zondag, april 14, 2024
HomeFotoOedit mogelijk in mei door Nederland uitgeleverd aan Suriname

Oedit mogelijk in mei door Nederland uitgeleverd aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – Radj Oedit, hoofdverdachte in de drugszaak waarbij een vliegtuig met 488 kilo cocaïne op zijn rijstareaal is onderschept, wordt mogelijk in mei door Nederland uitgeleverd aan Suriname. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vandaag. dWT baseert zich op uitspraken van Officier van justitie Shanta Mahadew.

Mahadew zei maandag bij de voortzetting van deze zaak, dat er officieel nog geen reactie is uit Nederland. “Maar vanuit informele bronnen hebben we begrepen dat het naar mei is verschoven”. Dat is wanneer de rechter in Nederland akkoord gaat met het rechtshulpverzoek van de justitiële autoriteiten in Paramaribo. 

Het uitleveringsverzoek door Suriname is in juni vorig jaar gedaan nadat de Surinamer Oedit in maart naar Nederland was vertrokken, enkele dagen na de onderschepping van het vliegtuig op zijn areaal in Saramacca. De verdachte werd in oktober aangehouden door de politie in Nederland.

Hij vecht zijn uitlevering sindsdien aan en zijn Nederlandse raadsman Guy Weski heeft de Nederlandse rechter verzocht om een uitspraak te doen over het uitleveringsverzoek. De uitleveringszaak tegen Oedit zal volgens de Surinaamse openbare aanklager in mei in Nederland dienen.

Eerder schreef Starnieuws dat Mahadew op de rechtszitting van maandag had aangevoerd dat zij geen bezwaar heeft als Oedit in Nederland wordt gehoord. Oedit had eerder ook al zelf aangegeven dat hij gehoord wil worden in deze zaak.

opening
Fernandes Express
BODO Party

55 REACTIES
 1. Echtwaar Nederland?Denken jullie echt dat Oedit een
  eerlijk proces zal krijgen?
  Zijn lot is al bezegeld.Hij krijgt de doodstraf of levenlang in Suriname.In Suriname beslist de rechter noet maar dr cr o mineel bouta.Die proces die zal volgen is gewoon voor show.
  Als Suriname om uitlevering kan vragen,dan kunnen jullie ook het zelfde doen?!Vraag om uitlevering van crimineel bouta,hij moet straf uitzitten in Nederland.


  Maak melding
 2. Ja, laten ze hem uitleveren. deze crimineel wacht hetzelfde lot als de Nickeriaanse drugscrimineel die ze in Guyana dood hebben gevonden. Waarom blijven de werkelijk opdrachtgevers buiten de armen van de zonen van Hermandad? Opa taki eeh die zijn gekozen door oerdomme, dwaze, debiele ndp paria’ s om hen de paarse misdadige verdoemins in te leiden.


  Maak melding
 3. Het vermoeden bestaat dat hij in Suriname, net als Oemrawsingh, een kogel door zijn kop krijgt. Oedit schrijf jouw verhaal ergens op zodat wij achteraf jouw moordenaars kunnen berechten. Iets wat Oemrawsingh niet heeft gedaan.


  Maak melding
 4. @C.A. Schipper,

  Ja inderdaad paniek bij de achterban van Oedit. Bij de NDP dus!
  Ik heb in De Ware Tijd een foto gezien waarop Oedit en Bouterse samen over de rode loper lopen.
  Dat vind jij zeker niet verdacht.


  Maak melding
 5. Oedit zal ook geweten hebben dat aan alles een eind komt. Je mag veel geld verdiend hebben met criminele activiteiten maar nu ga je brommen.


  Maak melding
 6. Ik heb het donkerbruin vermoeden dat oedit niet wordt uitgeleverd noch afgeleverd omdat hij hoogstwaarschijnlijk aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het loodje zal leggen voordat zijn zaak zal kunnen worden behandeld in Suriname.
  Zelfs in Santo Boma is hij niet veilig, ja zelfs bij de president in huis noch thuis bij welke coalitielid dan ook, en dus zal hij voor de rechtzaak voor de Heer verschijnen.

  Ik vermoed dus dat Nederland hem niet zal uitleveren / afleveren


  Maak melding
 7. Kom terug Oedit. Sommige mensen en instituten missen je en kunnen niet zonder je. Geeft niet dat je beschuldigd wordt van het in bezit hebben van bijna een halve ton coke. Was toch voor eigen gebruik nietwaar? Of was je van plan onschuldige mensen verslaafd te maken, gezinnen te ontwrichten, junkies te kweken zodat ze steeds terugkwamen op zoek naar more and more? In dat geval belooft Suriname je een eerlijke rechtszaak zoals het hoort. Vrees niet, de doodstraf is allang afgeschaft. Wie weet ben je onschuldig en kan je straks vrij over straat lopen. En anders …😢..?


  Maak melding
 8. Ik hoop dat Oedit niet wordt uitgeleverd aan Suriname, ook al mocht deze man meer af weten van die 488 kilo cocaïne en zich dus schuldig hebben gemaakt.
  Oedit zal geen eerlijke kans krijgen. Ik vrees dat hij bij zijn aankomst in Suriname gelijk naar een duister plek zal worden afgevoerd en vermoord.
  Bouterse zal hem als een baksteen laten vallen ten faveure van zichzelf. We weten ondertussen wel dat velen onder verdachte omstandigheden zijn vermoord.


  Maak melding
 9. Dit is weer zo’n potentieel gevalletje “Murder she wrote”..

  Zo lang al vast in Nederland. Ik zou zeggen: geniet maar heerlijk van het gevangenisleventje daar met je tv met afstandsbediening op de cel, je bibliotheek en allerlei andere vertroetelingen. Terug hier in Su wacht je een minder vriendelijk regime.

  Misdaad loont niet!
  No mercy!

  Me mars papa!


  Maak melding
 10. Wat een vage veronderstelling van de officier van justitie;

  Officier van Justitie Shanta Mahadew zei maandag bij de voortzetting van deze zaak, dat er officieel nog geen reactie is uit Nederland. “Maar vanuit informele bronnen hebben we begrepen dat het naar mei is verschoven”.

  Hoe zo informele bron?
  Is er geen rechtstreeks contant met het ministeri van justitie in Nederland ???

  Dit bericht berust louter op veronderstellingen en dus niet op feiten


  Maak melding
 11. Dat zou echt het een achterlijke actie van Nederland zijn, denken ze nu echt dat Oedit in Su berecht gaat worden, hij is een van de grote jongens, je kan hem geen groter plezier doen dan hem terugsturen.


  Maak melding
 12. Ook Oedit laat zich straks gratis op zijn voorhoofd brandmerken met een kogel, wat een heerlijk gevoel voor land en volk ! Zoiets moet eigenlijk een paar keer per week gebeuren, het ruimt zo lekker op man.
  Wat Su nodig heeft is iemand met een goed stel hersens en niet corrupt, om Su weer op de rail te krijgen, de chinezen vissen nu in troebel water en dat is lekker vissen !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 13. Als Nederland geen criminelen willen uitleveren, moet Suriname ook weigeren, want hij heeft een misdrijf gepleegd in Surinaams grondgebied.
  Hij hoort levenslang opgesloten worden of zelfs doodstraf, want het moet een teken zijn om drugshandel zo zwaar bestraffen.


  Maak melding
 14. Wat op valt is dat bij kleine criminelen geroepen wordt : “opruimen, opsluiten, opsluiten en sleutel weggooien, elimineren en handen afhakken. Allemaal stoere taal, terwijl er (nog) niet bewezen is dat betrokkene de dader is.

  En bij Oedit een notoire drugsdealer, waar op z’n minst van gezegd kan worden dat hij 100% zeker betrokken is bij de illegale export minimaal 488 kilo cocaine maakt men zich druk over een eerlijke rechtszaak.

  Hoe gek zijn jullie hier??


  Maak melding
 15. @ Sam
  In dit geval kan je mij vast en zeker zeggen wanneer de rechtszaak tegen Gersie begint.
  Hij is toch ontslagen wegens frauduleuze handelingen?
  Zo iemand benadeelt de gehele Surinaamse samenleving, maar dat is geen probleem?


  Maak melding
 16. @ Sam heeft groot gelijk. De reacties op de rovers die de ene DNA mevrouw hadden beroofd ,waren niet misselijk. Vervolgens verschijnt het verhaal van Oedit en men wil Oedit in bescherming nemen. Het viel me ook gelijk op. Maar dit is niet de eerste keer. Er wordt duidelijk met twee maten gemeten. Een mens die eraan meewerkt levens kapot te maken is dus koosjer. Of spelen er andere elementen?


  Maak melding
 17. @ Pakiritigri
  Je bent het dus met me eens dat Gersie vervolgd moet worden?
  Gebeurt dit niet, dan wordt een vrijbrief gegeven aan anderen om frauduleuze handelingen te verrichten.
  Hij is niet ontslagen wegens wildplassen


  Maak melding
 18. @Pico,

  Er is een vergelijking gemaakt door @Sam tussen twee berichten die vandaag verschenen. Het ene bericht over de rovers en de reacties daarop. Het tweede bericht van Oedit en wederom de reacties daarop. In het geval van de rovers was het haast allemaal moord en doodslag. Een reageerder vond nog net niet dat ze vergast hoefden te worden als ze naar werkkampen gedeporteerd werden.

  In het geval van Oedit wordt zien we reacties die honderdtachtig graden haaks staan op dat eerste geval. Hij moet vooral niet naar Suriname komen enz. Waar is men dan mee bezig? Of is een drugshandelaar minder erg? Of speelt er iets anders?

  Daarover gaan deze onderwerpen. Voor zover ik zie, is Gersie niet het onderwerp. Dus ik kan daar niet op ingaan helaas.


  Maak melding
 19. @ Pakrtitigri
  Haha. Meer kan ik er niet van maken
  Je moet geen timmervrouw worden, want je meet met twee maten
  Ook geen brandweervrouw, want je bent bang om je vingers te branden


  Maak melding
 20. Er spelen zeker andere elementen mee.
  Ik zal ze benoemen.

  De meeste roofovervallers zijn marrons. Die mogen niet vermoord worden, terwijl ze ook levens ontwrichten. Of telt het niet mee dat de slachtoffers van deze roofovervallers voor hun leven zijn getraumatiseerd? Er zijn zelfs mensen vermoord en vrouwen verkracht door roofovervallers. Dat mag, dat stelt niets voor. Aan de nabestaanden wordt niet gedacht. Is er slachtofferhulp voor deze mensen?

  De meeste drushandelaren zijn hindustanen, maar zij mogen wel vermoord worden, omdat zij het leven van velen verwoesten. Dan weegt dat opeens zwaarder. Het gebruik van alcohol en tabak is gelegaliseerd, maar ook deze drugs vernietigen mensenlevens. Mensen raken niet alleen verslaafd aan cocaïne, wiet, xtc enz. maar ook aan roken en alcohol.

  In geen van beiden gevallen is vermoorden de oplossing. Bij elke criminaliteit hoort de juiste straf.
  Alleen bij Oedit zal een grote uitzondering gemaakt worden. Hij zal bij aankomst gelijk worden vermoord. Nitender Oemrawsingh is ook vermoord. Toen verkeerden velen ook in de juichstemming.
  Wordt een roofovervaller vermoordt dan wordt er of gejuicht of getreurd.
  Bij het vermoorden van een hindustaanse drugsdealer wordt er echter nooit getreurd, dan is juist iedereen opgewekt.

  De mensen die nu opeens roepen dat er met 2 maten wordt gemeten, zijn judassen.


  Maak melding
 21. @Pakiritigri
  Ik wilde het eigenlijk niet doen, maar ken je de uitdrukking:
  Freudiaanse verspreking?
  “In het geval van Oedit wordt zien we reacties die honderdtachtig graden haaks staan op dat eerste geval”
  Snap je ‘em?

  Zo ja, duidelijk toch?
  Zo nee, pak een geodriehoek en zoek 180 graden op.


  Maak melding
 22. Ze gaan Oedit niet uitleveren. Want hij zal vroeg of laat als getuige worden verhoord wie zijn baas is. Wie weet heeft hij al de namen van het Suri drugscartel aan doorgegeven. De eerste naam die al bekend is, is ddb, boeroe, jantje, parmesje, krisje, vul zelf aan……..a lijst na einde.


  Maak melding
 23. Met t oog op (financiele) ellende vanwege cokegebruik, wil ik graag weten, wat de prijs is van 1 gram coke bij de huisdealer. Zo’n 30 jaar geleden was het 90 euro, als ik t goed heb.
  Wie weet t misschien, want zo kan ik de mate van ellende veroorzaakt door cokegebruik beter inschatten.
  Alvast bedankt hoor.


  Maak melding
 24. “Steenhard de Waarheid 6 maart 2019 at 14:31
  Zijn achterban zijn de mensen in Europa die nog geen minuut zonder drugs kunnen.”

  Als jij en anderen altijd ervan overtuigt zijn dat de mensen in Europa geen minuut zonder drugs kunnen, waarom springen jullie niet massaal in het gat om hierin handel te drijven…wijze mensen.
  Een beetje popie jopie doen maar verder totaal geen inhoud..


  Maak melding
 25. Het verwondert mij dat uit enkele reacties blijkt dat
  enkelen de PAARSE ONZIN, dat hr GERSIE, FRAUDE
  zou hebben gepleegd, zonder enig bewijs, GELOVEN !

  Aan hr GERSIE is niets ten laste gelegd, en zijn geen
  justitiele onderzoeken tegen hem gaande !

  De NDP heeft hr GERSIE gewoon GEDUMPT, om toch
  nieuwe leningen bij de CBvS te kunnen opnemen en
  om eventueel ongedekt GELD te kunnen bijdrukken !

  GERSIE is dan ook niet ONTSLAGEN ! Hij is ONTHEVEN
  als governor !

  DE FRAUDEURS, moeten gezocht worden onder diegenen die,
  in het GEHEIM, nog voor de vorige VERKIEZINGEN, RUIM DRIE
  MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN HEBBEN
  GEDRUKT en hebben UITGEGEVEN aan zogenaamde
  LOPENDE UITGAVEN !!! Toen was meneer HOEFDRAAD governor !
  Hij heeft de GELDDRUKKERIJ publiekelijk toegegeven !

  Pas na de VERKIEZINGEN hebben deze Anti-Surinamers, de
  BEVOLKING ingelicht over hun praktijken !

  DE SRD IS TOEN ZWAAR GEDEVALUEERD,
  van 1 op 3 , naar 1 op 9 !!!

  NEKS NO FOUT ! Op naar de 1 op 14 koers !


  Maak melding
 26. Uit diverse reacties blijkt weer hoe haatdragend en dom Surinamers zijn. Ja er wordt ronduit voor uitgekomen dat men racistisch is; de moord door zwarte rovers, plunderaars en verkrachters, moordenaars, sjachelaars moet zo zwaar mogelijk gestraft worden en het liefst middels eigenrichting dit tot afkeuring van de zwarten onder ons. De moord op Hindustani die zich met drugshandel inlaten wordt niet allen met veel gejuich ontvangen maar vindt onder de zwarten veel steun. Hun redenering is dan dat de drugshandelaar minstens net zo veel leed en ellende veroorzaakt als de zwarte rovers. De mensen die beweren niet te discrimeren en hun mond alsmaar vol over de eenheid onder Surinamers hebben, zoals ene Judas Uncle Sam, zijn voor mij net zo veel waard als een velletje wc papier. Na gebruik direct doorspoelen.


  Maak melding
 27. @Pico,

  Inderdaad ,ging even te enthousiast te werk. Helaas had ik de verzendknop reeds ingedrukt.Feitelijk vind ik het mooi staan. Meestal check ik even , maar in dit geval schreef ik gewoon snel. In sommige berichten van mij gebruik ik ook de omschrijving 180 graden waarbij het helemaal correct is. Maar dat is feitelijk niet de issue . Jij had het over Gersie en dat was niet het onderwerp. Dus je wijkt af en ga je nu iets anders benoemen om toch een punt te vinden. Het punt is dat je geen punt hebt. Je had moeten ingaan op het onderwerp.


  Maak melding
 28. Oedit is juist erbij gebaat naar Suriname te komen. Hoe vaak gebeuren dit soort eliminaties in Suriname vergeleken met Nederland? Juist in Nederland is eliminatie aan de orde van de dag in het drugscircuit. Aan de hand van dit specifieke geval waar Oemrawsingh op Guyanese bodem geëlimineerd is, kan niet gesteld worden dat zijn leven (Oedit) op spel staat. Zijn leven stond reeds op spel door zich in laten met drugs. In Suriname gaat hij de bak in waar de kans op eliminatie beduidend verminderd is. Bovendien is deze kwestie internationaal bekend. Los daarvan is het een rechtszaak zoals alle anderen waarbij hij ook de beschikking heeft over een advocaat. Het argument dat hij gedood zal worden, faalt dus onherroepelijk. Dat er om een uitlevering gevraagd wordt is niet meer dan billijk. We praten over haast een halve ton coke. Juist door deze zaak minutieus te onderzoeken kan men mogelijk meer inzage krijgen op het drugsnetwerk.


  Maak melding
 29. Wat valt te onderzoeken ? Het is toch bekend dat Bouterse en kornuiten en rijsthandelaren de grootste vissen zijn ? Wat valt er nog te onderzoeken als er een veroordelend vonnis van de rechter ligt waarin drugsbaron Bouterse een gevangenisstraf opgelegd is ? Wat valt er nog te onderzoeken als de zoon van Bouterse al geruime tijd in de US vastzit voor drugssmokkel idem zijn beste vriend Roger Khan ? Waarom zwijgt het gepeupel daarover ?


  Maak melding
 30. Baba Sai 7 maart 2019 at 00:22

  De mensen die beweren niet te discrimeren en hun mond alsmaar vol over de eenheid onder Surinamers hebben, zoals ene Judas Uncle Sam, zijn voor mij net zo veel waard als een velletje wc papier. Na gebruik direct doorspoelen.”

  Vuile kakkerlak aka BabaSai, is het niveau je niveau aan het ontstijgen?
  Ben zo langzamerhand aan gewend geraakt dat er weinig/niets zinnig uit je brein komt, dus. kijk ik uit naar je volgende rotzooi.


  Maak melding
 31. Batman 6 maart 2019 at 17:41
  Als Nederland geen criminelen willen uitleveren, moet Suriname ook weigeren, want hij heeft een misdrijf gepleegd in Surinaams grondgebied.
  Hij hoort levenslang opgesloten worden of zelfs doodstraf, want het moet een teken zijn om drugshandel zo zwaar bestraffen.

  Mag ik jou bij deze dan gaarne uitnodigen om Bouterse een kogel door zijn kop heen te jagen aangezien vaststaat dat hij bij de drugssmokkel betrokken is ?


  Maak melding
 32. TODO TAPOE 7 maart 2019 at 08:17
  Deze man lijk op een hindoe . of komt hij uit braso

  Klopt, helemaal waar wat jij zegt. Hij is Hindoe maar hee, sinds wanneer is het maken van onderscheid naar ras / geloof toegestaan ? Wij schreeuwen toch allemaal dat wij ALLEN Surinamers zijn. Ik heb een vermoeden dat zodra de gelegenheid er is er volop wordt gediscrimineerd. Net watJiyani perfect verwoord heeft. In Suriname heerst de discriminatievirus maar o wee als in Nederland een Surinamer gediscrimineerd wordt. Dan wordt direct het verleden en de slavenhandel erbij gehaald.


  Maak melding
 33. @ Pakiritigri
  Ok, het onderwerp is dus uitlevering van een persoon die wordt verdacht van handelingen die tegen de wet ingaan. Ik schrijf wordt verdacht.
  Gersie heeft handelingen verricht die tegen de wet ingaan. Hij wordt niet slechts verdacht, maar voor de beleidsbepalers is bewezen dat hij handelinge heeft verricht die tegen de wet ingaan
  Wijk ik af van het onderwerp? het is maar hoe je het wil bekijken
  Als je het onderwerp in enge zin beschouwt gaat het over een persoon, de her Oedit. Dan heb je gelijk
  Als je het onderwerp in ruime zin bekijkt (wat volgens mij van toepassing is) dan gaat het over personen die de wet hebben overtreden.
  Ik laat je niet los
  Daarom stel ik je los van dit onderwerp de vraag of
  de governor van de centrale bank vervolgd moet worden voor de frauduleuze handelingen waarvan
  hij beticht is en ontslagen is.
  Dit laatste impliceert namelijk immers dat er voldoende bewijs is voor ontslag.
  Moet iemand die de economie van een land, de geloofwaardigheid van een land, het aanzien van een land bij grote instituten in het buitenland, waaronder de BIS (denk aan de €19 mln) enz, niet vervolgd worden?
  Iemand die de gehele samenleving in de (financiële) afgrond kan storten met zijn wangedrag
  Mag hij zijn gestolen rijkdom (frauduleuze handeling) houden? Moet hij niet vervolgd worden door de PG en de straf ondergaan die hiervoor staat?
  Indien het slechts bij ontslag blijft, wat let een ander om dit na te doen? Immers het ergste is slechts ontslag en verder rustig genieten van gestolen rijkdom.


  Maak melding
 34. Misschien is de beste oplossing om beide drugsdealers uit te leveren. Oedit door Nederland en Bouterse door Suriname. Mooie deal toch en dan kan Bouterse zijn laatste dagen rustig doorbrengen in een Nederlandse gevangenis.


  Maak melding
 35. In Nederland is het goed leven in de gevangenis, je hoort verhalen over sport, lekker eten, een goed bed ,wat klusjes doen tv kijken wijven ontvangen enz, in Nederland breken en vermoorden ze iemand, om een plekje te krijgen in de gevangenis.


  Maak melding
 36. LAFU TORI,

  HOEFFIE, de ex-governor, die IN HET DIEPSTE GEHEIM, ruim
  DRIE MILJARD, ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten heeft GEDRUKT
  en heeft UITGEGEVEN, zou opvolger hr GERSIE van strafbare
  handelingen verdenken ?????

  HOEFFIE, zorg er maar eerst voor ALLE CORRESPONDENTIE, tussen
  minister financien en Hr GERSIE, plus overige stukken, ter inzage
  te geven aan de DNA en aan het Volk !!!!!

  PS : NEKS NO FOUT !!! TIDE, TAMARA W’E DRUK A ONGEDEKTE
  MONNI GO MORO FARA !!!!!


  Maak melding
 37. Kankantistraat 7 maart 2019 at 10:24
  Misschien is de beste oplossing om beide drugsdealers uit te leveren. Oedit door Nederland en Bouterse door Suriname. Mooie deal toch en dan kan Bouterse zijn laatste dagen rustig doorbrengen in een Nederlandse gevangenis.”

  Domme jongen, Suriname noch Nederland leveren eigen ingezetenen uit.
  Dus stop met “dwingen” je krijgt je zin toch niet.


  Maak melding
 38. J.Zwartmans 7 maart 2019 at 16:01
  @ Sam

  Jawel hoor, tenzij er een uitleverings verdrag is (was) getekend door beide landen.”
  Jacko

  HOOFDSTUK II VOORWAARDEN VOOR UITLEVERING

  Artikel 2

  1. Uitlevering geschiedt niet dan krachtens een verdrag.

  2. Surinamers worden niet uitgeleverd.

  Het gaat dus om Artikel 2 lid 2 van dit decreet !


  Maak melding
 39. @sabaku,

  Jij draait de vraag om. De vraag moet zijn: waarom zijn de Hollanders/Europeanen zo gespannen/onrustig dat ze om rust te krijgen i hun kop drugs nodig hebben. Beantwoord die vraag eens!
  Wat voor monsterachtige maatschappij hebben ze gecreëerd dat op drugs moet draaien? En dan niet te vergeten al die officieel toegelaten drugs (kalmeringsmiddelen) die door de arsden worden voorgeschreven! De blanke man is echt goed ziek in z’n hoofd blijkbaar! Zijn slachtoffers zijn de leveranciers en de armen die risico moeten lopen om als koerier te werken. Holland is de grootste wereldproducent van allerlei verslavende pillen en jaarlijks worden er illegale pillenfabriekjes opgerold, want de overheid wil zelf in die handel gaan zitten en duldt geen concurrentie.


  Maak melding
 40. ONVOORSTELBAAR hoe hier de naam van de vroegere president van de CBvS verder wordt bezoedeld. Men moet wel een hondstrouwe hersenloze aanhanger zijn van het criminele regiem om in dit geval die houding aan te nemen.
  Namens Gersie daag ik bij deze een ieder uit die hem wil vervolgen wegens frauduleus handelen. Als de president van Suriname een club instelt die ministers moet begeleiden bestaande uit: 1. Weidenbosch (vernietiging van de Surinaamse economie, enigste president die door het volk is weggejaagd; in een rechtszaak in Nederland is komen vast te staan dat hij smeergeld heeft aangenomen van Balast Nedam ivm de bouw van bruggen in Suriname)
  2. Abrahams, door zijn vriend en baas ontslagen als minister wegens…….corruptie, hoe komt het dat hij plots zo rijk is geworden? 3 helikopters in zijn bezit;
  3. Alibux (veroordeeld en vastgezeten wegens fraude)
  4. Boereveen, in Amerika opgepakt en veroordeeld wegens drugsdelict!
  En sommigen willen een eenvoudige hardwerkende Surinamer laten berechten wegens achterlijke beweringen van de Surinaamse minister die tot nu toe alleen maar uitblinkt vanwege zijn leugenachtige gedrag, het kan verkeren. De president die een kruistocht tegen corruptie zou beginnen??
  Prima laat men maar doe, ik hoop echt dat men Gersie aanklaagt, dan zal pas blijken hoe corrupt en crimineel deze regeerclub is. Want Gersie kan dan zijn verhaal onder ede vertellen.
  “HIJ HEEFT GEWEIGERD OM 200$ VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN TE WISSELEN VOOR SRD”
  Wat een lachertje, alle andere aantijgingen zijn door Gersie weerlegt bij radio ABC.
  Gersie moest niet weg wegens fraude, maar omdat hij niet wilde meewerken met het voornemen van de leugenaar BOEFDRAAD om monetair te financieren.
  Dat politici liegen en bedriegen om hun doel te bereiken keur ik af maar nog erger vind ik dat er figuren zijn die weten dat er gelogen en bedrogen wordt maar slechts vanwege persoonsverheerlijking van een mislukte sergeant alle wanbeleid, corruptie etc goedpraten…….HEEL ZIELIG, maar och aan alles komt een eind.


  Maak melding
 41. Nog even ter aanvulling, m.b.t. de €19 miljoen waarover wordt gesproken. De leugenachtige minister van financiën heeft zelf de regie uit handen van de governor genomen. Wij weten toch allen dat hij onaangekondigd in Nederland is geweest om erover te praten?
  Ook dat heeft Gersie bij radio ABC weerlegd! Nu is bij het grote publiek het verhaal van Boefdraad bekend. Dat komt natuurlijk omdat hij een podium heeft in DNA. Zo een officieel podium heet Gersie niet. Dat is juist het laffe van Boefdraad. Ik denk dat Gersie bereid is om als hij in DNA wordt uitgenodigd in een “comité generaal”dat hij daar zeker gebruik van maken. Maar de 26 + ja-knikkers zullen daarmee niet instemmen. Immers zij weten dat Boefdraad een leugenachtig verhaal heeft opgehangen.
  Als er harde bewijzen zijn voor fraude moet de leugenachtige minister niet een moment aarzelen maar direct zijn vermeende bewijzen doorspelen aan het OM……toch?


  Maak melding
 42. @ van Zijnsburg
  Ik zal stap voor stap je posting met je doornemen
  1. Je eerste zin.
  “ONVOORSTELBAAR hoe hier de naam van de vroegere president van de CBvS verder wordt bezoedeld”
  Op basis waarvan trek je deze conclusie?
  Vervolgens een tirade over derden die nu hier niet terzake doen te beginnen met de heer Wijdenbosch.
  2. “En sommigen willen een eenvoudige hardwerkende Surinamer laten berechten wegens achterlijke beweringen van de Surinaamse minister die tot nu toe alleen maar uitblinkt vanwege zijn leugenachtige gedrag, het kan verkeren”
  Wederom op basis waarvan trek je deze conclusie?
  3.”“HIJ HEEFT GEWEIGERD OM 200$ VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN TE WISSELEN VOOR SRD”
  Dit komt uit de lucht vallen, bovendien plaats je het tussen aanhalingstekens. Ik neem aan dat je dit elders gelezen of gehoord hebt.
  Waar heb je dit gelezen, dan wel uit wiens mond heb je deze zin gehoord?
  4. “Wat een lachertje, alle andere aantijgingen zijn door Gersie weerlegt bij radio ABC”
  Dus omdat de heer Gersie het zegt is het zo?
  Je weet wat gezegd wordt in de rechtspraak: een stem is geen stem.
  * Waarom zou ik de heer Hoefdraad geloven dat er frauduleuze handelingen hebben plaatsgevonden en hij vervolgt de governor niet. Ik geloof dit niet
  * Waarom zou ik de heer Gersie geloven dat hij schone handen heeft? Als je de mooiste baan van het land hebt, waarom zou je je zomaar, voor niets, voor helemaal niets opzij laten schuiven?
  ” Zand erover ” door beide partijen?
  Van mijn moeder heb ik geleerd: beschuldig iemand niet zomaar. Dit doe ik dan ook niet.

  Wellicht heb je de totale discussie niet (goed) gevolgd en heb je daarom een verkeerde conclusie getrokken.
  Het ging mij erom dat Pakiratigri stelde dat de een vervolgd moet worden voor daden die tegen de wet ingaan (de her Oedit) en over de ander (de heer Gersie) doet zij het zwijgen.
  Het is toch haar regering waar ze voor vecht en alles wat krom is recht probeert te praten
  Daarom schreef ik: als de heer Hoefdraad cs. van mening zijn dat de heer Gersie dit ook gedaan heeft dan moeten zij het ook vervolgen. Daar wilde ik haar mening over.
  Ik confronteer haar met schijnrechtvaardigheid.

  Wat de €19mln betreft.
  Wellicht dat dit hem de das om heeft gedaan, maar om dan te zeggen dubieuze transacties/frauduleuze transacties dat gaat mij te ver.
  Ik kan me wel voorstellen dat de governor van de centrale bank verantwoordelijk wordt gehouden als hij geld kwijt raakt.
  Onder zijn leiding is geld door de Nederlandse autoriteiten in beslag genomen.
  Maar en dit heb ik eerder al gepost;
  de governor van de centrale bank heeft een eigen verantwoordelijkheid, te weten stabiliseren van de waarde van de valuta, zorgen voor een vlot betalingsverkeer, zorgen voor betrouwbaarheid van het kredietwezen.
  Maar dit doet hij in samenspraak met de minister van financiën.
  Daarom zou ook hij het veld moeten ruimen.
  Het is het allerlaatste dat je doet in een land om de president van de centrale bank (in Suriname governor) te ontslaan.
  Hiermee gooi je je naam te grabbel.
  Vertrouwen komt te voet en gaat te paard


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES