donderdag, mei 30, 2024
HomeFotoAuto nog steeds bedolven onder resten omgevallen boom in Suriname

Auto nog steeds bedolven onder resten omgevallen boom in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mrt – De omgevallen Kankantrieboom, die vrijdag aanzienlijke schade aanrichtte aan een woning, het elektriciteitsnetwerk en een voertuig, is nog steeds niet helemaal opgeruimd. Zo ligt het desbetreffende voertuig nog steeds bedolven onder de resten van de omgevallen boom. Dat blijkt uit foto’s die een Facebook gebruiker online geplaatst heeft.

De calamiteit deed zich vier dagen geleden voor op de hoek van de Nengrekopoestraat en de Blauwdasstraat ( ressort Rainville). Volgens de Facebook gebruiker zijn er tot nu toe ‘maar een paar takjes weggehaald’ en vormen de resten van de boom een gevaar voor schoolkinderen uit de buurt.

Verschillende diensten o.a. de politie, controleploeg bestuursdienst Paramaribo Noordoost, EBS, een rampenbestrijdingsteam van het NCCR, Openbaar Groen en de brandweer waren vrijdag wel direct ter plekke om hulp te verlenen en de schade op te nemen.

Uit de reacties op het bericht blijkt dat er maandag verder wordt gegaan met het opruimen van de resten van de boom. Het Facebook bericht:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Dat gaat niet gebeuren want alle materialen ed worden nu gebruikt voor de huizen bouw in Alton ,saramacca. Verkiezing staat voor de deur. Er wordt druk gewerkt om het volk dommer te maken.


  Maak melding
 2. Men gaat eerst kijken wie wat doet. Zij hebben geen plan om dit op te ruimen.Dat de situatie de gemeenschap in gevaar brengt, vooral schoolgaande kinderen, kan ze niets schelen. Het is niet hun verantwoording. Er moeten dagen, weken, maanden voorbij gaan voordat de hersenen gaan werken, hoe dit het beste aan te pakken. Zo’n boom wordt met man en macht in vervoerbare stukken gezaagd en met zwaar materiaal opgepakt op een geschikte truck gelegd en vastgebonden en naar plaats van bestemming vervoerd. Het vervoeren van de afgezaagde stukken boom geschiedt onder begeleiding van de politie d.w.z. de wegen worden vrijgemaakt ter voorkoming van ongelukken. Dit had binnen 2 dagen opgeruimd moeten worden en het gebied helemaal opgeschoond. Er is totaal geen plan van hoe te handelen bij dit soort calamiteiten. Misschien moeten stagiaires in de leeftijd van 20 tot 25 jaar uit Holland komen om ze te helpen met een goed werkend plan. Dit is toch te zot voor woorden in ons landje. Openbare werken en de brandweer,politie. Zo moeilijk is dit niet. Of zijn jullie te lui om in beweging te komen??? Leerlingen van Technisch Universiteit Delft uit Holland komen eraan met een plan om jullie te helpen.
  Het was voor de blanke stagiaires een fluitje van een cent om de markt nieuw leven in te blazen en de mensen te motiveren de handen uit de mouwen te steken. Hoe zit het met de rovers, moordenaars in ons land??? Worden zij enkel onderhouden in Boma door deze regering,of wordt ze nog iets geleerd in hun cel. Wordt hun scholing geboden??? Wat doet Getrouw met deze gasten in Boma. Moet er ook iemand uit het buitenland komen voor deze boevenbende, hoe ze te scholen, rehabiliteren???? Sarie Torie. Het gaat enkel om een boom verwijderen. Zo moeilijk is het niet of wel soms????


  Maak melding
 3. Ja dit is Suriname. Ze hadden kettingzagen om de Indianen van Apoera in stukken te zagen, maar geen zagen om die kankantrieboom op te ruimen. Wt hebben wij aan zo’n rampenbestrijdingsdienst, die op zich ook een ramp is.


  Maak melding
 4. Knap zoals jullie alles kunnen redigeren naar deze regering, zelfs een omgevallen boom is politieke munitie voor de losers op dit net. Dit geeft weer eens aan hoog gefrustreerd en van haat vergeven jullie zijn. GET A LIFE!!


  Maak melding
 5. Het artikel is een non isseu en de reacties zijn van mensen die graag hier iets neerpennen zonder het nieuws te volgen.

  De coordinator van het rampenbestrijdingsteam heeft op dag 1 meegedeeld dat de opruimwerkzaamheden een paar dagen tot een week zou duren.

  de ongeduldige mensen kunnen hun energie gebruiken om te gaan helpen met opruiming ipv commentaar te leveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES