Rover die goudondernemer in Suriname wilde beroven doodgeschoten

34
Rover die goudondernemer in Suriname wilde beroven doodgeschoten
Foto via Raquell Raffaello

PARAMARIBO, 5 mrt – Deze rover (foto) die maandagochtend probeerde een goudondernemer te beroven is door gespecialiseerde veiligheidsmannen doodgeschoten. De roofoverval vond plaats te Gakaba in het Mama N’dyuka gebied in het district Sipaliwini. De ondernemer in kwestie genaamd ‘Moen’, is werkzaam op de concessie van Ronnie Brunswijk, die het voorval heeft bevestigd.

Volgens de Surinaamse nieuwssite Starnieuws was de ondernemer op zijn ATV samen met twee security guards op een bospad op weg richting het vliegveld, toen hij plotseling werd verrast. Een van de rovers kwam uit het bos tevoorschijn en hield de ondernemer en gevolg onder schot. Net toen de ondernemer zich overgaf, openden zijn veiligheidsmannen het vuur. De belagers raakten gewond en kozen het hazenpad.

Enkele uren later werd het lijk van de man genaamd Raoul L. alias Oela (38) dichtbij een kamp gevonden. Het gaat om een oud-bekende van de politie aldus Starnieuws. De politie kon het gebied vanwege de moeilijk bereikbaarheid maandag nog niet aandoen. Dinsdag zal per vliegtuing de plek worden aangedaan waarbij nader onderzoek volgt.

UPDATE:
Volgens Starnieuws is er nog een lijk aangetroffen in de berovingszaak van goudondernemer Moen. Naar verluidt is een derde rover die ook ernstig gewond is geraakt overgebracht naar het ziekenhuis te Gran Santi op Frans territoir. Een speciale politie-eenheid is nu in het gebied voor verder onderzoek.


34 REACTIES

 1. JAAAWELLLLLLLL,

  SKOTU HEEFT DOOR PAARS WANBELEID VAAK GEEN WAGEN TER
  BESCHIKKING OF BENZINE, OM MISDAAD BETER TE KUNNEN
  BESTRIJDEN !!!!

  DAN GAAN DE ROVERS GEWOON VERDER MET HUN CRIMES !!!


  Maak melding

 2. Ik hoop dat rovers zich na dit voorval bedenken om deze soort praktijken uit te voeren.
  R.I.P. slachtoffer. Je had je moeten bedenken. Je kan nu zelf goud onder de grond gaan zoeken.

  Nabestaanden sterkte toegewenst.


  Maak melding

 3. Ook weer een jongeman op rovers pad. In de hemel valt er niets te stelen.
  God hebben je ziel. R.I.P.
  Fam sterkte met dit verlies.


  Maak melding

 4. Deze ziel wordt ook niet eens door God geaccepteerd. Hij heeft de regels geschonden die de schepper hem had opgedragen. Dus gaat hij naar de hel.


  Maak melding

 5. Bobby Baks,
  Die Brunswijk heeft er meerdere.
  Alle DNA LEDEN hebben doormiddel van corruptie hun zaken geregeld en Suriname tot hun eigendom gemaakt.
  Vergis je niet wat de VP van Suriname Adhin, zich heeft toegeëigend en deze zaken op naam van familie, vrienden en relaties heeft geregistreerd.
  Soso foermang.


  Maak melding

 6. Maken deze gespecialiseerde veiligheidsmannen onderdeel uit van de politiekorps ? Is het toegestaan dat zijn bewapend zijn ? Waarom meteen vuur openen en niet eerst een waarschuwing geven ?

  Suriname is wild west.


  Maak melding

 7. Rovers moeten met hun poten van andermans spullen afblijven. In Suriname is er genoeg werk te doen. Niemand hoeft werkeloos te zijn. Zolang je maar de wil heb om te ondernemen in de landbouw of mijnbouw zijn er mogelijkheden genoeg. Maar de rovers zullen zich niet laten afschrikken. Voor hen is het stelen en roven en vervolgens doodgaan een beroepsrisico.


  Maak melding

 8. Opgeruimd staat netjes….
  En dat moet men met elke rover doen, maakt niet uit wie het is…
  De crime is erg hoog in su….
  De duivel heeft zn ziel…..


  Maak melding

 9. @ RobG

  Ik zie de foto van de ( Rover ) slachtoffer geworden en zie, dat hij geen poten heeft maar, grijpgrage handen zoals iedere rover !!! Om iets te ondernemen heb je begin kapitaal nodig Rob, en dat hebben velen niet dus , ze kiezen in hun ogen de gemakkelijkste weg ! Maar aan de andere kant ruimt het ook lekker zo, als er elke dag 20 doodgeschoten wordt ruimt het lekker op.
  @ Koos
  In Su loopt iedereen met een wapen, daar zijn ze gek op en het mag van de overheid. Met of zonder vergunning, een paar honderd Srd onder de tafel schuiven, heb je al een vergunning te pakken ! Koos iemand houdt een schiettuig op je gericht, en je gaat een waarschuwing schot lossen ??? “Ga toch slapen man”

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Koos , dit is een waarschuwing voor de rest die ook plannetjes hebben, of ze er zich veel van aantrekken durf ik te betwijfelen, maar niet lopen janken, risico van het vak


  Maak melding

 11. “Een van de rovers kwam uit het bos tevoorschijn en hield de ondernemer en gevolg onder schot.”

  Waarom kwam maar 1 rover uit het bos om 3 man onder schot te houden ? Hoe wist die ondernemer dat er meer mannen in het bos waren ? Het hele verhaal zullen we waarschijnlijk nooit weten.


  Maak melding

 12. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.
  Rover die goudondernemer in Suriname wilde beroven doodgeschoten.
  Opruimen deze criminelen.

  Raoul L. alias Oela (38) is een oud-bekende van de politie, die steeds het criminele pad bleef opzoeken.
  Hij heeft reeds vaker hardwerkende burgers met geweld in hun woning overvallen.
  Enkele van deze beroofde (slachtoffers), hebben ook een trauma hiervan overgehouden.

  Er zal geen Singi Neti voor deze ROVER worden gehouden.
  In het hiernamaals zal hij zelf op een eerlijke en hardwerkende manier naar GOUD zoeken.

  koos 5 maart 2019 at 08:26
  Waarschuwingsschoten!
  Deze ROVERS waren ook bewapend hoor.
  Dus als je de kans krijgt in zo’n situatie, moet je ook snel handelen.

  En nu zullen de familieleden en vrienden die steeds hebben geprofiteerd via deze ROVER, lopen te janken van verdriet.
  De overige gevluchte ROVERS zullen zich snel gaan aanmelden bij Bravo BRUNSIE.


  Maak melding

 13. Dit gebeurd al te vaak in Suriname.Niemand weet wat waar is.Maar juichen dat ze kunnen hier.Goeie genade ,en die juichen,hebben ze zich afgevraagd hoe een bankrover,een crimineel zich de eigenaar van een goudconcessie noemt?!
  Laat het duidelijk zijn..niemand weet waarom die man is dood geschoten,tenzij de juichenden fans zijn van de concurrerende bende in het binnenland!!


  Maak melding

 14. Moge zijn ziel in vrede rusten

  ddb en kliek hebben hier wel degelijk mee te maken. Als het land goed bestuurd wordt, goed beleid is, financieel, economisch, sociaal, enz alles redelijk tot voldoende is. Blijft dit gedrag uit. Door slecht beleid, verkwistend beleid van ddb krijg je armoede en criminaliteit met alle gevolgen van dien.

  Sinds 25 Februari 1980 is de criminaliteit in Suriname alleen maar toe genomen. Zie wie heel vaak aan de touwtjes getrokken heeft en nu trekt en zie hoe de vlag erbij hin/ hangt.

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 15. Damsco 5 maart 2019 at 01:26
  De ndp bespotter…na BOUTERSE schuld BAKKA noh. ?

  In geestelijke zin, warempel, paars verbinde dwaas. Hij is verblind en bezeten van het paarse ddb misdaadvirus.
  Oerdomme dwaze debielen hebben een onberechte moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover als vader des vaderland, de allergrootse misdadiger, tweemaal gekozen om land en volk te verderven. Let wel, een ieder, gelovig of niet, geschoold of niet, rijk of arm, jong of oud, die willens en wetens hebben gestemd op deze mens der verderf, zijn in principe medeplichtig ( want tot op heden zwijgen jullie over zijn wanbeleid en krijsen, ‘neks no fout’ ), alle ndper’ s zijn dus medeverantwoordelijk wanneer het gaat om de stijgende misdaden en wandaden van deze misleider te laten voor wat het is en te verdedigen. Oma en opa taki, troetroe, Damsco is een debiele paars geindoctrineerde zombie. Baas, de dictator heeft hem paars besmet met zijn misdaadvirus. Fouten van de dictator en roversbende zien ze nooit of willen er niet van horen, terwijl ddb en co daadwerkelijk degenen zijn die het zaad der misdaad in 1980 hebben gezsaaid. Het is ook baas zijn schuld dat zijn eigen zonen Dina en Romana verworden criminelen zijn, en also vele oerdomme ndper’ s en aboper’ s, maar nog meer al die paarse kruimeldieven. Te Abra Broki hangen en slenteren vele paars verworden jongens van’ s morgens vroeg tot ’s avonds laat op straat, bedelend, rovend en allerlei vormen van misdrijven plegend. Na so joe of joe pikien e go do te joe go stem dong moro burika in 2020 tapoe joe didibri afgod, ddb deverderver van land, volk en eigen dwaze debiele idiote ndp paria’ s.


  Maak melding

 16. Het is soms zo dat wie met het zwaard omgaat, ook door het zwaard zal vergaan. De politie zal wel proberen de juiste toedracht te achterhalen. Als je onder schot gehouden wordt, lijkt het me lastig je eigen pistool of geweer tevoorschijn te halen zonder het gevaar te lopen beschoten te worden. De tijden van Billy the Kid bestaan niet meer. Bovendien, als een rover van goeden huize zichzelf respecteert, gaat hij eerst de boel ontwapenen en zorgt te allen tijde voor overzicht. Dat moet wel om zelf niet beschoten te worden en vooral als men de benen neemt. Het staat lullig als je op de vlucht in je rug geschoten wordt. De rover/s heeft(hebben) zelfs de gelegenheid gehad om de wapens van de guards mee te nemen. Deze rover had ervaring in zijn vak aangezien het niet de eerste keer was. Maar kennelijk moet eens de eerste keer zijn dat men fouten maakt en deze fout was de laatste in zijn leven.
  Als het inderdaad zo toeging als beschreven wordt, is het zijn eigen schuld.


  Maak melding

 17. Straks gaan ze over lijken lopen in Suriname en ze gaan het niet vreemd vinden.Dit is de new normal in Suriname.
  Bouta heeft ze zodanig getraumatiseerd dat ze zijn vergeten dat iets zoals wet en recht bestaat.
  Suriname is een land in chaos sinds 25 feb 1980.


  Maak melding

 18. Baba sai @@@
  100% met je eens….
  Hoezo RIP…
  Je weet wat de consequenties kunnen zijn als je op roverspad ben….
  Hij zal nooit meer kunnen roven….


  Maak melding

 19. @Ryan en Baba Sai
  Zolang je eigen familielid niet wordt dood geschoten zijn we blij voor de anderen die kapot geschoten worden..Zodra het een eigen familielid betreft eisen we gelijk gerechtelijk onderzoek.
  Het moreel verval bij jullie twee is walgelijk te noemen.


  Maak melding

 20. @A no mie
  Werkelijk?!
  In Suriname krijgt de politie pluimpjes for all the wrong reasons en daarom dat ze elke dag 1 dood schieten omdat ze er zeker van zijn een pluimpje te ontvangen van @A No mie..een van moreel vervallen buger van Suriname net zoals zij zelf.


  Maak melding

 21. “Rover dodelijk geraakt, vijf voortvluchtig
  Een gespecialiseerde eenheid van het Nationaal Leger heeft maandag geschoten op een rover in het Mama Djoeka-gebied. De man werd dodelijk geraakt.

  Volgens informatie hadden zes rovers het gemunt op een transportboot van een goudondernemer in het gebied.”

  Ik neem aan dat het om boven beschreven situatie gaat!!

  Schande dat iedereen weer vol lof is dat de dader vermoord is, door een Speciale eenheid van het leger.
  Als het bovenstaande hier bij deze post klopt is het een grote schande.

  Goud ondernemers die het land leegroven worden beschermd en de kleine man die voor rover wordt aangezien wordt doodgeschoten.
  Suriname en het recht!!!!
  Wie heeft de goudondernemer die de bevolking ook nog vergiftigen met kwik zijn concessie gegeven??
  Of geldt hier het recht van de sterkste.
  Als dit het geval is de ellende in Suriname maar pas begonnen.

  De terreur van de overheid lijkt grenzeloos.


  Maak melding

 22. @ koos

  “Maken deze gespecialiseerde veiligheidsmannen onderdeel uit van de politiekorps ?”

  Ik denk dat Brunswijk ze beter betaald voor efficienter en beter werk. kijk eens naar promotie filmpje van Mozart security op internet.
  Brunswijk let goed op zijn spullen en die van zijn vrienden. Hij is baas in eigen huis. Bouterse zal eerst om toestemming moeten vragen om in Brunswijk land te komen.

  ik heb eens indirect een ex medewerker van Linscheer als bodyguard mee gekregen ( hij was iets te oud geworden) Toen ik een foto van een verkeerde persoon maakt en die verhaal kwam halen ging het kleine mannetje alleen maar staan en de foute jonge man ging spontaan een blokje om.

  De moraal is dat Bouterse door iemand met een beetje overzicht en intentie met weinig moeite weg te jagen is als ze wat van deze mannen in willen zetten. Benschop Security heeft niet meer de power om iets te voorkomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.