Surinaams-Nederlandse topman van politie aangehouden wegens witwassen

84
Surinaams-Nederlandse topman van politie aangehouden wegens witwassen
Donovan A. - Foto (c) NOS Journaal - bewerking De Telegraaf

DEN HAAG, 8 mrt – Een van de mannen die dinsdag is opgepakt bij een grootscheepse actie in Den Haag tegen criminele pakhuizen of ‘spookwoningen’ is een topman van de Nederlandse politie. Dat heeft een woordvoerder van de politie tegenover Omroep West bevestigd. Volgens de Telegraaf gaat het om de Surinaamse-Nederlander Donovan A.

De Telegraaf schrijft dat deze aangehouden adviseur van de korpsleiding een Hindoestaanse achtergrond heeft, net als een groot deel van de 15 verdachten die dinsdag werden opgepakt. Maar volgens eigen onderzoek van Waterkant.Net heeft Donovan A. (de A. staat voor Atmo….) zelf een Javaanse achtergrond.

De verdachten zouden volgens meerdere opsporingsbronnen van de krant deel uitmaken van een zeer omvangrijke, internationaal opererende drugsorgansatie met lijnen naar Suriname.

Tijdens de actie dinsdagochtend werden 35 locaties in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Nootdorp en Rotterdam doorzocht en zeventien personen aangehouden. Volgens De Telegraaf wordt Donovan A. gezien als schakel tussen criminelen en de eigenaren van de huizen en wordt hij verdacht van witwassen. Hij zou hebben bemiddeld tussen criminele bewoners van peperdure huurwoningen die niet stonden ingeschreven en vastgoedbazen.

Volgens RTV West heeft de politie bij de grote politieactie bijna tien miljoen euro aan cash gevonden. De grootse hoeveelheid geld lag in een woning van een vrouw. Ook nam de politie in verschillende woningen vijf vuurwapens, verdovende middelen en veertien auto’s in beslag.

UPDATE: De politie meldt vandaag dat de verdachte, werkzaam bij de politie in Den Haag op de afdeling Facilitair Management (FM), buiten functie is gesteld. Zijn directe collega’s zijn hierover geïnformeerd. “Voor collega’s waarvan is vastgesteld dat ze de grens overschrijden, is in het korps geen plaats”, zegt korpschef Erik Akerboom in reactie op enkele recente integriteitskwesties waarbij politiemedewerkers betrokken zijn.

84 REACTIES

 1. Wat een Lul is die vent mang daar gaat weer onze reputatie, hij maakt het moeilijk voor de andere Surie´s die bij de politie wil gaan soliciteren ! Men had gedacht dat alleen de zwarten slecht waren, maar zo te zien is deze klojo een aziat.

  sari tori

  jacko


  Maak melding

 2. Dit is nu precies waarom er niet veel Surinamers op hoge posities zitten,
  want dan gaat het fout de verleiding wordt te groot voor het makkelijke geld.


  Maak melding

 3. Die criminelen waar hij zaken mee deed zijn 100% paarse ndp drugscriminelen. Ook ver buiten de grenzen van het land raken velen besmet met het paarse ddb misdaadvirus.


  Maak melding

 4. Weer een Surinamer die de boel tilt. NDPr lijkt me die door Bouta gestuurd is. Denk dat hij ook belasting op voertuigen heeft doorgelult aan Bouta


  Maak melding

 5. Ja en steeds maar zeiken dat blakamang na crimineel.hij is een Javaan en de rest hebben alles behalve kroeshaar.na ding mang dies e plei echte mang gie oenoe. laten ze gaan brommel. jammer dat onze goeie naam weer te grabbel wordt gegooid.


  Maak melding

 6. Het houdt maar niet op met de slechte reputaties van de Surinamers in Nederland . Terwijl de Turken en Marokkanen zich rustig houden gaan de Surinamers zich dol draaien in de drugs handel . Wat a fffuck !


  Maak melding

 7. Vroeger stonden Surinamers berucht als messentrekkers, maar nu, sinds de baas van de Surinaamse drugsmaffia president is, als drugscriminelen. Zelfs zoon Dino is een drugscrimineel, en vele RVC leden.


  Maak melding

 8. Eigen schuld…dikke bult…
  Los je eigen ka problemen op…
  Als je zou slagen met je praktijken zou je lachen…gieren en brullen…
  Nu zit je diep in de shit…
  Surinamers zijn al zwart….maar deze lul maakt surinamers nog zwarter….


  Maak melding

 9. Zie hoe de zucht naar drugs van de witte Hollander vele mensen in verleiding brengt en hun verkeerde dingen doet doen.
  Deze mensen doen alles om de verslaafde samenleving tenminste werkbaar en onder controle te houden en als stank voor dank krijgen zij de klappen en de slechte naam, alleen omdat de witte man zo nodig drugs moet gebruiken om rustig in z’n kop te kunnen zijn vanwege een stressvolle samenleving die ze hebben gecreëerd.


  Maak melding

 10. Turken en Marrokkanen, blanke Nederlanders, enz zijn nog crimineler dan Surinamers, ze zitten in drugshandel, allerlei gokspelen, Casino, met lijnen naar hun thuislanden, mensenhandel, enz. Vele van de tokko’s, belhuizen, koffieshops, theehuizen, pizzashops, voetbalgokwedstrijden, groentekassen, enz. die ze runnen zijn criminele zaken. Panden die ze bezitten, ontduiken van belasting, geld via belastingparadijzen wegsluizen, enz.

  Turken en Marokkanen, blanke Nederlanders, enz rustig???? Blijf dat maar dromen.

  Ja velen ( andere etniciteiten, idem blanke Nederlanders) houden van snel rijk en éénmaal als ze hun kop in een wespennest gestopt hebben, kunnen ze het niet meer eruit trekken. Gelukkig zijn er nog Surinamers die het goede voorbeeld geven. De verleiding voor het criminele geld is in Nederland heel groot, omdat Nederland één van de spillen in het wereld wide web is waar geld zwart geld, criminele geld op heel grote schaal komt of door geloosd wordt door talrijke duistere ondernemngen, handel, constructies, enz. Ook blanke Nederlanders zitten in het criminele geld. Zie maar witte boarden criminaliteit, dubble dutch with irisch sandwich, waaraan zelf de Nederlandse staat zich aan schuldig maakt.

  Het komt wel hard aan in de Surinaamse gemeenschap, maar de blanke Nederlander of andere etniciteiten in Nederland zijn geen haar beter. Geld, zwart geld is er op heel grote schaal in Nederland door allerlei oorzaken.

  Surinamers moeten zich verwerven als men ze hierover aanspreekt dat velen in Nederland zich hieraan schuldig maken of voor wie de verleiding groot is, ook de Nederlandse staat is hieraan schuldig en verdient er klauwen met geld aan/mee. Het geld rolt in Nederland en ook er weer uit. Surinamers kunnen zich beter verre van houden, want ook op een eerlijke manier kan je geld verdienen. Niet zo groot als in het criminele wereld, maar wel door hard werken en je verstand heel goed te gebruiken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. @Djamoe,

  Ik verwachtte ook niet van een creool dat hij het zou schoppen tot een topman van de Nederlandse politie. Jij wel?
  In de toekomst misschien wel, wanneer de creolen volledig vernederlandst zijn en hun bloed goed vermengd hebben met de blanken.


  Maak melding

 12. Is toch een Nederlander… Altijd opmerkelijk wanneer een niet Westerse-Allochtoon iets slechts doet, direct Nederlander van die en die komaf. Doet ie het goed in de sport of media dan is het wel een volledige Nederlander…

  De media zorgt altijd voor meer sensatie en stookt mensen op slinkse wijze tegen elkaar op. Ook een product van verdeel en heers ten koste van de samenleving.


  Maak melding

 13. Dus moet hij ook blanke medehelpers gehad hebben, want alleen kun je niet op zo’n grote schaal opereren. Alleen, noch NOS, noch de Telegraaf rept met een woord over de blanke verdachten. Vreemd, niet?


  Maak melding

 14. Jeetje mina. Alweer een Marron (Dyuka). Men moet ze doodschieten, handen afhakken. Levenslang opsluiten. Ze moeten terug naar het bos. Ze vertonen animale trekjes. Ze leren het nooit. Het zit in de genen. Stuur ze naar Haïti of Ghana en laat het land over aan de Hindoestanen. Ps: ik bedoel het niet discriminerend hoor.

  Moraal van dit verhaal overgenomen van diverse reageerders betreffende de jonge criminelen die een man beroofden.; de mens is tot alles in staat en maakt geen onderscheid in ras. Als we Surinamers zijn in Nederland, zijn we dat ook in Suriname. Dus, past het niet elkaar op deze manier te bejegenen. Je kunt niet a ka blakaman zeggen, of a ka Dyuka, a ka Kuli, a ka Yampaneisi, a ka Sneisi, a ka Buru, a ka Ingi, a ka Dogla, enz. Criminaliteit maakt geen onderscheid als het gaat om kleur, geslacht, geloof, ras en opleiding.

  Vandaag doet de ene bevolkingsgroep het, morgen een andere en je schiet voor geen meter op door elkaar op zo een wijze te behandelen.
  Dus wie nu de Hindoestaan een Surinamer noemt hier in Nederland, is ook verplicht een Marron een Surinamer te noemen of een Marron en geen Dyuka. Dyuka is een scheldwoord net zoals Kuli. Dit is consequent en rechtvaardig handelen. Verder, Suriname is geen narcostaat. Het is een doorvoerhaven van drugs. Nederland is een narcostaat. Neem eens een keertje een duikje in de Van Dale. Vraag Oedit ook zich te melden. Behandel elkaar met respect. Have a good day.


  Maak melding

 15. Lmao, allemaal hindoestaans komaf met surinaamse roots en deze donovan heeft hoog waarschijnlijk ook javaanse origine want zijn naam is Atmo, lmao.
  Ai boi, verstevig de bakra standpunt dat alle vreemdelingen slecht zijn, wat misschien niet totaal onwaar is.
  Want die bakra’s misdragen zich ook groot in SU, alle vreemdelingen zijn slecht.


  Maak melding

 16. Knap van het onderzoeksteam dat deze man niet te weten is gekomen over het onderzoek. Oftewel, ze hadden hem al een tijdje op het oog en niemand mocht hem info geven.


  Maak melding

 17. @Jaichand

  Je spreekt voor je beurt. Ten eerste had ik het niet tegen jou.
  Ten tweede zijn er verschillende Surinaamse creolen die hier de politie academie hebben gevolgd maar daarna terug zijn gegaan naar suri. Om daar hun steentje bij te dragen.
  Een bekende heet Boksteen.

  Ga je eerst verdiepen in de materie voordat je praat.

  En jou aanname is zeer racistisch. Dombo

  Ik heb ook wat lees materiaal voor jou. Dombo.

  https://www.politieacademie.nl/thema/politieleiderschap/publicaties/Documents/Allochtonen%20naar%20de%20top.pdf

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 18. De bakra’s zijn de allergrootste rovers en corruptelingen, immers 99,99% van de top bestaat uit bakra’s en ze dekken elkaar goed daar. Niemand komt ooit iets te weten, terwijl er heel wat dingen gebeuren. Je wilt niet weten hoeveel geheime commissies er bestaan, waar ze figuren als die van DENK weren, want die mogen niks te weten komen. Het gebeurt allemaal stiekem.


  Maak melding

 19. De Telegraaf weet niet eens het onderscheid tussen een Hindoestaan en een Javaan te maken. Zegt alles over de kunde en insteek van deze destijds met de Naatsies collaborerende bende.


  Maak melding

 20. Het wordt steeds moeilijker om wit te wassen, dus ze gaan een voor een voor de bijl. Straks helemaal, wanneer cash wordt afgeschaft. Elke transactie moet dan digitaal gebeuren en dan wordt het bijzonder makkelijk de geldstromen te controleren, ook van de gewone onschuldige man.
  Nu al is men (de banken) bezig om de transacties van gewone mensen te kunnen verkopen aan bedrijven, die dan het koopgedrag van de mensen gaan analyseren en gerichte reclames gaan aanbieden. Of je wilt of niet. Gaat het de goede kant op? Witwassen tegen gaan als excuus om uw privacy te schenden? Wilt u dit niet, betaal dan uw boodschappen met cash, want hoe minder contante betalingen, des te sneller wordt het papiergeld uit roulatie genomen.


  Maak melding

 21. @ Jesse

  “Het gebeurt allemaal stiekem” volgens u.
  Hoe kunt u dan zo glashard beweren dat het Stiekem is en dat de top voor 99,99% uit Bakra’s bestaat.

  Bent u een topper en dus Bakra of heeft rijstepap tussen uw oren en een grote duim


  Maak melding

 22. @J.Zwartmans, als deze man schuldig is bevonden, dan heeft hij een serieus probleem. Ik voel me als persoon met een Surinaams achtergrond helemaal niet schuldig voor het mogelijk crimineel gedrag van deze top politieman. Waarom zou ik dat moeten? Het moet trouwens nog blijken dat deze man schuldig is. Het is ook mogelijk dat jaloerse mensen inclusief collega’s een val voor hem hebben opgezet. Maar wie met vuur speelt brandt zijn vingers. Laat een ding duidelijk zijn. Er is trouwens geen rook zonder vuur.

  @Ray, het moet nog blijken dat deze man schuldig. Hij wordt verdacht. Als hij schuldig wordt bevonden dan heeft hij dit te danken aan de vloek van hebzucht.


  Maak melding

 23. @ Djamoe, ben je nou helemaal van de pot gerukt ? Ik daag je uit om aan te tonen dat ik ook iets over creolen gezegd heb. Ik heb mijn negatieve beeldvorming geuit ten aanzien van de boscreolen de inlanders en nooit tegen de creolen. Ga hier ook niet de grote pisang uithangen met je beschuldiging.


  Maak melding

 24. @ RobG

  Dat is logisch wat je schrijft : ivm vooronderzoek is hij voorlopig geschorst, blijkt dat hij schuldig is, dan volgt ontslag ( oneervol ) en hechtenis voor een paar jaren. Dat het binnen de politie korpsen in Nederland onvrede heerst weet ik ook wel, men is niet eens wanneer een zwarte de lakens uitdeelt.
  Dat heb ik gemerkt bij Martin Sitalsingh toenmalig korps chef van Friesland, en daarna Twente !
  Hij werd gepest door zijn eigen collega´s nota bene ( lagere in rang ) Nu is hij werkzaam bij de Raad van kinder bescherming. Helaas de meeste blanke collega´s willen geen opdracht aannemen van een donkere collega, vooral als deze gekleurd is. Deze situatie heb ik ook zelf in den lijve ondervonden !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 25. J.Zwartmans
  Helaas de meeste blanke collega´s willen geen opdracht aannemen van een donkere collega, vooral als deze gekleurd is.

  Helemaal mee eens. Uit eigen ervaring kan ik dit bevestigen.
  Mijn opdracht “verbeter de processen en zorg dat personeel efficient worden ingezet”
  Toen kreeg ik te horen van een personeelslid “ik neem geen opdrachten aan van een Chinees”.
  Wel ik kan je dit zeggen “de volgende dag kon hij vertrekken” en de ontslagbrief heb ik hem eigenhandig overhandigd.


  Maak melding

 26. @ Bigi Sma

  Dat heb je goed gedaan, maar gelukkig ben ik na 48 jaar er van af ! Zit nu, van mijn kleinkinderen en van mijn pensioen te genieten. Laat de boeren maar lekker dorsen zeg ik maar.

  sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 27. Wat een dom gelul allemaal. Waarom zou jij je aangesproken moeten voelen omdat de verdachte een Surinaamse achtergrond heeft. Nog erger vind ik steeds weer dat geouwehoer over iemands etnische achtergrond. Maakt het wat uit of hij Hindoestaan, Javaan of wat dan ook is?
  De man heeft zich vermoedelijk met criminele activiteiten bezig gehouden en als hij schuldig wordt bevonden, zal hij zijn straf niet ontlopen.
  Het is een heel rare gewoonte bij Surinamers om altijd weer te moeten vermelden tot welk ras een persoon behoort, zowel bij positieve als negatieve gebeurtenissen. Eigenlijk best zielig.


  Maak melding

 28. J.Zwartman, ik heb ook dezelfde ervaringen opgedaan met blanke collega’s die het niet accepteren dat ze leiding krijgen van een persoon die niet op hen lijkt. Men gaat jou positie ondermijnen en men neemt geen moment rust om jou het leven zuur te maken. Racisme viert nog hoogtij in Nederland en de westerse wereld en landen waar de witte man de macht in handen heeft. We moeten ook eerlijk toegeven dat niet alle witte mensen dit gedrag vertonen. Ik denk zelf dat de meerderheid van de witte mensen niet racistisch zijn. Het is een kleine groep met veel macht en invloed die hun invloed doen gelden.

  Killer speech by the ex President of Zimbabwe the great Robert Mugabe:
  ” Racism will never end as long as white cars are using black tyres. Racism will never end if people still use black to symbolize bad luck and white for peace. Racism will never end if people still wear white clothes to weddings and black clothes to funerals. Racism will never end as long as those who don’t pay their bills are blacklisted not white listed. Even when playing snooker, you haven’t won until you’ve sunk the black ball, and the white ball must remain on the table!……….But I don’t care, as long as I’m still using white toilet paper to wipe my black ass, I’m happy “.


  Maak melding

 29. So langa sma wani pley bigi ten en wani bigi moni snel. Dan sani disi altijd pesa. Den gudu sma fufuru nanga kruktu tra fasi. Yu no man wini systema san den meki. Noso musu de leki Russia of China of Saudi Arabia, dati wan kan taki fok deng systema. Yu leki tjien mang na leki mira, wiens yu habi bigi orga, toch deng kisi yu wan dei. Omdat yu no controleer moni systema, deng controleer a systema.
  China srefi no kan spiti tapu strati camera registreer alla kaulo sani, yu no mag habi lening fu bangi moro. Dalijk moro presi habi controle dati. Dan alla sma ka.


  Maak melding

 30. Hou toch op. Er zijn genoeg blanke agenten die vaak in de fout gaan. Of blanke douaneambtenaren. Denk maar aan de zaak in Rotterdam. We moeten ophouden ons schuldig te voelen voor daden van anderen, als ze toevallig Surinamer zijn. Dat doen de blanken ook niet.


  Maak melding

 31. Toch heel jammer als blijkt dat hij schuldig is.

  ” Donovan A. zit in de directie van Facility Management, de organisatie die gaat over vastgoed binnen de politie-organisatie. A. (36) wordt verdacht van witwassen. Hij zou hebben bemiddeld tussen criminele bewoners van peperdure huurwoningen die niet stonden ingeschreven en vastgoedbazen. In de woningen is bij invallen dinsdag bijna tien miljoen euro aan cash gevonden. De grootse hoeveelheid geld lag in een woning van een vrouw.

  BEKIJK OOK:

  ’Rotte appel is enorme slag voor alle agenten’
  Drugsorganisatie
  De aangehouden adviseur van de korpsleiding heeft een Surinaamse achtergrond, net als een groot deel van de vijftien verdachten die dinsdag werden opgepakt bij de grootschalige actie in Den Haag. Ze zouden volgens meerdere opsporingsbronnen van deze krant deel uitmaken van een zeer omvangrijke, internationaal opererende drugsorganisatie met lijnen naar Suriname.

  ’Stress is a choice’
  Op de LinkedIn-pagina van A. staat zijn levensmotto ’Stress is a choice’. Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat hij een bedrijf heeft onder de naam ’Mr. Don Entertainment’, een bedrijf dat particuliere beveiliging regelt op feesten. In een interview met de NOS op 27 december 2018 vertelt Donovan A. als landelijk projectleider uitgebreid over een project rond het hergebruik van afgedankte politiekleding.

  BEKIJK OOK:

  Topman van politie hielp criminelen
  De verdachte uit Rijswijk zou toegang hebben tot gevoelige informatie over panden die door de politie worden gebruikt. De interne zorgen zijn erg groot. De impact van de aanhouding van A. is enorm. Nagegaan wordt nu of en welke schade hij de politie-organisatie heeft berokkend.

  Volgens zijn LinkedIn profiel werkt hij sinds augustus 2010 voor de politie. De laatste 2,5 jaar als strategisch beleidsadviseur van de politiecommissaris. Hij maakt onderdeel uit van de facilitaire dienst van de korpsleiding en geeft strategische adviezen over de toekomst van de facilitaire dienst, zo schrijft hij.

  A. was tussen 2006 en 2010, voor zijn loopbaan bij de politie, veiligheidsadviseur voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid, zo staat op zijn LinkedIn-profiel te lezen.

  BEKIJK OOK:

  Directielid politie blijkt bemiddelaar criminele pakhuizen
  ’Dit is klap in ons gezicht’
  Korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom heeft gereageerd op de aanhouding van Donovan A. : „Voor collega’s waarvan is vastgesteld dat ze de grens overschrijden, is in het korps geen plaats.” Akerboom zegt dat zijn reactie geldt voor enkele recente integriteitskwesties waarbij politiemedewerkers betrokken zijn.

  „Integriteit is cruciaal voor de politie en daarom één van onze belangrijkste kernwaarden. Burgers moeten ons kunnen vertrouwen en de recente gebeurtenissen raken dan ook het imago van het korps. Wij hebben een voorbeeldfunctie en er mag van ons verwacht worden dat wij zorgvuldig met onze bevoegdheden omgaan. Wie de wet handhaaft moet zich er zelf ook aan houden. Daar sta ik voor. Gelukkig doen alle collega’s dat ook, een enkeling uitgezonderd.”

  „Deze incidenten raken alle politiemensen die 24/7 klaar staan voor de veiligheid van Nederland. Elk incident is een klap in hun gezicht”, aldus de korpschef.

  ’Politiewerk is mensenwerk’
  „Politiewerk is mensenwerk en mensen maken fouten. Soms onbewust, maar helaas soms ook bewust. En het is goed dat we daar eerlijk en transparant over zijn. En van leren om risico’s in de toekomst te verkleinen.”

  „Signalen van mogelijk plichtsverzuim worden zonder aanziens des persoons onderzocht. Meldingen en tips worden serieus genomen, nu en in de toekomst. Iedereen die de verdenking op zich laadt een integriteitsgrens te overschrijden, behandelen we op basis van feiten.”


  Maak melding

 32. Janmohal, volkomen gelijk op alle punten, maar zegt ook wel het een en ander over het zelfbeeld van een aantal Surineds, wie de schoen past , trekke hem aan


  Maak melding

 33. Het hoofd van de Nationale Politie was ook een boef en de voorzitter van de ondernemingsraad graaide ook graag in de kas.

  Maar dat is geen reden om Donovan’s gedrag goed te keuren.

  Two wrongs don’t make one right.


  Maak melding

 34. @Djamoe, waar blijf je nou met je reactie ? Ben je nog steeds niet uitgerust of ben je gewoon een luiaard ? Als je niet durft te reageren ben je een valsaard.


  Maak melding

 35. Blijkbaar kan men zich niet voorstellen dat Surinamers in Nederland crimineel gedrag vertonen, de bakra’s zijn veel erger (haha).
  Kijk een op geenstijl.nl daar staan een paar aardige grafiekjes. -> geenstijl.nl/5146636/etnisch-profileren-kun-je-leren-politiebazen-vragen-misdaadcijfers-migratieachtergrondiers-op/

  Als Surinamers zeggen dat ze zich niet hoeven te schamen voor misdaden door landgenoten begaan dan ben ik het daar mee eens. Hoeven Nederlanders zich dan ook niet meer te schamen voor het kolonialisme of de slavernij waar niemand die nu leeft iets mee te maken heeft gehad, of is dat wat anders?


  Maak melding

 36. @ Hans van den Broek een grotere eikel die niet in de boom hangt maar hier op Waterkant rondzwerft moet ik nog tegenkomen. De misdaden die door de koloniale overheersers begaan zijn wordt door jou als niemandalletje afgedaan terwijl uit onderzoek is gebleken dat ruim 4 miljoen Afrikanen tijdens de slavenhandel zijn gedood. Als jij het standpunt inneemt dat de Nederlander zich hierover geen verantwoording hoef af te leggen laat dit zien hoe superieur jouw soort zich voelt. En precies daarom wordt door met name het Westen de rol van China gewantrouwd. De Chinezen zijn in staat om de blanke (misplaatste) superioriteitsgevoel te doorbreken. Dat is de grote angst !


  Maak melding

 37. Surinamers zijn gauw geneigd operationele functies met een mooie naam als topfunctie te betitelen
  Die man is een ordinaire crimineel en zijn zogenaamde topfunctie, huidskleur of ras doen er niet toe.
  Wanneer zal dit eens duidelijk worden degenen hier op dit forum die altijd de rassen discussie starten?

  De discussie over de blanken die geen orders volgen van Nederlanders met een andere achtergrond is eigenlijk off topic. Toch wil ik wat dat betreft wel kwijt dat als jij je niet autoritair opstelt je ook geen daadkracht en leiderschap uitstraalt. Surinamers krijgen soms leidinggevende functies omdat ze de capaciteit wel degelijk hebben maar laten zich overrulen door hun koloniale geschiedenis en zijn misschien onbewust geneigd nog te veel naar de blanke op te kijken. Sorry als ik een gevoelige snaar heb geraakt maar denk er over na.


  Maak melding

 38. Sinds wanneer zijn er Nederlanders van Surinaamse afkomst in Nederland en hoe groot is het aantal? Hoe groot is het aantal is het aantal Surinaamse criminelen in Nederland, vanaf 1975, 1980 enz.? Wat voor soort criminaliteit? ALs je dit legt tegen over de criminaliteit van blanke Nederlanders in Nederland of elders ter wereld vanaf 1975, 1980, enz. Welke is groter? Witte boarden criminaliteit, dubble dutch with irisch sandwicht, drugshandel, xtc, enz.
  Zie het totaal aantal blanke Nederlanders in Nederland i.v.m. Surinamers? Het en dan specifiek die groep die in de criminaliteit zit.

  Het is toch logisch dat die van Nederland vele malen groter is dan die van Surinamers in Nederland?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. Hahaha !! Zelfs Telegraaf en de Politie kent het verschil tussen een Hindustaan (Hidoestaan) en Javaan niet !!
  Dan hoe dan,gaan ze een procesverbaal opmaken !!!
  Deze Javaan is zeker gelieerd aan de overlopers , Sapoentje en Moestadja, en aangesloten bij de NDP !!
  En nu de lijnen “zoeken” naar Suriname !!
  Waarom een Surinaamse-Nederlander ?? Als het een blanke Nederlander zou zijn, zou men toch niet schrijven “een Nederlandse Nederlander” met blauwe ogen ???
  Als de man de man “nederlandse nationaliteit heeft” dan is het gewoon een
  nederlanse politie ambtenaar !!
  De drugs smokkelende mariniers in de Antillen,waren toch blanke Nederlanders !! Waaro toen geen
  bericht dat het om “blanke Nederlanders” ging!
  Als ze Columbia,Thailand etc opgepakt worden (ook voor pedo-handelingen), schrijft de krant ook niet dat het gaat om blanke Nederlanders !!!!
  O sortoe-ka-na-disie !!!
  Kijk maar wat in Limburg en Brabant gebeurt !! Allemaal blanke Nederlanders !!


  Maak melding

 40. @Brantimaka Het houdt maar niet op met de slechte reputaties van de Surinamers in Nederland . Terwijl de Turken en Marokkanen zich rustig houden gaan de Surinamers zich dol draaien in de drugs handel . Wat a fffuck ! 😳
  Hoe kom je aan deze informatie?

  En begrijp ik het goed dat je afhankelijk van je kleur en haarstructuur wel of niet Surinamer bent? 🤔 Interessant!


  Maak melding

 41. Steenhard de Waarheid .
  Ik ben nog niet verder gekomen met het lezen van comments. Die van jou valt wel weer echt onder de noemer: “Heb je iets verkeerds gegeten, nooit jezelf verdiept in de materie, moet je nog je pilletje nemen of moet je nodig poepen” ?
  Doe aub eens een keertje normaal reageren met een eigen mening en niet met zo een dooddoenertje. Dat van de “witteman” weten we nu wel en voegt totaal niets toe aan dit item. Het laat alleen maar zien hoe gefrustreerd bepaalde mensen zijn en niet verder willen kijken en denken dan hun eigen kliekje waarin ze verkeren. Dus volgende keer niet direct de “witteman” erbij halen maar eens goed nadenken over het feit dat deze politieman in Nederland alle kansen heeft gekregen om een hogere functie te bereiken en hier op een schandalige manier misbruik van heeft gemaakt. Hoezo racisme en achterstelling t.o.v. Surinamers? Deze man en zijn kompanen hadden waarschijnlijk meer bereikt in hun leven dan de meeste “wittemannen” in Nederland, maar waren toch niet tevreden!!


  Maak melding

 42. Na de andere reacties óók gelezen te hebben kan ik maar een ding doen:
  Een diepe zucht uiten en dan tot de conclusie komen dat volgens de meesten reageerders op dit forum, er niemand fout is geweest van deze politiemannen/ handlangers en dat het allemaal de schuld is van anderen.
  Vóóral van de de blanken/bakra’s. Nederlandse criminelen, Drugsgebruikers, vooral niet te vergeten de “kolonisten” de “slavendrijvers” en noem maar op. Álles is hún schuld! Ik vraag me echt af wélke Witteman het lef heeft gehad om deze mensen te ontslaan/op non-actief te stellen. Het zijn allemaal racisten die blanken.
  Is iedereen nu tevreden en bevredigd? Stelletje…….


  Maak melding

 43. Ik vind het jammer dat men hier weer die etnische kaart speelt. Men gaat voorbij aan de criminele misstanden die hier over Nederland naar Suriname en visa versa afspeelt.


  Maak melding

 44. Het gelul gaat maar door, dus doe er ook nog maar even aan mee, die Donovan A , is helemaal geen Surinamer maar een Nederlander, anders had hij nooit het nederlandse uniform aan kunnen hebben, met een aziatisch, indisch uiterlijk, een bevolkigsgroep die juist haast niet op zijn uiterlijk beoordeeld word in Nl. kan ik rustig stellen als kleinzoon van een indische grootmoeder en een familie die voor 1/3 uit Nederlanders met een aziatisch uiterlijk bestaat, Nederlanders hebben toch volgens velen hier een verkeerd beeld van “de” Surinamer, die is toch zwart en heeft krullen, en hoe zou dat nu komen? misschien omdat ze zich overal meer dan overduidelijk laten horen en zien in tegenstelling met de meer introvertere bevolkingsgroepen als die van indiase en javaanse afkomst, misschien iets om over na te denken i.p.v. gelijk te gaan schreeuwen


  Maak melding

 45. Maakt niet uit waar sommige Surinamers wonen en welke functie zij bekleden?Suriname wordt elke dag weer op de kaart gezet als crimineel., onbetrouwbaar, hebzucht, smachten naar rijkdom, het witwassen van drugsgeld. Ze lopen overal te rotzooien. Wanneer wordt Suriname weggevaagd op de landkaarten??? Nog meer dodelijke ongelukken in het verkeer in ons landje, moorden en vermoord worden en er lopen straks geen Surinamers meer rond op deze aardbol. En let wel niemand zal hier wakker van liggen. Het is een en al ellende met sommige bevolkingsgroepen. De wereld heeft 9 van de 10 keer geen goede ervaringen met sommige mensen met een Surinaams achtergrond. Onderling worden de ogen uitgestoken. Daarom blijft Nederland de 19 miljoen vasthouden. Het is goed zo.


  Maak melding

 46. @ baba sai de topic gaat over koeli criminelen die volgens jou hardwerkende medemens zijn. Jij hoort echt in een gesticht thuis. Ze kunnen als nog voor je bidden, tenzij je zo’n pedofile imam een dua voor je wil doen. #ikwashier#


  Maak melding

 47. @JoJo,

  Dat kan jij zelf ook nagaan, hoeveel mensen met een buitenlands klinkende naam in die commissies zitten. Haast geen een dus. Commissie Stiekem. Alles wat je te weten komt mag je nooit aan iemand meedelen. Zelfs als daar in die commissie ter sprake zou komen dat die Bolle en z’n LaTina en hun 3 aapjes Ahalia, Azalia en Akalia een ernstige genetische afwijking zouden hebben waardoor ze ongeschikt zijn voor bepaalde functies of dat ze iets zouden hebben verdonkeremaand, dan is iedereen gehouden aan een zwijgplicht. Niemand mag het weten. Er is een geheime afspraak, mogelijk dat wie toch uit de school klapt, wordt vermoord.


  Maak melding

 48. Hoe hypocriet kunnen de bakra’s niet zijn!!!. Als het zou gaan om iets positief dan zouden zij nooit zeggen dat het een Surinederlander is. Denk maar aan ranomi(zwemster). Nooit hoor je die bakra’s over haar praten van surinederlander maar van nederlander. Denk ook aan de bekende voetballers. En wij beginnen om een ieder te betichten en te vernederen. In dit geval zou ik niet zeggen van surinederlander maar van een nederlander punt. Geen enkel ander iets. Want ik ken geen enkele nationaliteit als surinederlander. Of het is Surinamer of het is Nederlander. Door dit bericht voel ik mij als Surinamer niet aangesproken. Let them wear it who the cap fit.


  Maak melding

 49. Gaogopa, jij begrijpt er geen flikker van , Naomi is als topzwemster een product van nederlandse bodem om het maar zo eens ongelukkig uit te drukken, net als die topvoetballers die allemaal eigen kweek zijn van Ajax, Feyenoord om maar eens een paar clubs te noemen, en worden daar op beoordeeld, op hun kwaliteiten, het enige aandeel wat suriname daar in heeft is dat ze een geboren surinaamse vader en/of moeder op te hebben, wat betreft je laatste paar zinnen heb je volkomen gelijk


  Maak melding

 50. pakiratigri zegt:
  “Stuur ze naar Haïti of Ghana en laat het land over aan de Hindoestanen.”

  De grootste drugs exporteurs en de grootste dealers in Suriname zijn Hindoestaanse rijsthandelaren en Hindoestaanse groente en vis exporteurs.

  pakiratigri is ziende blind als het hem goed uitkomt ?
  Of pakiratigri is gewoon een hater van zwarte en bruine mensen ?


  Maak melding

 51. De man is gewoon een NEDERLANDSE CRIMINEEL,
  die roots heeft in Suriname !

  Hij krijgt doodgewoon zijn verdiende straf !

  Afkomst en ras, etniciteit spelen geen rol,
  de crimineel heeft meerdere wetten overtreden
  en zal daarvoor hangen !

  Niemand hoeft zich aangesproken te voelen, of zich
  mede verantwoordelijk te voelen voor deze crimineel !


  Maak melding

 52. @hans:
  Mijn inziens hebt u geen m begrepen van de strekking van mijn verhaal. De politieman heeft ook hetzelfde roots als de anderen maar als het de bakra’s goed uitkomt dan noemen ze dezelfde personen met ook een surinaamse root wel nederlander maar als het slecht uitkomt dan is het de surinederlander. Je hebt wel de bel horen luiden maar weet niet waar de Koppel hangt.


  Maak melding

 53. Allemaal gelul. In Nederland zitten de gevangenissen vol met alle bevolkingsgroepen. Hindustanen, Creolen, Hollanders, Turken, Marokkanen, Polen, enz. Allemaal zijn ze er. Dus niemand hoef met de vinger te wijzen naar de ander.


  Maak melding

 54. Zo zo Suriname wordt breed uitgehangen…….Maar wat is de Nederlandse politie in het echt waard? NIETS!
  Binnen de Nederlandse politie is er sprake van corruptie en discriminatie. Vele blanke agenten zijn de grootste gestoorden die er bestaan, die graag misbruik maken van kwetsbare mensen. Inruil voor sex met je dochter krijg je zo een valse politieverklaring in jouw voordeel. meer dan 50% zijn verslaafd aan drugs en seksueel gefrustreerd. Ze hebben allemaal grote geldzorgen en de meeste werken bij de politie om zich te voorzien van neveninkomsten door het vuile corrupte werk te doen. Gelukkig ken ik zeer weinig Nederlanders die de Nederlandse politie vertrouwen. Enkele jaren terug deden we aangifte bij de politie, Vrouw en kind waren mee. De agente was zo gefocust op onze zoontje dat ze bood om op te passen. Ze vertelde verder dat ze op haar oudere leeftijd maar 1 dochtertje had en dat ze graag nog een kleine zou willen, maar ze was er nu te oud voor. Achteraf heb ik deze vrouw privé na laten trekken op een zeer sluwe wijze. En wat bleek…..deze vrouwelijke politieagent was voornemens om ons kind van ons af te pakken. Ze had er zelfs binnen haar eigen kringen aan een vertrouweling verteld. Dit betrof een agente van Heerhugowaard. Het gesprek tijdens de aangifte waarin ze zo gefocust was op ons kind, heb ik opgenomen en bewaard. Later ging ik om aangifte te doen over een schade aan mijn auto. Deze zelfde achterlijke agente had dienst. Wow, omdat ze haar zin niet kreeg en ons kind niet kon afpakken….ze kende ons niet meer. Ja, ja, zo werkt de Nederlandse politie. Vertel ik leugens, kom arresteer me dan..stelletje kakkerlakken!


  Maak melding

 55. Gezien de soms hysterische, racistische en valse reacties van een aantal reageerders bij dit bericht kan ik hen een bezoek aan het Zelfreflectiecongres Surinaamse Nederlanders van het vorige bericht aanbevelen.
  De integratie is duidelijk niet helemaal geslaagd. Waarschijnlijk zijn dat vooral lieden voor wie de verhuizing naar Nederland niet helemaal gebracht heeft wat men verwachtte. Tja, Nederland is nu eenmaal een moeilijk land voor simpele zielen en men verwacht geen praatjes maar prestaties. Wees maar blij dat je nu hier woont, in kneuzenparadijs Nederland. De Nederlanders zorgen wel voor je, ook als je niets kunt.


  Maak melding

 56. Gagopa, uit misplaatst chauvinisme en trots gaat het omgekeerde van wat jij stelt ook op, alleen dat willen behoorlijk wat surinamers niet horen. over hypocrisie gesproken


  Maak melding

 57. @ Hans

  Rustig man, denkt aan de mooie tijden van de ( TRIS )( later NATRES ) en niet vergeten de lekkere djogo´s.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 58. @baba sai:
  Wat een gelul en toch typisch iets voor een racistische Hindostaan die in de tijd is blijven hangen. Het verdelen van de Afro-Surinamers in Stadscreolen boslandcreolen en wat dies meer zij is zo achterhaald en werkt alleen in een racistisch brein. Gelukkig zijn de Afro-Surinamers zich steeds meer bewust van hun kracht als eenheid in deze door de oude politiek verdeelde en verscheurde samenleving. En voordat je gaat leuteren over het Surinamer zijn ondanks je afkomst kijk goed naar jezelf en je omgeving (VHP) Je kan pas goed in een omgeving functioneren en opgaan als je als groep een eenheid vormt en gemeenschappelijke doelen, de groep betreffend, nastreeft Hou eerst van jezelf, dan van de anderen! Iets dat de Creolen kunnen leren van een heel klein deel van de Hindostanen die al zover zijn om zich daadwerkelijk Surinamer te voelen en noemen. En om terug te komen op het bericht: De Nederlandse politie is zo corrupt als maar kan en dat weet een ieder!


  Maak melding

 59. @NDP bespotter.
  Na de verkiezingen in 2020 zullen we jou in een Zweetse band afleveren aan de Cultuurtuinlaan nummer 0. Je obsessie met de NDP neemst steeds prychisch-pathologischere vormen aan. Kan je familie je niet tegen jezelf beschermen en je voor je eigen bestwil je offline halen en psychische begeleiding voor je zoeken? Dit gaat echt fout hoor! Zielig gewoon.


  Maak melding

 60. Ongefundeerd wordt er gewicht gegeven aan dit artikel door te spreken van een Topman van de Politie die de korpsleiding van Den Haag zou adviseren.

  de Volkskrant schrijft minder spectaculair en heeft uitgevonden dat het om een beleidsmedewerker van de facilitaire afdeling gaat binnen de regio.
  Ofwel en politie agent die niet meer instaat is om achter boeven aan te rennen die een bureau functie heeft bij de huishoudelijke dienst (schoonmaken/ wagenparkbeheer) en daar zich bezich mag houden met dingen zoals het toezicht op schoonmaak, klachten over de schoonmaak of de catering of het onderhoud van het wagenpark ,of de bestelling bij de landelijke politie inkoop van munitie.

  Dat zo iemand in de kantlijn via dubieuze woning bemiddeling in beeld komt is vervellend maar geen drama, behalve dan voor hem zelf.

  Jesse
  U reageert als een kat in het nauw en maakt rare springen zonder enige onderbouwing of relevantie.

  De commissie stiekem is heel nuttig omdat wij niet alles hoeven te weten. Het is ook vrij logisch dat de leden zich aan codes houden want anders kunnen je inlichtingen diensten niet functioneren omdat er geen informatie meer uitgewisseld wordt.

  Denk bij het laatste aan de dossiers waar men in Suriname op straat om brult en die Nederland nog 60 jaar opbergt. Dat is niet om iets te verbergen maar omdat het niet aan Nederland is om het te onthullen maar aan Suriname. Als Nederland de vuile was van Suriname aan de lijn hangt is dat een signaal voor Turkye, Israel, india etc. niets meer met Nederland te delen omdat indien er iemand om gaat roepen de kans bestaat dat afgeleidde en vertrouwelijk materiaal gepubliceerd kan gaan worden.
  Het is aan Bouterse om te laten publiceren wat er nu voor 60 jaar opgeborgen is.

  Geheimen over de koninklijke familie. maakt u er zich niet druk over. Het is hun leven en als er redenen zijn dat ze niet zouden kunnen functioneren zijn er genoeg wijze mensen die dat probleem elimineren. Voor deze functie hoef je niet de slimste te zijn. Kijk maar naar Bouterse. Je moet wel bindend en vrij integer zijn en dat blijkt goed te functioneren want zie hoe Prins Bernard verbannen is uit het openbare leven toen zijn streken niet meer te verbergen waren.

  Jesse zoek aub de nuance op.


  Maak melding

 61. @ RobG
  Hoe kunt u bij dit onderwerp racisme er bij slepen en Robert Mugabe Groot noemen met een metaforisch verhaal dat echt nergens op slaat.
  Er zijn culturen waar zwart voor rouw staat en andere waar wit voor rouw staat.
  Autobanden zijn zwart omdat men roet / koolstof moest gebruiken en het kleuren geen enkel redelijk doel had.
  In Amerika was het ooit een ontwerp keuze om de zijkanten van banden wit te maken.
  Mugade was en is juist een zuivere kolonist die heel goed onthouden heeft wat hij in Imperiaal Engeland geleerd heeft. Macht van de weinigen over de velen. Hij zoog zijn land effectiever uit dan de de koloniale voorgangers.

  De bevolking wil graag de blanke boeren terug niet omdat zij uitgebuit willen worden maar omdat die kennis, kunde en attitude brachten en brengen waar men allemaal wat aan heeft en waardoor honger verdwijnt en er weer groei kan ontstaan.


  Maak melding

 62. @ Baba Sai.

  Je hebt ook mensen hier die een baan hebben.

  Maar ik kan jou eerste reactie niet meer terug lezen.
  De beheerder heeft het verwijderd. Kan je die weer hier zetten?
  De beheerder vond het waarschijnlijk niet zo belangrijk. Lool.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 63. Ze mogen hem wat mij betreft opsluiten tussen al het volk die door zijn toedoen achter de tralies terecht zijn gekomen, kunnen ze samen een feestje bouwen.🤣😂


  Maak melding

 64. @lucien je bent zelf een racistische Blaka straathond en ga jij vooral niet voor mij bepalen wat ik moet doen. Ga beter die criminelen broeders van jou uit het oerwoud die zich alkeen maar met berovingen en mishandeling inlaten heropvoeden.


  Maak melding

 65. Ze moeten hem 25 jaar gevangenisstraf geven want hij geeft Surinamers schande in Nederland.Ik heb geen medelijden met deze man.Hij wilde snel rijk worden daarom doet hij zulke dingen.


  Maak melding

 66. @babasai
  Oeiii! Ik heb je duidelijk op je pikje getrapt gezien jou schuimbekkende reactie. De waarheid doet altijd pijn. Ja, er vinden percentueel meer berovingen plaats door Afro-Surinamers uit het binnenland, blijkbaar door mensen die de gevolgen van de binnenlandse oorlog nog ervaren. En ja, er vinden percentueel veel meer moorden(vooral om financiën, familievetes en eerwraak) en drugsdelicten plaats door Surinamers van Hindustaanse origine. Dat zijn ook dingen waar we aan moeten werken, in plaats van elkaar online voor rotte vis en wat dies meer zij, uit te schelden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.