zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSchade door omgevallen Kankantrieboom in Suriname

Schade door omgevallen Kankantrieboom in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – Een omgevallen kankantrieboom heeft donderdagmiddag aanzienlijke schade gericht aan een woning, het elektriciteitsnetwerk en een voertuig in Suriname. De calamiteit heeft zich voorgedaan op de hoek van de Nengrekopoestraat en de Blauwdasstraat (ressort Rainville) meldt Bic Paramaribo Noordoost.

Er hebben zich gelukkigerwijs geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Verschillende diensten o.a de politie, controleploeg bestuursdienst Paramaribo Noordoost, EBS, een rampenbestrijdingsteam van het NCCR, Openbaar Groen en de brandweer waren ter plekke om hulp te verlenen/ de schade op te nemen.

Bekijk meer foto’s bij Bic Paramaribo Noordoost:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Jorka’s vertrokken naar een andere kankantrie omdat deng mang no tja offers moro.
  Overheid verantwoordelijk voor de schade? Geen idee zeg het maar


  Maak melding
 2. @ Blanke

  Deze soort bomen worden niet onderhouden, ze groeien eigenlijk in het bos.
  Deze boom staat toevallig daar, vroeger was het een bos : maar door verkaveling van Parbo Noord
  is deze door de bewoners niet gerooid ! Wie de schade gaat betalen, dat wordt dan de bewoners zelf !!!
  sari tori

  Jacko.


  Maak melding
 3. Alles heeft een tijd van komen en gaan, ook deze boom kon mij niet ontsnappen. Ik pak iedereen en alles en ben constant op de loer. Wees dus op je hoede en pas goed op je plantjes, want ook zij kunnen mij niet ontsnappen.


  Maak melding
 4. Die boom is een symboliek voor de ndpsekte. Wanneer de ndp valt, dan pas zal het oerdom paars volk zien, welke rampen hen te wachten staat. Als eerste de megaschulden, als tweede beslaglegging van s’ landgoederen en domeinen door China, als derde nog meer misdaad en drugs, als vierde een burgeroorlog.


  Maak melding
 5. Is dit een les?Er staan een aantal kankatris in woongebieden.Gaat men er iets aan doen?Hopelijk wel.Gelukkig zijn er dit keer geen ongelukken of doden gevallen.


  Maak melding
 6. Het lijkt erop, dat de boom op het erf van het beschadigde huis staat in welk geval de schade voor eigen rekening komt, tenzij er een opstalverzekering is gesloten. Maar Surinamers en verzekeringen lijken niet samen te gaan, zoals telkens blijkt als weer een huis volledig is afgebrand.
  Indien de boom echter op het perceel van een derde staat, zal deze derde voor de schade moeten opdraaien. Zeker als blijkt, dat er nimmer onderhoud heeft plaats gevonden of dat de boom niet met enige regelmaat is gecontroleerd op gebreken. Maar dit is allemaal geredeneerd vanuit het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht. Hoe dit in Suriname bij wet is geregeld, is mij niet bekend.


  Maak melding
 7. Te grote bomen op kleine erven.
  Ik zou ht allang klein laten zagen, maar mensen zijn bang om deze bomen om te hakken.
  Verkoop ht hout heb je tenminste wat geld voor de schade.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES