prijskaartje? Het hoeft niemand te verwonderen, op de dwaze, debiele, idiote oerdomme ndp paria’ s en paarse zombies, dat deze paars verworden medewerkers van het paars misdadig rovend regiem olv de allergrootse misdadiger, miljoenen aan hen heeft moeten betalen. Want alleen op zo een manier lukt het hem om aan de macht te blijven. Ook zo het paars verworden juweeltje mr.dr. Misnaairam heeft haar prijs. Ondertussen schijten en pissen het gros der wakkamangs, dieharde ndp dagoes, elke dag een soso lobi bawta ka schijt en pis, fa foe overleef a dee, zonder te roven en te stelen zoals baas en zijn elite maffiose gang en geboefte. Baas habi kaka met jullie oerdomme stommelingen te maken, net als de duivel gaat het om zielen en jullie oerdomme paarse stemkeuze. Tang bribi olv Stef Anus Meye en Andre Misikeba in baas eng paarse ka wanbeleid en loze paarse beloften, tang ka, oe dong no mpp lagi paarse startie en bermdagoes van de duivel.


  Maak melding
 8. Kirpalani en van Trikt moeten met trucjes komen om de ndp regering te helpen geloofwaardig over te komen. dit zijn laatste reddingspogingen NDP go home jullie dagen zijn geteld .


  Maak melding
 9. Allen die de duivel didibri helpen, gaat het niet om vaderlandsliefde of nationalisme maar om eigen belangen. Baas pai deng mang bun foeroe amerkan dalla, ook Somo en Lon, die verraders van baas zijn grote volkverlakkers gebleken.


  Maak melding
 10. Surinaamse Bankiers grootste hypocrieten. Eerst achter Geersie en nu plotseling alle vertrouwen in Trikie omdat meneer Kirpalanie president commissaris is.
  Moet je schamen Bankiersverening, jullie die alle dollars leeghalen van de rekeninghouders en nu maatregelen treffen tegen de rekeninghouders die in alle vertrouwen hun dollars aan jullie hebben toevetrouwd. Schande !


  Maak melding
 11. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft in een vandaag uitgegeven persbericht toegezegd haar volledige ondersteuning te geven aan de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname Robert-Gray van Trikt.
  Schandalig eerts zwaar geprotesteerd tegen en nu……. . Same on you dollar dieven Surinaamse Bankiers.


  Maak melding
 12. note

  kirpa verdient 25 milj dollar per jaar gedurende 10 jaar door de 550 milj dollar lening die staatsolie vorig jaar kreeg via opperheimer tegen 10 procent rente


  Maak melding
 13. Effe wat gemopper en dan keert men weer over tot de orde van de dag. De bankiersvereniging kan niet anders dan meegaan. Het is een fait accompli dat Gersie er niet meer is en het leven gaat door. De governor heeft een ruime mate van bevoegdheid en wordt als vanzelfsprekend geacht onafhankelijk te zijn. Hij mag nimmer verbonden worden aan een politieke partij. Het monetaire gebeuren en verantwoord ermee omgaan is zijn job. In de nasleep van Gersie kreeg je de bekende dynamische processen van verontwaardiging in de DNA enz. Na een tijdje hoor je niets meer. De overheid zal deze zaak gewoon laten voor wat het is. Komt het best uit. Het is aan Gersie de nodige stappen te ondernemen. Gaat hij waarschijnlijk ook niet doen en zo kunnen we weer over tot de orde van de dag.
  Het probleem bij de DNA en met name de oppositie, is dat men niet bij machte is om keiharde feiten te deponeren. Alleen maar verdachtmakingen en geruchten en het suggereren. Wanneer je in de minderheid zit, tellen alleen maar feiten, opgevolgd door onderzoek en eventueel de gang naar de groene tafel. Anders veegt de oppositie je van tafel of doet als zijn neus bloedt.


  Maak melding
 14. Suriname is al jaren failliet meer dan 10 jaren en er komt geen verbetering zolang Bouterse de grootste dief van het land de leiding heeft.Deze moordenaar moet opgepakt en opgesloten worden dat is het beste voor het land.Brunswijk/Somohardjo en Belfor hebben ook geholpen met de Amnestiewet dus die hebben geen recht van spreken.Ook hun hebben geholpen bij het failliet gaan van het land dus m.a.w.hebben ze ook hun zakken gevuld toen ze in de regering zaten.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding
 15. Zo te zien is van Trikt belangrijker dan DDB, men staat kaarsrecht in de houding en salueer netjes !
  Wat een vertoning allemaal echt een poppenkast zonder weerga, misschien willen ze hem zo aanpappen om zo spoedig mogelijk valse en ongedekte geld te laten drukken.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding
 16. @PAPIRA-TIGRI

  De MOU, inhoudende dat het Paarse REGIEM, niet over zou
  gaan tot MONETAIRE FINANCIERING, is met het WEGJAGEN
  van dhr GERSIE, ook in de PRULLENBAK GESMETEN !

  De Paarse GELD- en VALUTAPANIEK is uit de hand gelopen en er
  komen nog meer laatste STUIPTREKKINGEN van het FAILLIETE
  PAARSE BEWIND !

  De Paarse Huizenfabriek, de Paarse Cassave-meel-fabriek etzc zijn
  GESLOTEN, liggen weg te rotten, terwijl de ZOGENAAMDE BASIS-
  ZORGVERZEKERING van Opa DESIE, een FATA MORGANA BLIJKT
  TE ZIJN !
  Er is vandaag de dag, in Sranan sprake van een
  BASIS-KOPZORG-VERZEKERING !

  FRI SRANAN !! FRI SRANAN !!!

  STOP THE PURPLE SLAVERY !!!!!

  PS : Door PAARS wanbeleid zit de VOLGENDE DEVALUATIE
  van de SRD, in de pijplijn !!!!!


  Maak melding
 17. Een bankier inspecteert de wacht?
  Wat een totaal miskleun

  @ pakiritigri
  Een paar opmerkingen:
  wat is dit voor (on)zin? het monetaire gebeuren en verantwoord ermee omgaan.
  Veel erger is het volgende
  Je toont uit wat voor hout je gesneden bent.
  (Naast het meten met twee maten; de een moet vervolgd worden de ander niet: waterkant.net/suriname/2019/03/06/oedit-mogelijk-in-mei-door-nederland-uitgeleverd-aan-suriname/)
  Een persoon beschadigen, vernietigen, daar geef jij noch de huidige regering om
  Daarenboven wordt iemand ontslagen omdat hij de samenleving heeft belazerd, althans volgens de minister van financiën.
  De economische zelfstandigheid van Suriname heeft hij op het spel gezet, nogmaals volgens de minister. En wat doet deze minister voor het land?
  Niets, slechts de governor wordt terzijde geschoven. Je zou toch ten minste terug moeten halen wat
  Walgelijk.

  Wat het artikel betreft
  Ik zie nu dat eindelijk mijn posting van gisterenochtend geplaatst is.
  Het bankwezen overlegt maandelijks, misschien wekelijks met de governor. Op een gegeven moment leer je elkaar goed kennen en wordt er misschien zelf gelachen.
  Nu wordt een van de groep een schop onder zijn hol verkocht en wat doen de collega’s.
  Niets.
  Waarom niet?
  . Angst
  . Ze hebben er persoonlijk baat bij
  . Het bankwezen heeft er baat bij.
  . Een combinatie van bovengenoemde zaken

  De econoom vindt met name het derde punt interessant.
  De minister heeft vorig jaar aangegeven dat hij geen monetaire financiering heeft bedreven, maar slechts overtollige tegoeden van het bankwezen heeft geleend. Laten we ervan uitgaan dat dit juist is en dat het dus geen monetaire financiering is geweest.
  Dan kan het nu 1000 maal erger zijn.
  Als de kredietteugels nu worden vrijgelaten , dan kan er nu veel meer worden uitgeleend en dus verdient worden door het bankwezen.
  (waterkant.net/suriname/2019/03/02/tekort-aan-contante-us-dollar-biljetten-in-suriname-banken-adviseren-girale-overmakingen)
  Opties
  1. Gersie heeft de boel genaaid. Maar waarom hem dan niet vervolgen.
  2. Gersie is onschuldig. Maar waarom dan geen zaak aanspannen en het ontslag ongedaan maken
  3. Gersie wil niet doen wat van hem wordt verlangd!!

  Ik denk dat het publiek zich nu zorgen moet gaan maken
  banken zullen veel gemakkelijker grotere sommen geld gaan uitlenen aan het bedrijfsleven en aan de staat.
  Ga maar nadenken wat dit zal betekenen.


  Maak melding
 18. Venezolaanse wantoestanden liggen in het verschiet. Hoe geduldig is toch het anti ndp volk, en hoe dom de paarse paria’ s, die worden met de dag dommer. Ondertussen verrijken baas, zijn elite gangsters club, roverheid, stinkend corrupte rijk geworden parasieten en poepvliegen zich gruwelijk. Land en volk worden letterlijk en figuurlijk verkocht en opgezadeld met wo ka no mpp mega schuldenlasten. Niemand gaat dit volk helpen, want grote delen van dit volk zijn lafhartig van geest en komen niet op voor de Waarheid en Gerechtigheid. het paars volk is door en door slecht en misdadig van aard, zoals hun duivels lijder, ddb. Wo ka.


  Maak melding
 19. @Pico,

  Ik vind het raar dat wanneer er een specifiek onderwerp besproken wordt, jij plotseling een onderwerp aanroert dat er niets mee van doen heeft. Ik bedoel, het ging over Oedit en plotseling begin je over Gersie te praten. In het vervolg zal ik ook niet reageren wanneer jij van de hak op de tak springt. Het ene geval is niet het andere. Dat van Oedit is duidelijk een crimineel gebeuren dat dienovereenkomstig behandeld en benaderd wordt. Een lijn doortrekken naar de voormalige governor hoeft niet dezelfde aanpak te zijn.

  Vergeet niet dat in wezen in alle beslotenheid de president de governor bedankt heeft voor bewezen diensten. De governor heeft dat aanvaard. Dat is de feitelijke situatie. De regering heeft een communiqué uitgebracht waar ze erop wijst dat zij het prerogatief recht heeft, niet in te gaan op details. De DNA en met name de oppositie heeft zich beklaagd en wilde het naadje van de kous weten.
  Maar dat is mosterd na de maaltijd omdat het ontslag al beklonken was en bij die gelegenheid stond het derhalve ook vast dat de regering niet van plan was een of andere rechtszaak van te maken. Vandaar de mededeling ‘het prerogatief recht niet in details uit te weiden’. Als de oppositie niet het een of ander geëist had, was de naam van Gersie ook niet besmeurd geraakt.


  Maak melding
 20. PAARSE MIST:

  Brieven van de Minister van Financien, hr Hoefdraad, aan
  de toenmalige Governor CBvS zijn, hr GERSIE, NOG STEEDS
  NIET BOVEN TAFEL !!! DNA E WAKTI HOEFFIE !!!

  Brief van de USA overheid, met waarschuwing aan Sranan
  GEEN ZAKEN te DOEN met, onwettige, Grond-wet-vernietigende
  Venezolaanse leider MADURO, is OOK KWIJT !
  DNA E WAKTI MINISTER BUZA, mw YILDIZ, NANGA DESIE !!!!!

  WAN LO SANNI E SPUKU NA SRANAN !

  PS : WELKE ROL SPEELT meneer KIRPALANI IN DE NDP ??????????


  Maak melding
 21. Off topic :

  USA heeft al haar ambassadepersoneel teruggetrokken
  uit VENEZUELA !

  Er heerst direct PAMPERSCHAARSTE IN SRANAN !

  DE LEIDING heeft het BUITENLAND gevraagd, MET SPOED,
  EXTRA PAMPERS NAAR SRANAN TE ZENDEN !!!!!


  Maak melding
 22. @ pakiritigri
  Een bedankje in besloten kring staat lijnrecht tegenover de (valse) beschuldigingen geuit door de minister van financiën. Hij repte over dubieuze handelingen. Dubieuze handelingen van een governor grenzen aan dan wel zijn frauduleuze . Daar past alleen ontslag niet bij.
  De overeenkomst die ik zoek en die jij met alle macht wil omzeilen is dat handelingen die tegen de wet ingaan niet onbestraft mogen blijven. Jij bent net als de regering de mening toegedaan dat in dit geval straf niet nodig is.
  De een na hoogste baas van het land mbt het te voeren monetaire beleid doet iets dat niet in de haak is, dat zo erg is dat hij het veld moet ruimen en daar blijft het bij. (van beide kanten overigens. Het volk wordt genaaid!)
  Van de hak op de tak springen?
  Dan heb je het niet begrepen.
  Het onderwerp is: moet een persoon die strafbare feiten heeft gepleegd wel of niet vervolgd worden
  Welk stuk heb je niet begrepen? Welke andere tak heb jij kunnen ontdekken.
  All men are equal toch. O nee, toch niet
  Het gaat mij niet om een persoon. Oedit, Gersie of welke andere dan ook die het veld heeft moeten ruimen.
  Het gaat mij om strafbare feiten die er wel zijn (ontslag) en weer niet zijn ( een bedankje voor bewezen diensten). Het is het een of het ander

  Wat het prerogatieve recht betreft
  Deze is totaal niet van toepassing. Wie heeft dit beweerd. wat een lariekoek.
  Als je dit recht wil misbruiken dan kan je het altijd uit de kast halen om antwoorden op vragen te omzeilen
  Als je niet weet wat dit recht betekent dan zou ik het maar eens googelen


  Maak melding
 23. @ Damsco

  Domsco klinkt beter in het gehoor, jou uitkerings geld is zeker al op : vandaar ben je gefustreerd en dan ga je over om mensen te beledigen ! Dat je mij een koe noemt deert me niet, ik zou heel boos worden als ik door iemand met een hoge iq, zo wordt genoemd. Damsco we blijven goei vrienden ga je pilltje innemen dan is alles weer oké

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 24. Degene die denk … of doet voorkomen … alsof de hr. v. Trikt …. geen NDP’ er is …. is een even grote Dombo als Pakiratigri en Damsco samen. Is moeder Ferrier ook geen NDP’er ???

  Meneer van Trikt … doe je best … na de verkiezing van mei 2020 ben jij en je moeder Laissé Passé.
  Jullie krijgen een one way ticket richting Noordzee … no return mogelijk !!!


  Maak melding
 25. Damsco 12 maart 2019 at 17:10
  @@ Domme j Zwartmans..weer dat BOERIKIE denken typisch..de president denkt niet aan macht.maar in termen van kennis & knowhow. Jo koe !
  **************************************************************************
  @ Jo koe Damsco … je Moorddadige partij-lijder … Desire Delano Bouterse … is een soso boto … een leeghoofd. Je moorddadige partij-lijder denkt alleen aan zichzelf. Hij probeert alles om uit handen van de Amerikanen te blijven. Na mei 2020 komt de FBI/CIA hem halen en dat weet de MMDDB bliksems goed vandaar dat hij alles doet om aan de MACHT te blijven.

  @ Jo koe Damsco … probeer een strategie te bedenken { tenminste als je kunt denken … leeghoofd } om je moorddadige partij-lijder uit handen van de Amerikanen te houden. Succes !!! Hou je strategie strikt geheim !!!!!


  Maak melding
 26. @ mul
  besteed niet te veel aandacht aan Domsco , hij en nog een paar andere figuren op deze site, zijn helemaal weg van hun baasje. Ik ben benieuwd wat Domsco en de andere aanhangers van DDB gaan doen, als hun baasje geen president meer is. Ze gaan domweg een andere baasje zoeken om toch nog te kunnen likken, het zijn immers likkertjes.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES