vrijdag, juni 21, 2024
HomeFotoNederlandse site Dagonline verspreidt fake news over 'gedode inbreker in Suriname'

Nederlandse site Dagonline verspreidt fake news over ‘gedode inbreker in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – Het nieuws over een dief die om het leven zou zijn gebracht bij een beroving in Suriname en de bijbehorende foto’s van een dode man kloppen niet. Het is een vorm van fake news welk vrijdag op grote schaal verspreidt is via de Nederlandse site Dagonline. Bij navraag bij de afdeling PR van de Surinaamse politie is namelijk gebleken dat er wel een beroving was te Leiding, maar dat er geen verdachte is aangehouden en overleden zoals de site beweerde.

De foto’s werden in eerste instantie door Furgél Hek op zijn Facebook pagina de wereld in geholpen met de tekst ‘Dief bij een inbraak gedood te Leiding 8a‘. De site Dagonline, onder hoofdredactie van de Nederlander Stijn Brinkhaus, nam vervolgens een foto over en maakte een eigen verhaal daaromheen. Het artikel (zie onder) werd daarna door iemand verbonden aan de site in diverse groepen gedeeld en door het grote publiek voor waar aangenomen.

De oorspronkelijke foto’s komen volgens Facebook gebruikers hoogstwaarschijnlijk uit Guyana, getuige deze posting. Daar kreeg een dief een flink pakslaag toen hij probeerde bij een familie in te breken. De man raakte gewond maar kwam niet te overlijden.

Waarom de site Dagonline doelbewust onderstaand fake nieuws verspreidde is niet duidelijk.

UPDATE: Ook de Surinaamse krant Times of Suriname heeft een van de foto’s gebruik in haar editie vanmorgen. Dagonline heeft het artikel inmiddels verwijderd en schuift de schuld in de schoenen van Furgél Hek die ook onderstaand bericht plaatste:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Dood of niet Dood, hij is een crimineel punt uit. Of het uit Suriname komt of uit Guyana maken het niet uit : ALLE 2 landen HetZelfde.


  Maak melding
 2. Idd jk, nu lees ik dat su diamanten gaat exporten. Missikaba heeft een smile op zijn smoel. Hoe kan deze pastoor nog slapen. Keep on dreaming.


  Maak melding
 3. Dat die man alleen maar gewond raakte en niet is overleden vind ik minder leuk. Meneer kan dus nog gewoon zijn criminele activiteiten voortzetten.


  Maak melding
 4. Tegenwoordig weet je niet meer wat waar is en wat een leugen is. Mensen zijn erger dan dieren aan het worden. Die liegen tenminste niet.


  Maak melding
 5. Als dit echt is gebeurt waarom niet gelijk afmaken ???? Kijkt naar zijn lichaamsbouw hij kan toch best gaan werken !!!! Dom geboren en geen vak geleerd dus maar gaan stelen, deze lontoe édé komt terug als hij van de bajes terug komt, en dan pas heb je pop aan het dansen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 6. Nog wat FAKE NIEUWS :

  De nieuwe GOVERNOR van de Centrale Bank heeft
  in zijn eerste persconferentie REGERING en PRESIDENT
  gemaand, de BEGROTING 2019, te HALVEREN en INKOMSTEN
  en UITGAVEN van Ons Land, in EVENWICHT TE BRENGEN !

  President en Regering moeten volgens de governor, DIRECT,
  DRASTISCHE BEZUINIGINGEN DOORVOEREN !

  DIT TER VOORKOMING VAN EEN VERDERE WAARDEDALING van
  ONZE MUNT, DE SRD !!!!!


  Maak melding
 7. @ JK, daar met ik helemaal met je eens, deze regering liegt al jaren, maar daar mag men niets over zeggen, MAAR als een andere het doet dan weet Dhr. Limbo er een sensatie van te maken, trouwens wat maakt het uit, of het nu hier of elders is gebeurt, een rover blijft hetzelfde.


  Maak melding
 8. Ik loop altijd rond met een talisman gehangen aan mijn ketting. Ik moet zeggen dat het mij goed beschermt tegen rovers, overvallers, dieven en ander soort geweld, zelfs tegen pech en tegenslag.


  Maak melding
 9. Wat een debielen om die Foto er op te zetten , er zitten familie leden te kijken of wat grote kinderen .
  Jullie gaan buiten je boekje.
  Heb nooit zo iets gezien, zulke dingen worden ook door de media beschermt


  Maak melding
 10. Het is niet alleen voor de familie ergerlijk en respectloos dat deze foto wordt verspreid, ook voor Suriname heeft deze foto gevolgen.
  De gevolgen zijn namelijk dt veel Nederlandse toeristen bij het zijn van zo een foto afhaken.


  Maak melding
 11. Nederlandse toeristen schuwen niet van soortgelijke foto’s maar van de ziekelijke mentaliteit van de gemiddelde Surinamer. Door en corrupt, doortrapt in oplichting en zielig doenerij. Persoonlijk vind ik Suriname een vies, achterlijk en mensonterende samenleving geworden. Ik vertoef liever in een land als Guyana dan Suriname, met al haar achterlijke NDP-achtige gluiperds!


  Maak melding
 12. Niemand wil je ook in Suriname zien. Blijf maar lekker in Den Haag tussen al die Jihadisten en bruiden en het kalifaat en hou je negatieve commentaar maar voor je neus. Als geen ballen hebt om het land op te bouwen hou je prietpraatjes maar voor je. Suriname heeft mensen nodig die een bijdrage aan de opbouw van dit land willen leveren.


  Maak melding
 13. Fake of niet, de stijgende misdaad, waaronder berovingen door baas, zijn trawanten en ndp criminelen is de harde realiteit in verworden narco misdaad staat olv onverechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers, dankzij oerdomme debiele idiote ndp paria’ s.


  Maak melding
 14. @Baba Sai; je bent toch al daar, dus laat ik het goede werk voor jou, ik blijf lekker veilig onder de zeespiegel mijn luxe leven zonder angst leven. Wat jij moet doen is een koprol maken en je stinkende reet in je neus proberen te stoppen. Onnozele debiele exemplaar, niemand lust jou embeciel.


  Maak melding
 15. Ik ben een dankbaar mens en zal met fierheid mijn trots dragen maar jij als muzelman of moslima met een dergelijk taalgebruik ? Dit soort taalgebruik past bij een straatmeid die achter de redi faja werkt.


  Maak melding
 16. ” Nederlandse site Dagonline verspreidt fake news over ‘gedode inbreker in Suriname”
  De kop van dit artikel, slaat nergens op. Spijkers op laag water zou je mogen zeggen. Feit is dat de criminaliteit in Suriname dagelijks zienderogen toeneemt. De verharding in deze maakt dat de burger per slot van rekening het recht in eigen handen neemt en dit allemaal is geen fake news.


  Maak melding
 17. @Baba Sai; nogmaals ik ben geen vrouw, woon niet in Den Haag en als je niet oppast stuur ik een paar stevig gebouwde inlanders voor je die je severe deep throat kunnen geven, zodat je riekende smoelwerk dicht gesnoerd wordt.


  Maak melding
 18. Daar heb je zeker ervaring mee toch ? En je bent een leugenaar van het laagste soort mevrouw Mokro. Eerst was je de nicht van een bekende rechter in Suriname woonachtig in de Schilderswijk en nu ben je geen vrouw die niet in Den Haag woonachtig is. In ieder geval ben je een mirjaaai ki bacha soewar ki baachi


  Maak melding
 19. @ Baba Sai; je bent las-ting, zoals je een varkens schoon wast, netjes op de bank zet, maar zodra je eventjes omkijkt hij zich weer in de modderpoel bevindt. Tor mai tjodo, dja seek phareh je, tab ai keh hamar moeh lakh, nahi to dja apan mai our bitja keh chod. Soewar keh batja.


  Maak melding
 20. @Jhonny, was het niet op jouw vraag of ik Rasoelbaks uit Drn Haag ken. Waarop geantwoord had, dat ik wel een nicht vsn Rasoelbaks uit de Schildersbuurt in Den Haag heb gekend. Hierop beweert Baba Sai allerlei andere gekke dingen, bezijdens het feit dat hij stilgestaan heeft bij jou vraag en mijn antwoord daarop. Die lul de behang heeft een gewoonte van gemaakt om forumers persoonlijk van alles en nog wat te verwijten en alles te verdraaien. Misselijkmakend…allemaal.


  Maak melding
 21. Als je het aan mij vraagt voeren Mokro en Johnny een monoloog. @ Mokro je bent het niet waard om als moslima door het leven te gaan. Je hebt weinig tot geen waarden en normen en zeker je moeder erbij betrekken is onbeschaamd en o fatsoenlijk. Je bent een redi lampoe sooma .


  Maak melding
 22. Mevrouw Mokro woont jammerlijk genoeg in Nederland onder de zeespiegel in geniet van een luxeus leven. Dus heeft het sturen can sportschooltypes geen nut. Bovendien ben ik daar geen type voor. Liever nodig ik deze loopse juffer uit om naar Suriname te komen en face to face mij op mijn sodemieter te geven. Durft ze niet want zij is net als een kakka lakka


  Maak melding
 23. @ Baba Sai en @ Mocro

  Houden jullie het gezellig aub, het is niet de bedoeling om persoonlijke menings verschil op deze site uit te vechten ! Jullie zijn al volwassen genoeg om als viswijven hier te keer te gaan, sommige kinderen lezen het ook. Den haag is niet ver van Scheveningen, moet ik een viskraam voor jullie huren of zo ??????

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES