maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP Suriname installeert ‘Javaanse kern’ Leiding en omgeving

VHP Suriname installeert ‘Javaanse kern’ Leiding en omgeving

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – VHP voorzitter Chan Santokhi heeft op gisteren, aan de Soekaredjoweg te Leiding 11A, een kern geïnstalleerd bestaande uit 50 leden, waarvan de meeste leden Surinamers zijn van Javaanse afkomst. De kern ‘Leidingen en Omgeving’ is geïnitieerd door een stootgroep die onder leiding staat van het hoofdbestuurslid Sidik Moertabat.  

Met deze kern komt de VHP dichterbij het volk door hen te betrekken bij de Orange Movement. Sarman  Pawirokromo, voorzitter van deze kern garandeerde de partijleiding dat zij zullen bijdragen aan de 6 zetels van de 7 zetels van het district Wanica.

Diverse sprekers zijn ingegaan op verschillende onderwerpen en dat voorkomen moet worden dat misleiding welke vanuit de regerende partijen naar het volk toe worden gepresenteerd, die goed in de gaten te houden en dat de mensen niet erin trappen, dus voorzichtigheid is geboden. 

De Qoute van de avond. afkomstig van kernvoorzitter van Leiding en Omgeving, Sarman Pawirokomo, luidt als volgt: “de beste bestrijding van de misleiding, is vermijding”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is er voor alle Surinamers van Oost – West, van Noord – Zuid in Suriname om de nationale en internationale doelen te realiseren.

  Leve:

  – VHP,
  – alle Surinamers die zich aansluiten en massaal gaan stemmen voor de VHP op 25 mei 2020,
  – CS4Pres!
  – veiligheid, orde, rust, investeerders, werkgelegenheid, join Ventures, goede scholing voor alle Surinamers, welvaart, welzijn, de grote leningen op de juiste wijze oplossen, normen, waarden, respect, principes, samen werken met iedere Surinamer voor Suriname, de doelen, zeer grote uitdagingen, waar Suriname voor staat, zie de armoede, zie slechte watervoorziening en waterkwaliteit in Brokopondo met allerlei bacterie, kwik in het water, enz

  Hoera, hoera, hoera!

  Hup VHP, Hup We Worden Kampioen op 26 mei 2020 in Suriname

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamer/s


  Maak melding
 2. Aanvulling : bosgronden en bosgronden terug aan Surinamers geen concessies om Suriname leeg te plunderen herziening van mijn vergunning om zonnepanelen in Domburg en Houttuinproject af te maken.


  Maak melding
 3. Als de VHP een democratische partij aan de macht komt is het niet om belangen van individuen te verdedigen cq te herzien.

  Als een burger vindt dat zijn project en/of persoonlijke belangen zijn geschaad is de weg naar de “Groene tafel” de enige.

  Dus meneer /mevrouw Baba Sai neem een advocaat in de hand en regel uw herziening via de rechter.


  Maak melding
 4. @ Uncle Sam: Was het vertrouwen in de rechterlijke macht maar hersteld dan had ik alles ter beoordeling aan de rechterlijke macht voorgelegd. De rechters in Suriname zijn net als de politieke leiders: wiens brood men eet diens woord men spreekt. Duidelijk is wel dat in Suriname een nieuwe verfrissende wind moet waaien want het land wordt dag bij dag leeggeroofd.


  Maak melding
 5. Santhoki en zijn maten hebben ook uit de ruif gegeten dus een nieuwe wind verwacht ik wel of het een frisse wind is zal de tijd uitwijzen.
  Wat doen die Haitianan die je in dienst hebt, duimen draaien??


  Maak melding
 6. Op dit moment houden zij zich bezig met het bouwen van loodsen voor opslag gekapte bomen die naar China gaan. En duimen draaien is er niet bij zijn zeer harde werkers die nooit klagen. Zodra dit project af is worden ze ingezet bij de bouw van visverwerkingsfabriek.


  Maak melding
 7. @Frantz,

  Je ziet het verkeerd. De ‘Javaanse kern’ maakt onderdeel uit van de VHP = Vooruitstrevende Hervormings Partij. De VHP is al enige jaren bezig met hervorming. Deze begint eindelijk vorm te krijgen. Het is al decennia lang zo dat in Suriname mensen die op elkaar lijken bij elkaar willen blijven. Dat probeert de VHP te doorbreken, maar dat heeft zijn tijd nodig. Daarom staat er ook ‘Javaanse kern’ en niet Javaanse kern.
  Zelf denk ik dat over enkele jaren dit over zal zijn en dat er geen onderscheid gemaakt hoeft te worden naar bevolkingsgroepen. Zolang Surinamers geen eenheid vormen kan er ook geen sprake zijn van een natie.


  Maak melding
 8. Opvallend. Sommige mensen die de VHP eerder verweten dat ze niet open waren voor andere bevolkingsgroepen, hebben er nu moeite mee dat Indianen, Javanen, Boslandcreolen zich aansluiten bij de VHP.
  Verstandig van Santokhi om even op de achtergrond te blijven en anderen het werk te laten doen.


  Maak melding
 9. Sam & BaBaSai&&&&*
  Jullie beiden hebben gelijk.

  Maar wat het probleem in Sur zich voordoet is, je hebt geen betere politieke partij op dit moment. De hoop is nu gevestigd op de VHP. Omdat het dit keer zo divers is met de samenstelling, mogelijk dat dan een beleid gevoerd wordt over het Landsbelang.

  Waar het gaat om Surinaams grond en Recht.
  – de binnenlanden moeten worden hergestructureerd
  – alle verleende licenties moeten tegen het licht worden gehouden en indien mogelijk intrekken. dus geldt ook voor op onjuiste gronden verleende vergunningen
  – het bezit van percelen/gronden door inwoners van het buitenland. hoe zijn deze verkregen en wanneer. ook hierbij geldt voor intrekken van de gronden, ook bij eigendomsrecht die niet wordt ontgonnen en bij verwaarlozing
  – erfpachtgronden nogsteeds in bezit van mensen die in het buitenland wonen. allen intrekken
  – herverdeling van gronden aan de Surinaamse bevolking die er recht op hebben
  – kadaster heeft spooknamen en deze opsporen en intrekken
  – kadaster verbeteren en herschikken de vermogens van ‘s-landsbezit. nu zijn er veel onduidelijkheden. veel oude politici en hun vrienden en familie bezitten kilometers oneigenlijk verkregen grond. allemaal intrekken

  SURINAME MOOET GEWOON OP DE SCHOP. ZO LANG HET NIET DUIDELIJK IS VOOR BUITENLANDSE INVESTEERDERS WELKE KOERS SUR VOLGT, GAAN ZIJ NIET WILLEN INVESTEREN.


  Maak melding
 10. “de beste bestrijding van de misleiding, is vermijding”. Ieja dat zegt oma elke dag aan haar kleinkinderen en kinderen. Alles met de nationale duivelse partij te maken heeft, de duivel Bawta, zijn paarse marionetten, beveiligers, overheid, vrienden, kennissen en paars verworden sekteleden moeten jullie nooit opzoeken, naar luisteren en vermijden. Want voor men het weet verwordt nje een paarse zombie, een paarse bakru, een paars asema, een paars crimineel of misdadiger, een drugsverslaafde, een moordenaar, een rover, alles onder het mom van wi egi sani en vaderlandsliefde om een slechts een misdadig vervloekte man aan de macht te houden. Wee wee wee alle paars verdoemd misdadig vervloekte didibri vereerders, ze verdienen het om samen met hem in zijn hel te leven, vol paarse misdadige armoede en kommer en kwel.


  Maak melding
 11. @ Yiyani

  “Het is al decennia lang zo dat in Suriname mensen die op elkaar lijken bij elkaar willen blijven. Dat probeert de VHP te doorbreken”

  Frantz zegt : “NDP heeft dat al doorbroken”

  YIyani, de president van Suriname heeft grondwettelijk veel macht. Denk je dat een nieuwe president zijn grondwettelijk macht gaat inperken ? Ik denk het niet.

  Zolang de grondwet niet wordt veranderd, zullen alle toekomstige presidenten gebruik (misbruik) maken van hun macht. Dus er zal niet veel veranderen na 2020.


  Maak melding
 12. -Er zijn toen vele NDPérs geweest om de VHPérs een slechte naam te geven. Vandaag op de dag kan baas Bouterse niet zonder de VHP.

  Bouterse heeft een echte VHPér van Kirpalani betrokken in zijn commissie.
  De NDPérs die hard op schreeuwen, jullie worden gewoon uitgelachen door jullie eigen baas Bouterse.


  Maak melding
 13. @ Djakkie even een korte reactie. Mijn vergunning werd “ingetrokken” omdat ik weigerde djoekoe (steekpenning) te betalen. Prima als het zo moest maar met het betalen van steekpenningen houd ik een systeem overeind waar ik tegen ben. Helaas overleed mijn advocaat twee jaar geleden aan een hartaanval. Mr Sunil Ramrattan…..


  Maak melding
 14. Sranan sma denki echt fromu. Politiek ini Sranan fromu. Mi no denki Sranan sma sabi san den wani. Musu sabi san wani, musu sabi ook san a partij eigenlijk wani. No go stem sowmaar dan te partij wini yu lasi baka. Politiek sma moro erg motyo. Te a wani yu stem dan a kon na yu alla dei. Te a habi yu stem keba, a no sabi yu moro.


  Maak melding
 15. Doet me denken aan een aantal jaren terug. De VHP was vroeg begonnen met haar politieke campagne binnen de diverse regio’s in het land. Uiteindelijk werden zij niet de grote overwinnaar. Maar het is duidelijk. Paul Somohardjo is helemaal lam geslagen. Hij is het spoor bijster en hij weet niet wat hem overkomt. De VHP schiet onder zijn duiven. In 2020 zullen wij zien of deze aanpak vruchten zal afwerpen.


  Maak melding
 16. Ddb heeft verschillende rassen bij elkaar gezet in 1 partij maar dat is puur uit eigenbelang. Uitstel van executie. Vhp probeert mensen van verschillende rassen bij elkaar te brengen in belang van het land. Natuurlijk doet hij dat om ook stemmen te krijgen maar daar profiteert een ieder van. Zonder de stemmen kan hij niet regeren. Wil j het eea veranderen dan heeft Santoki regeer macht nodig. Hij is erg intelligent en weet waarover hij praat. Goed contact met het buitenland is ook belangrijk. Verder wordt er ook verwacht dat indien hij aan de macht komt dat hij alles gaat glad strijken maar gaat niet meteen lukken alles heeft tijd nodig. Vooral als j samen gaat werken met andere partijen. Franz , gronden intrekken gaat niet zomaar. Mensen hebben gronden verkregen onnodig veel zelfs maar wel volgens de regels ook al bevalt het ons niet. Recht voor een recht voor allen. Mensen in het binnenland hebben ook gronden toegeëigend waar sommigen nu gigantisch veel geld aan verdienen door toerisme. Daarover hoor j niemand. Goed of slecht weet ik niet maar wel iets om over na te denken. Nps gaat nooit de koers naar 2 brengen wel zijn zetels.


  Maak melding
 17. Binnen twee jaar als de vhp aan de macht komt hebben ze alles verkocht aan India en nederland . Zeg maar dag Suriname. En welkom west India en noordoost nederland en zuid brazilie


  Maak melding
 18. Zie daar de racisme. Javaanse kernen, hindustaanse kernen, indiaanse kernen.
  Bedoelen ze dit met eenheid???????????
  Chan en zijn partijgenoten zijn en blijven HINDUSTANEN EN DE PARTIJ EEN HINDUSTAANSE PARTIJ. Mij houdt niemand voor de gek.


  Maak melding
 19. De NDP zal wel weer winnen, maar de meerderheid gaan ze dit keer niet halen. Rond de 18 zetels wel. Dat zijn er 18 teveel. Oogkleppen worden nog steeds goed verkocht in Suriname.


  Maak melding
 20. Marino$$$/
  Liever verkopen aan India en Nederland,
  dan aan China. Dan weet je zeker dat de bevolking van Suriname het vele malen beter zal hebben dan nu het geval is. Zij zijn in staat su verder door te ontwikkelen en het verdiende geld aldaar te investeren.
  De Chinezen zullen alles door sluizen naar China. Kijk maar in de afgelopen jaren hoeveel ze verdiend hebben, en wat hebben ze in su geïnvesteerd NADA.


  Maak melding
 21. Wendy%%%
  Zo wat als de VHP voor hindoestanen blijft. Zij zijn tenminste vooruitstrevend.
  Doet dit dan jou pijn?
  Wanneer de hindoestanen geen groente zouden verbouwen, had je gras moeten eten. En als zij geen rijst planten dan had je alleen bieta cassaba moeten vreten. Op termijn zou je met een grote buik moeten lopen. Bukken zou dan heel moeilijk gaan.
  Is dit jouw instelling????????????


  Maak melding
 22. @Wendy, geloof mij maar meid zonder de Hindoestanen en andere Aziaten staat Suriname op hetzelfde niveau als Kongo en Nigeria; hongersnood en veel armoede. Dankzij de Aziaten heeft de andere helft van de bevolking nog te eten en kunnen zij een beroep doen op medische hulp. De andere helft loopt maar te roven en te moorden en te schieten waarbij vooral de Aziaten dan weer slachtoffers zijn. Is het geen racisme dat de ene groep (Aziaten) heel hard werkt om het land op te bouwen en de andere helft parasiteert ? Is het geen racisme dat vooral Aziaten slachtoffers zijn van rondtrekkende en rovende boslandcreolen ? Is het geen racisme als één bevolkingsgroep zich steeds als superieur gedraagt en het beleid ten opzichte van de andere bevolkingsgroep bepaalt ? Je bent een type dat het woord racisme te snel in de mond neemt en totaal geen inzicht in de werkelijke problemen hebt.


  Maak melding
 23. Marino@@#
  Dan moet je de jongeren wel de kans geven die universitair hebben afgestudeerd. Er moet sprake zijn van jong bloed en de hedendaagse manier van denken. Anders komt er geen oplossing voor de Surs.


  Maak melding
 24. @passant, Babachan, ira e.a
  Uit jullie reacties en opmerkingen is stijgt de stank van het oude etnische denken duidelijk weer op. Dat geldt ook voor de auteur van dit bericht en trouwens ook van WK.net. Weet je wat het verschil is tussen de VHP en de overige partijen? Als welke ander partij ook een kern ergens in het land installeert wordt er NOOIT gerept over de etnische achtergrond van de groep. Dit is typisch iets voor een etnische partij als de VHP. Zelfs de PL doet dit niet of de ABOP. Probeer wat te leren van die gasten! Het is gewoon een kern in Leiding en bestaat uit Surinamers!! Heb je de NDP ooit erop betrapt dat zij ergens een Boslandcreoolse of een Indiaanse of andere etnische kern hebben opgericht? Of de NPS of DA91 of welke ander politieke partij ook? Het is duidelijk dat de VHP worstelt met zijn identiteit. Je bent wie je bent VHP en dat is in ieder geval GEEN NATIONALE PARTIJ!!!


  Maak melding
 25. Kankantistraat 11 maart 2019 at 10:35
  @Wendy, geloof mij maar meid zonder de Hindoestanen en andere Aziaten staat Suriname op hetzelfde niveau als Kongo en Nigeria; hongersnood en veel armoede. Dankzij de Aziaten heeft de andere helft van de bevolking nog te eten en kunnen zij een beroep doen op medische hulp.”

  Je hebt last van natte dromen van Hindostanen met Chan in de hoofdrol.
  Hindoestanen zijn de grootste boeven in land. Vraag maar aan Parmessar, Doekhie, vp Kanhai en de eigenaar van combé markt en die Djilip,je weet wel adviseur van Staat inzake Alcoa.

  daarnaast beheersen de Hindoestanen de cocaine markt in Suriname een van de weinige die het nog kan na vertellen is Oedit. Hij wordt binnenkort uitgeleverd aan Su>hij zal niet met zijn eigen duikboot of vliegtuig aankomen maar met de KLM.
  Hoe lang hij daarna nog leeft?????????


  Maak melding
 26. @Sam,

  De hindustanen die de cocaïne handel in handen hebben zijn allemaal ndp’ers.
  Parmassar, Doekhi, Adhin, Kanhai, Sardjoe, de eigenaar van de combėmarkt zijn inderdaad de grootste boeven en deze grootste boeven vind je alleen maar bij de NDP.
  Santokhi heeft geen veroordeling staan achter zijn naam!
  Altijd maar schelden op hindustanen maar over de roofovervallers waarvan de meesten marrons zijn, is het bitter huilen wanneer er weer 1 is vermoord.
  Dankzij hindustanen, chinezen en javanen hadden en hebben de creolen te vreten. Ontken het niet.


  Maak melding
 27. Laat de NPS hieraan een voorbeeld nemen. Gregory zit alleen maar te wachten op overlopers. Hij moet een actievere politiek voeren. Hij is totaal ongeschikt voor deze functie van voorzitter van de NPS. Hij doet mij denken aan bobo Juleke. Wanneer wordt deze sufferd nou eens vervangen voor een leider met meer daadkracht. Ik snap niet hoe een ieder lijdzaam toeziet hoe die krachtige partij van weleer te gronde wordt gericht. Rusland go home!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES