zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameDOE lanceert Uma Kraka Tassen Project in Suriname

DOE lanceert Uma Kraka Tassen Project in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 mrt – Suriname verkeert momenteel in een situatie waarin het noodzakelijk is, dat we alle delen uit de samenleving in het bijzonder de vrouw, vaker de spil van het gezin, in staat moeten stellen om deel te nemen aan het arbeidsproces om zo zichzelf en hun gezin financieel te versterken. Het versterken van de positie van de vrouw in de economie, helpt om de levenskwaliteit van de vrouw, de man, het gezin en de gemeenschap te verbeteren.

Acht maart, internationale dag van de vrouw, is een mooi moment om vooral de rol van vrouw in de schijnwerpers te plaatsen. De vrouwen afdeling van DOE “Uma Kraka”, heeft een win win woman empowerment activiteit geïnitieerd: “Vervaardigen en Verkopen van Milieuvriendelijke tassen door ondernemende vrouwen”. Minderbedeelde ondernemende vrouwen vervaardigden over een periode van twee weken milieuvriendelijke boodschappen tassen, die voor verkoop worden aangeboden tegen een prijs van SRD 45. De netto opbrengsten komen de deelnemende vrouwen ten goede. Er is nog een ander bijkomend voordeel bij de aankoop van een Uma Kraka tas. Wereldwijd is de zogenaamde plastic soep in onze oceanen een groot probleem. Als we samen doorgaan op deze voet zal dat het einde betekenen voor onze prachtige onderwaterwereld.

Door het gebruik van een handzame stoffen tas hoeft men bij het halen van boodschappen niet steeds plastic zakken te gebruiken. Met dit project hoopt DOE tevens een bewustwording op gang te brengen waarbij men leiders accommodeert, welke dienend leiderschap in praktijk brengen en versterking van de vrouw hoog in hun vaandel dragen. Leiders die ernaar streven kansen crёeren voor alle Surinamers om te groeien en zelfstandig te kunnen voorzien in de onderhoud van het gezin.
DOE roept een ieder op dit initiatief te steunen. DOE wat nodig is om de Surinaamse vrouw, de economie en ons milieu gezond te maken. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het DOE secretariaat op de nummers 491701 of 8903913.

Foto:De eerste tassen werden door Ilse Pinas overhandigd aan het DOE bestuurslid Xiomara Tsai A Woen. Ilse Pinas is moeder van zeven kinderen die als modiste mede kostwinner is van haar gezin.

opening
Fernandes Express
BODO Party

7 REACTIES
 1. wat schandalig schaamte loze actie de mensen hebben het al zo moeilijk
  en dan komt doe met een MEKI MONIE DOE je moet je schamen SCHAAMTELOOS BAH BAH EN DAN KLAGEN OVER HOE HET VOLK PINAAR


  Maak melding
 2. De werkelijkheid is dat sinds vrouwen zijn gaan werken, de maatschappij gewelddadiger is geworden en vele tweeverdieners zelfs niet rondkomen.
  Als je je kinderen in een creche wil dumpen en niet zelf wil opvoeden, voor wie neem je die kinderen dan? Voor de Staat?
  In Nederland is werkloosheid ontstaan vanaf het moment dat vrouwen werden gestimuleerd buitenshuis te gaan werken. Ook in andere landen was dat het geval. De kracht van de vrouw is niet om hetzelfde te gaan doen wat de man al doet, maar haar intelligentie en kracht in te zetten om de mensen om haar heen slimmer, meer moreel en zachtmoediger te maken. Het tegendeel gebeurt nu. Juist vrouwen worden harder en raken hun zachtaardigheid kwijt omdat ze moeten gaan concurreren, net als de mannen.


  Maak melding
 3. Off topic

  Killer speech by the ex President of Zimbabwe the great Robert Mugabe:
  ” Racism will never end as long as white cars are using black tyres. Racism will never end if people still use black to symbolize bad luck and white for peace. Racism will never end if people still wear white clothes to weddings and black clothes to funerals. Racism will never end as long as those who don’t pay their bills are blacklisted not white listed. Even when playing snooker, you haven’t won until you’ve sunk the black ball, and the white ball must remain on the table!……….But I don’t care, as long as I’m still using white toilet paper to wipe my black ass, I’m happy “. 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂


  Maak melding
 4. Picasso. Ik kan jouw mening niet delen met uitzondering van het laatste gedeelte. Maar om de vrouw thuis te houden moet de man goed verdienen en dat is het probleem in Su. Ook is de vader vaak zoek, dus moet de vrouw gaan hosselen. De Surinaamse vrouw is sinds de slavernij in mijn ogen de grootste hossselaar van Su en dat is een compliment. Dat moeten we waarderen en respecteren omdat ze vaak ook door de politie achterna worden gezeten. ik kom door ziekte van mijn vader ook uit een éénouder gezin. Mijn moeder heeft ook gehosseld om haar kinderen groot te brengen. en toch zijn wij allemaal goed terecht gekomen. Haar geheim: kinderen overladen met liefde. wat ik mij kan herinneren van deze vrouw is dat we vaak doodgeknuffeld werden.
  Ik heb wel kritiek op de prijzen van de tassen . Die zijn te hoog. Je zou nog “I love Su” op de tassen moeten plaatsen en deze tassen aan toeristen verkopen. Voor de rest vind ik dit een geweldig initiatief. Hulde dus aan de hosselende Surinaamse alleenstaande moeders en mijn waardering voor een ieder en elke organisatie, die een bijdrage kan leveren aan de verlichting van de financiële nood van deze vrouwen.


  Maak melding
 5. Zo’n onzin, die Women’s Day. Air India voert 13 internationale en 30 nationale vluchten uit met een All Woman Crew. Allemaal onzin. Er bestaat niet zoiets als Woman Power. Er bestaat ook geen onzin als Male Power. Alleen Human Power bestaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES