dinsdag, mei 21, 2024
HomeFotoRover na overval op goudzoekerskamp in Suriname dood in busje gevonden

Rover na overval op goudzoekerskamp in Suriname dood in busje gevonden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 mrt – Een crimineel die samen met zes anderen afgelopen donderdag een roofoverval op een goudzoekerskamp in Suriname pleegde, is kort daarna dood gevonden in een busje. De man zou dodelijk zijn geraakt door een kogel, vermoedelijk afgevuurd door één van zijn kompanen meldt het Korps Politie Suriname

Uit het voorlopig onderzoek van de Surinaamse politie is naar voren gekomen, dat zeven overvallers schietend het kamp bestormden. Bij die gelegenheid moet de rover in kwestie geraakt zijn door een kogel uit het wapen van één van zijn kompanen. Na de overval namen de criminelen plaats in het busje van één van de benadeelden en reden daarin weg. De geraakte rover, die waarschijnlijk nog in leven was, werd meegenomen.

Het busje werd daarna niet ver van de plaats van het misdrijf terug gevonden met het lijk van de man daarin (Foto (c)Dagblad Suriname). Een ingeschakelde arts stelde zijn dood officieel vast. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de rover in beslag genomen. De overige bendeleden zijn nog voortvluchtig. Het verder onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Ik blijf het zeggen: geen één rover mag een 2e kans krijgen….
  Ze weten allemaal wat het risico van het vak is….
  Geen medelijden mee…
  Elke rover moet gelijk gemaakt worden met de grond….
  Of andere rovers hiervan afschrikken, betwijfel ik…


  Maak melding
 2. In eerste instantie dacht ik dat de rover door het slachtoffer gedood werd. In dat geval is het triest dat het roven tot een dode geleid heeft notabene door zijn eigen vrienden is hij gedood.


  Maak melding
 3. Sinds oerdomme dwaze debiele paarse en zwartgele idioten, onberechte moordenaars, bij verstek verpoordeelde drugscriminelens, de huidige pleziertent een staatskasrover, de andere, berucht als een bankrover, zijn geweldadigheden, moorden, drugs en roof schering en inslag geworden. Voor 90% zijn zowel daders en slachtoffers ddber’ s of lonni’ s. De meest aanbeden, vereerde onberechte misdadigers die denken boven God, de Waarheid, de Gerechtigheid enrecht en wet te staan. De schedels van ndper’ s en aboper’ s zitten vol ingekrompen hersens.


  Maak melding
 4. Wie alles wat ndp is en voor staat niet haten zijn degenen die de ontwikkeling land en volk in de weg staan en tegenhouden. Ndp na wang vervloekte misdadige criminele politiek religieuze sekte van boosdoeners.


  Maak melding
 5. Tjaaaaaahhh, wij van PAARS pakken de CRIMINALITEIT
  op ALLE FRONTEN zeer stevig aan !

  De Anti-corruptie wet is VANNACHT getekend en is in werking
  getreden !

  Onze speciale informatie unit is grotendeels door de nieuwe
  minister van justitie op duistere gronden vervangen !!!

  Wij jagen dagelijks met speciale eenheden op Zwart, Crimineel
  GELD, of GELD dat bestemd is voor TERRORISME, vandaar dat
  Ons Land, momenteel, via internationale regels en wetten,
  bancair is klemgezet !

  Ik heb opdracht gegeven alle corrupte politici, ook die van de NDP,
  te VERVOLGEN en ALLE STOPGEZETTE STRAFRECHTELIJKE
  ONDERZOEKEN IN SRANAN TE HEROPENEN !
  ALLES EN IEDEREEN MAG WORDEN ONDERZOCHT !

  Ik ben een STRIJDER, IK GA DE MISDAAD IN SRANAN UITROEIEN !


  Maak melding
 6. Het is een feit dat rovers hun daden met de dood moten bekopen. En kijk door wie de roven en moorden worden gepleegd. Enkel jongeren. Deze jongeren horen nog op school te zitten om iets te leren. Vroegtijdig maken zij zelf door hun gedrag een eind aan hun jonge leventje.
  Stelen wordt nooit beloond. Misschien verwachten zij een gouden beker voor hun daden.
  Your in heaven now. Daar wordt er niet gestolen. Je vrienden kozen het hazenpad en hebben je daar achter gelaten voor de vliegen. Wie van hun is de volgende???
  Sarie Torie.
  Fam sterkte en jongeman R.I.P.


  Maak melding
 7. Gelukkig dood, anders zou het de belastingbetalers weer bakken vol geld kosten ,voor verpleging en een 3-sterren hotel in Santo-Boma.Gratis porties kip t.l.v. de belastingbetalers !!
  De andere wordt in Frans Gyuana medisch behandeld !! Wat makkelijk voor de bewoners van Marowijne om even over de grens te wippen voor gratis behandeling in Frans Gyuana, terwijl de bevolking in Paramaribo en de kustvlakte een”buffel schijten” om hun ziekte kosten te betalen als ze ziek zijn !!
  Maar hoe komt het de de “ondernemer” beschermd werd door de off. security van het leger ??Hoe dan ??
  Trouwens de voorbeeld-figuur van deze Marrons is de bankrover,veroordeelde coca dealer Lonnie !! Wat verwacht je dan anders ?? Ook hun leider was eens”rastamang-minister” van Justitie !!!
  Ik zou zeggen” Skoto, shoot them out ” !!!


  Maak melding
 8. Suriname is nu echt bin de ban van de Goudkoorts. Ik dacht dat dat alleen in de goede oude tijd van de Verenigde staren van Amerika voorkwam. Het wordt dus tijd dat er wild west films in Suriname worden gemaakt. Suriname de nieuwe Hollywood oftewel de Nieuwe Surihood. Klinkt niet gek.


  Maak melding
 9. @ masra ..de ndp bespotter .hou je waffel over God..jo satanist..jij bent een uitgebrande lucifer. Zoveel negativiteit jegens Suriname en haar bevolking is heidens en onethisch.


  Maak melding
 10. Criminaliteit is nooit maar dan ook nooit goed te praten, maar toch moeten we vaststellen dat het in elke samenleving voorkomt. In dat geval is en was Suriname nooit een uitzondering. In mijn jeugd herinner ik mij de namen Krieslo, Bizerta, Hanuman, Lalbahadoer etc,etc die ook verschrikkelijke dingen hebben uitgehaald.
  Helaas zijn er veel jongeren in Suriname die bijzonder ontspoord zijn. Surinamers met een marron achtergrond lijken oververtegenwoordigd te zijn waar het om criminaliteit gaat. Welke de redenen daarvoor zijn weet ik niet precies. Deze groep Surinamers was vroeger een groep met een heel strenge opvoeding en sociale controle. Naar ik heb begrepen was de oudste oom van moederskant een belangrijke figuur in het leven van vooral de jongens. Die gaf leiding en sturing. Mogelijk is die structuur komen weg te vallen door de binnenlandse oorlog. Tal van families met jonge kinderen zijn naar het, in die tijd veiliger Paramaribo en omgeving daarvan verhuisd. Sociologen en andere sociale/mens-wetenschappers zouden moeten onderzoeken wat de reden is van deze oververtegenwoordiging. Ik kan mij de primaire reactie voorstellen wanneer we horen dat een rover de dood heeft gevonden. maar ook die rover is een mens met familieleden die misschien heel positief in het leven staan. We weten doorgaans niet wat zo’n rover in zijn leven heeft meegemaakt, welke trauma’s misschien, weinig reële kansen, een eventueel slechte opvoeding? Dit is uitgegroeid tot een nationaal probleem. Nergens in Suriname is men veilig. Toch krijg ik niet de indruk dat de regering hoge prioriteit geef taan het ferm aanpakken van de criminaliteit. Op deze site lees ik net dat het huis van de voorzitter van DNA is beschoten. Onlangs is ingebroken bij een DNA-lid terwijl bij een andere beroving heeft plaatsgevonden. Een en ander is besproken in DNA, misschien laten we dat in ieder geval hopen, is het een “wake-up call” voor de regering.


  Maak melding
 11. @Robg
  Ja toch,risico van het vak..
  Als ze geluk aan hun zijde hebben en weten hoe recht en wet te naaien en jail time te ontsnappen, worden ze met jou zegen beloond voor hun vak en je kroont ze tot lijder van het land.Je baasje is toch een professioneel in deze vak?!ja toch?

  En goed zo hoort het,de rovers moeten onderling elkaar afmaken en de politie hoeft niemand dood te schieten.


  Maak melding
 12. De rovers moeten zo zoetjes aan gaan stoppen met hun bezigheden. Wat voor zin heeft het op rooftocht te gaan en je eigen makker per ongeluk neer te knallen? Waar hebben ze hun opleiding gevolgd? Dit zijn wel vragen die in de DNA gesteld moeten worden.😉

  Het valt niet aan te moedigen te juichen als iemand wordt doodgeschoten.
  De criminaliteit is een wereldwijd probleem en in een land als Suriname met een open structuur, relatief kleine bevolking, tevens ons kent ons, krijg je al gauw het gevoel dat Suriname het meest criminele land ter wereld is. Hoe meer men zich gaat toeleggen op het harder optreden tegen criminelen, hoe minder men zich met de oorzaak gaat bezighouden. Het is bijvoorbeeld niet gebleken dat in landen die de doodstraf hanteren of het afhakken van handen bij meervoudig diefstal, de criminaliteit noemenswaardig vermindert. De binnenlandse oorlog heeft ook voor een exodus gezorgd. De overheid kan niet anders dan deze kansarmen faciliteren en omscholen. Jong gewend is oud gedaan. Men moet al bij de kleinen beginnen. Laten ze geïnjecteerd worden met gedragsnormen en wat hoort en wat niet hoort. Er zijn veel ouders die simpelweg de tijd niet hebben hun eigen kinderen op een goede wijze op te voeden. De vraag is ook in hoeverre de ouders zelf opgevoed zijn. Maar, de jeugdigen kan men nog omvormen. Mooie uitdaging op dat gebied voor ouders, maatschappelijke werkers, de school, de gewone burger en uiteraard de overheid.


  Maak melding
 13. @ Van Zijsburg
  Even iets recht zetten, de namen die allemaal opsomt waren geen dieven, zie reactie van 11maart om 13:25 uur. En vooral Lalbahadoer, hij heeft de ouders van het meisje waar hij verliefd op was koud gemaakt, omdat hij volgens de ouders te min was voor haar !!!! Wat de andere 3 betreft, waren jongens met zeer korte lontjes ( Krieslo, Bizerta, en Hanuman ) en je weet zelfs waar deze jongens eindigen, juist in de bajes of het kerkhof ! Ik kan me nog goed heugen Javaanse dames liepen met dikke gouden armbanden, halskettingen en haar spelden van 22 karaat goud rond.
  Niemand deed iets, natuurkijk waren er dieven, maar niemand werd op klaar lichte dag beroofd zoals nu het geval is. En moorden kwam er zelden voor, dat is nu heel anders.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES