maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan met 13 landschildpadden op vliegveld Suriname aangehouden

Man met 13 landschildpadden op vliegveld Suriname aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Een jachtopziener heeft afgelopen week de 48-jarige Jan H. op het vliegveld Zorg en Hoop aangehouden met in zijn bezit 13 stuks landschildpadden. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt. De man heeft de dieren vanuit een natuurreservaat gehaald en dat is ten strengste verboden, aldus de politie.

Bij het vervoeren van de dieren vanuit het vliegveld werd hij op heterdaad betrapt door de jachtopziener. Hij heeft zich hierbij schuldig gemaakt aan overtreding van De Jachtwet. Samen met de dieren is Jan overgebracht naar het politiebureau van het ressort Flora.

De man heeft verklaart dat hij de schildpadden bij een indiaan in het district Sipaliwini zou hebben besteld. Hij werd in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na een fikse boete van SRD 5.000,- betaald te hebben is hij heengezonden. De dieren zijn voor verdere afhandeling afgestaan aan de dienst s’ Lands Bosbeheer (L.B.B.).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Hij is er genadig van afgekomen. KPS had waarschijnlijk geen tijd om er een echte zaak van te maken. Hollanders geloven dat eten van schildpadeieren hen een nog grotere mond geeft dan ze al hebben. Hollanders willen nl altijd het laatste woord hebben. Ze zijn wereldkampioen blerren.


  Maak melding
 2. 5.000 SRD een fikse boete???

  Dit zou veel hoger moeten zijn.
  Overigens kan je in de vlindertuin voor een goede prijs (ik meen 100 SRD per stuk) zelfgefokte landschildpadden kopen. Wat een sukkel!

  Me mars papa!


  Maak melding
 3. Misschien familie van Baba Sai,
  Op zoek naar Schildpaddensoep, zodat hij wat slimmer kan denken.
  Whahaha.
  Die is van Lotje getikt, met zijn reguliere achterlijke reacties.
  Sari, Sari, Sari TORI.


  Maak melding
 4. Het is bekend dat de plaatselijke Inheemsen en Marrons zich schuldig maken aan hand-en-spandiensten aan de criminelen. Het zijn dezelfde Inheemsen en Marrons die praten over het behoud van de natuur en samenhangende balans. Voor euro’s of US-dollars vergeten ze gemakshalve de duurzame traditie en behoud van flora en fauna.
  Gelukkig geldt dat niet voor allen en het is zaak de dorpen daar in de buurt de rotte appels ertussen eruit te halen. De naam Jan klinkt wel Nederlands, maar dat maakt niet uit. Het gaat om de overtreding waar meerdere mensen zich aan schuldig maken. De controleposten moeten intensiever worden voor wat betreft verplaatsing via lucht, water en de weg. Het preventieve ligt erin de rotte appels op te sporen.


  Maak melding
 5. Hoef geen nederlander te zijn. Er zijn veel surinamers met de achternaam Jansen.Namen worden afgekort. Willem wordt Wim. Johan wordt Han etc. Maar de verkoper is een grote zak stront. Hij is zelfs in staat zijn moeder en kinderen te verkopen. Daar gaat onze mooie natuur. Alles wordt verhandeld.In alles ziet men geld. Behalve het verkopen van een hoopje honden stront, want dat zin dit soort gasten zelf. Schaamteloze paria. Het zijn nog vrij jonge schilpadden.


  Maak melding
 6. Off topic

  Killer speech by the ex President of Zimbabwe the great Robert Mugabe:
  ” Racism will never end as long as white cars are using black tyres. Racism will never end if people still use black to symbolize bad luck and white for peace. Racism will never end if people still wear white clothes to weddings and black clothes to funerals. Racism will never end as long as those who don’t pay their bills are blacklisted not white listed. Even when playing snooker, you haven’t won until you’ve sunk the black ball, and the white ball must remain on the table!……….But I don’t care, as long as I’m still using white toilet paper to wipe my black ass, I’m happy “. 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂


  Maak melding
 7. Die man mag zijn handen dichtknijpen dat hij alleen maar een boete hoefde
  te betalen. Ik had graag gezien dat er een taakstraf van 200 uur bijkwam en
  die te vervullen in Paramaribo zoo.


  Maak melding
 8. “.But I don’t care, as long as I’m still using white toilet paper to wipe my black ass, I’m happy “.

  Bij hem draaide alles om ‘I’. I this, I that. Hoe het z’n volk verging interesseerde hem het minst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES