Somohardjo wil vrouw als president van Suriname

42
Somohardjo wil vrouw als president van Suriname
Archieffoto - de huidige en vorige president van Suriname.

PARAMARIBO, 10 mrt – Als het aan de politieke partij Pertjajah Luhur (PL) ligt krijgt Suriname na de komende verkiezingen een vrouw als president. Dat zei PL-voorzitter Paul Somohardjo tijdens een zaterdagavond gehouden partijmanifestatie te Lelydorp in het district Wanica. Zijn partij zal bij de komende verkiezingen een vrouw voordragen als presidentskandidaat.

Daarvoor zal de partij wel de ondersteuning van minstens zeven DNA-leden nodig hebben schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De PL-voorzitter heeft daarom opgeroepen om de PL een zodanig aantal zetels te geven, dat de partij daadwerkelijk in staat zal zijn een vrouwelijke presidentskandidaat voor te dragen. 

Hij merkte op dat de vrouw de ‘beste econoom’ is. Zij moet met weinig geld het huishouden draaien. Het wordt de hoogste tijd dat een vrouw de leiding in het land overneemt. Wereldwijd hebben vrouwen getoond sterke leiders te zijn aldus Somo.

Suriname heeft nog nooit eerder een vrouwelijke president of vice-president gehad.

42 REACTIES

 1. Somo wil een vrouw als pres. Leuk hoor welke leeftijd en welke afmetingen wil die erbij. Dan het volgende Somo heeft geen moer te vertellen. Ouwe dwaas. Somo snuift ze hersens kapot vlgs mij. Somo heeft nooit wat bereikt alleen zitten en hand ophouden.


  Maak melding

 2. Freeway
  10 maart 2019 at 08:41

  Zeker is hij van plan om mevrouw Amina Pardi naar voren te schuiven. De slimme kakerlak dat hij is.

  ============================

  Je haalt de woorden uit mijn mond. Whuahaaa…. die Somo is helemaal de weg kwijt. PL heeft nauwelijks vrouwelijk kader. Somo zoekt een vrouwelijk handlanger en bij voorkeur jonger dan 18 jaar.


  Maak melding

 3. Iedereen die mag ambities hebben ook de vrouw. Suriname is een macho mannen maatschappij, met koloniale trekken. ddb met zijn dictatoriale aanpak heeft dat de laatste 39 jaar versterkt. Vele Surinamers vooral de jongeren aanbidden hem. Ze zijn oerdom en kunnen daardoor niet rationeel, logisch denken en goede besluiten nemen. Hoewel vouwen beter ontwikkeld zijn nemen ze in de vele etnische culturen de ondergeschikte rol in. Ook op grond dat dat er in de leiding van vele politieke partijen vrouwen nog niet goed zijn en zich profilren is Suriname en de Surinamers nog niet gereed voor een vrouwelije president, ondanks de kennis en ervaring die sommigen hebben.

  Gelet op ddb zijn kennis en ervaring en zijn prestaties zouden sie vrouwen die er zijn het zeker vele malen beter doen.

  Die vrouwen in die politieke partijen zullen daarvoor eerst de leiding in die partijen moeten krijgen of hebben en dat is nog een lange weg.

  Wat Somo doet is gewoon borrelpraat, laat hij de daad bij het woord voegen en dat in de PL in de Praktijk brengen. Gelet op vrouwendag gewoon in de ruimte popu doen. Triest!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Meneer ChingChangChong,
  Wat vindt U ervan? Ik vind uw schuilnaam zo grappig. Ik moest lachen toen ik Uw naam voor het eerst las. Ik denk niet dat U een Chinees bent, omdat ik zelf een naam gebruik om mensen in dwaalspoor te zetten. .
  Ik vind Uw reacties ook heel grappig. Ha ha ha. Wat vindt U van deze Javaanse meneer Somo? Wat ik zelf vind is dat hij veel praat en niet veel of niets doet voor de mensen die op hem hebben gestemd. Alle Javaanse mensen zijn, naar mijn gevoel, bang voor hem. Hij kan praten als geen ander Javaan. Maar veel praten wil nog niet zeggen goed praten. Veel heeft hij niet gedaan. Een bejaarden tehuis op Marienburg? Dat is niets in vergelijking met zijn functie en de tijd dat hij in de politiek zit. Voor zover ik weet is hij altijd politicus. Ik denk tot in zijn dood. En dat geldt voor veel politici in Suriname, want anders hebben ze geen werk. Kijk naar Soemita (vader en zoon).
  Dag meneer ChingChangChong.


  Maak melding

 5. “Zomaar” een vrouw als president benoemen is pure discriminatie van de Surinaamse homo macho sapiens..

  Gaan we niet doen!
  Ook al ben ik voorstander van overal meer girl power.

  Het is net zulke non sense als alle DNA-leden met een centenbak smoelwerk op vakantie willen sturen en business class laten reizen.

  Me mars papa!


  Maak melding

 6. WitteVis&&&&
  ChingChangChong betekent Flipperkast!!

  Die Somo is domweg een gefrustreerde Javaan. Zijn IQ is zeer laag. De javaanse gemeenschap is zeer klein en hij wil voor zichzelf te veel macht. Ik vind het jammer dat hij al tijden het gezicht is van de PL en geen andere persoon opstaat die beter dan hem is geletterd. Het zou beter zijn geweest voor de PL als hij toenadering zou zoeken met de VHP. Om na de verkiezingen éénheid te vormen voor een meerderheidsregering. Maar nee deze domme Javaan komt met een meesterzet.
  Alle vrouwen kunnen nu op hem stemmen, dan maakt hij zijn buitenvrouw beter gezegd zijn minnares PRESIDENT van de Republiek Suriname.


  Maak melding

 7. Karta Bink, de nieuwe President!!! van de bos-javaan !!
  Of toch die Javaanse dame van Binnenlandse Zaken die diefstal had gepleegd in China, en nog hoog en droog in haar funktie zit op Binnenlandse Zaken !!
  Het kan “verkeren” !!!


  Maak melding

 8. Man of vrouw maak niet uit : ELKE ECHTE SURINAMER

  IS BETER DAN DE HUIDIGE AMNESTIE-president,

  DIE WEIGERT CORRUPTIE AAN TE PAKKEN en DIE TOT

  DE DAG VAN VANDAAG WEIGERT DE ANTI-CORRUPTIEWET

  TE ONDERTEKENEN EN IN WERKING TE STELLEN !

  PS: Een vrouwelijke president zou nooit aan komen zetten
  met een Staatsbegroting die slechts voor de helft is GEDEKT !

  Een vrouwelijk president zou nooit toestaan dat Ons land
  JARENLANG, HONDERDEN MILJOENEN MEER UITGEEFT DAN
  WIJ ALS STAAT VERDIENEN !


  Maak melding

 9. A no mie klopt ze kan goed stelen daarom denkt Somo eraan om haar te laten graaien nou denk maar niet dat er iets is buiten het failliet geleende Suriname dankzij die maffe stemmers op Bouta


  Maak melding

 10. @Onze correspondent vanuit het buitenland,

  Je bent wel voor meer girlpower power, maar niet voor een vrouw als president.
  Dit riekt naar discriminatie van de vrouw met girlpower die het wel degelijk in zich heeft om president te worden van Suriname.
  Over macho geklets gesproken nietwaar?!


  Maak melding

 11. Jiyani$$$
  Het is altijd beter dat er een combinatie is van man en vrouw of van vrouw en man om als President & vice President te hebben. Maar dan wel de geschikte personen op de juiste plaatsen.
  Wat die Somo doet is meer een politieke stunt om vrouwelijke kiezers aan te trekken. En geloof mij, mocht hij te zeggen krijgen dan wordt hij zelf de ,,President,,. Maar ik denk dat hij het nooit de verkiezingen gaat kunnen winnen.


  Maak melding

 12. Off Topic.

  De enige en echte vloek die land, volk en oerdomme dwaze volgelingen verderven is de duivel ddb en zijn criminele roverheid en maffiabende, de Na Didibri Partij.

  NDP’ERS ( Misdadig oerdom van aard zijnde paarse ombies ) IN FLORA HEBBEN NOG GELOOF IN REGERING

  NDP’ers ( Nationale Domme Paria’ s )in Flora hebben nog geloof in corrupt duiveolse regering

  PARAMARIBO – “Sa we taki dati unu e du. Als u gelooft zullen wij het maken. Wij zijn menens met het belang van het land en met uw belang”, hield NDP-assembleelid Melvin Bouva zijn gehoor zaterdagavond voor tijdens een redelijk goed bezochte wijkvergadering van de NDP in Flora. ( Hoe oerdom moeten ndper’ s niet zijn om nog te luisteren naar deze paars vervloekte leugenaar en duivel ) Uit de toespraken van verschillende ddb duivels bezten personen kwam naar voren dat de oerdomme partijgenoten in het ressort nog het volste vertrouwen hebben in de duivelse regering.

  Tijdens de meeting werd een aantal trouwe zeer geldzuchtige ddb bezeten partijgenoten die jarenlang hun krachten hebben gegeven gehuldigd. “Ik heb nog vertrouwen in de duivelse partij. Ik ben nooit slecht behandeld bij de NDP. Ik was jaren geleden bij de NPS en ben nooit gehuldigd. Als er verkiezingen waren was ik tot in me ondergoed in het groen gekleed. Ik was gek en keek niet naar voordelen. Bij de NDP heb ik voordelen kunnen uitmaken”, zegt 70-jarige Eugenie Fikkie. ( Inplaats van land en volk te dienen, dienen het gros der overlopers en verraders naar de criminele divelse organisatie. Deze volksverlakkers hebben daadwerkelijk hun zielen verkocht aan de duivel didibri. Waarlijke dienaren van land en volk vragen geen eer aan het volk of wie dan ook, ze doen dat met de vaste overtuiging, zoals ministers in Singapore, een onchristelijks land waar men elkaar van alles gunt. Des te meer awariedomries als Meye en misikeba krijsen, aanbidt en vereer de overheid olv de duivel ddb, des te meer dood en verderf. )

  Een andere NDP’er verwoordt zijn aanwezigheid als volgt: “Alle Surinaamse corrupte bedrijven die wat voor het land betekenen komen van de NDP. Alle neergaantse ontwikkeling in Suriname komt van de NDP. Daarom ondersteun ik de partij. Let niet op de meest misdadige criminele fouten die gemaakt zijn. Als NDP niet aan de macht was zou Suriname nooit zo verarmd en berooid zijn”, zegt Benjamin Hoever, een ddb schijteter en ddb pisdrinker en ondervoorzitter van NDP-centrum. Hij onderkent dat het paars debiele dwaas idioot volk een misdadig crimineel is geworden, als Dino en Roma en baas, maar stelt voorop dat het niet alleen in Suriname het geval is. Wang mpp dong ondervoorzitter.

  Het ressortbestuur van de partij onder leiding van Ricardo Pollard, eenvreselijk stinkend paarse poepvlieg, heeft de informatiebijeenkomst gehouden. Verschillende duivel ddb betaalde en geindoctrineerde sprekers zijn ingegaan op het corrupt crimineel pad dat de partij heeft uitgestippeld op weg naar de verkiezingen van 2020. Hoofdbestuurslid Soewarto Moestadja, naast duivel ddb, de grootse leugenaar van de ndp, zei dat debiele dwaze delinqente paars verworden jongeren zich vanaf deze week kunnen aanmelden bij de afdeling Arbeidsmarkt van het ministerie van Arbeid voor een misdaadcursus te volgen bij Suriname Hospitality and Tourism Training Centre.

  Verder hield bouta’ s slaaf Moestadja de aanwezigen voor dat er wetten zijn vernieuwd die in geen veertig jaren waren aangepast. Hij noemde de wet Moederschapbescherming. In één adem noemde hij ook het aanpakken van geweld- en seksuele intimidatie middels wetgeving. Ook NDP-voorzitter Desi Bouterse, de duivel zelve in mensengedaante heeft de paars verworden oerdomme aanwezigen toegesproken.


  Maak melding

 13. Misschien is het inderdaad tijd voor een vrouw als president van Suriname. Vrouwen moeten ook de kans krijgen om zich te bewijzen en dat kan heel goed in een dergelijke politiek-staatkundige positie.


  Maak melding

 14. Man of vrouw maakt niet uit. Zolang de persoon de competenties heeft om het land kundig te besturen. Maar wanneer het om Somo gaat, dan weten we allemaal wat er gaat gebeuren. Ik denk dus niet, dat men in dat vies ding van Somo zal trappen.


  Maak melding

 15. Mi denki wiensi vrouw tron president, na mafia vrouw tu. Furu vrouw ini Sranan mafia. Te vrouw teki so wan positie kande moro tof wan mang. Go luku bisniss pe vrouw na basi ini Sranan, bijna allamalla gangster. Efu moro betre Sranan vrouw president mi no sabi yere.


  Maak melding

 16. @Yiyani-

  Ik adviseer je om op fora af en toe tussen de regels door te lezen en vooral niet sec af te gaan op wat de forumschrijver neerzet, maar dit in combinatie te lezen met hoe de schrijver van het artikel schrijft of in dit geval Somo aanvoert waarom wij een vrouwelijke president nodig hebben hier in Suriname.

  Zie voor meer verduidelijking de reacties van @Wim en @ChingChangChong en tevens andere voorbeelden.

  Met vriendelijke groet vanuit Paramaribo,
  OCVHB.


  Maak melding

 17. Voor de verandering en uitstraling van gelijkwaardigheid tussen seksen zou het een leuk welkom zijn, een vrouwelijke president te hebben. Zoveel slechter kan ze het in ieder geval niet doen na alle mannelijke sukkels die haar voor zijn geweest. Een charmante uitstraling zou tevens een bonus zijn. In gedachte zie ik hoe ze de ene financiering na de andere voor elkaar krijgt omdat de mannelijke presidenten en multinationals zo gefascineerd van haar zijn. Kijk eens hoe ze Trump om haar vinger windt. Tegenstand in de DNA zou miniem zijn en binnen de kortste tijd is de ellende voorbij.


  Maak melding

 18. @ Pakiratigri

  Met een charmante uitstraling wordt je nog geen goede president, het moet iemand zijn die van wanten weet. Ongeacht man of vrouw, ze moeten goed georienteerd zijn voor zowel de nationale en de internationale politiek ! Ongeacht van welke politieke kleur zij / hij van is, het moet een president zijn van, en voor het volk ! En geen zakken vuller of een drugs baron, haar / zijn adviseur moet een onafhankelijk persoon zijn en geen familie lid. En uiteraard geen vriendjes politiek op na houden, en dat is een goede Pres ! Maar dat moeten ze in Su met een vergroot zoeken, want een ieder in Su, van hoog tot laag is corrupt als de pest.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 19. welke van zijn vriendinnen komen hiervoor in aanmerking.
  Ik weet genoeg vrouwen met ballen🤭 die deze job goed aankunnen. maar de macho mannen gaan nooit opzij gaan, en al helemaal niet voor een vrouw of ze moeten ook een zegje in haar onderbroek krijgen.


  Maak melding

 20. Geen geld meer. Alleen schulden.
  Somo en zijn Bronco mogen door gaan slapen in de casino.
  Hij gaat weer naar de tijd van zijn broko otto ( witte) Einde met deze vloek. Zoon wilt nu ook praten, nog dommer.


  Maak melding

 21. Niet altijd eens met Simon.Ik pleit al jaren zet een vrouw aan het roer dan zal je het verschil zien.
  Vanaf 1948 t/m 2019 hebben de mannen de leiding van het land gehad en anno 2019 moet er een vrouw opstaan om van de man over te nemen .Niet zomaar een vrouw die kennis heeft ,hoe je een staat kan inrichten, waarbij alle burgers baat bij hebben dan een selecte groep.

  Vrouwen gaan jullie ervoor ,want oen kon weri nanga den leman.


  Maak melding

 22. Somo en Bronto denken met deze stunt meer stemmen te kunnen werven. Wat zij vergeten is dat in 1996 Politieke Vleugel FAL onder leiding van Dhr. J. Sital hetzelfde geroepen had. Wat men niet weet is dat Adjodia en Jawalapersad met hun aanhang uit VHP zouden stappen en PvF zouden ondersteunen. Dit plan is toen mislukt omdat Surland door Kruisland opgedoekt werd, PVF in Nickerie en Jarikaba haar aanhang kwijt was en Adjodhia lekker bij VHP bleef zitten. Somo kan raar uit de bocht komen dwz om in het machtscentrum te komen kan hij zijn moeder verkopen…misschien heeft hij al een aanbod van NDP gehad, waarbij de huidige voorzitter van DNA Geerlings Simons naar voren geschoven zal worden en Somo weer sociale zaken, natuurlijke hulpbronnen en LVV kan gaan bestieren. Het gaat nu om de knikkers niet het spel!


  Maak melding

 23. Ach, dat zei Somo alleen omdat het gisteren of eergisteren Women’s Day was.
  Vrouwen kunnen behoorlijk partijdig en manipulatief zijn, zoals J.S. Geerlings, dikke Dora. Ze hebben in de nasleep van de vorige verkiezing een vieze rol gespeeld.


  Maak melding

 24. Helemaal hip om een “minderheidsgroep” te steunen… Er is totaal geen fundering voor maar gewoon roepen: kijk mij eens sociaal zijn.

  Ik vind dat we te weinig eskimo’s in de politiek hebben, dus ik heb graag dat verplicht wordt voor elke partij, om een eskimo in hun partij op te nemen.


  Maak melding

 25. Het wordt de hoogste tijd dat Mw Neus president wordt. Zij heeft de juiste bedoelingen en heeft de nodige competenties in huis. Heeft haar Nederlandspaspoort verruilt voor een Surinaams. Wil wel wat zeggen. Deze huidige regering bakt er niets van. Wat zij als jaren doen is hun eigen zakkenvullen en snoepreisjes maken ten koste van de bevolking. Trikt is ook een buitenlander, die nu over het grote geld gaat. Ferrier zijn moeder pikt ook een graantje mee en zij denkt waarom mijn zoon ook niet. Het is een familie kliekje en een corrupte bende in ons land. Daarom komt ons land niet vooruit. Weg met deze gasten. Geef anderen een eerlijke kans die wel verstand van zaken hebben.


  Maak melding

 26. Wie luistert nog naar Somo. Wat heeft deze charlatan bijgedragen aan de ontwikkeling van het land. het antwoord is bekend.
  Was Somo niet de man die diverse snoepreisjes naar Indonesie heeft gemaakt en daarna wist te vertellen dat de investeerders in de rij stonden om zaken te doen in Suriname.
  Deze pathologische leugenaar en volksbedrieger nemen we toch allang niet meer serieus.


  Maak melding

 27. Een mooi kadootje voor het surinaamse volk zou zijn.Bouterse.Somo,Misikaba,Brunswijk,Simons,Hooghart,enz,enz,samen van de marine trap springen natuurlijk met een steen aan hun voeten.Dat zou fijn zijn voor dit land.


  Maak melding

 28. “Suriname krijgt na de komende verkiezingen een vrouw als president. Dat zei PL-voorzitter Paul Somohardjo”

  Bij gebrek aan idééen brengt
  Vrouwendag Somo op het idee ook eens mee te liften met deze ééndags hype.
  Karta Binck een trouwe marionet van Somo zal voor deze (niet te verzilveren) functie naar voren worden geschoven.
  Somo blijft natuurlijk aan de touwtjes trekken. Dat is de aard van deze machtsgeile kwak.
  Somohardjo wil wel minstens 7 zetels in de assemblee hebben ?
  Maar in januari verzekerde hij het volk minstens 10 zetels in 2020 te zullen halen.

  Dit zal wel weer een gluiperige bluf truc van Somo zijn.
  Met de stemmen van de overgebleven PL kiezers zal het niet lukken. Het over grote deel is alang afgehaakt. Deze charlatan heeft ze te vaak belazerd. Nu doet Somo een beroep op NIET PL kiezers?
  Mijn God! Is dit plan briljanter dan die
  van de VHP ? Of nog dommer ?
  Denkt Somo dat de vrouwen vergeten zijn dat hij bekend staat als seksueel roofdier ?

  Somo zegt over de vrouw.
  “Zij moet met weinig geld het huishouden draaien”
  Dat is geen compliment voor de vrouwen domme Somo.
  Het zijn mannen als Somo die vrouwen opzettelijk te weinig geld geven.

  “Wereldwijd hebben vrouwen getoond sterke leiders te zijn” aldus Somo.
  Verder zegt Somo.
  “Suriname heeft nog nooit eerder een vrouwelijke president of vice-president gehad.”
  Dus deze twee zinnen moeten vrouwen ervan overtuigen dat Somo compleet eerlijk en ongevaarlijk is ?

  Dream on verwarde oude gek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.