vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameMinister Dodson: 'Suriname moet sociale media aan banden leggen'

Minister Dodson: ‘Suriname moet sociale media aan banden leggen’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 mrt – De Surinaamse minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen wil dat sociale media in Suriname, waaronder Facebook, aan banden worden gelegd. Hij vindt dat de regering samen met het parlement moet werken aan regelgeving, om sociale media te reguleren. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald.

Volgens Dodson is hij als persoon zeer ‘populair’ op Facebook. De minister bedoeld waarschijnlijk op postings die over hem gemaakt zijn over de scalian affaire, maar ook over zijn Braziliaanse levenspartner. Hij noemt ook de nepprofielen die van bewindslieden en dus ook van hem worden aangemaakt, die mensen oplichten en voor de gek houden.

Volgens de minister wordt er wereldwijd regelgeving gemaakt om sociale media te reguleren. Regelgeving moet volgens hem gemaakt worden hoe het gedrag op onder andere Facebook moet zijn. Dodson zegt dat het geen nieuw fenomeen is om sociale media middels regelgeving aan banden te leggen, schrijft Suriname Herald.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

51 REACTIES
 1. hij geeft wel een andere invulling aan de D in DOE en NDP , diktatuur, krijg je commentaar of kritiek die je niet aanstaat, gewoon verbieden, net als in Nrd.Korea. Pech voor Dodson dat Fb. en andere media zich gelukkig niets aantrekken van meneer Dodson, wel een grote muil maar stelt verder weinig voor


  Maak melding

 2. kijk dit is nu Democratie !!!! straks krijgen we te horen wat we moeten eten en drinken en wanneer we dit of dat mogen doen .. heeft deze man nooit gehord van het recht op meningsuiting if you can stand the heat GET OUT OF THE KITCHEN


  Maak melding

 3. If yu habi eerlijk bisniss facebook nanga social media kan yepi yu. Ma te yu facebook nanga soso konkru konkru sani moro betre du motyo wroko, lobi konkru furu.


  Maak melding

 4. Hij wil terug naar de tijd van de apintie drum die gebruikt werd om boodschappen door te geven.

  Een domme reactie omdat het de providers en dus de economie zal schaden.


  Maak melding

 5. Joe Bobo Dodje, het gaat echt niet gebeuren. Jaren tachtig perscensuur anno 2019 is het den boze. Inplaats op te komen voor je eigen paarse ndp paria’ s en waarheid en gerechtigheid, koester je sinds je een paarse parastiet bent geworden, de leugen en het onrecht in de persoon van je duivelse leider, didibri. Weet een ding, aan alles komt vroeg of laat een eind, behalve aan de Waarheid en Gerechtigheid. Er komt een dag dat je echt paars gaat schijten en pissen van schade en schande, joe dong no mpp paarse dagoe didibri boi.


  Maak melding

 6. Ik zou er geen moeite mee hebben als men de sociale media aan banden legt. Via de sociale media zijn vervuilde geesten actief bezig om mensen mensen op het verkeerde been te zetten. ook Waterkant is een nest van bepaalde vervuilde geesten die het leuk vinden om vals nieuws te verspreiden. In Nederland en een groot aantal landen zijn diverse (overheids) instanties reeds actief bezig om sociale media te zuiveren van bedriegers, oplichters, nepnieuws verspreiders, laster, achterklap,enz.enz. Op grote schaal wordt de privacy van mensen geschonden. Suriname kan op dit gebied niet achterblijven met de aanpak van de sociale media.


  Maak melding

 7. Na jarenlange paarse dictatuur volgt nu de censuur. Terug naar de tijd van kraaltjes, spiegeltjes, tamtam en rooksignalen. FAILED STATE !!!!!


  Maak melding

 8. Volslagen krankzinnige teveel aan de lul van Bouta gezogen is cocaine in zijn hersenen ingeslagen. Grote muil voor een kinderlijke reptiel


  Maak melding

 9. Aiboi; al die kos kosie is niet nodig guys; te veel grof geschut; please please kleine kinderen lezen af en toe ook mee; en zullen dat straks gaan na-apen.
  Have a lovely weekend and remember “Wees een heer in het verkeer”


  Maak melding

 10. RobG 8 maart 2019 at 16:45
  Ik zou er geen moeite mee hebben als men de sociale media aan banden legt. Via de sociale media zijn paars vervuilde geesten actief. zoals ik zelf een ben, bezig om onze domme ndp paria’ s, de domste mensen op het verkeerde been moor voornalmijk misdadig pad te zetten. ook Waterkant is een nest van bepaalde vervuilde paars ddb narco geesten die het leuk vinden om ndp poep en troep nieuws te verspreiden. In Nederland en een groot aantal landen zijn diverse (overheids) instanties reeds actief bezig om sociale media te zuiveren van bedriegers, oplichters, nepnieuws verspreiders zoals ik er een ben, laster, achterklap,enz.enz. zolas me baas ddb en trawanten gewoon zijn. Op grote schaal wordt de privacy van mensen geschonden. Suriname kan op dit gebied niet achterblijven met de aanpak van de sociale media.

  Tang brini en dofoe, njang bouta ka.


  Maak melding

 11. Ik wens hem veel succes. Probeer maar te handhaven dan. Het blijkt alweer dat de meeste politici geen kaas hebben gegeten van Internet.


  Maak melding

 12. De Surinaamse minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen wil dat sociale media in Suriname, waaronder Facebook, aan banden worden gelegd. Hij vindt dat de regering samen met het parlement moet werken aan regelgeving, om sociale media te reguleren.

  Typisch het gedrag van iemand gehersenspoeld is.

  Als hij zou denken zoals mensen in een democratische rechtsstaat zou hij dit nooit zeggen. Vrije meningsuiting moet kunnen. Als zaken niet kloppen zijn er genoeg maatregelen om dat in goede banen weer te leiden volgens de grondwet.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Welke leidinggevende ambtenaar heeft zoveel tijd om op Facebook te zitten ? Welke idiote ambtenaar maakt een privé account op Facebook om …. zichzelf te verkopen. Ik heb de privé foto’s bekeken en je moet werkelijk zo naïef zijn om te denken dat er geen kritiek op de foto’s komt. Deze man is te dom om te poepen soso ka ka sani


  Maak melding

 14. Deze spek-en-bonen minister, DODDY, kan en mag niet eens
  de regelgeving met betrekking tot de VERSCHRIKKELIJKE
  ANTI-SURINAAMSE, SCALIANS, HANDHAVEN !!!

  Zit daar met de rest van PAARS met een VOOR DE HELFT
  GEDEKTE BEGROTING 2019 !

  Is PRO de ONGRONDWETTIGE ZELF-AMNESTIEWET van DDB !

  Is PRO het WEGGEVEN van Ons ZOETWATER, Ons HOUT, Ons
  GOUD, Onze VISSEN !!! Ondanks ALLE REGELGEVING !

  Is PRO de zogenaamde presidentiele COMMISSIE, die op
  ONGRONDWETTIGE WIJZE, ALLE MINISTERS HEEFT GEGIJZELD !

  Is PRO het wegdoen,verkwanselen, van de Surinaamse
  IAMGOLD-AANDELEN !!!

  En deze overgelopen YO-KOE, wil NIEUWE REGELGEVING VOOR
  INTERNET INTRODUCEREN !

  PAARS IS BANG VOOR OPENHEID en DELEN VAN ECHTE
  INFORMATIE ! VIA INTERNET VERZETTEN DE SRANANMANS
  ZICH HEFTIG TEGEN ALLE VALSE PAARSE INFO EN TEGEN ALLE
  LIMBO-ONZIN !!!!!

  PLAATS DE DOOR PAARS, GEHEIM GEHOUDEN, BRIEVEN VAN
  HOEFFIE AAN GERSIE OP INTERNET !!!!

  W”O SOOR DING !!!!!


  Maak melding

 15. He dodson
  Wanneer ga je de corruptie aan pakken stelletje hypocrisie niksnutten. Ga in een hoekje jezelf zitten schamen minister van natuurlijk hulp bronnen ,zou hij weten wat dat zijn hulp bronnen ,hij heeft er geen kaas van gegeten .want hij geeft alles weg ,goud hout en alles voor niks ,onee hij kreeg 300 schoenen, voor 450 US DOLLAR
  Dat hij de sociale media aan banden wil leggen komt over een met foto die bij het stukje is geplaatst .
  Dictatoriaal parimesuribo klink wel lekker alleen geven die rijke uitbuiters daar geen donder om .
  En dan ook nog een grootte mond hebben ,alles wat kon gaan is fout gegaan, dodson wat geeft jou het recht om de dictator uit te hangen blaaskaak


  Maak melding

 16. Ik vraag mij stellig af welke school opleiding deze Regillio Dodson heeft genoten??Zal wel niet veel zijn. Waar is hij bang voor? Dat hij met een klein Braziliaans hoertje aan de haal gaat, wil nog niet zeggen dat je een man bent, maar een rot pedofiel. Wie wil nou dagelijks zijn lelijke zwarte kop zien. Je gaat letterlijk over je nek van deze gozer. Waar haalt hij zo wie zo het lef vandaan om hiermee te komen??? Mensen de mond snoeren?? Wie denkt hij zelf dat hij is. Aangezien heeft hij niet.Met zijn achterklap manieren. Wij leven in een land van vrije mening uiten. Kritiek moet je dulden, ander moet je geen minister worden en ook nog met een jong poesje in de publiciteit verschijnen. Zogenaamd je partner die hij aan de waterkant vandaan heeft geplukt. Dodson een aap met een stropdas om en een driedelig pak aan, maakt je niet tot een man. Hersenen heb je niet, dus je gebruikt je lul. Met je versleten lul. Ga ergens anders blaffen. Waardeloos gebazel.Wat verboden dient te worden en wetten voor gemaakt dienen te worden is de criminaliteit hard aan pakken, roven en moorden, witwassen van drugsgelden zwaardere straffen opleggen. Gaat Dodson jij snotaap gewichtig komen doen over social media. Dit kan nooit verboden worden of aan banden worden gelegd ezel.


  Maak melding

 17. ik vind het wel erg dat hij zijn gezin heeft ingeruild voor een brasiliaanse gelukzoekster met een beetje teveel testosteron(if u know what i mean loking at the pictures) die na 2020 zal laten zien wat brasiliaanse liefde is ……verhalen van kansloze brasiliaanse die ministers in suriname vinden gaat natuurlijk ook brasilie rond ……


  Maak melding

 18. perdiep .groot gelijk……hebben jullie al die verschillende soorten cameras gezien die in in grote delen van de stad hangen en later ook in heel het land…..in combinatie met de digitalisering van fotos voor id.en rijbewijs zal bigbrother een ieder in de gaten gaan houden ….want dat zelfde systeem hebben ze in china reeds …die cameras kunnen een gezicht meteen herkennen .je doen en laten .en je contacten registreren …


  Maak melding

 19. Neen, het probleem ligt dieper. Social media is gebleken de ondergang te zijn van deze klote regering. Straks is het ook Bye Bye Dokson, Jij zien we nooit meer terug.Nog iets meer dan een jaar te gaan en onze huidige lijders zien de bui al aankomen. Wil de NDP hun politieke schade herstellen dan zullen ze flink wat rijst met bruine bonen moeten verdelen. Intussen weet ik dat de Surinamers niet meer zo gek zijn als vroeger. Ze komen lekker de bruine bonen eten en in het stemhokje stemmen ze lekker op een andere partij. Dat is het voordeel van een geheime verkiezing. Niemand weet op wie je hebt gestemd.


  Maak melding

 20. Boeboe bit Sjorie. Hier het antwoord op jouw vraag uit Wikipedia. Ergens begrijp ik je twijfelrs. De daden van de man komen niet overeen met zijn kennis en opleiding. Als macro econoom zou ik mijn regering – ook al is het mijn terrein niet- zeker waarschuwen voor hun monetaire blunders.

  Regilio Dodson
  Dodson, mei 2017
  Volledige naam Regilio Juliën Dodson
  Geboren 8 februari 1973
  Geboorteplaats Paramaribo
  Land Suriname
  Functie minister van Natuurlijke Hulpbronnen
  Sinds 12 augustus 2015
  Voorganger Jim Hok
  Partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
  Titulatuur Doctorandus (master)
  Portaal: Politiek
  Regilio Dodson (Paramaribo, 8 februari 1973)[1] is een Surinaams politicus. Sinds augustus 2015 is hij minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

  Biografie
  Dodson studeerde macro-economisch beleid en analyse aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Tijdens zijn studie was hij ondernemer en had hij verschillende banen.[2]
  Op 1 januari 2006 trad hij als industrial engineer in dienst bij de Staatsolie Maatschappij, op de afdeling Corporate Planning. Al sinds zijn beginperiode was hij nauw betrokken bij het Calcuttaveld dat in maart 2006 in gebruik was genomen. Begin 2008 stapte hij over naar de divisie Production Operations en werkte hij zich op technisch gebied in via stages bij verschillende divisies. Op 1 januari 2010 of 2011 kreeg hij de leiding over het Calcuttaveld als production superintendent.[2]
  Op 12 augustus 2015 kwam hij voor de partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) in het Kabinet Bouterse II als minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Hiermee volgde hij Jim Hok (PALU) op.[3] Volgens een ingezonden stuk van zijn partij in StarNieuws zou hij zich tijdens zijn ministerschap willen inzetten tegen nepotisme en corruptie.[4]
  Aanvulling : Hij is intussen uit de politieke partij DOE getrapt.


  Maak melding

 21. En meneer dodson , jouw interfacial face wilt face book helemaal niet in hun systeem hebben, Laten we eens eerlijk zijn met elkaar.


  Maak melding

 22. Klopt wat hij zegt. In sommige landen gebeurt dit al. Regeringen hebben Facebook, Whatsapp en andere social formats al tot de orde geroepen omdat er teveel leugens op komt.


  Maak melding

 23. dodson is niet v social media gediend omdat al de leugens die hij ons verteld bloot gelegd worden en zijn buitenechtelijke relaties met bresion oema
  dat is de ware reden


  Maak melding

 24. Hij kan beter zijn rits sleutel aan banden leggen. NDP heeft hoogwater vrees voor social media….we horen en zie alles en geven ook alles foor. Daar zijn ze vang voor, omdat al hun misdaden gaat viral.


  Maak melding

 25. Ik ga helemaal stuk van het lachen hier. Wat een mafklapper deze Dodson. Hij vergeet te vertellen dat hij zijn Braziliaanse vriendinnetje ook via Soos heeft gefixed. Nu moet eea aan banden worden gelegd omdat de regering daar last van heeft. Dan hebben ze dikke vette pech. Deze journey kunnen ze niet stoppen. Internet is grenzeloos. Dikke paarse pech


  Maak melding

 26. Hij laat zijn ware verraderlijke aard zien.
  Ze kunnen er niet tegen dat hun crimineel en incompetent beleid aan de kaak gesteld wordt.
  Als ze werkelijk kerels met ballen zijn dan reageren ze op kritiek, dan geven ze aan waarom ze iets doen, dan nemen ze verantwoordelijkheid, dan zijn ze transpartant.
  Stelletje dictatoriale criminelen. TOTALITARISME.


  Maak melding

 27. Ik wil samen met de wetgever in Suriname serieus meedenken om bepaalde sites in Suriname te verbieden. Vooral als het websites zijn die zwakkelingen een podium bieden om bagger te verspreiden. Daarnaast zijn de sociale media een instrument in de handen van gewetenloze psychopaten die mensen aanzetten tot het plegen van zelfmoord. Sommige websites moet men verbieden in Suriname. Met moderne technieken is het mogelijk om dergelijke websites weg te filteren van de survers.


  Maak melding

 28. @RobG.
  Waarom lever jij het rode paspoort en de sociale voorzieningen niet in waar je van profiteert.
  Je hebt dat niet nodig toch.Als je dat doet ben je pas kerel,SPONS.


  Maak melding

 29. Smeerlap dodsen die ministertje speelt n niet geschikt is vr die job hangt d grote rykaard uit vr zn uitgebaatte braziel goudmyntje mt d smeergelden die hy aanneemt by investeerders.hoe zou deze grote nul anders aan geld komn om in die goudmyn t pompen? Ka-olo liar


  Maak melding

 30. (Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen wil dat sociale media in Suriname, waaronder Facebook, aan banden worden gelegd)

  If you can’t stand the heat then get out the fire. Of in gewoon Nederlands.
  Hoge bomen vangen veel wind.
  Dodson heeft problemen met de
  postings die over hem gemaakt zijn over de scalian affaire en over zijn Braziliaanse vriendin waarvoor hij zij vrouw heeft gedumpt.

  Mie booi Dodson dom doen heeft gevolgen.
  Accepteer dat gewoon maar ga niet roepen om censuur.
  Vooral zijn jojo gedrag met de illegale scalians heeft hem voorgoed onbetrouwbaar gemaakt.
  Wie verschoont wil blijven van kritiek moet maar niet morsen. Dus niet naast de pot pissen of gemaakte beloften breken.


  Maak melding

 31. RobG

  Surver????……ga terug naar school en wat aan je taalachterstand doen, laaggeschoolde, hersenloze paarse kneus. Dat je een domme stakker bent is reeds lang bekend, maar je hoeft het niet herhaaldelijk komen bewijzen.


  Maak melding

 32. Dit is eentje waar Suriname verder mee moet.Als hij in de spiegel kijkt geloofd hij zichzelf niet.Geen enkel verhaal van deze leugenaar is berust op feiten.Hij en zijn nieuwe baas zijn uit 1 hout gesneden.Hun motto liegen en bedriegen.


  Maak melding

 33. “Robje-G-huisslaafje-van-DDB,

  Nu hebt u uzelf AFGESURVEERD !!!!

  PS : NEKS NO FOUT, PAARS E DRUK A ONGEDEKTE MONNI

  ALLA DEY !!! PRODUCTI O DORO !!!!!

  PS : Presidentscommissie E YEPI INI A MONNI-DRUKKERIJ !!!


  Maak melding

 34. RobG 9 maart 2019 at 01:29
  Ik wil samen met de wetgever in Suriname ( de meedogenloze, gewetenloze onberechte moordenaars en roversbende )serieus meedenken om bepaalde sites in Suriname te verbieden. Vooral als het websites zijn die anti na dagoe poepe critici een podium bieden om de feiten van de ndp criminele bende die aan de macht is, dankzij de domme suri ndp paria’ s te verspreiden. Daarnaast zijn de sociale media ook voor ons ndp dagoes een instrument. Wij zijn criminele misdadig van aard zijnde gewetenloze psychopaten die mensen aanzetten tot het plegen van zelfmoord. Sommige websites moet men verbieden in Suriname. Met moderne technieken is het mogelijk om dergelijke websites weg te filteren van de survers. Mi no denk so, joe dagoe poepe gogo Boutamang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES