vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSport- en Jeugdzaken Suriname zet samenwerking met BVSS voort

Sport- en Jeugdzaken Suriname zet samenwerking met BVSS voort

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – De voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira, heeft minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken in Suriname de plannen en uitdagingen van de organisatie voorgehouden tijdens een werkbezoek op het ministerie. Dit onderhoudt heeft op afgelopen woensdag plaatsgevonden. Tijdens deze ontmoeting is er ook aandacht besteedt aan de voortzetting van de samenwerking tussen het Surinaamse ministerie en de BVSS.

In het kader van 55 jaar Avondvierdaagse (AVD) dit jaar heeft de organisatie een wandel- en trimparcours in november 2018 aangelegd op het BVSS- terrein. Het doel hiervan is om bewegen en een gezonde leefstijl zoveel mogelijk te stimuleren. De organisatie doet ook een beroep op de overheid om zoveel mogelijk de gedachtegang voor het aanleggen van voldoende wandel- en fietspaden te stimuleren.

De voorzitter heeft ook de gelegenheid geboden aan het ministerie om gebruik te maken van de faciliteiten van de BVSS, die ten einde ook voor de samenleving bestemd is. Purcy deelde de minister mee dat de organisatie voornemens is om het terrein schaduwrijk te maken middels het beplanten van bomen. Hij kijkt tevreden en dankbaar terug naar de samenwerking met het ministerie.

Minister Gopal gaf aan dat gezien de BVSS hetzelfde doel, namelijk een gezonde leefstijl promoten, nastreeft deze organisatie de ondersteuning geniet van het ministerie. De sportminister heeft het afgelopen jaar bij haar aantreden het startsein mogen geven van de 54ste editie van de AVD. De toename van ziektes zoals hoge bloeddruk, overgewicht en andere chronische ziektes bij jongeren, kan onder meer door de activiteiten van de BVSS terug worden gebracht. De minister maakt zich bezorgd om deze zaken die door verschillende rapporten van lokale en internationale organisaties worden gemeld.

De minister gelooft dat deze ziektes voorkomen kunnen worden als de bevolking, met name de jongeren, heel vroeg bewust wordt gemaakt van het belang van onder andere voldoende bewegen en gezonde voeding. Volgens de bewindsvrouw moet er gewerkt worden aan de bewustwording over een gezonde leefstijl. Hiervoor zal er een hechtere samenwerking moeten komen tussen de Regering en de maatschappelijke organisaties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Educatie over gezonde leefstijl en voeding hoort ook op scholen gedoceerd te worden.Er zijn te weinig dietisten in ons land om deel te nemen aan de verspreiding van informatie. Een degelijke opleiding tot dietiste is een chronisch gebrek in ons land.De jongeren moeten meer gestimuleerd worden een beroep te kiezen in de medische sector. Fysiotherapeuten kun je op je vingers tellen.Ergotherapeuten en logopedisten heeft de bevolking nog nooit van gehoord. Hoezo medische zorg is optimaal. Zero dus. Het volk wordt aan zijn lot overgelaten. Bewustwording, bewustwording is niet aan de orde.
    Mensen worden dom gehouden terwijl er veel mogelijkheden zijn om verder te studeren. Met 15 jaar zijn ze hier uit geleerd volgens de leerplicht. Hiermee helpt het ministerie van onderwijs cultuur en “wetenschappen” onze jeugd naar zijn malle moer. De ouders zijn hierin ook niet beter om hun kinderen te stimuleren om door te leren. Vaak hoor je ouders zeggen mijn kind wordt later arts, piloot, brandweer of politie man.Uiteindelijk worden de meeste rovers,moordenaars, verkopen hun lichaam omdat zij geld nodig hebben en geen moeite doen om verder te gaan leren. Er moeten meer kansen worden gecreerd door deze regering. Er blijven veel kansen liggen voor onze jeugd met alle gevolgen van dient.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES