zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie pakt straatventers in Suriname aan

Politie pakt straatventers in Suriname aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – De politie in Suriname is een offensief begonnen tegen straatventers in de binnenstad van Paramaribo. Vanmorgen werd de Saramacca straat ‘schoongeveegd’. Daar brengen voornamelijk vrouwelijk straatventers sinds jaar en dag voor de winkels hun spullen aan de man. Het gaat daarbij voornamelijk om groeten en aardvruchten.

Drie politiewagens en een motoragent kwamen vanmorgen in actie om de straatverkoop aan te pakken. Bij het zien van de agenten namen straatventers snel de benen. Daarbij zijn enkele spullen achtergelaten. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

Op dit filmpje van een toevallige voorbijganger is te zien hoe een aantal vrouwen vlucht voor de politie:


opening
Fernandes Express
BODO Party

34 REACTIES
 1. Waar ddb goed in is, is redimoesoe aanpak. Achter de straatventers aanzitten en ze weg jagen uit de Saramaccastraat. Triest dat hij niet achter de mannelijke soort van deze mensen die crimineel zijn aanzit. Hetbaqng maken van Surinamers daar weet hij alles van als hij hen eerst straatarm heeft gemaakt.

  Trump heeft hem al laten weten dat hij per direct moet ophouden om het communisme van maduro in Venezuela te ondersteunen, anders zal hij hem een poepje laten ruiken en de zelfbenoemde president
  Guaido van Venezuela moet ondersteunen.

  a ka, ondersteun maduro, san de na ddb he(a)de, DT van USA sa poer ing djie ding. Seal zal hem/ze laten merken bij een sibie boesie in Paramaribo en Caracas hoe ze strategische doelen in Suriname en Venezuela gaan uitschakelen en maduro en ddb naar de USA gaan meenemen. De Ambassades doen of hebben hun werk goed gedaan. Alle zwakke plekken van Venzuela en Suriname kennen ze. De sattellieten houden alles scherp in de gaten, ook de CIA, State Department, Ministerie van het Leger. Seals wachten op groen licht voor showtime. Het draaiboek is standaard.

  maduro, raoul castro en ddb zij zo goed als uitgeschakeld. Voor 25 mei 2020 zijn zowel maduro als ddb weg. castro heeft DT al heel diep in zijn pocket. Rusland, China moeten maar proberen één rotzooi uit te halen, dan zijn de rapen gaar. Mik ding kong, we wakti ding.

  Het is muisstil bij ddb en kliek (repeat)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 2. In tegenstelling van de gene die wel een vent vergunning hebben, is deze vorm van venten niet eerlijk. Het werd vroeger met een knip oog gedoogd, maar nu hebben ze geld nodig daarom worden deze mensen nu aangepakt ! Het moet altijd gebeuren en niet alleen nu, na een tijdje komen ze geheid terug. Het is wel een overtreding maar in mijn ogen niet ernstig, deze mensen doen in feite geen ernstig delict. alleen benadelen ze hun mede venters die wel een vergunning beschikken. In ieder geval ze stelen niet, en dat is in mijn optie geen ernstige strafbare feit !!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 3. Recht voor één, Recht voor allen!

  Ik heb dit tafereel onlangs in Barcelona gezien. Voor een toerist is een dergelijke razzia even schrikken. Maar het is nog altijd oneerlijke concurrentie!

  Permanente handhaving op alle plekken en dus ook bij verkeerslichten, is voor iedereen beter dan dit nutteloze opjagen.

  Me mars papa!


  Maak melding
 4. Er zijn markten, snap niet waarom deze venters geen vergunning voor 1 van de markten aanvragen. Zo moeilijk is het toch niet??? Bovendien het is geen gezicht dat zij stationeren voor de winkels. Dit belemmert de veiligheid van de passanten. Mensen kunnen struikelen over hun koopwaar. Het is een gruwelijk gezicht voor het straatbeeld. Geen mooi plaatje voor de toeristen. Mensen maken ons land zelf chaotisch. Vragen er zelf om, om beroofd te worden. Het is heel goed dat de KPS dit grondig aanpakt. Negre sma jesie tranga. Wil je toerisme bevorderen, veeg de straten schoon. Geen wildgroei van venters, laten zij gebruik maken van de bestaande markten. De auto’s en bussen, die langs de kant van de straten staan voor de winkels, dit belemmert ook de doorgang voor het winkelend publiek. Bekijk onze straten in de binnenstad. De stoepranden worden kapot gereden. Onze straten zien er vies en goor uit. Pe oeng verstang de. Willen wij vooruitgang, dan wordt het de zaken goed aanpakken. Regels streng handhaven en de bevolking heropvoeden.
  Bewustwording, bewustwording. Venters zijn vooraf gewaarschuwd en toch worden de regels overtreden, ze lappen de regels aan hun slippers. Goed initiatief van de KPS, anders wordt het echt niets in ons landje. Ik loop regelmatig lands en bekijk het straatbeeld, je gaat letterlijk over je nek, hoe chaotisch het is. Wij moeten het niet gek vinden dat er ook mede hierdoor veel criminaliteit is, ook door een wir war van chaos die de mensen zelf creeren. Opruimen de venters. Op de markten is er genoeg plek. Wanneer zij op de markten gaan staan, krijg je een veiligere situatie voor een ieder in en rondom de binnenstad. Nu de auto’s en bussen ook hard aanpakken. 1 standplaats voor de bussen. De taxi’s zijn ook een heel groot probleem voor onze markten. Vaste standplaatsen moeten er komen en elke taxi chauffeur hoort een geldige werkvergunning hiervoor te hebben. Er heerst reeds jaren een wildgroei van onbekende taxi’s. Stoppen hiermee.Dit is levensgevaarlijk om in elke auto te stappen, die zich taxi chauffeur noemt. Voor de toeristen en de bevolking is het zeker niet veilig. KPS hoor alles te controleren. Vaste bekende beveiligde en bewaakte parkeerplaatsen. Weg met de grote chaos. De mensen horen heropgevoed te worden. De winkeliers in de binnenstad horen hun winkels ooglijker en aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek. De winkels zien er vies en goor uit, zowel de binnen als de buitenkant. Dan heb je ook nog al die losse stoeptegels, waarover je, je nek kan breken of letterlijk op je bek van kan gaan. Onze medische zorg is al zero. Oeng gebruik oeng verstand. Sranang na wang mooi kondre, maar oeng egie volk er vernietig ing. Opo kondre mang oeng opo oeng ai nanga oeng verstand.


  Maak melding
 5. De staat kan ordenend optreden tegen oneerlijke
  concurrentie !

  De Paarse bestuurders van ons Land, FALEN, nu al ACHT JAAR
  om enig perspectief te brengen voor het Volk van Sranan of om
  voldoende werkgelegenheid aan de Bevolking te bieden !

  Het regiem maakt er, financieel een CHAOS van en wenst
  toch in 2019 de staatsbegroting te VERDUBBELEN, terwijl maar
  de HELFT van deze begroting gedekt is !
  BOVENDIEN ZORGT PAARS VOOR EEN MEER DAN TORENHOGE
  STAATSSCHULD !

  Het regiem moet andere prioriteiten stellen en bijvoorbeeld de
  zware CORRUPTIE en de ZWARE CRIMINELEN, eerst aanpakken !

  Deze straatventers, burgers, maken fouten, doch trachten toch iets
  te verdienen, in plaats van zich bezig te houden met CRIMINALITEIT !

  De overheid zou ook en eerst moeten kijken of er op een of andere
  manier, geen menswaardige ordening kan komen voor deze burgers !

  De Pres zegt vandaag, naar aanleiding van de ONDERDRUKKING VAN
  HET VOLK van VENEZUELA, zich te houden aan de GRONDWET, terwijl
  hij weet dat zijn prive-amnestiewet, honderd procent strijdt met de wet,
  met de Grondwet en met Internationale verdragen !

  Het REGIEM van SURINAME, NEGEERT op basis van zogenaamde
  NON-Interventie-principes, de VERSCHRIKKELIJKE MENSENRECHTEN-
  SCHENDINGEN in VENEZUELA en NEGEERT, RUIM DRIE MILJOEN
  VENEZOLAANSE VLUCHTELINGEN !

  MOOIE PRINCIPES !!!!!

  MOOIE PRIORITEITEN van PAARS !!!


  Maak melding
 6. maduro, raoul castro en ddb zij zo goed als uitgeschakeld. Voor 25 mei 2020 zijn zowel maduro als ddb weg. DT heeft castro al heel diep in zijn pocket. Rusland, China moeten maar proberen één rotzooi uit te halen, dan zijn de rapen gaar. Mik ding kong, we wakti ding.

  Het is muisstil bij ddb en kliek (repeat)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 7. Het land is in de greep van 26+ dommies die wetten doordrukken met hun stem in het DNA en maar liefst 3 Politiewagens !!! en een toffe motoragent !!! rukken uit voor straatventers…

  Straatventers zijn toch echt de allergrootste criminelen die rondlopen in Suriname…


  Maak melding
 8. Ik vind dit treurig, deze mensen proberen hun brood op een eerlijke manier te verdienen ipv dat ze gaan roven etc.Laat de politie zich bezig houden met andere zaken zoals straatrovers etc, dit vinden ze blijkbaar leuker om te doen, macho gedrag. Het zijn de zelfde agenten die eind van de maand, geld is op, hun groenten bij deze straatventers kopen.


  Maak melding
 9. Al deze straatventers zijn 99% aanhangers van de president. Deze mensen hebben gestemd ondanks waarschwingen van Vene. Ze hebben een zwarte gestudeerde man die niet te vergelijken is met de moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover ddb aan de macht geholpen door tweemaal oerdom op hem te stemmen. Het zijndan ook kinderen van deze straatventers die roven, stelen en inbreken. Is baas is zo, ook wij. Baas habi ka te maken met zijn eigen paarse ndper’ s. Ai baas taki nek no fout.


  Maak melding
 10. Al deze straatventers zijn 99% aanhangers van de president. Deze mensen hebben gestemd ondanks waarschwingen van Vene. Ze hebben deze zwarte gestudeerde man veracht, die niet te vergelijken is met de moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover ddb, die ze aanbidden. Kinderen van straatventers roven, stelen en inbreken als de president. Is baas is zo, ook wij. Baas habi ka te maken met zijn eigen paarse ndper’ s. Ai baas taki nek no fout.


  Maak melding
 11. Fa someni sma sabi alla sani. Fa yu sabi den sma libi. Yu nai den sma? Yu meki tjien nanga den?

  Skotu volg opdracht nomo, mi no denki skotu lobi du wroko disi.


  Maak melding
 12. Eerst laat j het toe en nu moeten ze weg. Ik vind dat j een beter alternatief moet bieden. De mensen hebben al een bestaan opgebouwd. Ze hebben ook kinderen die ze moeten voeden. Stoppen maar dan met beleid.


  Maak melding
 13. @ Boeboe bit Sjorie zie 17:47 uur

  Een lang betoog vol waarheden maar, het is vechten tegen de bierkaai, en parels voor de zwijnen !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 14. Kritiek hebben op deze ” hosselende” vrouwen vind ik onterecht en respectloos.
  Zij “hosselen”, dus tien keren beter dan stelen en roven.
  Degenen die kritiek op hen hebben ” tap ie smoel”.
  Lekker uit de penarie zitten en lullen is geen kul waard.
  Sranang Oema krakti.
  Gado blessie oenoe.


  Maak melding
 15. USA, Frankrijk zijn NATO bondgenoten. Frans – Guyana een departement van Frankrijk is ook NATO en ze hebben daar ook een raketbasis in Kourou. Als dat Ka van ddb en kliek de Fransen te veel last geeft, is dat zo gepiept met een heel eenvoudige vuurwerkbom pm daar orde op zaken te stellen. USA hebben ze niet nodig. Ook de USA die NATO is, is als ze hun seals acties ergens in de wereld doen, wachten ze niet op het groenlicht van andere bondgenoten. Wellicht Groot-Brittainie soms.

  Vergeet ook niet dat Brazilie ook ddb en kliek en maduro meer dan zat zijn, dus het netwerk om ddb en maduro is heel sterk. Ze zitten als ratten in de val en het is maar een kwestie van tijd, het moment om hun voorgoed uit te schakelen. De omstandigheden moeten voor zowel, let op ( USA, Frankrijk, Brazilie, Nederland, Columbia, OAS ) gunstig zijn om binnen te vallen. de sancties worden nu ingezet om maduro onder meer druk te zetten, het volk meer van zich laat horen en dan is het een kwestie van ingrijpen.

  ddben kliek en maduro zijn muisstil, omdat ze weten dat ze geen kant op kunnen. Laat ddb en kliek maar durven toe te geven dat zij maduro blijven ondersteunen, dan zal je zien wat de scanties voor Suriname zullen worden. Het Surinaamse Volk het nog moeilijker krijgt en wat zullen dan de gevolgen zijn van nog meer armoede en meer ellende en meer hongersnood, enz. Zie hoe ddb en kliek als ratten in een val zitten. Zowel van buiten als in Suriname wordt het voor hem, idem maduro onhoudbaar.

  Een kwestie van tijd, voor ze weg zijn. Hun dagen zijn geteld en dat weten ze.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Als je deze problematiek goed kan organiseren, kan je honderden mensen aan een baan helpen. Ga eerst onderzoeken waarom het fout gaat met de Haitiaanse en Chinese markten. Los dat probleem op. Ik vermoed dat onder de vluchtende mensen aardig wat Haitiaanse venters zijn. Als je zoiets kleins niet goed kan organiseren, ben je niet in staat Suriname te organiseren.


  Maak melding
 17. Vergeet ook niet dat Brazilie ook ddb en kliek en maduro meer dan zat zijn, dus het netwerk ( USA, Frankrijk, Brazilie, Colombia, OAS, Nederland) dat ddb en maduro wil uitschakelen is heel sterk.

  Ik probeer te zien wat Rusland en China doen? Want als die zich daarmee gaan bemoeien zullen Suriname en Venenzuela het heel moeilijk krijgen. Want de NATO, OAS gaat keihard opslaan. Zie maar Kourou en de Nato met hun vliegdekschepen in het Caribischgebied, Brazilie, enz. Rusland en China zullen van een heel warme tropische temperatuur rustig weer thuis in de kou gaan zitten als ze zich aan een avontuur in de achtertuin van de USA, NATO en OAS wagen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. En wanneer gaan ze de “mollesterende en bedreigende” auto-parkeerders in de binnen stad, academisch ziekenhuis, Hermitage Mall etc ook aanpakken ??

  Daarvoor zijn ze te laf !! Deze zg parkeerswachters bedreigen dagelijks auto parkeerders en richte vernielen aan je auto als je niet wil betale !!
  De “straatventers” bedreigen en vallen niemand lastig. Ze proberen een droog broodje te verdienen !!
  De “kaas” is al lang van hun brood gegeten door NDP-stonboerikies !!!


  Maak melding
 19. Dat ze straatventers aanpakken die het overige verkeer of de vrije doorgang aanpakken lijkt mij terecht, maar die met hun nering her en der aan de openbare weg staan daar zie ik het probleem niet , integendeel het verlevend het straatbeeld en dat het toeristen af zou schrikken lijkt mij een onterechte conclusie , heb in de 25 jaar dat ik jaarlijks mijn vakanties in Suriname doorbracht en heb van kenissen, familie en vrienden die wel eens meegingen alleen maar vernomen dat zij dat ook zo ervaarden. En wie heeft er nooit een iets gekocht bij een bak ba shop gekocht , ik vind het in ieder geval wel handig om onderweg naar ons vantieverblijf en binnenkort ons definitieve verblijf in Suriname nog even wat verse groenten en/of fruit aan de kant v.d. weg te kopen, maar het moet inderdaad geen wildgroei gaan worden als het dat al niet is.


  Maak melding
 20. Baba Sah,
  Een racist in hart en nieren.
  Jouw niveau van denken is ondermaats, dus geen reactie waard.
  Een ander “aap” noemen geeft aan dat jij geen ontwikkeling hebt of anders gezegd, “heb jij een spiegel in huis”

  Je naam zegt genoeg “Saaie Baba”, WHAHAHAHA.

  Sranang Oema, nah krakti Oema of kan jij ze niet aan?


  Maak melding
 21. Saaie Baba of te wel Baba Sai,

  Ik moet eerlijk toegeven dat jij met je dommigheid mij en vele anderen hier wel laat lachen. Whahahahahahaha.

  Tjeh Poti, onze Saaie Baba


  Maak melding
 22. Pakken jullie Baba Sai niet zo hard aan baja. Zijn vrouw is er vandoor met een bosland creool(vandaar de haat), door al die spanning moest hij aan de medicatie met als bijwerking waanidee. Zijn zogenaamde bedrijf speelt zich dus in ziin hoofd af en niet in werkelijkheid. Heb respect voor hem. Fijne dag Baba Sai


  Maak melding
 23. Waarom deze mensen de straat uitjagen? Stel regels en vast en als zij zich aan houden is er noiets aan de hand.
  Deze mensen zoeken een living en niets anders. Doen anderen geen kwaad en willen werken voor hun centen hetgeen je niet van iedereen kan zeggen.
  ga de criminelen achterna en de verkrachters en overvallers in plaats van een wild west jacht maken op deze burgers.
  Zij willen ook wat geld verdienen om hun kroost te verzorgen.


  Maak melding
 24. PAARS WANBELEID, leidt tot aanpakken zwakste delen
  van de bevolking !

  U MAG EEN VOEDSELPAKKET BIJ PAARSE OPA OPHALEN.
  MET UW PAARSE LIDMAATSCHAPSKAART !

  VOOR DE REST, MAG U NIETS !!!

  PS : STRAATROVERS WORDEN ZEER STRENG AANGEPAKT !!!

  SORRY, MOET ZIJN STRAATVENTERS !!!!!

  DE PAARSE CLAN HEEFT MONNI-NO-DE-MORO-STRESS !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES