Districtscommissarissen geïnformeerd over werkzaamheden verkiezingen in Suriname

22
Districtscommissarissen geïnformeerd over werkzaamheden verkiezingen in Suriname

PARAMARIBO, 5 mrt – Afgelopen week zijn de districtscommissarissen geïnformeerd over de verkiezingswerkzaamheden van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Suriname. Putridewi Amatsoemarto, directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) en de werkgroepen Voorlichting (BiZa) en Veiligheid (KPS) hielden presentaties voor de districtscommissarissen en andere ambtenaren van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Dit gebeurde in de Lallarookh Ballroom.

In haar presentatie gaf de Biza-directeur aan dat de werkgroep Straatnaamborden en Huizennummering naast de oriëntatie- en onderhoudswerkzaamheden, ook nieuwe straatnaamborden en –palen heeft geplaatst en huizen heeft genummerd in Paramaribo en andere districten. Zij sprak hierbij over het belang van het vervangen van de palen en straatnaamborden door duurzaam materiaal. “Als we door onze voorraad van palen en borden heen zijn, dan willen we in overweging nemen om over te gaan tot galvaanpalen”. 

Met betrekking tot de legger is het van belang om aan te geven de inventarisatie van de stembureaus, stelt Amatsoemarto. “Dat gaan wij samendoen met de dc’s en hun focalpoints. De dc’s zullen ook de lijst met nieuwe stembureaus ontvangen die zijn uitgekozen door de werkgroep, vanwege de kiezersgroei. Bilaterale werkoverleggen moeten komen om te starten met de werkzaamheden, voor het identificeren van zowel bestaande als nieuwe stembureaus”. 

Inspecteur van Gobbel van de werkgroep Veiligheid maakte in zijn presentatie duidelijk, dat er tussen de politie en de verschillende commissariaten een goede samenwerking bestaat en dat deze alleen maar geïntensiveerd wordt tijdens de verkiezingsperiode. Tijdens de presentatie van de werkgroep Voorlichting gaf Sabitrie Gangapersad aan dat de werkgroep in nauw contact met de verschillende commissariaten zal zijn, om zo de bevolking van informatie te voorzien over de werkzaamheden en activiteiten in de verschillende districten, betreffende de verkiezingen.

Na elke presentatie zijn de dc’s in de gelegenheid gesteld om hun vragen en punten naar voren te brengen aan het team van Biza dat onder andere bestond uit de directeur, leden van het managementteam Verkiezingen en de verkiezingswerkgroepen. Dit overleg tussen Biza en de dc’s is de derde geweest. De eerste twee vonden plaats op 26 en 27 juni 2018, waarbij de dc’s reeds waren geïnformeerd over de verkiezingsorganisatie en de verkiezingswerkgroepen reeds presentaties hadden verzorgd. Een van de belangrijkste zaken die daaruit is voortgevloeid is de samenstelling van de verkiezingsbegroting over het dienstjaar 2019.

22 REACTIES

 1. 100% zeker weten is dat bij de komende verkieziengen, zwaar gefraudeerd gaat worden door de ndp roverheid olv de komende dictator. Ze zullen letterlijk en figuurlijk alles op alles zetten om hun duistere macht te behoudem, want ze weten dat er een jarenlange onderzoek gaat komen, PE A MONIE DE. Dus zullen ze ook over lijken gaan, her en der in het land paars misdadige scenario’ s vol bedreigingen en verwijten richting redi musi of Surined, creeren. Kan men de tachtiek nog steeds niet inzien van deze verdervers, deze werkelijke anti Surinaamse misleiders, die sinds 1980 zich gruwelijk, meedeogenloos en gewetenloos hebben verrijkt olv de komende dictator. Wee wee wee de ndp debeiele dwaze ndp paria’ s als ze in 2020 voor de derde keer gaan stemmen op de komende dictator. Zijn ware aard zal snel na de verkiezingen naar buiten komen, en zevenmaal erger zullen die paarse paria’ s decennia gebukt gaan onder zijn duivels paarse rijk. Ook a wiens a didibri dede, zijn opvolger staat al klaar, nog erger dan zijn pa.


  Maak melding

 2. De informatie mbt de aankomende verkiezing is onvoldoende tot zwakzinnig , ik kan nog uitputten wat ik allemaal wil weten. Misschien komen die nog komende tijd. Dat dikke verwijf van het stembureaus zou ook wat meer moeten bijbrengen . Ben benieuwd qua kwaliteit en qua financiën .


  Maak melding

 3. Wat voor een zin heeft het! Bouta die gaat weer lijder worden middels fraude,de zoveelste fraude.Het is net als besloten word dat de poes het melk zal bewaken.We weten hoe het het zal aflopen,fraude zal gepleegd worden..
  ..


  Maak melding

 4. Suriname staat niet bekend om het houden van frauduleuze verkiezingen. De verkiezingen zijn transparant. Er is een onafhankelijk kiesbureau, de OAS houdt een oogje in het zeil etc. In het verleden hebben verliezende partijen wel gemopperd over oneerlijke verkiezingen. Dat valt onder de noemer; niet kunnen omgaan met je verlies. Het invoeren van de nieuwe ID-card is ook een treffende maatregel om fraude tegen te gaan. De aankomende verkiezingen zullen ook niet anders verlopen en de partij welke het Surinaamse volk het meest geloof in heeft, zal winnen.


  Maak melding

 5. @pakiratigi, je bent een echte kiezer. Kort van geheugen en loopt achter de grootste schreeuwer aan. Je ben zeker vergeten dat bij de vorige verkiezingen duizenden stembiljetten zoek waren en de stem briefjes dagen in de NES hebben gestaan omdat het tellen zo lang duurt… en lastig was. De verkiezingen in Suriname worden al jaren misbruikt en zal ook nooit veranderen. Begin eens met het veranderen van het districten stelsel voor one-man one-vote. Maar dat doen ze niet want dan komt de werkelijke verhouding naar boven en niet wat nu gebeurt dat een paar stemmers in het binnenland dezelfde invloed hebben als die in de hele stad


  Maak melding

 6. Ok dan ,ik neem mijn woorden terug. Er zal fraude gepleegd worden en mocht de VHP bijvoorbeeld winnen ,houdt het in dat het niet geldig is.


  Maak melding

 7. @pakiratigri,

  Het houdt dan ook in dat als de NDP wint, dat het dan ook niet geldig is toch?
  Dus waarom je persé de VHP noemt, geeft aan hoe jouw denkwijze is.


  Maak melding

 8. @Jiyani,

  Ik heb een speling genomen door het woord :”bijvoorbeeld” te gebruiken.Waarom ik de VHP noem is omdat het naast de NDP ook een grote partij is. Ik weet uiteraard hoe mijn denkwijze is. Ik denk niet dat jij het weet.
  Ik geef gewoon aan dat Suriname niet bekend (berucht) staat als het gaat om het plegen van frauduleuze verkiezingen. Dus met andere woorden , wie wint heeft gewonnen. Maar @ Ray vindt dat ik mijn hoofd moet laten nakijken omdat hij en @ Blanke er heilig van overtuigd zijn dat er gefraudeerd zal worden. Er kan geen logische verklaring gegeven worden. Maar ik moet mijn hoofd laten nakijken.🤣 Laten ze mij uitleggen hoe en op welke wijze er gefraudeerd gaat worden.


  Maak melding

 9. Er zijn nooit eerlijke verkiezingen geweest in ons landje. Ze blijven frauderen vooral de NDP gasten.
  Laatst kreeg ik van een paar ongeschoolde vrouwen te horen dat zij moesten gaan koken voor de NDP en eten uitdelen aan de kiezers.Men houdt de mensen zoet met een bordje eten. True storie.
  Uiteindelijk hebben deze vrouwen nu ingezien dat zij misleidt zijn en gaan nu op NPS stemmen.


  Maak melding

 10. @pakiratigri,

  Ray en Blanke hebben in deze gelijk, er zal weer gefraudeerd worden om de NDP aan de macht te houden. Je mag beweren dat Suriname niet berucht staat om frauduleuze verkiezingen, de charlatan Bouterse is een gemeen en heel naar mens. Hij is tot alles in staat. Ik zal er niet van opkijken dat er weer stembiljetten kwijt zijn geraakt, dat mensen verdwijnen. Maar dat zal jou een zorg zijn als de NDP maar weer wint.
  Jouw denkwijze heb je verschillende malen laten zien.


  Maak melding

 11. @Jiyani,

  Je gaat er volgens mij voorbij aan wat er allemaal komt bij kijken bij algemene ,vrije en geheime verkiezingen. Een feit is dat Suriname niet berucht is op dat gebied. Dus kan men aannemen dat ook in dit geval de verkiezingen eerlijk gehouden zullen worden . Er is controle. Daarom wil ik weten hoe men denkt dat er gefraudeerd zal worden. Iets beweren is gemakkelijk. Zie het te staven en dan ben ik overtuigd. Op voorhand iets lopen beweren is een zwakte. Wat men moet doen is hard werken opdat men de stemmen binnenkrijgt. Heb je bijvoorbeeld Santokhi horen zeggen dat de verkiezingen niet eerlijk zullen verlopen? Die man is hard bezig de zaak te mobiliseren. Als ik voor de NDP ben, is dat mijn recht. Als je goed oplet zie je dat ik nooit afgeef op mensen met een politieke voorkeur. Omgekeerd doet men dat wel. Deze site is voor 99 procent anti -NDP. Dat boeit me niet. Ik zeg gewoon mijn mening. En anderen die daarmee niet kunnen omgaan hebben pech gehad. Men kan niet praten over democratie en tegelijkertijd zich allerminst ernaar gedragen. Als de NDP maar wint, laat nog niet zien hoe mijn denkwijze is. Mijn denkwijze is niet daarop gestoeld. Het is een voorkeur.


  Maak melding

 12. Deng ndp- fraudeurs zijn al voorbereid en wat van ze verwacht wordt door ddb, abramphie en kliek op 25 en 26 mei 2020.

  If A Bosz, Mik A Bosz op 26 mei 2020

  Surinamers, kiezers van Suirinamers u moet op 25 mei 2020, 26 mei 2020 niet alleen waakzaam zijn, maar alles heel scherp in de gaten houden over die stembussen, fotograferen en alles goed vastleggen. familienamen, stembureau’s, stembusnummers, weten hoeveel mensen geregistreerd zijn en hoeveel zijn gaan stemmen, de uitslag, alle handelingen, gedragingen, enz, enz. Alles tot in de puntjes bij houden van de ndp-gastjes. Ook de buitenlandse waarnemers moeten dit doen. A flago moes boeng! inkt, geregistreerden van een stembureau/plaats = het aantal stembiljetten = aantal kiezers, geldige stemmen, ongeldige stemmen, enz.

  If A Bosz, Mik A Bosz op 26 mei 2020
  Mik Ding ndp-Fradeurs Kong, We Wakti Ding!
  If A Bosz, Mik A Bosz op 26 mei 2020

  Mik Mi Wortoe Dé Wan Warschow Dji Ding ndp-fraudeurs Sa Dé E Sokoe Was Was Godo Ondro Mi Sapatiabon

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. Zeker weten dat er gefraudeerd gaat worden . De NDP, die deze landelijke verkiezing gaat organiseren, heeft bij de laatstgehouden NDP verkiezing flink kunnen oefenen. Er waren veel meer stemkaarten geteld dan stemgerechtigden. Weet je wat mij zorgen baart. Van Dijk Silos heeft aangekondigd dat ze 40.000 stemkaarten van mensen, die niet gaan stemmen, niet gaat versturen. Zeker weten dat deze stemkaarten “per ongeluk” bij NDP sympathisanten terecht komen. Dus mensen: als je geen stemkaart krijgt: rapporteren of ga klagen. Ook het advies om te gaan stemmen. Blijf niet thuis, stem desnoods blanco want elke niet uitgebrachte stem is een stem voor de NDP. Niet stemmen betekent verlaging van de kiesdeler.


  Maak melding

 14. Volgens Pique heeft NPS 8 schone vingers, PL heeft 7, ABOP 6, BEP 5, HVB 4. VHP zal dan 9 schone vingers hebben. Hoeveel schone vingers heeft NDP?


  Maak melding

 15. Percival@@@
  Helemaal mee eens.

  Blanke@@@
  Juist opgemerkt dat een paar stemmen in het binnenland even veel te zeggen hebben qua 1 zetel op de rest.
  Dit komt puur door het feit dat Sur geen evenredigheidsstelsel heeft. Dus niet de aantal stemmen gedeeld met de aantal parlementszetel.
  BIJVOORBEELD
  – disrict Para, Onverwacht, Coronie en binnenlanden op 500 stemmen 1 zetel.
  – district Paramaribo 10.000 stemmen 1 zetel
  – district suriname thans district Wanica op 15.000 stemmen 1 zetel
  Juist hier wonen de meeste hindoestanen.
  Daarom kan dhr. Santokhi op zijn buik schrijven dat hij de verkiezingen gaat winnen.

  Blanke, weet je wie hier debet aan is. Papa Lacho. Hij had in zijn regeer periode de mogelijkheid om het stelsel te laten veranderen meer naar democratische waarden. Prominente VHP figuren als Radhakisoen(toenmalige minister van Financiën) hadden hierop aangedrongen. Maar papa Laxho heeft geweigerd om hieraan mee te werken, want hij vond dat de hindoestanen teveel macht zouden krijgen.

  Zie wat nu gebeurt van zijn asociale gedrag met Suriname.
  Vandaag de dag moeten wij de gevolgen ondergaan.


  Maak melding

 16. In andere landen is men 3 of 6 maanden voor de verkiezingen propaganda te maken,hier zijn we 2 jaren ervoor.2 jarenlang tegenstellingen aanwakkeren ,is een slechte zaak.
  Dat is stagnerend als je je beleid consequent wilt uitvoeren.

  Straks wordt de nieuwe brug over het Saramaccakanaal geopend.
  Wil de overheid nu alleen de Surinaamse vlag daar laten hangen ,want de bouw van de brug wordt niet door geen enkele politieke partij bekostigd wel door de Surinaamse belastingbetalers

  Wanneer gaan we een begin maken om SURINAMERS te zijn?


  Maak melding

 17. Gewoon EVM’s (Electronic Voting Machines) invoeren, dan is de uitslag 1 uur na sluiting verkiezing bekend. Maar er is helaas geen geld ervoor en waarschijnlijk ook geen expertise.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.