zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname ontvangt 300 veiligheidsschoenen van Chinese ambassade

Suriname ontvangt 300 veiligheidsschoenen van Chinese ambassade

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – De Chinese ambassadeur Liu Quan heeft 300 tactical boots geschonken aan het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) ten behoeve van de leden van het Korps Politie Suriname (KPS). Minister Stuart Getrouw nam afgelopen week symbolisch een van de boots uit handen van de Chinese ambassadeur. De overhandiging vond op het ministerie plaats. 

De minister geeft aan dat deze boots speciaal zijn gedoneerd voor de speciale eenheden van de politie. Deze tactical boots zijn veiligheidschoenen die de politie-eenheden moet ondersteunen in elke situatie op het werk. Het zijn internationale schoenen die door de politie, militairen, penitentiaire en veiligheidsambtenaren gebruikt worden. Deze schenking vloeit voort uit de samenwerking tussen China en Suriname. Suriname is la lang bekend met dergelijke veiligheidsschoenen bij de gewapende machten. 

Ambassadeur Quan zei aan de minister dat China Suriname graag wil helpen om de gewapende diensten te ondersteunen. Hij bedankte de minister voor zijn ondersteuning en assistentie aan de Chinese ambassade in tal van projecten. China gaat voor behoud van de goede relatie en samenwerking op het gebied van de veiligheid. De Chinese ambassadeur noemde daarbij het Safe City project. Minister Getrouw en Liu Quan zijn de mening toegedaan om in een later stadium na te gaan hoe meer invulling te geven aan de samenwerkingsrelatie. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. Ons mentaliteit gaan we nooit verleren. Bedelen en nogmaals bedelen. Leven van dag tot dag.Alles wat je hebt, ga je vandaag opmaken, morgen zien we wel. Dus gaan we morgen lenen.


  Maak melding
 2. Hoe zit het met de schoenmaten ? Het is algemeen bekend dat Chinezen kleine voetjes hebben en vraag mij af of dit niet tot problemen zal geven.


  Maak melding
 3. Kennen we niet eens schoene kope? Sjin torie. Straks moeten we ook naalden en spijkers als donatie ontvangen. Suriname een bedelcultuur.Niet alleen het volk, maar ook de regering is blij met pakketten.


  Maak melding
 4. Terug naar de slavernij. Slaven mochten geen schoenen dragen . 1 juli 1863 was een woensdag (kwakkoe) 2 juli was een donderdag. Met name schoenmakers hebben op die dag veel verdiend. de Vrijgemaakten wilden allemaal schoenen kopen, die ze tijdens de slavernij niet mochten dragen. Daarvoor verkochten ze al hun kippen etc. om aan geld te komen. Zij zagen het toonbeeld van vrijheid in het dragen van schoenen. Nu moeten we gaan bedelen voor schoenen. Is er sprake van een terugval naar de slaventijd?


  Maak melding
 5. Leningen en giften, dit is de strategie van Chinezen, om meer macht en invloed in je land te krijgen, kijk naar Sri Lanka en Guinea, en in bepaalde Africaanse landen, ze noemen dit de Chinese moneytrap.


  Maak melding
 6. Voor de kinderen van de erf bewoners is de schoen tot heel laat een luxe geweest.Als ze van huis gingen,hielden ze de schoenen in de hand.Pas op het schoolerf werden de schoenen aangetrokken.Na school hetzelfde beeld.De schoenen in de handen met blote voeten over hete straat.Je kon toen op straat lopen omdat er heel weinig auto’s waren.
  Meestal waren schoenen de zogenaamde waterschoen.En de slippers waren de tip-tip.Zo een houten zool met een stukje oude fietsen buitenband overheen.Een erg glibberig schoeisel in de regentijd.


  Maak melding
 7. eindelijk heeft getrouw wat gepresteerd als minister
  hij heeft 300 paar schoenen als almoes kunnen loskrijgen
  moet je zien hoe trots hij kijkt op de foto het lijkt bijna alsof hij su iut de deconomische puinhoop heeft gered
  a man no abie sjeng
  dat je hiervoor de pers zoekt


  Maak melding
 8. De domme massa onder leiding van hoofdmatador BOERIKIE baja sai staan als eerste op met hun ANTI Suriname pleidooi.zoals men kan verwachten van de ekte REDIEMOESOE.TRIEST. deze kontenkruiper van de KOLONISATOR staan klaar voor Maasa aan de Noordzee..deze dagoes.


  Maak melding
 9. Shame on you getrouw….
  De paarse stront moordenaar heeft de staatskas leeggeplunderd en nou sta je als een bedelaar een paar schoenen vast te houden…
  Waarom ga je niet aan de deur bellen bij de moordenaar voor veiligheidsschoenen….
  India moet jullie helpen….China moet jullie helpen….etc….
  Wat kunnen jullie zelf wel???
  Jij zit ook heel diep met je handen in de moordenaar zn REET….
  En wie zegt dat de schoenen gedragen zullen worden door de politie….
  Misschien worden ze aan derden verkocht, want dat is wel jullie mentaliteit….
  SHAME ON YOU…..


  Maak melding
 10. Suriname krijgt alleen maar afdankertjes van China.Ik lach mij rot als ik zulke dingen leest veiligheidsschoenen liever voedsel geven aan Suriname wegens armoede in het land.


  Maak melding
 11. Dit is slechts het begin.,
  straks dragen ze een copie van het chinees politie eenheid uniform en dan is het compleet.De chinees surinaamse politie of chinees surinaamse gewapende eenheid.
  Het begint met de schoeisel en de rest volgt..


  Maak melding
 12. Goede zaak man. Zo een ‘tactical’ boot op een bepaald onderdeel van het lichaam moet wel een ‘tactical satisfying result’ geven. Skowtu now kan dyompo skop’ den man à la Bruce Lee. Ik mis wel de sokken. Nu moet de overheid weer een financiële buffer zien te vinden voor het aanschaffen van sokken. Driehonderd sokken, nee, 600 (reserve). Dat wordt een gehaal en getrek in de DNA.
  Het is aan China het edele recht voorbehouden, schenkingen te doen. Eveneens is aan Suriname het genoegen voorbehouden, de schenkingen in ontvangst te nemen. Moet men de schenkingen afslaan? De politie is hiermee gebaat en schaamtegevoel is absoluut niet op zijn plaats.


  Maak melding
 13. damsco

  van trots en zelfvoorzienend zijn we terug gegaan naar bijna bedelaars
  en jij durft de mensen die terechte kritiek leveren redimusus te noemen
  man heb jij ze wel op een rijtje zitten
  zijn jouw hersenen ook al aangetast door het paarse virus


  Maak melding
 14. Aan al die chinese giften, hangt er in de tokomst een paars corrupt lugere prijs. Verkoop en in beslagname van ’s Lands goederen en bezittingen. De komende generatie ndp paria’ s zullen het vreselijk moeilijk hebben, hun ouders dagelijks verwijtend, jullie oerdomme paarse stommelingen stemden op een dictator.


  Maak melding
 15. In de koloniale tijd brachten de kolonisten spiegel en kraaltjes naar de Ashantie Koningen om
  creolen, je mag geen Neger/zwart is zeggen, om te ruilen.

  ddb heeft dat koloniale gedrag over genomen, creolen te onderdrukken, straatarm te maken, honger te laten lijden en geeft ze tassen met voedsel. Hij gaat bij China veiligheidsschoenen/werkschoenen voor zijn eigen beveiligingskorps halen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Het lijkt alsof de geschiedenis zich herhaalt.Vroeger kwamen ze hier met spiegeltjes en andere kadootjes uit europa voor de indianen en vervolgens namen ze onze rijkdommen mee.Deze aap ontvangt een paar schoenen van de nieuwe kolonisator en is ape trots.


  Maak melding
 17. @john en Jacobus,

  Bedankt voor jullie reacties waarin jullie uit de doeken doen dat slaven blootsvoets liepen en pas na de afschaffing van de slavernij zij zich schoenen konden permitteren en dat kinderen van erfbewoners alleen op school schoenen droegen.
  Een eyeopener voor de creolen die zich minachtend over mijn voorouders uitlaten dat ze op blote voeten liepen, terwijl hun eigen voorouders dat ook deden.


  Maak melding
 18. De zoveelste schenking van China aan het KPS. Straks is het KPS van China en heeft Suriname geen ene moer meer te vertellen.
  China is erin bedreven om strategisch te werk te gaan.
  China is ook land het roven. Pakistan heeft een noordelijk gelegen stuk land van India in bezit genomen en daarna aan China geschonken en China heeft het ook geaccepteerd.
  Op Sri Lanka heeft China een luchthaven als eigendom in bezit gelezen omdat Sri Lanka de schulden niet kan terugbetalen. Zo gaan Chinezen te werk.
  In NRC is een artikel te lezen met als titel: Sri Lanka zit gevangen in Chinese schulden.
  Ik vrees dat Suriname hetzelfde zal overkomen.


  Maak melding
 19. Diepte punt van beschaving om op andermans schoenen te lopen. Suriname is niet bij machte om voor zijn eigen veiligheids mensen schoenen te kopen.
  Hoe kunnen zij dan de bevolking voeden.
  WAT EEN AFGANG VOOR ONZE EER😥


  Maak melding
 20. Jiyani@@@
  In Afrikaanse landen lopen nogsteeds miljoenen mensen op blote voeten.

  De zwarten in Afrika vergeten ook dat de power van Nelson Mandela achter de schermen hindoestanen waren. Anders kon Mandela op zijn buik schrijven om zo snel af te komen van de blanken.

  Ook na dat de zwarten de macht in handen hadden, is de zwarte gemeenschap tot heden geen meter vooruit gekomen.


  Maak melding
 21. @Hendrik,

  Ook in India is dit het geval. Indonesië hetzelfde. Maar ook in andere landen waar armoe heerst is dit het geval. Het is Not done neer te kijken op mensen die het moeilijk hebben om in fatsoenlijke kleren en op schoenen te lopen. Deze mensen leveren elke dag strijd om tenminste 1x per dag iets te eten hebben.
  Creolen voelen zich immer verheven boven de andere Surinamers. Zij zijn de grootste racisten van Suriname, maar o wee induen ze in Nederland met racisme te maken krijgen, dan zijn ze jankerds.


  Maak melding
 22. Toen Bouterse begon tekende Abrahams in no time een MOU voor $ 5.000.000.000 dat werd snel minder, recent was het cadeau nog een aantal autobussen en andere voertuigen voor defensie en nu moet KPS tevreden zijn met 300 paar Schoenen.

  Dit heeft devaluatie in aanzien bij de buitenlandse partners.


  Maak melding
 23. Het betreft een schenking. Men kan zich de simpele vraag stellen ; is de politie erbij gebaat of niet? Zegt men nee ,nou dan mogen we China verrot schelden. Is de politie wel erbij gebaat, mag Suriname dankbaar zijn. Het wil niet zeggen dat Suriname zelf geen werkschoenen kan aanschaffen. Er zijn toch meer dan driehonderd politieagenten in Suriname? Niet zo moeilijk doen over een schenking. Men verkeert in een stadium dat men door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zie graag uw antwoord tegemoet als u persoonlijk een schenking krijgt van iemand ,laten we zeggen 1000 euro , en het afslaat omdat u het een schande vindt terwijl alle beetjes helpen. 😎


  Maak melding
 24. Het blijven schelden op de Chinezen heeft totaal geen zin. De Chinezen zien dat er armoede heerst in ons landje. Zelfs de regering kan niet zorgen dat onze jongens van de KPS er netjes bijlopen. Hun schoenen zijn tot op het draad versleten en nog doet de regering niets. Zij moeten altijd paraat staan wanneer er buitenlandse gasten arriveren met versleten schoenen en uniformen. Waar de regering geen oog voor heeft dat is de Chinezen opgevallen. Dus moet deze regering zich diep schamen.
  Mooie woorden maar de daden blijven uit. Het volk blijft pinaren. Dat China helpt wil niet zeggen dat zij ons land willen of kunnen overnemen. Zijn zij ook niet van plan. Ik ben een paar keer naar China geweest op vakantie. Wel daar zie je welvaart en ontwikkeling in de grote steden. China heeft ook kleine gebieden waar de ontwikkeling iets minder hard gaat, maar de mensen zijn niet blijven niet verstoken van luxe. Chinezen zijn hard werkende mensen. Velen werken dag en nacht op het land. Negre gaan dansen door het leven, ze denken toch alles voor elkaar te krijgen. Suriname kan geen lepels en vorken produceren. Zelfs een haarspeld, naald en draad moet uit het buitenland komen. Chinezen zijn weldoeners. Gelukkig komen zij met een oplossing voor de KPS, want onze jongens kunnen niet op blote voeten hun werk doen.


  Maak melding
 25. @ Pakiratigri: Als ik je een dubbeltje geef, ben je mij dan dankbaar of smijt je het mij in het gezicht met de opmerking “Ik ben geen bedelaar” ?

  Als een land denkt een onafhankelijk land een gunst te bewijzen door een paar honderd paar schoenen te geven dan zou ik mij als inwoner van dat land diep schamen om zo diep gezonken te zijn. En dan neemt de minister ze ook nog persoonlijk in ontvangst met een fotograaf er bij.
  Als Nederland dat zou flikken zou de schenker het kantoor uitgeschopt zijn.


  Maak melding
 26. Er komt later fabrieken in Suriname waar loonslaven deze schoenen en andere producten op grote schaal gaan produceren. No spang, die productie en werkgelegenheid komt eraan, China maakt het in orde…


  Maak melding
 27. @Hans van den Broek,

  Als iemand mij in het verleden schenkingen gedaan heeft, zoals auto’s, legervoertuigen, safe city enz., en hij me nu schoenen geeft, ben ik dankbaar.
  Het betekent dat wanneer ik een dubbeltje krijg, ik ook dankbaar zal zijn. Er zullen vast wel meerdere dubbeltjes komen. Bovendien ,ook al zou ik het afslaan kan ik niet pareren door te zeggen dat ik geen bedelaar ben ,aangezien ik niet gebedeld heb ,maar jij uit eigen beweging gemeend hebt mij blij te moeten maken. Dit is niet de eerste schenking van China. Suriname zit niet in een positie om zogenaamd trots te willen zijn terwijl ze van binnen crepeert. Het is wachten op de volgende schenking. Nederland is ook welkom.

  Alle beetjes helpen. 👍


  Maak melding
 28. Jan Ernst Matzeliger een gemengde Nederlander van Surinaamse-Duitse afkomst had in de koloniale tijd de schoenmachine uitgevonden in de USA.

  In de 21 ste eeuw maken talrijke landen met schoenmachines schoenen. Suriname is gewoon blijven steken, ondanks dat een Surinamer al in de koloniale tijd de schoenmachine had uitgevonden, met ddb zal het niet beter worden, want die heeft Suriame terug gezeg in de koloniale tijd. ddb is de meesters en de andere Surinamers zijn de slaven, de basjas zijn zijn adviseurs.

  ddb en kliek en ndp kunnen liever vandaag opsodemieteren dan morgen. Morro ka dé dorro.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 29. oma aksie opa als er een verschil is tusen Zimbabwaan en paars verworden Surinamer. opa taki, geen enkele verschil als je mij vraagt, de domheid en de dwaasheid stralen uit hun ogen.


  Maak melding
 30. HansvandenBroek@@@
  Ik ben mee eens.

  Ik schaam mij diep als Natie en Trots die wij als Surinamers zouden moeten hebben. EAT EEN DIEPTE PUNT.

  Het was al langer bekend dat de veiligheidsdiensten en de politie niet over degelijk materieel en schoenen beschikken om hun werk naar behoren uit te voeren. Nu 300 paar schoenen en waar is de rest. Of zullen de schoenen om de toerbeurt gedragen worden?


  Maak melding
 31. Ik zou blij zijn, kreeg laats een bon voor een plant , kan ik makkelijk zelf kopen ,maar toch geniet ik van die plant, alleen moet die iemand niet zeggen ik wil je auto hebben, kan ik dan weigeren omdat van die bon.


  Maak melding
 32. MoeVan@@@
  Ik begrijp jou stelling.
  Wij als forum schrijvers over reageren is; dat het hier sprake is om de Trots van de Natie. Dat een regering totaal faalt in de beleidsvoering van het land. Zie nu hier, wij moeten het hebben van aalmoezen en dit komt heel hard aan.

  Hoog van de toren blazen en je bevolking in armoede dompelen en de graaiers maar blijven graaien.


  Maak melding
 33. Allemaal lullers. Als jullie zoveel van jullie land houden , waarom schenken jullie landverraders deze schoenen niet. De meeste van jullie zijn blanda dogs die langs de lijn staan. Ga met zijn allen een fonds oprichten, veiligheid schoenen kopen ,en schenken zonder je bek open te doen.
  En niet altijd lullen.

  Tjee


  Maak melding
 34. @ Mie mofo,

  Er zijn al heel veel initiatiefnemers die vele hulpgoederen naar Suriname verschepen. Alle beetjes zijn welkom zou ik zeggen, echter het is niet goed voor je trots als land om je hand op te houden. Beter is om zelf je producten te produceren en nog beter om zoveel mogelijk eigen producten te exporteren, dan verdien je wat als land om jezelf te bedruipen.

  En wie zei ook alweer dat een bepaalde groep voorziet in voedsel voor een andere groep? Alsof er maar twee groepen in Suriname wonen en hoe zit het met de andere groepen dan? Kopen die andere groepen geen levensmiddelen dan? Waarom is de negatieve focus altijd op een bepaalde groep gericht?

  Tot slot vraag ik me af hoe dat hier in Nederland zit. Hier kopen wij toch ook levensmiddelen? Worden we dan van voedsel voorzien door diezelfde hoogmoedige groep die denkt de wijsheid in pacht te hebben? Kopen we allemaal aardappelen of zo? Of die dikmakende paddie? Het lichaam heeft geen paddie nodig want teveel zetmeel. Dat is niet goed voor je lichaam. Beter is om zelf je groenten te planten (volkstuintje) en meer groenten te eten dan rijst.

  Hier in NL heeft die zichzelf omhoog denkende groep helemaal geen inspraak. Sterker nog, ze zijn van weinig betekenis en sowieso weinig zichtbaar in de Nederlandse samenleving. Hoogmoed komt voor de val zou ik zeggen. In ieder geval koop ik geen paddie en geen enkele groep hoeft mij van voedsel te voorzien, want daar kan ik zelf voor zorgen. Paddie heb ik niet nodig.


  Maak melding
 35. Nee he .wat een stom geblaf en gelul.van de schoenpoetser van de Maasa aan de Noordzee. LEVE CHINA…LEVE ONZE VRIENDEN UIT AZIË BETER ALS DE AARDAPPELS.die ons hebben leeggehaald.


  Maak melding
 36. Damsco 6 maart 2019 at 02:24
  @de ndp bespotter. ..heb jij je Karpol al ingenomen mie mang.

  Eeh na dati wang joe e tjiesie foe baas no te ka foe a paarse virus noh?
  Ai baas e teki opolangi na Cuba, ma joe ndp dagoe, na soso calpol baas e gi oenoe dong no mpp ndp dagoes.


  Maak melding
 37. IK GELOOF NIET DAT EEN ZICHZELF RESPECTERENDE SURINAAMSE POLITIEMAN ZO,N “”ORICHINESE”” BOOTS ZAL DRAGEN…..HET IS DUIDELIJK HET JAAR VAN HET VARKEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES