vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBelangrijke stap in DNA genomen om diamanten industrie in Suriname op te...

Belangrijke stap in DNA genomen om diamanten industrie in Suriname op te zetten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – In Suriname is deze week een belangrijk verdrag, het Kimberley Process Certificate Scheme (KPCS), in De Nationale Assemblee (DNA) behandeld. Met het KPCS worden er deuren geopend voor Suriname op de internationale markt met betrekking tot de diamanten industrie, welke tot economische voordelen kan leiden. Dat zei parlementariër Melvin Bouva (NDP) gisteren in DNA.

Daar kwam volgens Starnieuws ook naar voren dat het een vaststaand feit is dat er in Suriname diamanten zijn. “Een van de multinationals heeft aangegeven dat zij behalve goud ook andere mineralen heeft geëxporteerd” aldus parlementariër Asis Gajadien (VHP). Suriname zelf kan momenteel geen diamanten exporteren, omdat zij niet voldoet aan het KPCS.

Het KPCS is een internationaal verdrag opgericht in 2000, met het oog op zelfregulering tussen landen, NGO’s en de diamantindustrie. Het doel is om conflictdiamanten (zogenoemde ‘bloeddiamanten’) uit de internationale diamanthandel te weren. Het KPCS stelt hoge eisen aan haar leden om hen in staat te stellen de handel in ruwe diamanten te certificeren als ‘conflict vrij’. Ieder lid van het KPCS moet transparant zijn in hun handelingen en alle gegevens kunnen aantonen, indien daar naar gevraagd wordt.

Voor Suriname is het ratificeren van dit verdrag de belangrijkste vereiste om toe te treden tot de World Diamond Council Association. De internationale verschepingen van ruwe diamanten moeten namelijk worden vergezeld van een KPCS certificaat waarop wordt aangetoond dat de diamanten ‘bloedvrij’ zijn.

Een wet met betrekking tot de aanname van het KPCS in Suriname is gisteren met 26 stemmen in DNA aangenomen meldt Starnieuws.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Chiching…
  Binnenkort lopen al die legale boeven rond met meer blingbling.

  Dit (het ondertekenen van een verdragje) gaat het volk waarschijnlijk niks opleveren.

  Wat een slechte, leugenachtige header.
  “Industrie” …

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. Mooie kans om samen te werken met India, die heel veel kennis en ervaring bezit in het slijpen van diamanten.
  De stad Surat is een centrum van diamantslijpers.


  Maak melding
 3. @Jaichand,

  In Antwerpen zijn er veel Indiërs die in de diamanthandel zitten. In Antwerpen zijn de werkomstandigheden waaronder Indiërs diamanten slijpen vele malen beter geregeld dan in India.
  Ik heb een docu gezien over diamantslijperijen in India. De omstandigheden waaronder de slijpers werken zijn zeer bedroevend. Wat dat betreft heeft India nog veel werk te verzetten.
  Haast in elk bedrijf zijn de omstandigheden waaronder Indiërs werken slecht tot zeer slecht.


  Maak melding
 4. In Afrika worden kinderen ingezet in de diamantmijnen omdat de diamanten heel erg diep in de grond zitten. De gangen van de mijnen zijn erg smal, veel te smal voor volwassen mannen. Dus worden kinderen gebruikt om te mijnen. Ook in goudmijnen worden kinderen ingezet.
  Deze kinderen zien zelden de zon. Overdag zitten ze in de mijnen en werken tegen zeer lage lonen tot wel 10 uur per dag. Wanneer ze de mijnen weer uitkomen is de zon al een paar ondergegaan.
  Het is triest dat kinderen zo worden uitgebuit. Kinderarbeid komt niet alleen in India voor.
  Hoop niet dat dit ook in Suriname zal gebeuren.


  Maak melding
 5. Ja hoor….de volgende populistische megalomane industrie in Suriname. Zal hetzelfde vergaan als alle voorgaande projecten en tot mislukken gedoemd. Een paar graaiers uit het paarse kamp gaan in sneltreinvaart hun zakken vullen en dan hoor je er nooit meer van.


  Maak melding
 6. @PJ
  u vraagt naar wat en wie Melvin Bouva is.
  1 >> Ras opportunist.
  2 >> trage student rechten pas in 2009 op 27 jarige leeftijd in de rechten afgestudeerd.
  3 >> Voorzitter jeugd parlement geweest.
  4 >> Een blauwe maandag accountmanager bij Telesur.
  5>> Partij opportunist
  6 >> vanaf 2010 DNA lid zonder ervaring ment veel praatjes en heel assertief.
  In de echte wereld is hij een GOFOR van Bouterse. Misiekaba en Simons of wel Go For this, Go for that. BOODSCHAPPEN JONGE voor de wat belangrijkere boodschappen.

  Men kan ook zeggen nationale CLOWN die met een plank voor z’n hoofd wel eens de hamer van SImons mag overnemen als zij een sanitaire stop moet doen.


  Maak melding
 7. De DNA is alleen nog maar met onbelangrijke dingen bezig.

  Wanneer komt de grote begrotingsshow van Boefdraad, Wanneer Brokopondo en Alcoa.


  Maak melding
 8. Heldendaad van dhr BOUVA :

  BOUVA heeft als parlementarier namens de
  Paarse Clan, ALS JURIST, in het Openbaar geroepen,
  dat hij DE RECHTELIJKE MACHT IN SRANAN GAAT STOPPEN !!!

  Dit in verband met de vervolging van zijn BAAS, hr DDB,
  voor FOLTERING EN MASSAMOORD !!!
  BOUVA schreeuwde dit in het openbaar, voordat de
  Ongrondwettige zelf-amnestiewet-DDB werd aangenomen
  door DNA !

  Van SCHEIDING der staatsmachten, TRIAS POLITICA, heeft

  DEZE JURIST, NOOIT GEHOORD !!!!!!!!!

  PS : Slippendrager van de DICTATUUR !!!


  Maak melding
 9. @Jiyani,

  Helaas heb je gelijk wat betreft de veiligheid van werknemers in India en de werkomstandigheden. Veiligheid is daar echt een verwaarloosde item. Dat, terwijl ze best wel veiligheidsprocedures kunnen ontwikkelen.
  De net afgelopen Kumbh Mela, waar minstens zo’n 20 miljoen mensen een bezoek aan hebben gebracht op een kleine oppervlak, is zonder incidenten verlopen, het was er schoon en ordentelijk. Ze kunnen het dus wel, alleen gebeurt het niet om een of andere reden. Blijkbaar is het omvormen van oude ingeslepen structuren erg lastig, terwijl iets nieuws neerzetten veel makkelijker is.


  Maak melding
 10. Sma kiri makandra fu law law sani keba. Dan denki no kiri fu diamanti? Te yu de gowtubisniss musu habi furu security keba, noso yu klari.
  Dan Diamanti musu habi moro security. A habi moro waarde en yu kan smokkel moro makkelijk.


  Maak melding
 11. Maar de paarse klauwen zijn met bloed doordrengd. Met name de mastodonten van Ndp hebben heel wat levens op hun geweten. Zolang Bouterse de scepter zwaait is de diamanten business gedoemd om te mislukken


  Maak melding
 12. Ieder lid van de KCPS moet transparant, en zolang de Surinaamse regering en overheid net zo transparant zijn als het water in de monding van de Surinamerivier heb ik in toestemming van deze organisatie er een zwaar hoofd in


  Maak melding
 13. @ Jojo 😂😂 prachtig omschreven tav Melvin Bouva, onze allesweter, verschrikkelijk veel hooi op zijn vork, 1 van de bekendste naschoolse opvang, compleet geen ervaring, is zo een type die de hele dag aan het googlen is want anders kan hij niet meepraten. Kort gezegd: een waardeloos figuur die niet in de gaten heeft dat alles een einde heeft.


  Maak melding
 14. Waarom heb ik er geen enkel vertrouwen in dat deze industrie het volk niet ten goede zal komen ?
  Wie profiteert nu van de goudwinning ? in elk geval niet het Surinaamse volk. Elke vorm van industriële of economische ontwikkeling in handen van de huidige regering is gedoemd te mislukken.
  Het schandalig zelfverrijkingsproces zal gewoon voortgezet worden.


  Maak melding
 15. zal zeker geld opleveren, maar niet voor suriname. tot nu toe is het ondelijk wat gebeurt met de goudopbrengsten, de houtopbrengsten en straks ook de diamant opbrengsten. wie controleert nu precies wat uit de grond komt. suriname is volkomen niet transparant. per dag wordt misschien 100 kilo gevonden, maar men ziet maar 10. wie gaat het precies kunnen zeggen? deze business is altijd al een vage business geweest en heeft heel wat avonturiers en piraten aangetrokken. schoon schip moet er komen en controle en handhaving.


  Maak melding
 16. Ik vind diamant niks bijzonders. Ik snap ook niet hoe vrouwen ineens al hun problemen vergeten wanneer ze een diamantje cadeau krijgen. Bij vrouwen heeft het blijkbaar een hypnotiserende werking.


  Maak melding
 17. Welke stappen ook worden ondernomen, met de ndp aan de macht zullen land en volk niet van kunnen profiteren, dan de multinationals, baas en zijn stinkend corrupt rijke paarse poepvliegen en parasieten. De oerdmme dwaze ndp pari’ s zullen neks merken van de gemaakte winsten, want die gaan in baas en roversbende hun zakken. Wat die ndp oerdomme paria’ s al merken is, deng viering in deng legi zakka.


  Maak melding
 18. Na Dubai wordt Suriname een Diamant land. Weer een manier van NDP om de bevolking voor de gek te houden. Verkiezing nadert Nationale Drugs Partij verzint alles wat er kan. De wet met betrekking tot de aanname van het KPCS is gisteren met 26 stemmen in DNA aangenomen. Beste mensen de 26 leden van de Nationale dieven Partij zijn hard bezig om de bevolking op te lichten.


  Maak melding
 19. Ja, gifzeikers op deze site, ik snap dat het pijn doet dat deze regering weer iets heeft gepresteerd wat jullie partijen in de afgelopen bijna 100 jaar niet hebben kunnen doen. Zoals verwacht gaan jullie weer helemaal los in je op het lijf geschreven negativisme. Maar jullie kennen het gezegde van de banabong toch? Of zijn jullie de afgelopen verkiezingsresultaten vergeten? Jullie snappen gewoon niet dat het volk jullie meer dan door heeft en meer dan zat is. Zelfs jullie Karma is verziekt door jullie negatieve inborst. Eigenlijk zou deze regering jullie moeten danken hiervoor, want met jullie als propagandisten van de oppositie is het nu al een gelopen race en haalt de NDP op z’n slofjes de meerderheid! Als je dat niet wil, graaf dan diep in je gitzwarte ziel en probeer er de maden te verwijderen en de etter uit te kerven! Wat een zielige losers zijn jullie zeg!!!


  Maak melding
 20. @Lucien
  Wat heeft de regering in 8 jaar gepresteerd:
  1>> giga staatsschuld, die nu per jaar meerkost dan de ambtenaren.
  2>> enorme ontwaarding van de SRD.
  3>> giga te kort op de begroting.
  4>> infrastructuur die in elkaar stort.
  5>> niet duurzaam sociaalcontract.
  6>> BNP dat in USD gehalveerd is
  Etc, etc.


  Maak melding
 21. lucien is 1 van de grootste optimisten op deze site. als je de dagelijkse waarheid ervaart in Suriname dan ben je negatief. dollar koers in nog geen 10 jaar tijd van 2.75 naar 8.20. geweldig positief nieuws hoor. koersen bestonden niet in suriname pas toen ene DDB aan de macht kwam kreeg je koersen. Lucien dat jij je zakken goed gevuld hebt wil niet zeggen dat iedereen dat heeft gedaan. sommige mensen werken voor hun geld en stelen niet uit de staatskas op wat voor manier dan ook. Suriname is een piratenland geworden en overal in de wereld vind men drugs uit Suriname. Ik werd op schiphol tegen de muur gezet en honden keken me vreemd aan. de marechausees moeten niets meer hebben van surinamers net als veel andere landen in de wereld. Door het gedrag van jouw bazen is iedereen de dupe en wordt als een crimineel behandeld. Suriname is no good helemaal nergens ter wereld. zelfs met een surinaams paspoort kom je helemaal nergens. wat heb je liever srd of euro? kijk als je dichtbij de staatskas zit heb je toegang tot dollars en euro’s. de gewone burger mag het echter met de SRD doen die nergens ter wereld wordt verhandeld. het is gewoon een schande. suriname neemt niemand serieus. maar ja als jij als piraat lekker op je eiland in het stuwmeer zit en met je mooie auto volbeladen met goud door Paramaribo rijdt zal jou dat een worst wezen. groet egoisten zijn het die nu aan de macht zijn. suriname staat niet voorop. nee hoor hun belangen staan voorop. zelfs in Guyana gaat het nu beter. erger kan het nu dus bijna niet.


  Maak melding
 22. @Don Kaw,

  Luciën woont niet in Suriname maar in Nederland. Het kan zijn dat hij nu weer voor een langere
  periode in Suriname zit. In Nederland leeft deze man gewoon van een uitkering, die van drugsgeld aan hem wordt uitgekeerd, want zoals hij in een reactie heeft beweerd draait de economie van Nederland alleen op inkomsten van drugs.


  Maak melding
 23. Luciën 9 maart 2019 at 22:25
  Ja, gifzeikers op deze site, Ik zelf ben er ook een maar van de ndp, ik snap dat het pijn doet dat deze regering weer niets heeft gepresteerd wat jullie partijen in de afgelopen bijna 100 jaar niet hebben kunnen doen. Ze hebben de misdaad en corrupte en armoede voor land en volk gebracht. Ddb en roverheid is nu de paarse kolonisator. Ze verrijken zich openlijk op een criminele misdadige corrupte manier. Ook drugssmokkel is hun werk. Zoon Dino was de drugssmokkelaars baas. Zoals verwacht gaan jullie weer helemaal los in je op het lijf geschreven negativisme. Maar jullie kennen het gezegde van de banabong toch? Of zijn jullie de afgelopen frauduleuze verkiezingsresultaten vergeten? Jullie snappen gewoon niet dat het oerdom dwaas verarmd idioot paars bezeten volk jullie meer dan door heeft en meer dan zat is. Zelfs jullie Karma is verziekt door jullie negatieve inborst. Eigenlijk zou deze rovende regering jullie moeten danken hiervoor, want met jullie als propagandisten van de oppositie is het nu al een gelopen race en haalt de NDP op z’n slofjes de meerderheid! Als je dat niet wil, graaf dan diep in je gitzwarte ziel en probeer er de maden te verwijderen en de etter uit te kerven! Wat een zielige losers zijn jullie zeg!!!

  Wahahahahahahahahahaha, deze paars betaalde ndp rat heeft niet eens door hoe oerdom, dwaas, idioot paars didibri gelovig het oerdom paars misdadig verloekt en verdoemd volk en hij zelfs niet zijn. Net als een drugsverslaafde zwerver noemen ze hun leefomstandigheden goed. De verslaafde prijst en eert ook de pusher. ook zo alle ndp zombies en paria’ s. Eeeh baas zijn vrouw gaat ons straks weer gratis pakette geve met lekkere vervallen produkten.
  Opa en oma taki, idioten als Lucien moet je net als een drugsverslaafde laten in zijn doen en denken, want ze vinden het poepgoed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES