zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameVuilophaal dienst Suriname haalt voor het eerst vuil op in gebieden Wanica

Vuilophaal dienst Suriname haalt voor het eerst vuil op in gebieden Wanica

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – De afdeling vuilophaal en verwerking van het ministerie van Openbare werken transport en communicatie (OWT&C), start in de maand maart met een nieuw traject voor de vuilophaal te Wanica. De gebieden die bij deze bij komen zijn Haarlem en Bigi Poika. In verband met deze ontwikkeling bracht het hoofd van de vuilophaal en verwerkingsdienst, Claudia Maatsen een bezoek aan de eerdergenoemde gebieden om de kapiteins en samenleving in te lichten.

Volgens Maatsen is er een gesprek geweest met de kapiteins van eerdergenoemde gebieden en die zullen hun gemeenschap op de hoogte stellen. Het hoofd geeft verder aan dat er op verschillende dagen oriëntatie bezoekjes zijn afgelegd. Aan de hand van de verkregen informatie is komen vast te staan dat het vuil aldaar niet op de correcte wijze wordt verwerkt en dat er ene verandering in de situatie moet komen.  Zo zijn de mensen op de hoogte gesteld op welke dagen het vuil opgehaald zal worden namelijk op de woensdag en de zaterdag.

Ook de districtscommissaris van Wanica deed haar zegje over deze positieve verandering. Districtscommissaris Audrey Hankers van het Wanica, bestuur ressort Zuid-Oost, geeft aan dat er voorgesprekken geweest zijn met de kapiteins van de gebieden alwaar er vuil opgehaald zal worden. Men kijkt er reikhalzend naar uit omdat er in deze gebieden nooit eerder vuil is opgehaald.

Het ministerie doet ook een verzoek en of oproep naar anderen om aan te geven indien er geen vuil in hun gebied wordt opgehaald. OWT&C zal er alles aan doen om daarin een verandering te brengen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Suriname is zwaar vervuild door de bevolking zelf met alle gevolgen van dien voor hun eigen gezondheid. En maar klagen. Decennia lang is dit gaande. Hebben zij nu pas het licht gezien dat het zo niet verder kan en het anders moet??? Negre ede tranga. Heropvoeding en bewustwording. Er is genoeg werkgelegenheid. De jongeren en ouderen die ervoor hebben gekozen om het criminelenpad te bewandelen zet ze aan het werk. Werk verschaffing. Of zijn zij liever te lui dan moe. Suriname probeert zich te profileren naar buiten toe door toeristen te trekken, kunnen zij beter niet doen. Eerst orde op zaken stellen en je eigen kooi schoonmaken. Men is zich totaal niet bewust wat vervuiling met je gezondheid doet en de natuur??? Hopelijk houdt de overheid zich aan zijn afspraken om vuil op tijd op te halen en de bevolking om het op tijd aan te bieden. Mensen moeten hun vuilnis niet dagen van te voren op straat zetten, maar op de afgesproken dagen zelf.
  Honden en katten, vogels kunnen hierdoor op zoek gaan naar voedsel en de zakken open scheuren.
  Bewustwording, bewustwording. Geen vuil laten slingeren.


  Maak melding
 2. De allergrootse geestelijke vuilnisbelt die kiezers in mei 2020 moeten opruimen zijn de ndp sekte met alles waar het voor staat en is. Ndp is geestelijk en moreel verval.


  Maak melding
 3. Men zou in Suriname een voorbeeld moeten nemen aan Kigali de hoofdstad van Rwanda, de schoonste stad van geheel Afrika (check it on youtube).
  In het jaar 1994 en daarvoor zijn er in dit land (Rwanda) ca 800,000 mensen vermoord, dankzij de Belgen die de Hutu’s en Tutsi’s tegen elkaar hadden opgesteld om de neo-kolonisatie voort te zetten.

  Het is een waren strijd en veldslag geweest maar kijk en check op youtube hoe het de Rwandezen nu vergaat. Zij doen het veel beter dan de NPS & VHP sukkels in Suriname !


  Maak melding
 4. @milton

  Dat de Europeanen die verdeel en heers tactiek telkens toepassen en ermee wegkomen, volkomen mee eens.
  Voor Suriname ben ik van mening dat men de etniciteitskwestie ook als afleidingsmaneuvre gebruikt voor eigen egoïstische doeleinden, vooral in de politiek.

  Echter, als je verder kijkt dan zie je dat bijna alle etniciteiten onderling ook vechten en strijden om geld en aardse goederen. Kijk je nog verder dan zie je dat families elkaar de dood toe wensen of vermoorden en overgaan tot duivelse handelingen om geld en aardse goederen.

  De verdeeldheid onder de etniciteiten is de nalatenschap van de Europeanen. Dat Surinamers zich laten leiden door hebzucht, jaloezie, en andere negatieve elementen en energie, dat ligt toch echt aan de Surinamers zelf… Sommige mensen houden van wisi, daar is niks positiefs aan…


  Maak melding
 5. Steek die YouTube clipjes maar in je donkeremanpoepert. Lekker betrouwbaar is jouw bron en natuurlijk wordt de schuld van de onderlinge strijd in Rwanda in de schoenen van de blanken gelegd. Wie is er verantwoordelijk voor de strijd in Somalië , Nigeria ? Columbia Venezuela ? Ach ga toch heen !


  Maak melding
 6. Hygiene is belangrijk ja bezoek een willekeurig restaurant in Paramaribo dan zul je wel zien wat hygiene voorstelt totaal geen moer. Daar staat ajie in haar restaurant roti te bakken en twee meter verder drukt kleinzoon een grote hoop morserij. Eet smakelijk en ga jij maar lekker dagdromen over hygiene.


  Maak melding
 7. Ik vind het zo raar dat men noch durft te zeggen dat het een mooi land is! Zoveel zerfvuil langs de weg en nog worden zoals je weet vuilniszakken gewoon op de weg geplaatst. Zelf bij mij nog, en het ergste is dat dan zwerfhonden dat scheuren en nog meer verspreiding komt. Als je van Su houdt dan zou je het bewijzen om beter met vuil om te gaan en precies de richtlijnen te volgen!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES