woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Trikt aan de slag als governor van de Centrale Bank van...

Van Trikt aan de slag als governor van de Centrale Bank van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – Robert-Gray van Trikt is vanmorgen gestart als governor van de Centrale Bank van Suriname. Van Trikt werd welkom geheten door de staf van de bank. Op de foto krijgt hij een corsage opgespeld bij aankomt bij de bank.

Na het ontslag van Glenn Gersie op 15 februari is Van Trikt per 1 maart officieel in deze functie benoemd en is hij intussen ook genaturaliseerd tot Surinamer. Hij gaf meteen bij zijn aantreden een persconferentie, waarin hij aangaf ‘ready’ te zijn voor de job:

Bekijk het verslag van ABC online:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

56 REACTIES
 1. Tja, op alle staats en gelieerde bedrijven zitten inmiddels partij belangen of familie. Nu is de financiële sector aan de beurt. Ook al zou de NDP de verkiezingen verliezen hun stempel zal nog heel lang op de maatschappij achterblijven.


  Maak melding
 2. ….laten we dan maar tegen die tijd zeggen dat t tijdelijk komt door de vraag naar us$s vanwege de vakantieperiode. ( terwijl de bevolking geen duku heeft voor valantie)


  Maak melding
 3. Schaamteloze vertoning ! Wat een slaafs gedoe.
  Maar ja, ik heb begrepen dat er niemand in Suriname rondloop die belangstelling had voor deze baan.
  Anderen hadden als voorwaarde gesteld dat ze eerst, samen met de regering een nieuw en realistisch beleids- en financieel plan wilden opstellen>

  Helaas zag de slimste jongen van de klas dit niet zitten.

  Ik kijk vol verwachting uit naar de ontwikkeling van de koers.


  Maak melding
 4. Nederlandse slaven in Suriname 😥 ik dacht dat ik deze dag nooit zou mee maken, booo hoo hoo, ik ben zo blij.
  Wat een puinhoop.


  Maak melding
 5. Wie zegt dat er in Suriname niemand zich voor de functie beschikbaar stelde ? Zimmermann heeft zich kandidaat gesteld maar vanwege zijn Curaçaose achtergrond werd hij gepasseerd terwijl deze man al jarenlang in Suriname woonachtig is. Dus kom met feiten en ga niet mensen schaamteloos vals beschuldigen. Valsaard !


  Maak melding
 6. We zullen beginnen dit positief te bekijken. Laten we over een halfjaar weer piepen als het slecht gaat ,en ook een positief geluid laten horen als er daadwerkelijk iets veranderd is.
  Mijn zegen heeft hij.


  Maak melding
 7. Heb begrepen dat er al monetair gefinancierd is de afgelopen 2 weken.
  Er zijn al nieuwe 50 srd biljetten in omloop.
  Let wel.
  Dit heeft niets met politiek te maken, maar met beleid.
  Als er echt geen geld is, moet je of saneren of meer verdienen.
  Zo niet:
  Meer bijdrukken en chartaal geld scheppen.
  Het kan niet anders.
  Geef de regering maar de schuld, maar het zijn de kiezers die steeds overheids banen koesteren, hierdoor nemen de kosten van salarissen toe.
  Wat zou jij doen?


  Maak melding
 8. goedzo weer een front spion eruit geknikkerd alleen de nps.heeft niet door dat de vhp.alles en iedereen ondermijnt ze.komen er.wel achter


  Maak melding
 9. @Daniel,

  En wie neemt de kiezers die overheidsbanen koesteren aan? Het is de overheid zelf, dus hoe je het ook wendt of keert, de overheid is er zelf debet aan dat een groot deel van het te besteden bedrag opgaat aan ambtenaren lonen.
  Al jaren worden na iedere verkiezing meer ambtenaren in dienst genomen. Tijdens de verkiezingscampagne wordt aan Surinamers beloofd dat als zij stemmen op bepaalde partijen, dat zij een baan zullen krijgen op een ministerie. Het resultaat is inmiddels bekend.


  Maak melding
 10. Het uit het dal klimmen is enige tijd geleden ingezet. Met het aantrekken van deze governor kan men aannemen dat hij het beleid dat de regering voor ogen heeft, niet zal tegenwerken. Anders zou hij niet aangesteld zijn. Het is nu aan de overheid de taak om de binnenlandse markt aan te wakkeren. Het begrotingsbeleid en tekort zijn bekend. Zolang men niet boven het plafond komt kan de daling zijn voortgang vinden. Men hoeft geen wonderen op directe termijn te verwachten van deze governor. De naturalisatie is wel ongelooflijk snel gegaan zeg. Als ik ooit besluit om Surinamer te worden (ben ik wel in hart en nieren, maar geen officiële status) hoop ik dat men net zo voortvarend is.


  Maak melding
 11. Ai baja !! Zelfs Berestein de vakbondsleider is over stag gegaan ! NPS las-wang redi Musu weer aan de NDP !!
  Bouta op naar de winst in 2020 ! A-kil-na-wang-strateeg !!! Ondesteund straks door Somo de landrover !! Kijk maar hij is al op reis op kosten van het land !! Deze bos-javaan is een onbetrouwbare grondrover !!
  Bouta samen met Huis van Bewaring en Somo de grondrover, zullen in 2020 de Regering vormen !!


  Maak melding
 12. Robert heeft blauwgrijze oog pupillen.Ik benne benieuwd wat hij ervan gaat bakken, want zijn moeder Ferrier haar functioneren laat veel te wensen over. Straks mag Robert het hazenpad kiezen en zijn Surinaams paspoort weer inleveren, voor zijn Nederlanders schap. We shell see. De geldpers wordt nu weer aangezet. Het is jammer dat hij totaal geen indruk maakt op de gemeenschap. Hij moet ook naar zijn woorden zoeken. Het is steeds eehmm eehmm. Geen vlotte prater dus voor een Nederlander.


  Maak melding
 13. Klagen en zeuren, daar schiet je veel mee op. De vervloeking roepen mensen over zichzelf af. Begin eerst te stoppen met die wisi wasi mentaliteit, dat is al een vooruitgang.

  Maar in Suriname? men gaat er liever mee door totdat alles word vernietigd tot de grond…


  Maak melding
 14. Zacharia 7:8 Zacharia, zeg tegen hen: 9 Dit zei de Heer in die tijd: ‘Spreek eerlijk recht. Wees goed en vriendelijk voor elkaar. 10 Wees niet slecht voor de weduwen en weeskinderen, voor de buitenlanders en de arme mensen. Denk geen kwaad van elkaar.’ 11 Maar jullie ouders weigerden te luisteren. Ze draaiden zich om, en stopten hun vingers in hun oren om het niet te hoeven horen. 12 Hun hart was zo hard als diamant. Ze weigerden te luisteren naar wat Ik zei door mijn Geest, door de profeten van vroeger. Daarom werd Ik woedend op hen, zegt de Heer van de hemelse legers. 13 Eerst riep Ik hen, maar ze wilden niet luisteren. Daarom heb Ik niet willen luisteren toen zij Míj riepen, zegt de Heer van de hemelse legers. 14 Maar Ik heb hen als een stormwind weggejaagd naar verre volken die zij niet kenden. Achter hen werd hun land verwoest, zodat er niemand meer wilde komen. Zo is het hun eigen schuld dat dat prachtige land in een wildernis is veranderd.”

  Ditzelfde lot staat al die dwaze debiele idiote ndp paria’s samen met de allergrootste misdadiger en duivel didibri en trawanten te wachten. GEEN RUST, GEEN VREDE EN GEEN VOORSPOED.


  Maak melding
 15. Alla Pier Tiefie Ano Lafoe, Te Je Zsee Konkoni Dé Go Na Kasabagron.

  Robert-Gray van Trikt is zo ver mijn bekend niet een Surinaamse familienaam. Vroeger hoorde ik ook vele Surinaamse familienamen als die ik nu hoor niet, zoals misikaba, brunswijk, mi kong foe njang, njang dai long, enz. Het kan zijn dat van Trik een pikien indheemse familienaam is.
  ddb benoem wan Kron Bakka Blakka bakra of kandé wan pikien ingiebooi als governor van de CBvS. ddb heeft een gloeiende hekel aan de Noordzee. Geloof jij dat? zie jozefzoon, parmesar, et cetera, et cetera, allemaal hadden de Nederlandse nationaliteit, wellicht dat sommigen het nog steeds hebben. Zelf ddb had de nederlandse nationaliteit toen hij op 25 Februari 1980 de staatsgreep in Suriname pleegde. ddb is gewoon een redie moesoe.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Gersie zijn bruine pupillen en huidskleur waren niet goed genoeg voor deze functie in de ogen van Hoefdraad en Bouta, dus hij moest weg. Gersie heeft een goede opvoeding gekregen van zin ouders, hoge opleiding genoten en toch wordt hij aan de kant gezet, omdat hij niet wil meedoen om het land naar de verdoemenis te helpen. Dus moest hij het veld ruimen. Wij zullen zien hoe Robert het volhoudt of hij moet ook zo oerdom zijn als zijn moeder Ferrier. Zo te zien is hij dat wel. Met cijfers omgaan wil nog niet zeggen dat je goed bent van Trik. Bewijs het van Trik dat jij niet mee doet met de vieze spelletjes van deze verrotte regering. Opo kondre mang oeng opo.


  Maak melding
 17. @Passant,

  Vroeger had je toch de Tris? Toen Suriname onafhankelijk werd in 1975 werd het opgedoekt en ontstond de Surinaamse krijgsmacht (later SNL). Bij die gelegenheid moet Bouterse gaandeweg wel zijn Nederlandse nationaliteit hebben verloren.De Nederlanders hadden wel kader beschikbaar gesteld om de Surinaamse militairen op te leiden. Verder hadden sommigen recht op vergoedingen uit Nederland. Maar gaandeweg is hij zijn Nederlandse nationaliteit kwijtgeraakt. Je verliest je nationaliteit als je deelneemt in een ander erkend leger van een vreemde mogendheid. In dit geval doordat Suriname onafhankelijk werd, en een eigen leger had en door te dienen in het Surinaamse leger is hij zijn Nederlandse nationaliteit kwijtgeraakt.


  Maak melding
 18. Weer een grote boef erbij
  Die gaat eerst alle goud stelen. Snel een grote njan maken in valuta voordat de njan droegoe partij door het volk wordt opgedonderd


  Maak melding
 19. Ik vraag mij wel af of deze man zijn andere functies gaat opzeggen of deze gewoon erbij gaat doen. In het laatste geval is het puur belangenverstrengeling en kan dit nooit goed gaan, zoals hij al eerder heeft gedaan.
  DDB weet dat hij in 2020 niet meer aan de macht komt. Een nieuwe regering zal de puinhopen van 10 jaar NDP moeten gaan opruimen, ik benijd ze niet.


  Maak melding
 20. @passant…..! Natuurlijk heeft deze governer Surinaamse roots. Hij is waarschijnlijk in Nederland geboren en is verhuisd naar Suriname. Van Trikt is de zoon van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.


  Maak melding
 21. Die moesje ken ik, maar oom is gelet op de familienaam blauw eyes, tenzij een su ingie booi.

  Wil de echte oom opstaan?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. @PAPIRA-TIGRI :
  De Centrale bank moet ONAFHANKELIJK FUNCTIONEREN !

  Deze bank is GEEN UITVOERDER VAN Regeringsbeleid !

  Governor moet oa zorgen voor waardevastheid van de SRD !

  De regering heeft andere belangen en zou geen opdrachten
  moeten kunnen geven aan de Governor !

  Echter omdat GERSIE is gedumpt vanwege zijn voorzichtig
  beleid, waardoor de KOERS enige tijd stabiel is gebleven,
  is er GEGRONDE VREES dat het regiem nog meer gaat lenen
  en eventueel ONGEDEKT GELD GAAT DRUKKEN !

  Omdat PAARS Ons land min of meer FAILLIET heeft gemaakt,
  door WANBELEID en CORRUPTIE, moet DRASTISCH bezuinigd
  worden op de overheidsuitgaven en moet SOWIESO geen geld
  meer worden geleend, laat staan dat er ongedekt geld wordt
  bijgedrukt !

  Zodra FERRIER toegeeft aan Hoefdraad en andere politici, zal de
  WAARDE VAN DE SRD VRIJWEL DIRECT, ZWAAR KELDEREN !


  Maak melding
 23. Waarom wordt er steeds gesproken over ‘de zoon van ….’

  Het kan me geen moeder schelen wie zijn ouders zijn. Alsof dat je betere kwalificaties geeft voor wat dan ook…

  Me mars papa!


  Maak melding
 24. Ik hoop dat die man verstand heeft van zaken en niet de capaciteiten heeft van Bouterse want die heeft het land leeggeroofd en failliet heeft gemaakt.Suriname is al jaren failliet dus verwacht ik niet veel dat er iets gaat veranderen. Als Surinamer vind ik het jammer voor het volk die in armoede moet leven maar het is hun eigen schuld want als je een moordenaar als president hebt gekozen is het vragen om problemen.


  Maak melding
 25. Even Trekpop spelen voor Boefdraad en Bouterse en voor hoeveel?, hij zal niet voor niets afstand doen van zijn Nederlandschap en dat kan nooit zijn uit vaderlandsliefde of gewoon weer een voorbeeld van ordinair opportunisme, welkom bij de NDP


  Maak melding
 26. To Be treated Right OR To Be Trikt. Als deze goeie man de monetaire financiering niet los laat aan de NDP bouta regering, dan weet die bejaarde kale kop pres wel RAAD met 1 ding net als in februari 1980 ; gewoon de CBvS binnen lopen en leeg plunderen of roven. 300 mil Surinaamse gulden die op dat Moment 1:1 stond tegen over de NL gulden des tijds was gejat door 15 militairen olv deze fuck dup president . En zo is flora A / B project onstaat en zou een militaire woon gebied worden ! Suriname succes ermee !


  Maak melding
 27. Damsco 5 maart 2019 at 23:12
  DE MAN ZIET ER INTELLIGENT UIT MAN.DAT HEBBEN WE NODIG GOÉD ZO BOUTA!!!

  Ja, hij ziet er inderdaad ‘intelligent’ uit, net als Brunswijk en al die anderen die het land naar de mallemoer hebben gebracht. Heeft hij al iets gezegd over hoe hij de Centrale bank gaat organiseren ? Volgt er een inflatie en of devaluatie van de munt ? Hoe gaat hij de export dan stimuleren ? Hoe saneert hij de miljoenen leningen die Suriname uit heeft staan ? Ja een intelligente man weet het antwoord daar wel op.
  Maar ik vrees dat deze intelligentie tot uiting zal komen doordat deze man ook zijn zakken zal vullen en als hij goed gegeten heeft, zijn ontslag indient. Zo dom is men in Suriname !


  Maak melding
 28. Robert-Gray van Trikt, is ready for the job. Ik wens hem alle wijsheid en de zegeningen van de almachtige toe om deze moeilijke functie te bekleden. Het zal voor hem zeker geen makkelijke taak zijn. Het gepeupel van de oppositie is natuurlijk niet blij met deze nieuwe governer. Deze governer is niet de persoon die de staatskas moet invullen met inkomsten. De staatskas kan alleen gevuld worden als de productiviteit van de bevolking toeneemt. Dit houdt in dat men als land hard zal moeten werken om meer geld te binnen te halen. Men zal de meer dan ooit de handen uit de mouw moeten steken voor vergroting van de de export van zelf geprduceerde goederen, diensten, grond- en hulpstoffen naar andere landen. Dit is de ljuiste manier om meer valuta te verdienen.


  Maak melding
 29. @ROBJE-G-PAARSE-huisslaaf :

  U wil Surinamers doen vergeten dat de PAARSE Clan
  van uw slavenbaas, DDB, al ACHT JAAR bezig is, ALLE
  gelden en goud zijn weg, miljoenenleningen zijn
  gesmolten en ONZE PRODUCTIE KRIMPT, is NEGATIEF !

  Ineens komt u over PRODUCTIE babbelen, terwijl door
  WANBELEID, Corruptie en GELDVERSPILLING, De PAARSE
  CLAN, SURINAME FAILLIET HEEFT GEMAAKT !

  Meneer van TRIKT zal helaas alleen maar OPDRACHTEN van
  DDB en HOEFDRAAD moeten uitvoeren !
  Hij is lid van de Paarse FAMILIECLAN !

  Dus zal Centrale Bank, helaas, opnieuw MILJOENEN-
  VOORSCHOTTEN verstrekken aan de PAARSE CLAN,
  en indien de financiele nood nog hoger wordt,
  zullen meneer Van TRIKT en de PAARSE CLAN, ook
  OPNIEUW EN IN HET GEHEIM, OVER GAAN TOT HET
  BIJDRUKKEN VAN ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN !

  PS : PAARS weet niet met geld om te gaan en is niet bezig
  met PRODUCTIEVE DOELEN !
  De eerdere ILLEGALE GELDRUKKERIJ door PAARS van ruim
  DRIE MILJARD, heeft geleid tot een STEVIGE DEVALUATIE
  van de SRD en tot het FAILLISSEMENT van ONZE STAAT !

  A HERI SANNI FOUT !!! STOP DE PAARSE EZELS !!!


  Maak melding
 30. Suriname heeft goudbronnen en als een kwart van dat goud van deze goudbronnen in de kluis van de CBvS terecht komt scheelt dat al een behoorlijke slok op een borrel.

  Zie hoe Nederland t.a.v. haar positie of aandeel in Air France – KLM heeft aangepakt. Ze laten zich het kaas niet van hun boterham opeten. Ik hoor nu dat ddb de 30 % aandeel van Suriname voor $ 75.000.000,== aan IAMGOLd wil gaan verkopen.

  Wel ddb, denk a torie dies boeng. De Surinamers, Surinamers ( in Suriname en de diaspora) kunnen deze $ 75.000.000 miljoen wel bij elkaar brengen en het belang van Suriname en zichzelf veilig stellen voor nu en de toekomst. Ook de Overheid e/o zou dus in kunnen participeren oa Staatsolie. Denk aan het nationaal belang van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 31. Stel: totaal volwassen aantal : 150.000 Surinamers (in Suriname en Diasporta)
  $ 75.000.000,== dat in IAMGOLD voor aandelen door Suriname moet zijn, dan is dat per Surinamer

  $ 75.000.000,== : 150.000 = $ 500,== per Suriname dat moet worden bijgedragen voor dat 30 % aandeel van Suriname voor het aandeel van IAMGOLD.

  De Surinamers ( in Suriname en Diaspora ) kunnen het aandeel dat Suriname in IAMGOLD moet leveren heel gemakkelijk bij elkaar hoesten.

  Surinamers wees waakzaaam en komt u in actie als ddb het aandeel dat Suriname in IAMGOLD heeft kwijt raakt en niets overhoud van haar aandeel in de IAMGOLD onderneming.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 32. @ Passant: Van Trikt is natuurlijk gewoon het van oorsprong Nederlandse van Tricht, maar dan op zijn Surinaams uitgesproken. Tricht is een gemeente in Gelderland in Nederland. Het woord is verwant aan drecht, zoals in Dordrecht.
  Het is niet ongewoon dat (voormalige) slaven de naam van hun eigenaar aannamen, al dan niet wat versurinaamst zoals je waarschijnlijk wel weet.


  Maak melding
 33. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Hans van den Broek 6 maart 2019 at 14:52
  Dus dan was er een plantage in Beneden Cottica. Want de naam komt ook daar vandaan.
  Dus nu hebben ze een persoon van de Robert-Gray band aangenomen.

  Even het vervolg van de New Governor van de Centrale Bank van Suriname afwachten.


  Maak melding
 34. In elk geval heb ik geen slaven familienaam en zij die het hebben kunnen er ook niets aan doen.

  Ik speel niet op de man of mensen, maar ik houd van kwaliteit. Als mensen capaciteiten, kennis en ervaring hebben over werk hebben zij mijn zegen.

  Over deze man weet ik niets en het is te hopen dat hij geknipt en geschoren is voor dit werk dat van hem door de Surinamers verwacht wordt.

  Een goverment van een centrale bank moet gevrijwaard zijn van de politiek. Het moet onafhankelijk zijn. Als het dat niet is dan mag het wat mij betreft gestolen worden en zal vooral als het economisch slecht gesteld is met de economie van een land niets worden.

  We zullen wel zien of hij de juiste man is mey de juiste kennis en ervaring en de juiste personelijkheid, die zich bewust is van het algemeen belang boven andere enge patrij e/ o politieke belangen.

  Het gaat erom dat als er een opvolger komt, hoe wilt hij herinnerd worden. Prestaties tellen. Aan mislukkelingen heeft Suriname en de Surinamers nationaal en internationaal niets. Hoe wilt hij herinnerd worden door de Surinamers, dat telt.

  Het is te hopen dat ddb en kliek het aandeel dat Suriname bij IAMGOLD heeft niet aan ze verkoopt, maar Surinamers in laat deelnemen en het kopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 35. “RobG 6 maart 2019 at 11:48
  Robert-Gray van Trikt, is ready for the job. Ik wens hem alle wijsheid en de zegeningen van de almachtige toe om deze moeilijke functie te bekleden. Het zal voor hem zeker geen makkelijke taak zijn. Het gepeupel van de oppositie is natuurlijk niet blij met deze nieuwe governer. Deze governer is niet de persoon die de staatskas moet invullen met inkomsten. De staatskas kan alleen gevuld worden als de productiviteit van de bevolking toeneemt. Dit houdt in dat men als land hard zal moeten werken om meer geld te binnen te halen. Men zal de meer dan ooit de handen uit de mouw moeten steken voor vergroting van de de export van zelf geprduceerde goederen, diensten, grond- en hulpstoffen naar andere landen. Dit is de ljuiste manier om meer valuta te verdienen.”

  RobG je zit weer lekker te ouwehoeren. Dit is precies wat Gersie wilde, n.l. niet monetair financieren. Dus eigenlijk spreek je jezelf gewoon tegen. Als Gersie die job kon doen, zoals je hierboven schets, waarom dan de man vervangen door iemand die zich nog op monetair gebied nog moet bewijzen…laat me raden..


  Maak melding
 36. Hee omoe, gi mi wang brede nanga eksi en wang sap. Hoemeni, haa dati a koste 19.000,- Waaaaattttt so foeoroe? Aloi taki, ha disi kong tlong leki na jali 2001, ie sabi tog, a koels beng de 3.9.00,- gi wang Amerkan dalla. Domme ndp paria: ma e mi no beng gebore ete. Aloi, ooh no sabi nohh, mama, ha papa no leli joe sa disi plesident sa poti soso lobi eng matie Wijlenbos doe? No sabi noh, aksi joe dong mama nanga moro dong pappa sa stem gi a ontwikkeling desi in 2010 en 2015.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES