VS ambassadeur in Suriname bezoekt minister van arbeid

16
VS ambassadeur in Suriname bezoekt minister van arbeid

PARAMARIBO, 9 mrt – Minister Soewarto Moestadja van Arbeid en de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karen Lynn Williams, hebben afgelopen week met elkaar van gedachten gewisseld over politieke issues die betrekking hebben op het vlak van arbeid. Dit gebeurde tijdens een beleefdheidsbezoek die de ambassadeur bracht aan de minister.

Zo hebben beide partijen het belang benadrukt van respect van mensenrechten tegen de achtergrond van onmenselijke wreedheid die gepaard gaat met mensenhandel, dwangarbeid en kinderarbeid. De minister memoreerde in dit verband de recente inspanningen van Suriname ter toetreding tot de Forced labour Convention. Hiermee heeft ons land een duidelijke politieke statement gemaakt naar de internationale gemeenschap toe, als land dat vastberaden is om gericht beleid en specifieke wetgeving toe te passen tegen mensenhandel en dwangarbeid.

Ten aanzien van kinderarbeid verwees de minister naar het recent onderzoek dat het Instituut voor Maatschappij Wetenschappelijk Onderzoek (IMWO) in opdracht van het ministerie van Arbeid heeft uitgevoerd. Dit onderzoek is tot stand gekomen met medewerking van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en de Amerikaanse overheid. Het bedoeld onderzoek heeft inzicht verschaft in het voorkomen van kinderarbeid in ons land, met uitzondering van de districten Sipaliwini en Brokopondo. De noodzaak voor nader onderzoek in deze twee districten werd benadrukt. Ook informeerde de bewindsman de ambassadeur, dat het Nationaal Actieplan Kinderarbeid reeds is samengesteld en spoedig uitgevoerd zal worden.

Om schending van mensenrechten op het vlak van arbeid te voorkomen zal Arbeidsinspectie worden versterkt. Het proces hiertoe is al aangevangen. Het ministerie zal met de ILO en de Amerikaanse overheid nagaan of er mogelijkheden zijn tot technische samenwerking in het streven naar verbetering van de handhavingfunctie van de Arbeidsinspectie.

De minister bood bij deze gelegenheid de ambassadeur twee recent uitgebrachte boeken aan. Deze zijn: ‘Arbeid in de pers, na 7 decennia eindelijk modernisering Arbeidswetgeving’en de tweetalige publicatie ‘Modernisering van de Arbeidswetgeving in Suriname/Modernization of labour legislation in Suriname’. Bij het gesprek werd de bewindsman bijgestaan door de onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken, Glenn Piroe, en de beleidsadviseur, tevens focal point mensenrechten, Effendi Djoeneri. De ambassadeur was vergezeld van haar staffunctionaris, Rachidie Frangie.

16 REACTIES

 1. Mooi plan, maar ook dit verdwijnt onderin de bureaulade.De bevolking zal niet in kennis worden gesteld van al deze plannen.Zo zullen de doelen nooit bereikt worden. Het grootste gedeelte van de bevolking is analfabeet, kunnen niet lezen en schrijven, Sommigen hebben amper de lagere school bezocht. Weten dus totaal niet waarover dit plan gaat. Ik voer dagelijks gesprekken met mensen om te peilen of zij weten wat er allemaal om hun heen gebeurt en in onze maatschappij? antwoord van de meesten is mie no sabie jere. Sang na datie dang. Ook uitleg in hun eigen taal wordt de geinformatie niet opgenomen of het bren niet bereikt. Sarie Torie.


  Maak melding

 2. Ndp is de meest meedogenloze, gewtenloze, anti Surinaamse rovende criminele misdadig politieke religieuze sekte. Oerdomme dwaze idiote debiele ndp zombies en paria’ s aanbidden en vereren olv Stef Me Anus Mejye en MisiKaDubai de duivelse zoon ddb aka Didibri, sa meki heri kondre trong wang misdaad, narco verarmde staat en van zijn volgelinen criminelen w.o moordenaars, drugscriminelen en rovers.


  Maak melding

 3. Damsco 9 maart 2019 at 19:34
  OMG…meneertje ..de ndp bespotter moet z ’n KARPOL vergeten in te nemen hij is al aan het doordraaien. Bel LPI .vo die gozer !

  Dwaze ndp gek, je bedoeld Calpol. Sam kan lesi dat zelf de naam van deze pil je niet eens goed weet uit te drukken. Waarschijnlijk krijgen jullie paarse zombis cocaine van baas, waardoor bij het lezen alle letters bewegen. jeri dja joe dong no mpp ndp dagoe, als je geen commentaar kunt leveren, ga paars schijten.


  Maak melding

 4. Deze bosland-indiaan is flink onderhanden genomen. De schrik zit behoorlijk diep bij de paarse boeven. Hopelijk leren ze iets van fatsoen in de reguliere samenleving, dan straks in het gevang. Stuk voor stuk aanklagen en berechten, al zou dat proces meer dan 15 jaar kosten. Niks nieuws voor Suriname het 8 decemberproces duurt toch al iets meer dan een decennia. Surinamers zijn alleen slagvaardig als het om het eigen belang gaat. Dan kunnen ze toveren!


  Maak melding

 5. Moestadja geeft geen hersenen hoe kan hij dan van gedachten wisselen met de ambassadeur van de V.S?

  “Zo hebben beide partijen het belang benadrukt van respect van mensenrechten tegen de achtergrond van onmenselijke wreedheid die gepaard gaat met mensenhandel, dwangarbeid en kinderarbeid”

  Bestaat mensenrechten in Suriname nog?
  Over wreedheid zouden ze de president vragen moeten stellen over 1980. Hij weet hoe het moet.


  Maak melding

 6. Verkenning van de Ambassaseur met de vraag minister u bent nu voorschut gezet door uw collega Boefdraad wat gaat u daar aan doen.

  Het antwoord was: Geachte Ambassadeur ik ga mijn communictie strategei met de DNA aan passen, ik ga ze niets meer zeggen want dan heb ik ooj niet gelogen”.
  De regering spreekt nuiet meer met 1 mind maar met gespleten tong.


  Maak melding

 7. JoJo nog voor de verkiezingen zullen de NDP ers 1 voor 1 de partij verlaten. De financiele deksel op de snelkookpan staat op springen. Boefdraad moet met de billen bloot. Uit eindelijk neemt Mw Lagarde het bestuur over. Suriname krijgt straks een president die voor spek en bonen zit.


  Maak melding

 8. ai baja moes

  je hebt toch geen leugens verteld
  want met verraders weet je het toch niet
  voor de verkiezingen zit hij weer op de schoot van somo om zijn ballen te laten strelen


  Maak melding

 9. Helaas hier weer geen enkel concreet plan; ”we gaan de dienst versterken. Maar hoe, dat weten we nog niet”
  Allemaal open deuren intrappen en uiteindelijk niets zeggen.

  Erg jammer…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.