donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrategisch beleidsplan moet resulteren in verhoging verkeersveiligheid Suriname

Strategisch beleidsplan moet resulteren in verhoging verkeersveiligheid Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – “De verantwoordelijkheid voor verkeersveiligheid ligt niet alleen bij de verkeersautoriteit, of bij de politie, de rijschool of degenen die eerste hulp bieden bij verkeersongevallen. Wij vervullen allemaal een rol wanneer we aan het verkeer deelnemen”, dit zei minister Stuart Getrouw aan de aanwezigen tijdens een verkeersconferentie in Torarica Banguet Hall. Op deze conferentie, gehouden op woensdag 6 maart 2019, werd het Strategisch plan voor Verkeersveiligheid en Actieplan 2018-2021 gepresenteerd aan alle partners en belanghebbenden die meehelpen in de uitvoering van dit plan.

Het ministerie van Justitie en Politie wenste met deze conferentie meer bekendheid te geven aan de rol en verantwoordelijkheden van de partners en belanghebbenden. Minister Getrouw gaf aan dat het Strategisch plan voor Verkeersveiligheid en Actieplan 2018-2021 door een consultant in nauwe samenwerking met de interdepartementale commissie Verkeersveiligheid is geformuleerd. De Pan American Health Organization (PAHO) heeft hieraan de volledige ondersteuning gegeven. Tijdens de conferentie stond Yitades Gebre, vertegenwoordiger van de Pan American Health Organization (PAHO) in Suriname, stil bij de rol van PAHO in het geheel en benadrukte het belang van de overkoepelende samenwerking tussen de partners, in het nog te formeren Verkeersinstituut. Het draait volgens Gebre allemaal om de veiligheid van ons en de totale samenleving. Er moet volgens hem actie komen om daadwerkelijk de doelen van dit actieplan te halen.

Gebre overhandigde dit plan aan minister Getrouw, die vervolgens exemplaren overhandigde aan de vertegenwoordiger van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Henk Wip en de onder directeur van Volksgezondheid, Robert Mohamed. Minister Getrouw zegt dat er met dit plan getracht wordt de coördinatie van sectoren, activiteiten en maatregelen efficiënter te doen plaatsvinden en daarmee de verkeersveiligheid te verhogen. “Het moet ons helpen om onder andere onze wegen, mobiliteit en voertuigen veiliger te maken en veilig te houden”, zei de minister.

De bewindsman is ervan overtuigd dat een substantiële verlaging van het aantal verkeersdoden niet kan worden gerealiseerd met een maatregel of oplossing. “Alleen met een combinatie van goede infrastructuur, veilige voertuigen en verantwoordelijk gedrag, kan het aantal doden en ernstige gewonden in het verkeer serieus omlaag worden gebracht”. Getrouw zegt dat er gewerkt zal worden aan permanente verkeerseducatie en dat er extra aandacht besteedt zal worden aan jongeren, zodat zij al vroeg een goede attitude voor deelname aan het verkeer aanleren. Overtreders die een gevaar zijn op de weg zullen stevig worden aangepakt. “Een zero tolerantiebeleid zal onverkort gelden voor de overschrijding van de maximum toegestane snelheid, rijden onder invloed van alcohol en rijden door roodlicht”, lichtte de minister toe.

Het instellen van het Verkeersveiligheidsinstituut zal als een centraal punt dienen voor het optimaliseren van de veiligheid en het coördineren van de activiteiten. Namens de Commissie Verkeersveiligheid presenteerde de voorzitter, Sharman Lakhisaran, de strategieën met betrekking tot de implementatie van de actiepunten voor de periode 2018- 2021. De aanwezigen maakten flink gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige autoriteiten en hebben voorstellen gedaan om te komen tot een effectieve samenwerking en uitvoering van de verkeersveiligheidsactiviteiten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Zal niet werken. Zelfs de bedoeling van de verkeersborden worden niet begrepen.Een ieder denkt voorrang te hebben. Waar blijven al die verkeersdrempels, wegversmallingen,goede straatverlichting, zebra en fietspaden? Kwalitatief goed werkende verkeerslichten en flitspalen? Er is totaal geen verkeersfatsoen nu niet en later ook niet. Dus wat de bedoeling is van dit plan die overhandigd is aan Getrouw? Hoop dat hij daadwerkelijk snel iets mee doet. Maar zoals wij gewend zijn zal dit plan een een bureaulade voorgoed verdwijnen. Maar goed hij is tenminste op de foto geweest met een grote glimlach en handjes schudden. Sarie Torie.


  Maak melding
 2. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR!

  TECHNISCH INGRIJPEN IS EEN SERIEUZE OPTIE.

  PLEIT IK AL JAREN VOOR.

  AMBULANCE
  BRANDWEER
  POLITIE
  OVERIGE RELEVANT VERKEER MAX 100 KM P/U.

  ALLE OVERIG VERKEER MAX 80 KM PU.

  AANREIDINGEN MET ALCOHOL OP: INTREKKEN RIJBEWIJS 5 VoorJAAR.

  BIJ DODELIJK AFLOOP OPDRAAIEN VOOR ALLE KOSTEN DIE TENGEVOLGE VAN DE DAAD VOLGEN.

  NIET TE VERGETEN LEVENSLANGE FINANCIEEL ONDERHOUD VAN 1E LIJN NABESTAANDEN.( vrouw/man kinderen).

  mvg
  Roy Kaikusi groenberg


  Maak melding
 3. Dus overal camera’s, zoals in Nederland. Je hoeft maar 1 dag onverzekerd te rijden of niet APK gekeurd te zijn, als de camera je auto ziet volgt een hoge boete. Hollanders regelen alles met geld. Als je in Holland geen geld hebt (of iemand voor je instaat), ben je lager dan een dier.
  Bolle Willem, LaTina en de 3 musketiers Ahalia, Akalia en Azalia zullen nooit tekort aan geld hebben. De Illuminati lacht hen toe, van wieg tot graf. Ze verwachten ook dat de kapper ze gratis knipt, de tandarts gratis is en alles voor hen gratis is. Wie om geld durft vragen voor z’n service kan al gauw daarna faillisement aanvragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES