VIDEO: knaapjes beroven man en moeten plat op de grond van politie Suriname

44
VIDEO: knaapjes beroven man en moeten plat op de grond van politie Suriname
Links de knapen op de grond - midden het slachtoffer en rechts wordt een jongen afgevoerd.

PARAMARIBO, 6 mrt – De politie in Suriname heeft gisteravond zeven jongens in de leeftijd van 11- 13 jaar staande gehouden en ‘plat’ op de grond laten liggen na een beroving. Dat zegt de moeder van een van de jongens op Facebook. Volgens haar zouden een paar knapen uit die groep een man beroofd en tot bloedens toe mishandeld hebben. De rest had niets gedaan.

Haar zoon kwam van voetbaltraining en liep met een paar vrienden toen een paar van hen besloten een man van ongeveer 40 jaar te beroven. “Eentje slaat die man badend in bloed en voor hun pech reden de pro’S toevalligggggg voorbij.Rij klem alla 7 boi. 7 kleine knaapjes 7” aldus de moeder op haar pagina, waar ze twee filmpjes plaatste. Ze waarschuwde daarbij ook: “..als je vriendje domme dingen wil doen ga alvast naar huissssss loop weg want zie jullie allemaal de bak in!

Op die filmpjes is te zien dat de jongens plat op de grond moesten liggen. Ook is te zien hoe een van de knapen in handboeien door de politie wordt meegenomen. De andere jongens konden gaan. Volgens de moeder moesten twee jongens huilen.

Het geval is nog niet officieel bevestigd door de politie dus later meer. Filmpjes:

44 REACTIES

 1. Zie de waarden en normen van de jeugd tegenwoordig en de reactie van “toevailligggg een pro”. Dus die moeder had liever gewild dat de man die tot bloedens toe is geslagen maar geen hulp moest krijgen. Moeders en vaders als jullie nog waarden en normen hoog hebben zitten brengt het dan ook je kinderen bij. Waar gaat het met deze maatschappij, zijn dit jongens in oefening voor straks roofovervallen met wapens en dodelijke slachtoffers? Toekomst is Santo Boma van dit soort lui. Dus ouders let op met wie je kinderen omgaan en geef ze de waarden en normen die er bij het normale omgang hoort. Niet beroven en met je vingers van anderen en hun spullen afblijven is er ook een van de normale omgangsvormen.

  Beterschap voor het slachtoffer. Na sari tori!


  Maak melding

 2. Ze beginnen vroeg mensen te beroven, als deze jeugdige criminelen 20 jaar zijn, dan zijn ze al volleerd top criminelen !!! En als ik de vader van 1 knapen zou zijn, dan was hij zeker nog niet jarig.
  De eerst komende 10 jaar zou hij geen eens durven naar iemand te wijzen, laatstaan beroven.
  Het land is totaal naar de kloten, maar dat heeft te maken met de huidige economie van het land.
  De jongen hebben ook vertier en kleding nodig, maar als ze dat van hun ouders niet kunnen krijgen dan zoeken ze het zelfs met alle gevolg van dien ! Geen Opa Doeli huis, wel een heropvoeding gesticht onder harde hand regiem plaatsen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Zo jong en nu al mensen in elkaar slaan tot bloedens toe en beroven. Het zijn opgroeiende criminelen,moordenaars.Opsluiten, want taak straffen helpen niet. Deze daders zullen nooit gaan werken, omdat beroven makkelijker is. Wanneer zij worden doodgeschoten krijg je ophef vanuit de gemeenschap, maar iemand lichamelijke schade toedienen wordt door de gemeenschap kennelijk geaccepteerd. Wat een opvoeding hebben deze jonge jongens gehad?


  Maak melding

 4. Soso blaka boys zo te zien. Jong geleerd oud gedaan.
  Ouders waar blijven jullie om met harde hand hun verstand te upgraden?
  Boi vroeger, 60 jaar geleden, hadden de omstanders ingegrepen en niet de politie en dan hadden deze kleine knapen letterlijk en figuurlijk klappen gehad dit vanwege de sociale controle die er trhans niet is in Suriname trouwens zelfs niet in Nederland


  Maak melding

 5. Pffffff het moreel verval in Suriname heeft hiermee een enorm diepte punt bereikt.
  Als de jeugd van vandaag het volk van morgen is, Ik hou mijn hart dan vast voor de toekomst van het land.


  Maak melding

 6. Volgens haar zouden een paar knapen uit die groep een man beroofd en tot bloedens toe mishandeld hebben.
  Dit snap ik.
  “Ook is te zien hoe een van de knapen in handboeien door de politie wordt meegenomen. De andere jongens konden gaan.”
  Dit snap ik niet.

  1 jochie tegen een volwassen man.
  Jochie verliest
  Meerdere jochies tegen een volwassen man. Man verliest
  Politie neemt slechts 1 mee.

  Kinderen gaan nadoen wat ze anderen zien doen. Dit is niet iets waar ze naar streven, maar het sluipt erin.
  Als je er dan ook nog mee wegkomt (wat ik niet hoop), dan zal je verder gaan


  Maak melding

 7. Bijna alla suma fufuru ini Sranan. Fufuru moni, wagi, krosi, dyari, gowtu, njan sani, sigaret, belkarta, kaw, krabita, bakba, gruntu, alesi, smartphone. Srefi fufuru tjien meid.


  Maak melding

 8. Jong geleerd oud gedaan wat gebeurd er in dit land door de slogan ” neks no fout” vervallen alle morele normen en waarden dit is echt geen STEMMING MAKERIJ maar de kei harde realiteit , ik snap bij GOD niet hoe het volk op zo.n parlementariër kan stemmen


  Maak melding

 9. Valt me mee dat er niet om eliminatie van deze jonge boeven wordt gevraagd.
  De kosten voor heropvoeding van deze jongens kost heel, heel veel geld, toch??

  Maar terug naar de kern van de zaak.
  Ik vraag me af of iemand een verklaring voor heeft waarom deze jonge kinderen op rovers pad gaan?

  Heeft het te maken met de economische situatie in het land?
  Is het hebzuchtigheid?
  Is het zien doen laat doen?
  Of is het land zo verrot dat stelen en roven en manier van overleven is geworden??
  Stelen ze met medeweten van hun ouders die “blij” zijn omdat er anders geen eten op tafel komt?

  Wie o wie heeft het antwoord??


  Maak melding

 10. Wie zijn die ouders van deze koebies?

  Kinderen in elkaar rammen, maar de week erop weer volop mee laten lopen met stoere vriendjes.

  Jammer zo’n vicieuze cirkel. Verhuis naar een andere omgeving waar je kinderen niet zo slecht worden beïnvloed! Maar daarvoor moet je jezelf waarschijnlijk eerst uit het dal trekken. Kan me niet voorstellen dat mijn kinderen zulke nonsense zouden uithalen.

  Voor deze kids is het nog niet te laat.
  Maar nu eerst even straf!

  Voor de meeste dingen moet je gewoon betalen. Niet alles is gratis.

  Me mars papa!


  Maak melding

 11. Priti den skin.
  Als men kinderen als ratten op de wereld zet zonder ze op te voeden ,zal je deze rotzooi krijgen.
  Ik kom uit een gezin van kinderen.
  We moesten durven om last van anderen te zijn.
  Er zou opgetreden worden tegen ouders die hun kinderen allerlei dingen laten verkopen midden in het verkeer.

  A no ini wan agoestaat we tan.


  Maak melding

 12. @ pico

  No spang: onder de schijnwerper gaat hij praten, dan is een kwestie ze gewoon thuis op te halen.
  Heb je gisteravond genoten van Ajax ???? Het is niet mijn cluppie, maar ik heb met een borrel aan de linkerhand en een sigaar flink genoten ! Su is een kweekvijver voor jonge criminelen, deze jongetjes zijn nu in opleiding, als de oudere straks uitgeroeid wordt wat ik hoop, staan deze klaar om ze te vervangen. ( ketting reactie )


  Maak melding

 13. Maar ja anderen doen in het witte poeper en zo vermoorden ze heel wat stammen dus boer let op je geiten het gras is mals in het achter land , en pas op je jong rijst plantjes.


  Maak melding

 14. @ J. Zwartmans
  Tx. Ik heb ook genoten, Ik heb het maar bij bier gehouden.
  Ja, hij zal gaan praten. De uitdrukking is toch onder druk wordt alles vloeibaar?
  @Vliegende Hollander
  Tx, ik snap ‘em niet
  Trouwens is de autoverzekering in Su niet veel duurder geworden. Voortdurend aanrijdingen


  Maak melding

 15. Ma is onze eerste burger van et land hebt ons deze voorbeeld gegeef. Ma , ma eeehh |Dino en Meriba zijn roch ook rovers en geweldenaars, dan waarom wille de politie ons opsluite. Is omdat je baas hebt gegeve noh om misdadig, corrupt en rovend te regere noh ma en pa? Jullie zijn elke dag, baas aan et zinge en ook zondag bij Mejye ein zijn kerk……leve en gepreze is de president, ma dan hoe dan met wij en jullie, eeeh is omdat we dom zijn no ma en pa en jullie ook noh? Eeeh dan zijn ma en pa niet eerlijk om zo dom te stemmen op deze rover en dief didibri, dan als wij ook doen, hij sluit ons op boi. Is nie eerlijk ma en pa, aldus vele jonge ndper’ s hun jonge kinderen, die nu zitten opgesloten. Oma taki, baas na a werkelijke didibri die land en volk bezig is te vernietigen, de allergrootste haters van Suriname zijn dus alle na dagoe poepe stommelingen die de onwikkeling van land en volk, sinds 1980 tegenhouden. Opa taki, werkelijk ndp na wang mpp verdoemd vervloekt oerdom arm volk.


  Maak melding

 16. Net zo lang tegen hun kop aanschoppen zoals ze het bij het slachtoffer deden dan leren deze criminelen het af. De jeugd van de overige bevolkingsgroepen doen een moord om onderwijs te volgen aan de lagere mulo maar deze beesten moet je niet tot de beschaafde wereld toe laten.


  Maak melding

 17. @ Baba Sai
  Wraak nemen is nooit het juiste.
  Hiervoor is de rechtspraak in het leven geroepen.
  BTW, de zin: “De jeugd van de overige bevolkingsgroepen doen een moord om onderwijs ….
  Wees toch voorzichtig, straks zeggen deze idioten dat ze dat ook probeerden….. (een moord te plegen)


  Maak melding

 18. Jammer dat deze jongens zijn aangehouden. Deze moesten indirect worden doodgeschoten.
  Opgroeiende kankervirus in de samenleving.


  Maak melding

 19. Zeg ik dat ? Ze moeten geen moord plegen om iemand te beroven maar om onderwijs te mogen volgen. Vind het trouwens nog steeds een verwerpelijk systeem dat scholieren om toegelaten te worden tot het onderwijs afhankelijk zijn van het lotingssysteem. Welke minister heeft de ballen om dit systeem aan te pakken ??


  Maak melding

 20. Na mijn inziens zou een flinke taakstraf een goede oplossing zijn, rommel
  opruimen, mensen met een beperking helpen, bejaarden helpen. Ik geloof er niet
  in om ze naar de gevangenis te sturen en dat ze daar beter van worden. Ze komen met
  andere criminelen in aanraking, strafblad etc. Men zal ook moeten kijken wat de
  reden van beroving is, gewin of stoerdoenerij om elkaar te imponeren. Zijn ze
  eerder in aanraking met de politie geweest ??

  @Pico,
  ik bedoelde Ajax-Zwolle ging niet door, daarom waren ze uitgerust 🙂


  Maak melding

 21. @ Vliegende Hollander,
  haha, nu je het uitlegt is het duidelijk en was het eigenlijk duidelijk.
  Gebrek aan intellect bij mij.

  @ Baba Sai
  het was een grapje van mij (niet geslaagd zo te lezen, volgens mijn zoon zijn mijn grappen nooit geslaagd)


  Maak melding

 22. Het wordt hoogtijd dat er een wet komt voor een verplichte castratie voor mannen, zowel vrouwen die dit soort zwarte duivels baren. Het is in en in triest dat dit soort dingen hier gebeuren. De ene is nog lelijker dan de ander, lelijke duivelse geesten die rondwaren om anderen te beroven en dood te slaan. Wat doet de regering met zulke rond dwalende geesten. Laten wij eerlijk zijn er lopen vanaf deze regering aan de macht is, heel veel kwaadaardige geesten rond. Niemand is zijn leven zeker. Zelfs de zogenaamde boenoemang kan deze kwade geesten niet verdrijven. Onze bevolking gaat eraan. Het woord oud worden wordt je letterlijk ontnomen, want je wordt van het leven beroofd. Het zijn die zwarte rondlopende ratten zonder zielen. Mensen ga de gangen van je kinderen na en zoek hulp in de kerk. Satan heeft overhand genomen.


  Maak melding

 23. Als mijn kind erbij was had ik hem net voor de politie een afgedonderde pakrammel gegeven.
  Je leert je vrienden te kiezen en uit te zoeken.
  Ik hoop dat ze de medische kosten van de man betalen.
  Zo begint het en in mijn opvoeding komt dit gedrag niet voor.


  Maak melding

 24. Het is weer triest om te zien dat het roversgedrag en daarmee gepaard gaande straatcriminaliteit bij 1 bevolkingsgroep over vertegenwoordigd is. Ik wil niet discrimineren maar de feiten spreken voor zich en in dit geval is het nog erger gesteld want de boefjes zijn zeer jong…ik vraag mij steeds af waarom dat is?? Wat ik wel weet dat de sociale controle vroeger heel erg aanwezig was…men voede onze kinderen gezamelijk op..als je als kind iets flikte kreeg je van de hele buurt op je flikker!!..ik hou me hart vast voor de toekomst…


  Maak melding

 25. voorbeeld doet volgen, normen en waarden wordt ze blijkbaar niet meer bijgebracht, en het tokkieniveau vooral bij een bepaalde bevolkingsgroep stijgt


  Maak melding

 26. @ Ram

  Tum pagel hai ?????? dat moeten de ouders doen dat is niet de taak van school !
  Op school leren ze je dat 1+ ! = 3 is, normen en waarden moeten je ouders / verzorgers je leren.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 27. Follow the lijder….
  Sjonge,zelfs de jeugdigen zijn aangetast door de plaag die heerst over Suriname genaamd bouta.Niemand blijkt immuun te zijn.Jong en oud…de boel in Suriname wil in de voetsporen lopen van de lijder…ze lopen allemaal op het Criminele pad als de lijder.
  God ,help Suriname en de surinamers.


  Maak melding

 28. Een familielid van mij is leerkracht in su. Wanneer j de kinderen hard aanpakt zodat ze hun best doen op school en wat presteren dan zijn het helaas de ( djoekas) ouders die thuis bij de leerkracht verhaal gaan halen. Dus de vraag waar het fout gaat heb j nu. Bovendien zijn er heel wat ouders die altijd schelden op andere groepen . Wat moet een kind dan hieruit leren. Kip ei verhaal. En ze leefden nog lang en ongelukkig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.