maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieECD gaat doorberekenen voertuigenbelasting in prijzen ondernemers streng controleren

ECD gaat doorberekenen voertuigenbelasting in prijzen ondernemers streng controleren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 mrt – Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) in Suriname met name de Economische Controle Dienst (ECD), zal in de komende periode de prijzen in de winkels en de verschillende handelszaken streng monitoren. Na de invoering van de rij- en voertuigenbelasting zijn berichten ontvangen dat een ondernemer ertoe over is gegaan om deze belasting als kostenpost door te berekenen in de verkoopprijs en op de consument af te wentelen.

Via social media had een burger melding gemaakt van een extra heffing van rij -en voertuigen belasting, die betaald moest worden aan een ondernemer, bij het kopen van goederen. De ECD is op onderzoek uitgegaan in opdracht van de minister van HI&T. De extra heffing van de rij en voertuigenbelasting van SRD 30 was reeds verwijderd door de ondernemer en hij is aangezegd door de ECD om de juiste kostprijscalculatie toe te passen.

Ondernemers mogen vaste lasten opbrengen, echter moet de kostprijscalculatie op de juiste manier plaatsvinden. Deze minimale procentuele doorberekening dient over het geheel kalenderjaar evenredig verspreid te zijn. Het kan nimmer de bedoeling zijn dat de consument benadeeld wordt, door het onjuist doorrekenen van de rij -en voertuigenbelasting bij de kostprijs.

Het team van de ECD zal via de aankoopbonnen van de winkeliers en andere ondernemingen nagaan of de verkoopprijs voor de consumenten juist is en de winstmarge niet is overschreden. Consumenten en ondernemers die hebben gemerkt dat er een extra heffing van de rij -en voertuigen belasting op de aankoop bon is, of onredelijke prijsverhogingen hebben opgemerkt, mogen dit melden aan de afdeling Consumentenzaken en of de Economische Controle Dienst (ECD) via 402080 toestel 1053, 1218 of 1066, het verkort nummer 1940 of whatsappen naar +5978586256.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Waar in de wet staat dat het doorberekenen van kosten door ondernemers verboden is?!! Niet de ECD betaald de rekeningen, leningen, huur enz. van de ondernemers!!!


  Maak melding
 2. List en bedrog zijn aan de orde van de dag.Wat is er met ons volk aan de hand?? Elkaar belazeren daar zijn sommigen heel goed in. Strenge straffen en boetes opleggen. Eerlijkheid is de duivels oorkussen. Sang ede libie sma moesoe tang so. Takroe manirie nanga bita atie. Het komt erop neer de ene zijn dood is de andere andere brood. Wat een lage mentaliteit. Hier zijn geen woorden voor.Sommigen gaan letterlijk over lijken. Vroeger kon men zeggen Suriname is een gezegend land. Maar al jaren heeft God Suriname verlaten en enkel de duivel regeert. Schaamteloos gedrag.


  Maak melding
 3. Waar is het allemaal begonnen!?? Ja. Dit stond de toch aan te komen? Niet nadenken mijne mensen en er voor blijven kiezen die moordenaar en kornuiten te blijven dienen, terwijl wij hardwerkende burgers alles inleveren kunnen we ons zelf niet eens opbouwen en onze kinderen hoeven zich niet goed te ontwikkelen, want Jen ai Bouterse komt in de eerste plaats. En zo gauw het ma Ingrid uitkomt dan gaat ze naar dochterlief. Veel sterkte mede Surinamers


  Maak melding
 4. Surinamers kunnen heel goed verzinnen , liegen en eigen wetten maken . Rij- en voertuigen belasting is eenmalig kwestie, inkopen in dec winkels is meermalig. Wat een onzin met die ondernemers in Suriname . Ja logisch zo wordt men heel rijk.


  Maak melding
 5. Wat een bullshit. We weten allemaal dat alle zaken heus wel een slinkse manier gaan vinden om de prijzen te verhogen. Deze handelaar deed het gewoon gridi fasi. Die chinees doet het met dubbeltjes en kwartjes, kleine winst zoete winst. Bijna elke maand zie je een verhoging in produkten, het was er echt wel voor die rij-voertuigen en NIET-wegenbelasting


  Maak melding
 6. Ja hallo stelletje idioten…..het is een logisch gevolg. Uiteraard moeten alle belastingen worden doorberekend aan de consument. Dat heeft de overheid toch ook gedaan?. Iedereen moet toch rijtuigenbelasting betalen??. In grote lijnen ben ik voor Bouterse, maar heer Bouterse u kunt uw volk/de ondernemers geen zand in de ogen strooien. De ondernemers hebben ook voertuigen om hun zaak draaiend te houden dus wat wil je dat ze doen.

  Het begint allemaal op te vallen dat Suriname een dictatuur in wording is…..alles wordt door de overheid eenzijdig aan de consument opgelegd.

  Als deze regering echt iets om het volk geeft…mijn advies:
  – Geef ze goede zorg;
  – Bestrijd corruptie;
  – Zorg voor betere arbeidsomstandigheden wet etc etc etc.

  Hoe wilt u een land als Suriname besturen als u overal criminelen heeft die het cultuur in Suriname en binnen de Surinaamse rechtstaat bepalen. Hoe kunt u, ondanks uw belofte een gevallen rechter die nu advocaat is sinds 1992 door laten gaan als advocaat????. Welke gevolgen heeft een advocaat als deze die niets anders dan een corrupte hond is en het volk aanzet tot oplichten van vooral buitenlanders en buitenlandse investeerders. Hoe kunnen jullie notarissen zoals Soerujbali in Suriname gewoon zijn gang laten gaan waarbij 90% van zijn werk fraude en corruptie is?

  Tot dat er geen orde op zaken worden gesteld, zal Suriname NOOIT een land zijn dat veilig is omdat Frank Truideman niets anders dan adviseur van oplichters in Suriname is. Tevens vertelde een ander mij dat Truideman ook rovers zou adviseren. Mijn hemel wat is er aan de hand in Suriname?????


  Maak melding
 7. Ach man vr d meeste controleurs betekent dit niks anders dan n plezierige betaalde bedeltocht n drom gaat d situatie v/d prysopdryving nooit uitgebannen kunnen worden.d meeste ka chinezen maken zich schuldig hieraan.winkel fan-da v/d aquariusstr verkoopt fernandesproducten die n vastgestelde prys hebn vr n hogere prys..deze chinees past gewoon willekeur toe op vele producten.dus ecd werk a/d winkel


  Maak melding
 8. Kan de ECD ook even de Begroting van PAARS
  doorrekenen en het regiem wijzen op DEBET en
  CREDITZIJDE, en op FINANCIERINGSGATEN,
  TEKORTEN !!!

  PRIORITEIT moet zijn ZWAAR BEZUINIGEN OP
  OVERHEIDSUITGAVEN en STOPPEN MET LENEN !!!

  Dan blijft er voldoende tijd over voor CONTROLE
  op winstmarges en uitschakelen prijsopdrijvers !

  PS : FUNEST REGERINGBELEID OM STEEDS NIEUWE
  BELASTINGEN IN TE VOEREN OF BELASTINGEN TE VERHOGEN !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES