zaterdag, mei 25, 2024
HomeFotoChinese ambassadeur in Suriname bezoekt minister Mike Noersalim

Chinese ambassadeur in Suriname bezoekt minister Mike Noersalim

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 mrt – De Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim hebben in een vriendelijk onderhoud kennis met elkaar gemaakt en tegelijkertijd gesproken over de samenwerking Suriname en China. De bewindslieden erkennen het wederzijds begrip en respect die er voor elkaar wordt getoond.

Verder is er gesproken over verschillende onderwerpen waaronder educatie, gender gelijkheid, jongeren met betrekking tot social media, religie en cultuur. Een van de belangrijke dingen is het formuleren van het beleid. Er moet eenheid in diversiteit moet zijn. Eenheid staat op nummer één legt de ambassadeur uit. Hij is van mening dat het van belang is om een eenheid te vormen binnen de samenleving. Dat is vooral het geval bij een multiculturele samenleving als Suriname. “Equality and fairness” zijn de keywords om in harmonie te leven met elkaar.

De ambassadeur vindt educatie een belangrijke factor, omdat het niet gemakkelijk is een ontwikkeld persoon te beïnvloeden.“Suriname is rich in natural resources and Suriname is also located in the Caribbean region. I think you need to have the policies.” Volgens de ambassadeur heeft Suriname potentie om buitenlandse investeerders aan te trekken en om zelfstandig de economie naar boven te werken, omdat wij alles in huis hebben.

De ambassadeur geeft verder aan dat hij alleen zijn ideeën deelt met ons en dat de regering zelf bepaalt wat zij met de informatie doet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Suriname staat te koop. De slimme Chinezen kopen het gedeelte op wat voor hun belangrijk. Noersaliem vergeet dat hij ook kinderen heeft die de zure vruchten zullen plukken.


  Maak melding
 2. Deze Chinese ambassadeur praat over dat er ėėnheid moet zijn, zonder te beseffen dat hij praat met iemand die zich heeft aangesloten bij een regering partij, die juist voor verdeeldheid in het land heeft gezorgd.


  Maak melding
 3. Deze mooie woorden zijn niet besteed aan de criminele organisatie die zich een regering noemt hier in ons landje.De potentie die er heerst in deze regering is hun eigen zakken vullen en de bevolking mag straat stenen eten. Investeerders zullen 100x achter hun oren krabben om te investeren in Suriname. Maar investeren waarin?? Onze bananen,knippa en kersenbomen??? Give me a brake.
  Deze regering investeert in eigen zak.


  Maak melding
 4. Equality & Fairness are far away from Home . Gaat niet lukken met Surinamers , Surinamers denken alleen om de Chinezen te beroven . Die spleet oog weet niet dat hij met de sekte leider van het moreel verval praat. Suriname Succes ermee !


  Maak melding
 5. De ambassadeur van Suriname bezoek de minister van Binnenlandse zaken van Suriname, en meldt tot slot: “De ambassadeur geeft verder aan dat hij alleen zijn ideeën deelt met ons en dat de regering zelf bepaalt wat zij met de informatie doet.”
  Oftewel, de minister heeft instructies ontvangen van de Chinezen. De regering mag zelf bepalen wat zij doet, als zij maar doet wat de Chinezen willen.

  China wil graag uitgroeien tot het machtigste land in de wereld. Daartoe heeft men economische macht nodig en militaire macht. Op beide gebieden is men flink op weg in de goede richting. Helaas heeft men een probleem, China is een autoritair geregeerd land en in autoritair geregeerde landen ontbreekt het aan creativiteit. Daarom moet China overal op de wereld, voornamelijk in westerse landen, op zoek naar technologie die ze zelf niet kan bedenken. Ze doen dat door studenten naar westerse universiteiten te sturen, door bedrijven te kopen, en door technologie te stelen. Chinese hackers zijn berucht. De Chinezen zijn dieven van andermans uitvindingen.

  In westerse landen leeft men in vrijheid. Creativiteit kan alleen gedijen in vrijheid. Toen de Europese landen zich ontworsteld hadden aan de macht van de religie is de vooruitgang begonnen en is Europa, en later de VS, een wereldmacht geworden, ook op technologisch gebied. Alle uitvindingen komen daar vandaan. Creativiteit gedijt alleen in vrijheid.

  China doet het anders. Ze stelen technologie en proberen vazalstaten te creëren door geschenken, ontwikkelingsprojecten, door leningen, totdat de vazalstaat geen kant meer uit kan en moet doen wat de Chinezen willen. Suriname is bijna een protectoraat van China geworden. Eerst waren de geschenken nog substantieel, maar tegenover iemand die je in je zak hebt hoef je niet meer subtiel te zijn. De geschenken hebben nu het formaat van een aalmoes aangenomen, zoals de schoenen, en worden nog steeds dankbaar door de minister in ontvangst genomen. Had hij nog een beetje trots gehad, dan had hij gezegd: “Dank je wel, ik stuur wel een auto om ze op te halen”. China weet, de Surinaamse trots bestaat niet meer.
  Nu praat de ambassadeur dus al rechtstreeks met de minister van Binnenlandse Zaken. Zou de formele weg niet via de minister van Buitenlandse Zaken moeten lopen die het vervolgens in de ministerraad bespreekt?

  De situatie is wel duidelijk, maar ach, misschien heeft Suriname wel behoefte aan een nieuwe meester, en wie weet, is Chinees leiderschap wel goed voor de gewone Surinamer. Die had toch al niets te vertellen en dan kun je beter bestuurders hebben die wel bekwaam zijn. Alleen, Chinezen hebben niet zo veel geduld met mensen waar ze geen respect voor hebben.
  De voorvechters van de onafhankelijkheid zouden zich in hun graf omdraaien als ze wisten wat er van hun droom geworden is.


  Maak melding
 6. @Hans van den Broek; ondanks de uitgebreide reactie beproef ik veel haat en wantrouwen tegenover China en Chinezen. Waarom is het voor het Westen zo moeilijk om de gewijzigde wereldorde te accepteren ? Ooit was Groot Brittanie het machtigste rijk maar daar kwam een eind aan. Idem met Frankrijk. Toen was het de beurt van de VS om het machtigste land van de wereld te worden; overigens mede dankzij de Nazi’s kopstukken die in de VS een veilig heenkomen vonden (o.a. Oppenheimer).Dat de Chinezen zich schuldig maken aan diefstal van andermans uitvindingen is je reinste onzin.
  Het wantrouwen berust niet op het feit dat China andermans uitvinden steelt of dat het uit is op het creëren van Lebensraum maar op het feit dat de superioriteitsgevoel van het Westen in gedrang komt. Dat is het grootste probleem.
  Jarenlang heeft het Westen geweigerd investeringen te doen in Afrika; ofwel werden zulke strikte voorwaarden aan verbonden ofwel was men gewoon uit om de Afrikaan te vernederen. China investeert miljarden in Afrika en geeft hulp daar waar nodig is zonder aanvullende voorwaarden te stellen. Afrikaanse studenten mogen op kosten van China daar studeren. China is bereid om Afrika verder te ontwikkelen iets wat van de meeste Westerse landen niet gesteld kan worden.


  Maak melding
 7. @ Hans van den Broek,

  Heel goed verwoord, dit is inderdaad de stategie, die deze Chinezen overal ter wereld toepassen, leningen verstrekken, schenkingen doen, om meer invloed te krijgen, technologie stelen, bedrijven opkopen, bij het niet nakomen van verstrekte leningen


  Maak melding
 8. China will make a difference!
  De skeptici, racisten, geïndoctrineerden zullen het nooit begrijpen, noch accepteren dat een Oosters land de economische macht in de wereld overneemt. China speelt op een eerlijke manier het spelletje en blinkt daarin uit.
  Om de economische groei, die het laagst in 30 jaar is (slechts 6%), op peil te houden gaan ze persoonlijk overzee. Niet met een paard van Troje of met valse beloften of met slavernij of met diefstal, maar gewoon met het vehikel “geld” dat de Westerse landen zo lang wereldwijd hebben geregeerd.

  China heeft alle sleutels in handen om de wereld beter te maken; om beter te maken wat Westerlingen helemaal kapot hebben gemaakt. Daar zit geen woordje haat en neid tussen. Het is de realiteit van eeuwenlange uitbuiting door niet Oosterse landen. Haal het zand uit je ogen!

  Me mars papa!


  Maak melding
 9. @Onze correspondent.
  Dan kan China alvast beginnen om de menserechten in zijn land te accepteren en ophouden met executies van personen die een andere mening hebben dan de lijders van het land.
  Misschien zijn ze bouta komen adviseren hoe lijder te blijven voor het leven,want die regel hebben ze gedaan gekregen in China zelf.
  Wat je hier ziet is gewoon een ontmoeting van dictators en onderdaan noersalim is gehoorzaam als altijjd.Hij voelt zich prettig tussen de dictators.


  Maak melding
 10. Dan nog rijst bij mij nog steeds de vraag op: waarom is Suriname na 45 jaar nog steeds afhankelijk van derden en kan het niet op eigen benen staan ? Indonesië ging na de onafhankelijkheid in 1949 zijn eigen weg en heeft nooit de handen bij het buitenland opgehouden. Suriname houdt her en der als een bedelaar de handen op, behalve in Afrika want daar valt niks te halen. Het risico bestaat dan ook dat Suriname een marionet wordt, misschien zelfs een schuilplaats voor terroristen, van landen die hun invloed aan het uitbreiden zijn. Niet alleen China, maar ook Frankrijk en de VS zijn landen om in de gaten te houden.


  Maak melding
 11. @Ray: laten we ons niet bemoeien met hoe een ander land zich gedraagt m.b.t. mensenrechten. Het zijn interne aangelegenheden. We blijven ook zaken doen met de rovende en moordende VS. Overigens doet de hele wereld zaken met China.

  Wij hoeven op dat gebied ook niet van anderen te leren. Elk huisje heeft zijn kruisje. En wanneer we het ergens niet mee eens zijn dan laten we dat merken via onze volksvertegenwoordiging, al dan niet door geen zaken te doen met zo’n land.

  Maar zoals gezegd, iedereen kijkt door zijn vingers heen..
  Tot nu toe heb ik nog geen massademonstratie tegen intern beleid van China gezien op het plein…

  Net zoals met veel kwesties.., het zal er niet komen.


  Maak melding
 12. De sympathisanten van Chinese wereldheerschappij zouden eens moeten kijken hoe China met zijn burgers omgaat, dan krijg je een idee hoe jouw toekomst er straks uit gaat zien.
  China is in een razend tempo bezig het land vol te zetten met surveillance camera’s met gezichtsherkenning, inmiddels al meer dan 200 miljoen. Om alles goed te laten werken is men druk bezig met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
  Chinezen krijgen hun persoonlijke dossier waarin hun sociale gedrag wordt bijgehouden. Loop je door rood licht, een minpunt. Teveel minpunten en je krijgt grote problemen. Geldt ook voor je gedrag op internet, alles wordt gemonitord en opgeslagen in je persoonlijke dossier. Anonimiteit en vrijheid van handelen bestaan niet in China.
  Etnische minderheidsgroepen wordt niet toegestaan hun eigen cultuur te volgen, iedereen moet gevormd worden naar het model van de standaard Chinees. Honderdduizenden verdwijnen in opvoedingskampen om heropgevoed te worden. Religie en religieuze uitingen zijn ongewenst en worden onderdrukt.

  Waar het prettig is om te leven dat is waar de mensen naar toe verhuizen, en dat is dus niet China. Aan de Amerikaanse westkust, van Californië tot in Canada zit het vol met Chinezen. China is groot, maar Amerika is beter.

  Een Chinees spreekwoord zegt: Pas op met wat je wenst, je wens zou verhoord kunnen worden. Daar zouden de lieden die verlangen naar de ondergang van het westen en de wereldheerschappij van China eens aan moeten denken. Hun verlangens komen voort uit de verkeerde emoties.


  Maak melding
 13. Enkele landen die grote risico’s lopen om hun bezittingen kwijt te raken aan China of die die al kwijt hebben geraakt zijn o.a: Sri Lanka (Hambantota haven), Djibouti ($3.5 biljoen en loopt al groot gevaar om belangrijke staatseigendommen af te staan), Tajikistan (goudmijn ter waarde van $300 miljoen), Laos ($11 biljoen), Maldives ($1,3 biljoen), Pakistan ($60 biljoen), de meeste van de olievoorraden van Angola gaan naar China als compensatie voor de leningen t.w.v. $25 biljoen, Zambia (diverse staatsbedrijven en zelfs hun nationale zender), etc. De schulden die deze landen reeds hadden bij China drastisch zijn verhoogd na de implementatie van het ‘Belt and Road Initiative’.

  De hamvraag blijft vooralsnog; ‘wat zetten onze regeerders als onderpand voor al die megaleningen en “leuke” giften?’


  Maak melding
 14. Een land die zoiets eenvoudigs als schoenen niet kan maken, wat kan die wel? Vroeger maakten ze tip tip slippers van simpele materialen. Nu kunnen ze niks.


  Maak melding
 15. Goed te noemen dat Suriname vriendschappelijke en zakelijke banden aanhaalt met landen als China, India, Rusland, Turkije enz. Deze landen (en anderen) zoeken elkaar ook op om een evenwichtige balans te creëren in de wereld. De Amerikanen en meeloper Europa (gelukkig komt Europa geleidelijk tot het besef niet in alles mee te gaan met de Yankees), hebben namelijk voor een ongezonde onevenwichtige balans gezorgd. Een teveel aan macht van bepaalde werelddelen zoals Europa en Amerika zorgt voor onrust, eenzijdige beslissingen, intimidaties, sancties, invasies en de wil opleggen om landen lam te leggen. Dan laat ik oorlogen en in het kielzog daarvan vluchtelingen en hongersnood even erbuiten. De feiten zijn er vlak voor onze neus.

  China is behalve een handelspartner ook een weldoener. Het moet niemand geen ene lor schelen als China in dit geval ‘schoenen’ doneert aan KPS. Het geld komt niet uit de zak van de schreeuwers en brullenden en verontwaardigden.

  De Chinese ambassadeur heeft bij deze informele en vriendschappelijke uitwisseling van gedachten, de nadruk gelegd op eenheid binnen Suriname. Hij loopt niet met gesloten ogen rond. Als diplomaat zijnde was het gewoon als een tip bedoeld zonder enige vorm van dwang opgelegd.

  Suriname weet dat het hard zal moeten gaan werken om de onderlinge misplaatste concurrentie tussen de diverse bevolkingsgroepen te temperen. Het valt wel mee vergeleken met andere landen. Toch kan het veel beter. Het beste is de gekleurde bril af te zetten en elkaar als Surinamer zien en niet als Creool of Boslandcreool, Hindoestaan, Javaan, Buru, Sneisi, Indiaan etc. In het buitenland krijgt men de vraag gesteld wat voor afkomst men heeft. Nou, Surinamer ben je dan of niet? Het elkaar zo nadrukkelijk bij het ras noemen, zorgt al voor een bepaalde afstand en onderscheid waardoor men in termen praat van separatie. De Hindoestaan kan bijvoorbeeld ‘wij’ zeggen en schaart daarmee alle Hindoestanen achter zich en ‘jullie’, waarmee hij dan op Creolen doelt. Omgekeerd vice versa.
  ‘Wij’ en ‘jullie’ dienen vervangen te worden door ‘Surinamer’. Wanneer men deze patch toepast, zal worden voorzien in een vlekkeloos draaiend programma.


  Maak melding
 16. Ook voor deze jap japi heeft hij wat spiegeltjes en kraaltjes meegebracht in ruil voor vrije personen verkeer.Din man disie zijn zwaar bezig dit land van ons allemaal te verkopen aan die kaolo chinezen.
  Jammer genoeg hebben de meeste mensen het niet door of maakt ze niets uit.


  Maak melding
 17. pakiratigri,
  Je bent niet half zo slim wals dat je je voordoet sorry hoor die schenking van werkschoen 450 is dollar ,is dat niet een sigaar uit eigen doos al dat hout wat ze weg slepen ,waar suriname geen cent aan verdiend ,die Chinezen lachen de veters uit hun schoen die zijn de enige die er bakken met geld aan verdiend,als het anders wil ik het graag van je horen


  Maak melding
 18. De meesten van de reageerders zijn landverraders en meelopers. Waarom willen ze met China samenwerken maar niet met Nederland ? Suriname is een derdewereldland en zal zeker de komende 150 jaar dat niveau blijven behouden want de leningen aan China zullen pas tegen die tijd pas zijn afgelost. Wat een dom volk !


  Maak melding
 19. Wacht maar af, na dagoe, allata, moisi, kakalakka, fremoesoe, scorpion, sneki, todo, worong, owrokuku zullen de ndp paria’ s gratis krijgen een eten, te Ocer. ( Opvang criminele Ezels en Rovers )


  Maak melding
 20. Chinesi wroko tranga no lul. Te no wani Chinesi sani dan no bai nanga kaulo. Alla presi wroko nanga Chinesi omdat Chinesi wroko moro snel moro tranga moro langa en moro bunkopu.
  Yu wani moro diri dan bai sani san meki Europa nanga USA. Alla sma wani moro bunkopu no lul nanga kaulo pangpang


  Maak melding
 21. Kankantistraat ,
  Als je een klein beetje je hersen gebruikt kan je het zelf invullen wat is de grootste groep in Suriname juist,en die zijn werkeloos of allemaal

  ambtenaar ,nou wat hebt je tegen ambtenaren, zo doen toch niks ,uitzonderingen bevestigen de regel het toverwoord in uw geval werken ook in de agrarische sector en niet bang wezen voor vullen handen,we zijn hardstikke rijk goud bauxit edelstenen maar we laten de buitenlanders alles leeghalen tegen een paar % inkomsten zeuren waarom we het niet kunnen ,we hebben de n rijst casave palm olie suikerriet COCOS wat we er bij kunnen doen is bloementeelt ideaal klimaat juccastammen
  Export artikel voedsel schuur van de Caraïben best maar dan moet je wel de handen uit de mouwen steken


  Maak melding
 22. @@ Hans van de broek..domme baja sai.. uilskuiken Ray..en gefrustreerde balcon koeterwaals schreewer ndp bespotter. Maasa aanbidders de tijd van de BLANKE SUPERMATISTEN is voorbijjullie zijn nog te stom om dat te begrijpen. De chinezen rukken op omdat zij geven en nemen zij brengen ontwikkeling. Het blanke ras sterft uit .africa is rising up dank zij de Chinese invloeden.du go to hell met jullie retoriek over mensenrechten.de bekende stok om de hond te slaan. Blijven jullie maar net als die mislukte Nederland idioot EN MENTAAL Gestoorde DONALD DUCK TRUMP steunen.liever China ipv slavendrijvers.they are already done.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES