dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoSuccesvolle ressort bijeenkomst VHP Suriname in Brokopondo

Succesvolle ressort bijeenkomst VHP Suriname in Brokopondo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – Op de foto VHP leider Chan Santokhi gisteren bij een bezoek van zijn partij aan het district Brokopondo. De partij heeft zondag 3 maart 2019 een succesvolle ressort bijeenkomst te Brownsweg, nabij het stuwmeer van Suriname, gehouden.

De bewoners van Brownsweg hebben enkele problemen voorgelegd aan de voorzitter van de VHP. De voorzitter heeft naar tevredenheid van de bewoners antwoord gegeven op de voorgelegde problemen, aldus de VHP zelf.

Een bewoner aldaar heeft een brief overhandigd aan de voorzitter. Die brief zal in het hoofdbestuur besproken worden en de bewoner zal spoedig antwoord krijgen meldt de partij. Meer foto’s:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Er werd niet gevoetbald. Er werd een Sumo worstelwedstrijd gehouden en geloof het of niet maar de deelnemers waren aan elkaar gewaagd. Alles was in scene gezet net als in de politiek. Alle wedstrijden eindigden dan ook in een gelijkspel.


  Maak melding
 2. Men moet niet vergeten dat democratie in zijn meest elementaire vorm de wet van de meerderheid is. En dat geschiedt in het stemhokje. Dat’ mi kan taigi yu! Santokhi heeft op de valreep door dat hij iedere Surinamer nodig heeft, wil hij een vette meerderheid afdwingen. Dus de bus’ kondreman heeft hij ook nodig. De laatste tijd zie je foto’s waar de VHP zo etnisch divers als mogelijk erop staat afgedrukt. Zeg maar, een ruwe schets nagebootst van de originele NDP. Zeg maar, een Vincent van Gogh vergeleken met een schilder aan de waterkant. Zijn leden hebben de boodschap echter niet goed begrepen. Ze jagen juist eventuele toekomstige leden weg door racistische en denigrerende uitlatingen. Weet wel zeker dat Santokhi hier niet blij mee is. Santokhi is heel erg boos op jullie. Maar, gaat dit alles lukken? Dat’ mi no kan taigi yu!


  Maak melding
 3. PakiraTigri@@@
  Het is keer op keer gebleken dat de bushlandbewoners niet te vertrouwen zijn. Ze eten dansen en vieren feest met je, maar wanneer het erop aankomt, geven ze hun stem aan hun eigen ras. VHP heeft nooit een zetel in het binnenland gehaald. Het is al ten tijde van papa Lacho zo. Hij zei ooit dat hij nu met de Hathi het binnenland ging ontginnen. Maar er is nooit iets van terecht gekomen.

  DEMOCRATIE
  In Suriname is geen sprake van een echte democratie. Want Suriname heeft geen evenredigheids stelsel. Evenredigheids stelsel betekent; totaal landelijke aantal uitgebrachte stemmen gedeeld met de aantal zetels van het parlement is de formule hoeveel zetels een partij krijgt naar gelang de uitgebrachte stemmen op die politieke partij.

  MAAR IN SUR IS ZO GEREGELD.
  Distrikt Para, Onverwacht, Coronie en de binnenlanden op 500 stemmen 1 zetel.
  District Paramaribo 10.000 stemmen 1 zetel. District suriname(tegenwoordig district wanica) waar de meeste hindoestanen wonen op 15.000 stemmen 1 zetel. Zie hoe krom het geregeld is. VHP gaat nooit de verkiezingen kunnen winnen. Presidentschap kan hij op z’n borst schrijven. Of anders moet de kiesstelsel veranderd worden in een democratische vorm.

  Het probleem in Sur is zo, dat al ten tijde van papa Lacho de zwarte gemeenschap alleen een zwarte president toloreerde. Daarom kon papa Lacho nooit president worden. Maar nu merk ik dat vooral de geletterde creolen meer richting de hindoestanen optrekken. Dus het zou verstandig zijn dat dhr. Santokhi meer zou moeten bewegen richting deze groep, dan met de Hathi de binnenlanden plat walsen.

  En vooral in de campagnes van de komende verkiezing zou de VHP meer aandacht moeten schenken voor evenredigheidsstelsel. Wat krom is kun je altijd weer recht trekken toch.


  Maak melding
 4. @Hendirk inderdaad is het zo. De zwarte gemeenschap heeft nooit een Hindoestaan als president geduld. Steeds moest een zwarte leider het land regeren. De gevolgen daarvan zijn nu zichtbaar; overal houdt men de handen op, het land is verkocht aan landen die aan expansiedrift lijden, het land staat bekend als narcostaat en vreemde mogendheden mogen de landsgrenzen oversteken om een halt aan de cocainesmokkel toe te roepen. Ik beweer niet dat VHP de oplossing is voor de rommel die de Creolen achtergelaten hebben. Wat wel duidelijk is is dat Santokhi de man is die compromissen weet te sluiten. En politiek is nu eenmaal het sluiten van compromissen.

  @Sam: neen maar dat laat direct zien wie de echte racisten in Suriname zijn.


  Maak melding
 5. @Kankantistraat : JE MOET WEL WETEN WAAROVER JE SCHRIJFT ….;LEES…..

  Ramsewak Shankar (6 november 1937) is een Surinaams politicus. Ramsewak Shankar was van 1988 tot 1990 president van Suriname.
  Ir. Shankar was aanvankelijk landbouwkundige, opgeleid aan de Wageningen Universiteit, waarbij hij ook een jaar bestuur is geweest van de studentenvereniging Unitas (Wageningen). Als Hindoestaan sloot hij zich aan bij de Verenigde Hindostaanse Partij (VHP). In het zakenkabinet onder leiding van May in 1969 was hij minister van Politie en Justitie. Later dat jaar volgde het kabinet-Sedney waarin hij minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij werd. Eind 1971 gaf hij het ministerschap op om directeur te kunnen worden van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen. Nadat Suriname in 1975 onafhankelijk was geworden werd Shankar lid van de toen ingestelde Commissie


  Maak melding
 6. Ach… allemaal graaiende boevenbende. De verkiezingen komen er aan. VHP, NDP, KTPI en hoe die andere boevenbendes allemaal heten. Allemaal één pot nat. Zakkenvullers voor eigen gewin.


  Maak melding
 7. Lachmon/Lachman de Hindustaan, ik weet niet als ik zijn naam goed schrijf was toch ook president van Suriname van de VHP. Heeft ook geen bal bereikt in Suriname ook een graaiende boef geweest als ik mij niet vergist. Dus zoals ik zeg, allemaal één pot nat. Er is geen uitzondering. Kan zijn dat ik mij vergis over Lachmon/Lachman ik zal het straks na checken.


  Maak melding
 8. Lachmon is nooit President geweest.
  Lachmon heeft wel het voorzitterschap van de Kamer (DNA) bekleed.
  In die jaren was hij een van de machtigste mensen in het land Suriname,


  Maak melding
 9. Lachman was voorzitter van het Surinaamse parlement en geen president. Correctie van mijn kant hierbij. Maar het waren allemaal graaiende boeven al die partijen van die tijd.


  Maak melding
 10. HOUDEN JULLIE JE WAFFEL DAT DE OUDE POLITIEK NIETS HEEFT BEREIKT. HEBBEN DE HUIDIGE POLITICI WEL IETS BEREIKT? ALLEMAAL BANDIETEN EN BOEVEN, DIE HUN EIGEN ZAKKEN SPEKKEN. IK HEB IN ENKELE TOEKOMSTIGE POLITICI OOK GEEN VERTROUWEN. ZIJ WACHTEN DE KANSEN AF OM TE ROVEN.


  Maak melding
 11. Afiba, als jij aan kan tonen dat Lachman ooit een cent gestolen heeft dan heb je recht van spreken. Zo niet dan verzoek ik jou om je laffe beschuldigingen daar te blijven waar je bent. Lachman was juist de enige die zich tegen de onafhankelijkheid van Suriname verzet heeft omdat jij als enige door had dat Suriname nog niet klaar was voor onafhankelijkheid. Maar de zwarte racisten als Arron, Herrenberg en Ferrier wilden ten koste van alles de onafhankelijkheid doordrukken. Deze genoemde personen waren niet alleen racistisch maar ook plunderaars die zich tegoed hebben gedaan aan de miljarden steun die Nederland gaf.

  En wees Lachman dankbaar dat hij na de onafhankelijkheid ervoor gezorgd heeft dat er een overgangsrecht kwam waardoor veel Surinamers na de onafhankelijkheid tot 1980 naar Nederland vrij konden reizen. Velen, niet in de laatste plaats de Creolen, hebben hiervan geprofiteerd door zich in de periode 1975-1980 blijvend in Nederland te vestigen. Als jij van mening bent dat Lachman geen bal bereikt heeft dan weet jij niet waarover je praat.

  @Sam, dezen de zwarten mee dan ?


  Maak melding
 12. @ Kankantistraat 4 maart 2019 at 11:27

  Daarnaast heeft Lachmon de Hindoestanen gestimuleerd om het land te verlaten vanwege het feit dat ze beroofd en verkracht zouden worden.
  Velen lieten huis en haard achter en genieten nu een AOW met een groot AOW gat.


  Maak melding
 13. Sam@@@
  Je slaat de spijkers op de kop. Hij Lacho is altijd achter de schermen machtig geweest. Hij had de mogelijkheid om het kiessysteem te wijzigen in evenredigheidsstelsel. Prominente VHP leden z.a. Radhakisoen hebben in die tijd er op aangedrongen, maar Lacho vond toen dat de hindoestanen te machtig zouden worden. Hij heeft voor deze split gezorgd dat sur vandaag naar de klote is gegaan.


  Maak melding
 14. Verspilde energie en verspild geld van de VHP. Zij hebben een paar meelopers opgetrommeld en hen in orange gestoken. Hoe men het ook wendt of keert de bewoners van Brokopondo zullen de vererenigde oppositionele partijen niet veel stemmen opleveren. De mensen uit dit gebied zullen altijd stemmen op de partij die hen een beter leven gunt. Laten we eens eerlijk wezen. De VHP is samen met de NPS van weinig betekenis geweest voor de bewoners uit dit district. De NDP heeft veel meer voor deze mensen gedaan dan de 30 jaren VHP-NPS regering.


  Maak melding
 15. @Sam, dan heeft hij een vooruitziende blik gehad en gedragen de zwarten zich inderdaad als losgeslagen beesten. Had Lachman het niet bij het rechte eind dan ? Dacht het wel !


  Maak melding
 16. Dat het tijd wordt dat iemand uit een ander bevolkingsgroep president van Suriname wordt, betwijfel ik niet maar wie o wie zal DAT zijn. Want volgens mij zijn alle gegadigden al die jaren bezig geweest mogelijkheden te zoeken om de huidige regering neer te slaan en zijn ze hun geloofwaardigheid en doel kwijt.


  Maak melding
 17. Sam@@@
  Wat weet jij toch veel zeg. Je slaat weer de spijkers op de kop.
  Toen Sur onafhankelijk werd en Lacho zag dat dit fout ging lopen, joeg hij de hindoestanen op de stang om naar Ned te vluchten. Maar het was al veel te laat om sur nog te kunnen redden van de ondergang.

  CONCLUSIE
  Suriname is niet op een democratische wijze onafhankelijk geworden.
  LEES:
  – er was geen sprake van meerderheid van stemmen
  – geen toepassing evenredigheidsstelsel
  – de meerderheid van de sur bevolking wilde ook geen onafhankelijkheid
  – in de statuut der nederlanden stond vermeld, sur mag pas onafhankelijk worden wanneer tweederde meerdeheid van de bevolking ,,ja,, heeft gestemd
  – of parlementair meerderheid van tweederde parlement
  – geen van allen was gehaald
  – hindori werd omgekocht door Ned voor Nf 1.000.000 om over te stappen van de VHP naar de regeringspartij
  – zo doende kreeg je een meerderheid van parlementariërs om te claimen voor onafhankelijkheid
  – maar ze waren er nog niet gelet op de statuut der nederlanden
  – de toenmalige premier van Ned wijlen Den Uijl heeft in samenwerking met de Tweede Kamer de statuut der nederlanden laten wijzigen in meerderheid van parlement van Sur
  – dus ned heeft sur gewoon afgestoten
  – toen later helemaal mis ging met sur zat hr. Den Uijl te huilen in de Lieve vrouwe Kerk in Amsterdam, wat te zien was op de ned journaal

  De surinamers moeten de problemen zelf zien op te lossen door een goed functionerende regeringsbeleid. De kiezers zijn aan zet om de juiste keuze te maken op de politieke partij om hun stem uit te brengen.


  Maak melding
 18. Lachmon heeft in de jaren 70 het binnenland flink in de watten gelegd, ze kregen gratis pakketten, electra, buitenboordmotoren, zinkplaten, brandstof enzzz om kiezers te winnen !!!
  Wat heeft die racist wijlen Arron gedaan, hij ging naar het binnenland en zei tegen de marrons : Suma kier Abaisa/ Wie heeft Abaisa doodgeschoten !!! En al die marrons gingen overstag. Zie het resultaat !!!
  Het is een onbetrouwbaar volk !!!


  Maak melding
 19. Hoewel ik zwart wit gezien Hindoestanen een aantal minder aantrekkelijke eigenschappen toedicht (aub niet beledigd zijn) ben ik van mening dat Suriname een Hindoestaanse president nodog heeft om het uit de modder te trekken.

  Zie Guyana dat Suriname begint te overtreffen al voor de olie revenuen binnen komen, maar ook Oost Afrika. Toen men in Oost Afrika de Hindoestanen weg joeg uit Oeganda en Kenia etc. ging het snel bergafwaarts met de economie. Nu ze weer terug komen klautert men op eigen kracht omhoog.

  @ Pakiratrigri
  De NDP wordt niet gekopieerd door de VHP. Dat zou heel onverstandig zijn. Men brengt daden en laat zien dat nu Front niet meer bestaat ook zelfstandig andere bevolkingsgroepen aan te kunnen spreken. Het is niet van even. Deze trend is al 5 jaar geleden ingezet toen bleek dat Front partners mee liften en niets terug wilden of konden leveren.
  gezien het kiesstelsel kunnen in het binnenland heel kleine verschuivingen grote gevolgen hebben. Vooral voor de grootste partij (restzetels).
  De dingen die de VHP nu naar het binnenland brengt zijn geen loze woorden van gezagsdragers zonder macht (Dikan) of zonder geloofwaardigheid of energie (Bouterse).

  RobG
  U kunt beter naar de mensen kijken en naar ze luisteren. Bouterse heeft niets gebracht in het binnenland anders dat tweespalt en ellende. Luister aub naar de tegenstellingen onder het traditionele gezag rond om Aboikoni en luister naar de woorden van het opperhoofd van Paleumeu van enige weken geleden. Chan is daar als bondgenoot onthaald.
  Hoor het zwijgen van de NDP vertegenwoordigers uit het binnenland in de DNA.


  Maak melding
 20. @JoJo wat dacht u van Zuid Afrika waar na de overname door de Afrikaners het land totaal ontregeld is en waar chaos en wanorde heerst ? Corruptie op grote schaal en Zuma en Tutu vullen hun zakken. Johannesburg was ooit een paradijs waar je zonder angst tot diep in de nacht kon wandelen en pierewaaien op het strand. Alles is leeggeplunderd en heerst de angst op iedere hoek. De Afrikaners hebben er een puinhoop van gemaakt en behoort Zuid Afrika opeens tot een ontwikkelingsland met uitzondering van een plaats. En laat juist nu daar Indiërs de dienst uitmaken. Durban geldt nu als de rijkste plaats in Zuid Afrika en dit is alleen dankzij de Indiërs. Ik ben dan ook bang dat als de Afrikaners op grote schaal daarheen trekken het ook gedaan is met de welvaart en rust in Durban.


  Maak melding
 21. Jagernath Lachmon

  Jagernath Lachmon werd op 21 september 1916 geboren in de Corantijnpolder in het district Nickerie als jongste van zes kinderen. Lachmon vertrok op 13-jarige leeftijd naar Paramaribo en haalde daar zijn Mulodiploma. Op advies van een leraar besloot hij advocaat te worden. Maar men moest wel een praktijkbegeleider hebben. Na lang zoeken vond hij in de creoolse advocaat Julius de Miranda zijn leermeester. Dat een creool bereid was een hindostaan op te leiden maakte grote indruk op de jonge Lachmon en legde de basis voor zijn streven naar verzoening tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Dit was voor de rest van zijn leven zijn leidraad.

  In 1939 behaalde hij zijn examen voor praktizijn (advocaat) en was daarmee de eerste gevestigde hindostaanse advocaat in Suriname. Lachmon was voorzitter van de in 1947 opgerichte Hindostaans-Javaanse Politieke Partij, die in 1949 opging in de VHP (eerst Verenigde Hindoestaanse Partij, vanaf 1973 de Vooruitstrevende Hervormings Partij) en was ook de voorzitter ervan tot aan zijn dood. Hij was een groot voorstander van algemene verkiezingen. In 1969 won de VHP de verkiezingen, maar om raciale spanningen te vermijden koos Lachmon ervoor om geen minister-president te worden. Toen in 1974 premier Henck Arron aankondigde dat Suriname onafhankelijk zou worden, was Lachmon er tegen. Het ging hem allemaal te snel. Hij was bang dat in Suriname ook de etnische spanningen zoals in het buurland (voormalig Brits) Guyana zouden plaatsvinden. Pas zes dagen voor de onafhankelijkheid verzoende hij zich met het idee. Hij volgde het idee van het buigend riet van Mahatma Gandhi. Dit betekende voor hem dat hij rekening moest houden met andere partijen, ook wel verbroederingspolitiek genoemd.

  In totaal is Lachmon vijf keer parlementsvoorzitter geweest. In 1999 werd hij in het Guinness Book of Records opgenomen als langstzittende parlementariër ter wereld. Op 19 Oktober 2001 overleed Lachmon in Den Haag tijdens een bezoek aan Nederland. Hij is in Suriname gecremeerd.


  Maak melding
 22. Veel oudere en nuchter geworden Marrons gaan massaal op VHP stemmen. Lokoe no, wiens fa sma e lul e takki Santoki dit en dat, na soso lee. Allemaal laster van de dictator Didibri en Zijn maffioso roversbende die met hem mee regeren om land en volk te verderven. Veel vrouwen onder de vele inheeemse gemeenschappen, hebben helemaal geen goed woord over de duivelse zoon Ddb, die dankzij oerdomme dwaze debiele ndper’ s als misleider is gekozen die land en volk op elk vlak doet lijden. Lokoe no, fa kan dati someni sma foe tapsei srote na cel en e roof dee nanga neti? A no bikasi deng sjie fa a didibri president en roversbende e voeroe a crimineel corrupt wanbeleid. De binnenland bewoners zijn moe van het wachten op de aartsleugenaar en dictator Bawta. Allemaal loze beloften, leugen en bedrog voeren ndp elite stinkend corrupt rijke poepvliegen en parasieten in hun vaandel. 2020 wordt het jaar van bezinning voor het volk. Het jaar om te kiezen voor het heersende paars misdadig crimineel corrupt rovend wanbeleid , onrecht en bedrog olv de verdervers ddb en meedogenloze gewetenloze elite clan of voor WAARHEID EN GERECHTIGHEID, en een maatschappij waar recht en wet voor een ieder gelden, voor werkelijke sociale en financiele zekerheid, economische stabiliteit en terugdringen van de misdaad. Een ding staat vast……….we wille nie dat eeh onze omgeving, a presi pe wi e tang kong lai moro kwik, ook geen moord, roof, drugs, nee wij Marrons willen eindelijk ontwikkeling en daarom stemmen we op VHP.


  Maak melding
 23. PRESIDENTEN VAN SURINAME (1975- heden)

  Johan Ferrier
  (1955). 25 november 1975 13 augustus 1980

  H.Chin A Sen
  (1934) 15 augustus 1980 4 februari 1982

  L.F.Ramdat
  (1926) 8 februari 1982 25 januari 1988

  R. Shankar
  (1937) 25 januari 1988 24 december 1990

  Johan Kraag
  (1913 29 december 1990 16 september 1991

  Jules Wijdenbosch
  (1941) 15 september 1996 12 augustus 2000

  Ronald Venetiaan
  (1936) 12 augustus 2000 12 augustus 2010

  President Bouterse
  (1945) 12 augustus 2010 heden


  Maak melding
 24. VHP IS GROWING GROWING GROWING

  VHP is sinds eind 2011 zich gaan hervormen tot een nationale partij, ja dat is inmiddels nu 8e jaar, geen 8e dag week of maand JOH… 😉 ze zijn al jarennnn ad weg ah timmeren MET succes !!!!

  HET IS GEEN EASY COME EASY GO , hou je ogen maar goed open,
  WATCH THE ORANGE MOVEMENT !


  Maak melding
 25. Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  Is een nationale politieke partij voor Surinamers van oost – west, noord – zuidf van het Surinaamse grondgebied.

  We leven in de 21 ste eeuw en iedereen is Surinamer en stemt op de VHP voor de juiste koers van het land nationaal en internationaal voor verandering en verbetering.

  Alle Surinamers in Suriname raad ik aan, stem bij de Algemene Verkiezingen voor resortsraad en districtsraad en de DNA op een van de kandidaten van de Vooruitstrevende HervormingsPartij.

  Leve de VHP:
  – the movement of the Surinamese People,
  – Send us another brother Moses
  – in heel de republiek Suriname,
  – alle Surinamers die kiezen en gaan stemmen op de VHP,
  – dr-, rr-, dna-leden van de VHP,
  – het bestuur van de VHP,
  – Chandrikaperkash Santohki (CS)
  – partij programma van de VHP,
  – Change voor Suriname,
  – de juiste richting/koers voor Suriname en de Surinamers nationaal en internationaal

  Hoera, Hoera, Hoera!

  De republiek Suriname en de Surinamers moeten het voorbeeld zijn van de werelld

  Time4Change!
  CS4Pres!

  Oooh, Oooh, Oooh VHP!
  Jij wordt/bent kampioen!

  VHP! We Got The Whole Country Suriname In Our Hand!

  VHP!
  – wiens na Nickerie
  – wiens na Coronie,
  – wiens na Saramacca,
  – wiens na Marwina,
  – wiens na Camna/Commewijne,
  – wiens na Para,
  – wiens na Wanica,
  – wiens na Brokopondo,
  – wiens na Sipaliwini,
  – wiens na Paramaribo,

  Wie na VHP-sma. wie na sranansma,

  VHP, Change, Change, Change!

  VHP zet ons weer heel goed op de wereldkaart
  CS, CS!, VHP!,
  VHP, is voor iedere Surinamer,
  VHP, Eenheid En Kracht
  VHP voor alle:
  – geloven, gezindten, levenshouding, culturen, verdraagzaamheid, verbroedering, voor iedere Surinamer, Samen Zijn Wij Sterk!
  VHP voor hard werken en alles eerlijk samen verdelen voor het Surinaamse Volk
  VHP voor investeerders en werkgelegenheid,
  -VHP voor betere tijden voor Suriname,
  VHP voor bestrijding van (grensoverschrijdende) criminaliteit
  VHP zet Suriname heel goed op de wereldkaart, voor normen, waarden, principes, de grondwet, internationale verdragen, goede scholingsopleidingsmogelijkheden, werkgelegenheid, investeerders, de rechtsstaat, samen werken met andere landen die Suriname naar een hogere level kunnen brengen ( Nederland/Antillen, België, Brazilië, Frans-Guyana/Frankrijk, Guyana, Columbia, India, China, T&T, Caricom, USA, Canada, Japan, ea landen.
  VHP voor Samen Werken Met Anderen Voor de Surinamers
  VHP na regen, hard werken voor uw doelen, komt Zonneschijn Voor Alle Surinamers en breken er betere tijden aan voor de Surinamers en de republiek Suriname.
  Meer dan de helft van die kiezers van Surinamer in een Oranje VHP t-shirt en op de VHP stemmen bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA maakt de VHP kampioen op 25 mei 2020!
  VHP heeft de glorie!, Ze komen boven aan!

  Vooruitstrevende HervormingsPartij Suriname
  Hup VHP, Hup! We worden Kampioen!
  Leve:
  – Vooruitstrevende HervoringsPartij (VHP).
  – Het Bestuur van de VHP,
  – De Voorzitter van de VHP Chandrikaperkash Santokh i (CS),
  – de leden van de VHP van Oost – West, Noord – Zuid in Suriname,
  – de VHP kernen met de leden in het hele land,
  – de nationale en Internationale doelen van de VHP en Samenwerking, met andere progressieve politieke partijen van Suriname en daar buiten.
  Veiligheid, Orde, Rust, Vertrouwen, samen hard werken, samen delen, ook in zeer moeilijke tijden
  – VHP Voor Eenheid En Kracht
  – VHP redt (de) Suriname/rs
  – VHP voor (de) Suriname/rs
  – VHP voor de juiste koers en juiste richting voor betere tijden voor de Surinamers en de republiek Suriname
  — de Surinamers,
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)
  VHP een politiek Partij om in te geloven en vertrouwen in te hebben, voor hard samen werken voor de (inter)nationale doelen voor en door de Surinamers en de republiek Suriname
  VHP van Oost – West, Noord- Zuid in Suriname
  Wij zijn Niet Te Stoppen, We komen Boven Aan
  VHP!:
  – Zet ons in vuur en Vlam, VHP Wij houden van die politieke Partij
  – VHP de mensen staan voor u in de rij
  Ons Partij, Onze Politieke Partij, De Vooruitstrevende HerVormingsPartij , de VHP!
  VHP , Wij Houden van uw politieke Partij
  VHP, Wij Houden van Uw idealen
  VHP, herstel van de democratie en rechtsstaat
  VHP, Samen Zijn Wij Sterk
  VHP gaat is eenheid in verscheidenheid,
  VHP gaat voor nationale en internationale doelen
  VHP gaat voor welzijn en welvaart voor iedereen
  VHP voor hard Werken voor Betere Tijden
  VHP zet ons weer heel goed op de wereldkaart
  CS, CS!, VHP!,
  VHP, is voor iedere Surinamer,
  VHP, Eenheid En Kracht
  VHP voor alle:
  – geloven, gezindten, levenshouding, culturen, verdraagzaamheid, verbroedering, voor iedere Surinamer, Samen Zijn Wij Sterk!
  VHP voor hard werken en alles eerlijk samen verdelen voor het Surinaamse Volk
  VHP voor investeerders en werkgelegenheid,
  -VHP voor betere tijden voor Suriname,
  VHP voor bestrijding van (grensoverschrijdende) criminaliteit
  VHP zet Suriname heel goed op de wereldkaart, voor normen, waarden, principes, de grondwet, internationale verdragen, goede scholingsopleidingsmogelijkheden, werkgelegenheid, investeerders, de rechtsstaat, samen werken met andere landen die Suriname naar een hogere level kunnen brengen ( Nederland/Antillen, België, Brazilië, Frans-Guyana/Frankrijk, Guyana, Columbia, India, China, T&T, Caricom, USA, Canada, Japan, ea landen.
  VHP voor Samen Werken Met Anderen Voor de Surinamers
  VHP na regen, hard werken voor uw doelen, komt Zonneschijn Voor Alle Surinamers en breken er betere tijden aan voor de Surinamers en de republiek Suriname.
  Meer dan de helft van die kiezers van Surinamer in een Oranje VHP t-shirt en op de VHP stemmen bij de Algemene Verkiezingen voor de DNA maakt de VHP kampioen op 25 mei 2020!
  VHP heeft de glorie!, Ze komen boven aan!

  Vooruitstrevende HervormingsPartij Suriname
  Hup VHP, Hup! We worden Kampioen!
  Leve:
  – Vooruitstrevende HervoringsPartij (VHP).
  – Het Bestuur van de VHP,
  – De Voorzitter van de VHP Chandrikaperkash Santokh i (CS),
  – de leden van de VHP van Oost – West, Noord – Zuid in Suriname,
  – de VHP kernen met de leden in het hele land,
  – de nationale en Internationale doelen van de VHP en Samenwerking, met andere progressieve politieke partijen van Suriname en daar buiten.
  Veiligheid, Orde, Rust, Vertrouwen, samen hard werken, samen delen, ook in zeer moeilijke tijden
  – VHP Voor Eenheid En Kracht
  – VHP redt (de) Suriname/rs
  – VHP voor (de) Suriname/rs
  – VHP voor de juiste koers en juiste richting voor betere tijden voor de Surinamers en de republiek Suriname
  — de Surinamers,
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 26. Jojo, gij gaat zoals wij van u gewend zijn weer kort door de bocht met uw uitspraken. U haalt ” bevolkingsgroep ” erbij terwijl dit item helemaal niet aan de orde is. Dat u uw messias Venetiaan laat vallen en kiest voor een halfgod Santokhi was wel te verwachten. U bent aan het wedden op een verkeerd paard. Dit paard gaat echt niet gekozen worden door het Surinaams volk.

  President Bouterse en zijn regeerploeg hebben heel veel gedaan voor de tienduizenden en nogmaals tienduizenden arme Hindoestanen, arme creolen, arme Javanen, arme Indianen, enz. Deze mensen weten dat de president en zijn ploeg hun best hebben gedaan met de economische ontwikkeling van het land. Zij weten heel goed dat factoren buiten de regering om, dus op het internationale vlak op het gebied van prijzen voor grondstoffen, olie en goud, de Surinaamse economie onder druk hebben gezet. De VHP en NPS denken alleen aan de belangen van de rijken.


  Maak melding
 27. CONTRACT ARBEIDERS.

  EEN IEDER MAG TROTS ZIJN OM EEN SURINAMER TE ZIJN.
  DE VOOROUDERS HEBBEN MOETEN VECHTEN VOOR HUN RECHTEN DUS, KIJK NIET OP ELKAAR NEER MAAR WERK SAMEN.

  Na de afschaffing van de slavernij in 1863 weigerden veel voormalige slaven nog langer op de plantages te werken. Suriname, dat toen gekoloniseerd was door Nederland, ging op zoek naar nieuwe en vooral goedkope arbeidskrachten. Contractanten die zich een aantal jaren moesten verbinden tot het verrichten van arbeid in loondienst op de plantages. Zo werden in 1853 Chinezen uit China en Java en Portugezen uit Madeira aangeworven. Toen dit onbevredigend verliep, richtte men de blik op een wervingsterrein waar andere landen wel succes hadden: Brits-Indië. De Engelse en Franse kolonies betrokken daarvandaan al geruime tijd hun plaatsvervangers voor de Afrikaanse slaven.

  Vanaf 1868 werkten er al Hindoestaanse immigranten afkomstig uit het Engelse deel van West-Indië (zoals Brits-Guyana) op Surinaamse plantages. Het betrof vooral Indiase immigranten die als contractarbeider naar Britse kolonies in West-Indië waren gekomen en na afloop van hun contract aldaar een nieuw contract voor Suriname sloten.

  In 1872 werd een traktaat gesloten met de Engelse regering. Dit werd in Engeland ondertekend door Koningin Victoria op 10 februari 1872, en koning Willem III bekrachtigde het zes dagen later. Op 5 juni 1873 arriveerde het eerste schip met Brits-Indische contractanten, de Lalla Rookh, in Suriname. De 399 passagiers, voor wie bij vertrek uit Calcutta onduidelijk was waar ze precies terecht zouden komen, zetten voet aan wal te Fort Nieuw Amsterdam, thans de hoofdplaats van het district Commewijne.

  Het aanwervingscentrum van het koloniaal bestuur van Suriname was in Calcutta, de hoofdstad van Bengalen. Het voornaamste wervingsterrein waren de United Provinces (tegenwoordig Uttar Pradesh en West-Bihar in de Gangesvlakte van Noord-India. Deze streken behoorden tot de dichtst bevolkte gebieden ter wereld, met weinig andere bestaansmogelijkheden dan de landbouw. Voor de werving van de aspirant contractanten maakte men gebruik van wervers (Arkaathi’s). Met valse voorwendselen en mooie beloften haalden de wervers de mensen over om mee te gaan. Vanuit de ‘subdepots’ in Benares, Allahabad, Basti en Muzzafarpur werden zij per trein vervoerd naar de inschepingshaven Calcutta. Van hieruit maakten zij de overtocht per zeil- of stoomschip. Per zeilschip duurde de reis 3 maanden, per stoomschip 6 à 8 weken.

  Tussen 1873 en 1916 kwamen ongeveer 35.000 Hindoestanen uit Brits-Indië naar Suriname. De contractanten lieten een armoedig bestaan in India achter zich, maar kregen het in eerste instantie in Suriname niet veel beter. Zij werden zeer slecht betaald, zodat ze ook wel ‘cent-slaven’ werden genoemd. Ongeveer één derde van de immigranten keerde na afloop van hun (vervolg)contract terug naar hun geboorteland. In dezelfde periode kwamen daarnaast ca. 2.500 Brits-Indiërs als vrije immigranten naar Suriname.

  Na berichten over hoge sterftecijfers bij de emigranten door onvoldoende medische verzorging, besloot de Brits-Indische regering de emigratie in 1875 te schorsen. Door tussenkomst van de agent-generaal voor de Immigratie Cateau van Rosevelt werd de schorsing in 1878 opgeheven.

  Een van de eerste opstanden van Hindoestaanse contractarbeiders tegen het plaatselijke gezag vond plaats in 1879 op de plantages Alliance en De Resolutie. In september 1884 was er verzet tegen een aantal gezagsfunctionarissen op de plantages Zoelen en Zorg en Hoop onder leiding van de vrijheidsstrijder Mathura. Een militair detachement maakte hier een einde aan. Aan de klachten van de arbeiders werd niet tegemoetgekomen. Op Zorg en Hoop brak opnieuw opstand uit onder aanvoering van Ramjanee. Honderd arbeiders met stokken en houwers kwamen voor hun rechten op. Militairen openden van korte afstand het vuur op hen waarbij zeven arbeiders werden gedood. Bijna zes jaar later raakten arbeiders van Zoelen en Geertruidenberg slaags. Marechaussees kwamen met vuurwapens tussen beide waarbij vijf doden en veel gewonden vielen. In 1902 werd op Mariënburg de Schotse directeur Mavor gedood door tweehonderd razende arbeiders onder leiding van Jumpa Ray Garoo. De volgende dag werd tijdens het gerechtelijk onderzoek geschoten op de arbeiders. Hierbij vielen 17 doden en 39 gewonden, van wie er later nog 7 overleden.

  In 1916 zette de Britse regering de emigratie van contractarbeiders naar alle delen van de wereld stop, onder druk van de nationalistische beweging onder leiding van Mahatma Gandhi.

  De ruim 25.000 Hindoestanen die in Suriname bleven hebben inmiddels ca 300.000 nakomelingen in leven (waarvan ongeveer 120.000 in Nederland).


  Maak melding
 28. Maak niet uit wie president wordt als hij maar president is voor alle Surinamers ongeacht etnische achtergrond en hij land maar opbloeit


  Maak melding
 29. Ik weet 100% zeker dat een Hindoestaan geknipt is om de volgende president te worden want sinds Kraag t/m Bouterse is het land tot een onder ontwikkeld land verworden. Alleen een man met Brains kan Suriname weer overeind trekken en dan kom ik terecht bij Hindoestanen of Chinezen die zijn per slot (wetenschappelijk bewezen0 harde werkers en slimme mensen.


  Maak melding
 30. @ Kankantistraat 4 maart 2019 at 15:33 en eerder,

  Nee lachmon heeft geen gelijk gehad, want de hindoestanen behoren tot de groep drugscriminelen, als ik me niet vergist de grootste (Nederland en Suriname) van Surinaamse afkomst.
  De hindoestanen lijden nog steeds veel ellende door hun systeem van leven, vroeger namen ze onverdunde azijn in. Sinds dat niet meer te koop is nemen ze gromaxoom en ze vormen de grootste groep onder zelfdoding. Ze zijn de grootste vrouwen onderdrukkers en als dat niet werk vermoorden ze hun partner.

  Maar wat betreft de reeks van Kraag t/m Bouterse doe je aan geschiedsvervalsing.

  De grootste clown die als President heeft opgetreden was de directeur van SML, dhr. Shankar.
  Hij werd door Graanoogst opgesteld en tot de orde geroepen, vervolgens trok hij zijn keutel in en vertrok met de noorderzon.

  Santhoki, zou de job kunnen klaren, hij heeft in theorie veel geleerd in Nederland, vervolgens heeft Venetian hem door dik en dun gesteund toen hij de functie van minister bekleedde.
  Maar alleen zal het hem niet lukken. Hij zal geen meerderheid halen en daarom de steun nodig hebben van andere politieke partijen. Ik hoop dat hij niet bij de NDP aanklopt.
  De taak die op hem wacht als president (mocht hij dat worden) is zo immens dat hij een draagvlak nodig heeft die vele malen groter is dan de VHP.

  Ken je de term Bradley effect? Het is te hopen dat dit hem niet overkomst!!!
  Dus een beetje common cense please!!


  Maak melding
 31. Het moet niet uit maken wie er President wordt. Hindustaan, Creool, Chinees, Javaan zolang hij het land maar vooruit brengt. Ik wordt zo moe van al die aparte partijen, NDP, VHP, KTPI, en al die ander nieuwe partijen. Het brengt alleen maar raciale spanningen en haat, en de leiders weten dat goed uit te spelen. Als het aan mij lag dan zou ik 1 partij in Suriname willen en daar uit kiest de bevolking de President en ministers. 1 Surinaamse partij aangezien we allemaal Surinamers( wel import). Het haatzaaierij naar bevolkingsgroepen moet ophouden. Maar ja 1 partij zal niet lukken want dan wordt er weer geroepen communisme. Jammer om te zien dat Surinamers zich laten drijven door raciale haat. Het leven is zo kort en dan het haat in je leven toestaan. Van mij mag een ieder van welk ras dan ook President worden zolang Suriname maar vooruit gaat en de bevolking er beter van wordt.. Dat is het belangrijkste.

  But yes big wishes that do not come true. !!!


  Maak melding
 32. Het wordt tijd om Nikka s als Uncle Sam weer aan de ketting te leggen want deze straathond is een vieze bedorven stuk stinkend en rottend vlees. He waarom blijf je in Nederland en kom je niet hier om te helpen ? Wel een te grote smoelwerk maar zelf een kakka kakka lakka soort.


  Maak melding
 33. Dit bewijst voor de zoveelste keer, hoe de Europeanen op een zeer effectieve manier een apartheidsmodel hebben toegepast en hoe dat nog steeds effect heeft. Het was nooit de intentie om Suriname naar grotere hoogten te ontwikkelen, het was en is een plantageland.

  De enigen die wat welvaart en ontwikkeling hebben gebracht waren de Yankees. Suriname is verder alleen belangrijk voor de grondstoffen. Het land stelt geen moer voor binnen de wereld economie noch de wereld politiek. De meeste mensen weten niet eens dat het bestaat of waar het ligt.

  Het enige wat Suriname te wachten staat is een economische en (later ook politieke) overname door de Volksrepubliek China.

  Al die egoïstische politieke partijen zijn dan tegen die tijd overbodig. Begin je kinderen op Mandarijn en Kantonese les te zetten, over 10 jaar hebben ze het nodig.


  Maak melding
 34. @ Afiba wat ben jij toch een achterbakse labaria slang. Nu die jij alsof jij het zo erg vindt dat in Suriname geen sprake is van eenheid. Jij die als politieagent en medewerker bij Justitie de ene na de andere Hindoestaanse crimineel opsluit. Jij die beweert dat de Hindoestanen in Nederland de grootste criminelen zijn speelt nu mooi weer. Nou mevrouw hou jij jezelf maar voor de gek voor mij ben je een van die zwarte racisten en blijf maar lekker waar je bent.


  Maak melding
 35. @ Kankantristraat

  uw beeld van Johannesburg is herkenbaar maar wel relatief. Toen ik ooit tegen de avond, tegen advies een vrijwel uitgestorven downtown Jo burg inreed was mijn reactie direct als het stoplicht op rood gaat rij ik door.
  2 km buiten down town liet ik mijn auto met openraam voor een Hindoestaanse suoermarkt staan.

  @ RobG
  Ik val Venetiaan niet af maar zie de realiteit onder ogen. Rusland is ook vele malen bekwamer dan Bouterse . Ik reageer niet kort door de bocht maar laat zien wat de realiteit is. De waarheid is hard

  Alle arme mensen weten ondertussen dat Bouterse ze belazert heeft want zij zijn het hardst getroffen.

  De crisis in Suriname is het gevolg van Bouterse omdat hij vanaf dag nul teveel ging uitgeven zonder naar de inkomsten kan te kijken. Dat ging tussen 2010 en 2014 redelijk omdat het geld aan de boom groeide.
  In 2007 en 2008 heeft Venetiaan bij de internationale crisis, met grotere dalingen in de grondstoffen prijzen, de bakens wel verzet waarna het maar een jaar duurde voor dat hij weer op orde was. Het gevolh was wel dat hij niet herkozen werd omdat hij maatregelen genomen had die niet populair waren.
  RobG Hoefdraad heeft zelf gepresenteerd dat Venetiaan de crisis wel onder de knie gekregen heeft en Bouterse ondanks dat de dip aan inkomsten er aanzat te komen gewoon door ging met populisme.

  RobG de inkomsten uit goud ijlen nog na dus Bouterse had een jaar de tijd om bij te sturen maar heeft dat na gelaten en moest toen monetair financieren en later een heel dure obligatie lening nemen omdat hij Staatsolie uitgehold had en ING en Credite Suise anders in Oktober 2016 Staatsolie overgenomen zouden hebben.

  RobG, Bouterse heeft populistische maatregelen genomen die niet duurzaam, houdbaar en betaalbaar waren en die met leningen gefinancierd. helaas al die arme mensen die daar even van genoten hebben betalen nu met elkaar SRD 2.300.000.000 voor de staatsschuld. Onder Venetiaan koste de staatsschuld, omdat die geen populisme bedreef, slechts SRD 300.000.000 en werd het land stapje voor stapje opgebouwd.
  Een vriend beschreef het als volgt, onder Venetiaan kunnen wij weer sparen. Deze trotse, nationlistische vakman die altijd werk had moet nu bedelen voor het schoolgeld van zijn zoon. Zie hoe goed het gaat onder DDB.


  Maak melding
 36. Laten wij ons wel van bewustzijn, dat onze kroeskoppen in de regering er niets van bakken. Het is enkel hun eigen zakkenvullen en de bevolking laten creperen. VHP doet het totaal niet slecht. De waarheid moeten wij onder ogen gaan zien en niet onze zwarte kop in het zand blijven steken. Van al onze kroeskoppen regeringen die wij hebben gehad, zij hebben er met zijn allen niets van gebakken en dit zal ook nooit gebeuren. Het is en blijft een corrupte, criminelen bende met loze beloften die men niet kan waarmaken. Vriendjes politiek. Gersie moet weg zodat men door kan gaan met stelen en de bevolking te belazeren. Domme hersenloze krachten kunnen wij niet in de eeuwigheid blijven steunen en op blijven stemmen en achteraf gaan klagen wat wel en niet goed gaat. Gebruik je gezond verstand als je die al hebt. Ik ben niet tegen een Hindoestaanse president
  wie weet doet hij/zij het beter dan wat er nu zit met kornuiten uit de lagere delen van onze bevolking. Men hoort te kijken van, wat heeft de volgende regering de bevolking en het land te bieden.Wat heeft de hoogste prioriteit om het volk in leven te houden. Hoe kun je armoede bestrijden? Wanneer je een crimineel en moordenaar help om de macht in een land te houden, maak je je zelf tot slachtoffer. Bouta is op voorhand een crimineel en moordenaar. Waarom denkt men dat er zoveel wapens in ons landje zijn en mensen zowat dagelijks worden vermoord en beroofd?? Omdat de president het voorbeeld al heeft gegeven. De criminelen en moordenaars die nog rondlopen denken ook, dat zij ooit president zullen worden. Want zij zien Bouta als hun voorbeeld.Ik denk zelf dat de VHP een kans moet krijgen. Zal ook met mijn kroeskop op VHP stemmen. Zij verdienen een eerlijke kans. Wanneer VHP.NPS,Doe met samenwerken komt het goed met ons land.


  Maak melding
 37. 8DecSpook@@@
  Dhr. Shankar was inderdaad kort president van Sur. Dat hij president was geworden was niet het feit van een verkiezings resultaat. Maar dat was uit noodzaak geboren in de vorm van een Zaken Kabinet. Want anders kwam Sur stuurloos te staan.
  DUS NIET EEN PRESIDENT MET
  ABSOLUTE MACHT
  Hij moest steeds weer bruggen zien te vormen om te kunnen overleven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES