woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSpeciaal ingerichte voertuigen voor zorgvervoer mensen met beperking in Suriname

Speciaal ingerichte voertuigen voor zorgvervoer mensen met beperking in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 mrt – President Desiré Bouterse heeft met de launch van zorgvervoer voor mensen met een beperking, een belangrijk deel van zijn belofte aan deze groep ingelost. De regeringsleider heeft op vrijdag 1 maart vijf speciaal ingerichte voertuigen overgedragen aan de stichting Wan Okasi. President Bouterse heeft na zijn ontmoeting in december 2018, met Anil Khoendjbiharie, voorzitter van de stichting, er gelijk werk van gemaakt om de noden van deze groep te lichten.

“De zaken die jullie mij verteld hebben zijn zo ingrijpend. Er ging de hele dag Wan Okasi in me hoofd om” vertelde de president over het effect van zijn ontmoeting met Koendjbiharie. Het staatshoofd zegt deze zaak besproken te hebben met haast iedereen die hij tegenkwam. Om dit vraagstuk aan te pakken zijn er gesprekken gevoerd met het bedrijfsleven, personen uit de oppositie en mensen uit zijn vriendenkring. “Wanneer ik werk voor het land, dan kijk ik niet naar wie oppositie is of wie lid van de Nationale Democratische Partij is.”

De president zegt dat het gaat om een pilotproject. Voor dit moment zijn er door hem vijf voertuigen (bussen) overhandigd aan Wan Okasi. Er is nog een voertuig welke gedoneerd is door Yokohama onderweg. De president heeft meermaals aangegeven dat het plan van Wan Okasi om zorgvervoer voor mensen met een beperking aan te pakken goed doordacht is. Er is voldoende rekening gehouden met allerhande aspecten die van belang zijn voor de continuïteit.

Naast de bussen heeft president Bouterse ook rolstoelen en scootmobiels overhandigd aan de doelgroep, dit met het oog om het verlichten van de noden van de mensen met een beperking.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ja, het is het jaar vóór de verkiezingen. Bouterse is dus zeer lief en hij denk nu eindelijk aan zijn stemvee. Mensen Vang wat je vangen kan en laat jouw verstand gelden in het stemhokje. Bouterse moet weg.In mijn tijd zou ik het gedaan hebben et betogingen en stakingen. Julie mogen het vredelievend doen. Zet het kruisje op het stembiljet op de juiste plaats. En de juiste plaats is alles behalve de NDP


  Maak melding
 2. Een paar dagen geleden was er commentaar op het vervoer van de mensen met een beperking. Men vond dat de bussen niet gekwalificeerd waren. Ik heb gezegd dat het voornaamste is, de tegemoetkoming aan de mensen met een beperking. Ik heb ook gezegd dat er een link was naar een site waar wel vervoer is dat gekwalificeerd is. Nu kan men het zelf zien. De president laat zien dat hij sociaal bewogen is. Mensen met een beperking kunnen frequent naar hun werkzaamheden en de nodige recreatie zelfs in het weekend exploiteren.


  Maak melding
 3. Goede zaak, prima gedaan. Laatst was er gezeik dat er geen goede bussen waren om deze mensen te vervoeren… nu is er weer gezeik omdat er goede bussen en rol stoelen zijn. Inplaats van steeds dat politieke gezeik van de negatieve mensen over hun politieke trauma, wees eindelijk eens blij voor deze gehandicapte mensen. Het gaat over deze gehandicapte mensen en niet over die klote politieke trauma’s die veel mensen hebben. En het kan mij geen ene moer schelen van welke politieke partij deze mensen hulp krijgen. Altijd dat eeuwige gezeik als er iets goed gedaan wordt voor een ander. Wees verdomme eens blij voor de hulp aan je medemens. Of ga anders zelf in die verdomde politiek om veranderingen te bewerkstelligen.


  Maak melding
 4. -Off topic:

  Vluchten kan niet meer..!–
  Van Trikt is dus vanmorgen verschenen op het ministerie van Financien waarna de baviaan hem de brief voorhoudt die hij aan Gersie heeft geschreven als opdracht om 760 miljoen SRD voor te schieten..zeg maar monetair te Financieren.
  .
  Ter orientatie:
  De begroting voor 2019 is het dubbele van 2018.
  Het begrotingstekort voor 2019 is groter dan de gehele begroting over 2018.
  .
  Uitgaven 2019 : SRD 15,7 miljard
  Middelen 2019: SRD 13,6 miljard
  Tekort 2019 : SRD 2 miljard
  .
  Van de middelen voor 2019 zijn fictief gedekt door voorgenomen Leningen: SRD 7 miljard van de 13,6 miljard.
  Dus totale begrotingstekort voor 2019 = SRD 7 + 2 = 9 miljard.
  .
  Ter orientatie
  Uitgaven 2018 : SRD 8,6 miljard
  Middelen 2018 : SRD 7,1 miljard
  Begrotingstekort 2018 en dus start 2019: 1500 miljoen SRD.
  .
  Dit betekent dat je al start met een tekort van 1500 miljoen SRD.
  en dan nog inzetten voor 2019 van 15,7 miljard SRD.
  Het kan dus niet anders of je gaat monetair financieren. Je gaat geld drukken waar geen dekking voor is.
  De BTW maatregel is niet gelukt en de Rij en Voertuigen belasting moet nu ABSOLUUT enige verlichting brengen.
  .
  Wat gaat de burger van deze oplichterijen merken?
  –Inflatie: alles wordt duurder, Er is geld dat niet verdiend is in omloop
  –de dollar koers en de Euro stijgen met dubbele cijfers,
  –Devaluatie van de SRD,
  –verlies van vertrouwen in de SRD wereld wijd.. (was er al vertrouwen)?
  .
  Welke burgers gaan het hardst bloeden?
  1–het gepeupel dat met paars hun eigen graf gegraven heeft,
  2–gepensioneerde ambtenaren, Billitonezen, Suralconiers,
  3–vrije sector, zelfstandigen, detailhandel.
  4–AOV ers Steuntrekkers, Kinderbijslag ontvangers.
  …vluchten kan niet meer..


  Maak melding
 5. JK maak je geen zorgen . Ik heb de betreffende artikelen van de CBVS elders gepubliceerd, Surinamers zijn wakker , Als hij in de fout gaat: 10 jaar gevangenisstraf, uitschrijving register van accountants en/of 2 miljoen SRD boete. Dat risico zal een accountant nooit nemen.

  Motorrijtuigenbelasting.
  Ik zal Surinamers nooit begrijpen. Lijkwagens van begrafenisondernemers zijn vrijgesteld. Voor mij is dit onbegrijpelijk omdat begrafenisondernemers geweldige winsten maken in Su. Dit wordt zelfs gestimuleerd door de slechte gezondheidszorg in Su.


  Maak melding
 6. Klasse bezig president! Ja als de pres het slecht doet krijgt hij het te horen en dus na een goede actie ook! Wel eerlijk wezen….

  Na het bericht enkele dagen geleden over de gedoneerde stadsbus aan deze zorg stichting, heeft men toch ingezien hoe erg de noodzaak is en hoeveel de vrijwilligers doen voor deze mensen met een handicap.

  Ook nog rolstoelen en scootertjes erbij. Gelukkig is er een begin, nu kunnen velen dit voorbeeld volgen door dit soort dingen te doneren. De bussen zien er splinternieuw uit!

  Ik heb zelf ooit 2500 euro gedoneerd aan een te bouwen huis voor AIDS-kinderen in Su. Dit kwam uit een deal die ik had gemaakt toen een werkgever mij de laan uit wilde sturen; Ik wilde 7500, hij wilde maar 5000 betalen. “Dan maar 2500 naar een goed doel” zei ik toen en dat vond hij een fantastische middenweg. Voor hem moest het om kinderen gaan, voor mij om SU en zo kwamen we bij dit project.


  Maak melding
 7. Goed dat er voor deze categorie Surinamers eindelijk wat wordt gedaan. En wie het doet, zal mij een rotzorg wezen.
  Gehandicapten worden doorgaans niet voor vol aangezien.
  Mooi vond ik ook, dat bij hotel Eco Resort dubbelgehandicapten van een tehuis verder op de Anton Dragtenweg (de naam ben ik even kwijt) enige tijd in de prieeltjes in de tuin van het hotel bivakkeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES