zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePRO roept op tot waakzaamheid vanwege 'Presidentiële Werkgroep' in Suriname

PRO roept op tot waakzaamheid vanwege ‘Presidentiële Werkgroep’ in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 mrt – De Surinaamse politiek partij PRO heeft in een persbericht de samenleving in Suriname opgeroepen tot uiterste waakzaamheid tegen uitholling van de constitutionele staatsinrichting door middel van de zogeheten ‘Presidentiele Werkgroep’. Volgens het Presidentieel Besluit Instelling van de Presidentiele Werkgroep Begeleiding Prioritaire Delen van Hoofdbeleidsgebieden is een team benoemd, dat zonder parlementair toezicht departementen zal begeleiden en enkel zal raporteren aan de President. 

PRO zegt daarover in het persbericht:

“…Machtsconcentratie is hoe regeringen onder de invloed van Jules Wijdenbosch, Etienne Boereveen en Ramon Abrahams al vanaf de jaren ’80 opereren. Functioneren kunnen we het niet noemen. Ieder van die regeringen is namelijk een opstapeling van falend beleid. Van de Nationale Militaire Raad tot de super ministers, tot welke benaming dan ook, zien wij ook nu weer een herhaling van dezelfde invloedrijke personen die totaal voorbijgaat aan Besluit Taakomschrijving Departementen 1991.

Een gedeelte daarvan is een systematische ontwerpfout: machtsconcentratie rondom een klein groepje personen heeft Mussolini, Hitler en Saddam Hussein ook geen blijvende ontwikkeling voor hun naties gebracht. Een deel heeft te maken met persoonlijke keuzes: het renoveren van werkkamers van het ministerie voor tonnen met onderhandse gunningen, werkzaamheden aan persoonlijk vervoersmiddel voor tientallen duizenden, te laat ondertekenen van opzeggingsbrief met miljoenenboete voor de staat als gevolg, aanvaarden van steekpenningen voor tientallen miljoenen en meerdere jaren gevangenschap voor het vervoer van cocaïne. 

De slagvaardigheid van dit team is de slagvaardigheid van binnen een paar dagen buitenlanders naturaliseren om topfuncties te bekleden namens de regering, de slagvaardigheid van een amnestiewet aannemen binnen enkele dagen in strijd met internationaal recht en mensenrechten. 

De flexibiliteit van dit team is de rekbaarheid van de koers, die door wanbeleid en monetair financieren al meerdere keren tot hyperinflatie geleid heeft.

De prioritaire rangschikking van dit team kenmerkt zich dan ook door ondersteuning aan veroordeelde en verdachte drugscriminelen, waaronder Dino Bouterse, de zoon van de President of het verlenen van hand- en spandiensten aan de meervoudig veroordeelde pleegzoon van de President.

Het zou verkeerd zijn het gehele team over een kam te scheren. De ene heeft misschien nog nooit een volle regeertermijn uitgezeten als President of Minister, terwijl de andere misschien wel een volle termijn van de opgelegde gevangenisstraf heeft uitgezeten. Het onderling verband of verbond mag Suriname misschien in samenwerking crimineel benadeeld hebben, maar verschil moet er zijn. 

De PRO roept de samenleving op tot uiterste waakzaamheid tegen deze uitholling van onze constitutionele staatsinrichting en ontneming aan inspraak van het volk door het buitenspel zetten van de volksvertegenwoordiging die rechtstreeks door haar gekozen is om toe te zien op beleid, gevoerd door mensen die niet door haar gekozen zijn…”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. Na de installatie van Gray als Govenor van de moederbank meer te horen krijgen. Nu is het een kwestie van tijd, en je zult meemaken dat voor de derde keer het parlement buitenspel wordt gezet en Suriname per decreet geregeerd wordt. Een vijfkoppige slang die alles gaat bepalen; Bouterse ( massamoordenaar, veroordeelde drugscrimineel, hoofdverdachte december moorden, eis 20 jaar) Arahams grootste graaier, verdachte 8 december moorden) Boerenveen, veroordeeld en gevangenis uitgezeten in VS) verdachte in 8 december zaak) Alibuks, brein achter 8 december moorden, veroordeeld voor corruptie, Wijdenbosch, aannemen van steekpenningen van Ballast Nedam (30 Miljoen) vroegtijdig door het volk weggejaagd en verantwoordelijk voor de monetaire chaos begin jaren 90. Nu het parlement onder curatele is gesteld en rechtstreeks gerapporteerd moet worden bij de hoogste gezagdrager van het land, is alles in gereedheid gebracht om de democratie de nek om te draaien.


  Maak melding
 2. Is deze man met zijn geweldige partij PRO ook een racist omdat hij durft aan te geven wat er mis is in Suriname ? Is deze man ook een racist omdat hij het aandurft om het falend regeringsbeleid te wijten aan drie personen uit dezelfde bevolkingsgroep van Abrahamson Wijdenbosch en Boereveen ? Is deze man ook een racist omdat hij aangeeft dat ondanks de miljoenen opbrengsten het land steeds armer wordt ? Neen ! Deze man heeft zware ballen en zegt keihard de feiten.


  Maak melding
 3. Oerdom, dwaas, idioot en crimineel 10 x 10.000.000.000 triljoen in het kwadraat zijn alle door de duivel ddb en roversbende, berooide en verarmde ndp paria’ s.


  Maak melding
 4. ik dacht dat deze man moe was hij wil die 3500 srd in zijn zak stoppen net als die ene van de talk van apintie allemaal bedrieger nu gaan ze zelf in de politiek alleen voor het geld hij en wayne telg willen ook 3500 srs


  Maak melding
 5. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Waakzaamheid alleen is niet voldoende, maar ook Actief Zijn Als Een Massa om het doel van ophoepelen ddb en kliek is belangrijk. A Sranan People Moes Foe Bondroe. ddb en kliek moes har a dang.

  Suriname heeft niets aan een dictator. ddb is een dictator, die met zijn enige eigen belang bezig is en niet met het algemeen belang van de Surinamers en Suriname nationaal en internationaal

  Surinamers!
  zie:
  – uw leven,
  – kosten die u dagelijks moet betalen,
  – heel grote armoede en heel grote ellende,
  – heel grote criminaliteit,
  – stijging van prijzen van goederen in de winkels/supermarkt,
  – ontwaarding van srd,
  – rij-en voertuigenbelasting die u weer moet betalen, terwijl dat al in de benzineprijzen is vastgelegd en betaald wordt,
  – geen us-dollars verkrijgbaar is,
  – geen medicijnen,
  enz, enz.

  ddb is bezig hetzelfde te doen als erin Venezuela gebeurt.

  Voor 25 mei 2020 moet ddb en kliek weg zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. Van “Ik ben moe” naar PRO.

  Wat mij betreft heb je alle “macht” die je als activist had kwijt, meneer Hofwijks.
  De regering was toen bang voor jou acties. De opkomst was niet gelijk groot bij de protesten, maar de kranten en andere persdiensten spraken erover omdat jullie de vinger op de zere plek(ken) van dit kabinet legde.

  Na maanden in slaap te hebben gelegen en het schip op de klippen is vastgelopen betekent jou bericht jammer genoeg niets!!

  Mijn advies aan Hofwijks is om zich aan te sluiten bij een van grote partijen om ze te steunen m.u.v. de NDP.
  Start samen met je kompanen als activisten weer straatprotesten daar zit jullie kracht.


  Maak melding
 7. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR!

  LANG LEVE DE VRIJEMENINGSUITING.

  DIT IS EEN GROOT GOED, WAARVOOR GESTREDEN MOET WORDEN WANNEER NODIG.

  MAAAARRRRR!

  GEBRUIK HET GOED EN ZET HET ALLEEN IN VOOR DE VERHEFFING VAN SURINAMERS EN SURINAME.

  GEEF AAN WAT FOUT IS, MAAR TEGELIJKERTIJD OOK HOE HET WEL ZOU MOETEN( kunnen)

  Wat ik allemaal soms lees is helemaal niet prikkelend voor de intellengetie.

  Soso racisme en nak panja.


  Maak melding
 8. Het wegsturen van Dhr. Gersie, schijnt de druppel zijn geweest die op twee fronten veel los maakt. Aan de ene kant staat de overheid met wet en regelgeving, orde en rust, veiligheid en zekerheid enz, enz lijkt het erop dat overheid met haar vele ambities het volk voorbij aan het lopen is. Van de andere kant horen we veel geluiden van verschillende politieke kleuren. Deskundigen geven hun bevindingen weer en worden niet gehoord. Daarnaast is er sprake van veel onrust en onzekerheid binnen diverse instellingen c.q instituten. Bewindvoerders vertellen leugens en worden daarop door de geschreven media om verantwoording gevraagd. In het Parlement heerst een wij versus zij sfeer, welk zijn weerslag in de media. Al met al voelt het volk nu dat zij in haar portemonnee wordt betast, waarbij niet geschroomd wordt om steken te laten vallen in de organisatie van inning, maar ook qua voorlichting, verschaffen van kaders bijvoorbeeld bepaalde categorieën van dan en dan. Het volk is de situatie beu en vraagt om zekerheid en bestaansrecht. Deze brei van maatschappelijke onrust wordt heftiger door de verhoogde criminaliteitsgehalte, criminaliteit van internationaal karakter heeft veel gemoederen losgemaakt. Hier bovenop komt nog de kwesties in de regio en de opstelling van de Surinaamse overheid inzake. Kortom, een chaotische situatie waar volk niet blij mee is, repressie ervaart en openlijk kennis heeft gemaakt met in inborst de Nationale Democratische Partij, 8 jaar aan de roer. Concluderend kan er gezegd worden dat de presidentiele commissie de situatie in het land ” precair” verklaart en daarmee een coup op het volk pleegt. Hiermee is het probleem van de regering opgelost, en kan er begin gemaakt worden met het uitschakelen van alle burgerrechten. De rest heeft Suriname al ervaren. Geen gemakkelijke opgave voor het volk om voor hun rechten op te komen.


  Maak melding
 9. Alle politieke partyen hebn boeven n coruptelingen onder hun paraplu.hofwyks n marsha jullie gaan ht niet maken mt d komende verkiezingen n drna langzaam doodbloeden netals ht gebeurt is mt d nps.jullie zyn 2 merkwaardige figuren die wat kn betekenen vr politiek suriname.dus sluiten jullie j aan by n grote politieke party n ruim d boeven daarbinnen op n verlos sur vn deze rovende bende n breng sur weer op rails


  Maak melding
 10. Wie is VERBAASD over deze anti-democratische actie
  van Opa Desie ???

  Na anti-Grondwettelijke zelf-amnestiewet !

  Na jarenlange staats-begroting met enorme gaten !

  Na Illegale GELDDRUKKERIJ van Miljarden,
  waarna Devaluatie en Faillissement !

  Na JOKKEN over GEVAAR STAATSVEILIGHEID !

  Na BEDREIGING Procureur-Generaal met ONTSLAG,
  terwijl dat niet in jouw takenpakket zit !

  Na STEUN aan dictatuur in Venezuela en ontkenning/
  negeren van RUIM DRIE MILJOEN VENEZOLAANSE
  VLUCHTELINGEN !

  Na leeghalen staatskas en stapelen van onnodige Honderden-
  MILJOENEN-Leningen !

  Na wegjagen GERSIE bij de CBvS om nog meer leningen en
  voorschotten aldaar te regelen en/of ONGEDEKTE Bankbiljetten
  te DRUKKEN !

  BENT U DAN NOG VERBAASD DAT DE CLAN, OP ONGRONDWETTIGE
  WIJZE DE MINISTERRAAD UITSCHAKELT ??????????

  SRANAN-GRONDWET NO SABI PRESIDENTIELE COMMISSIE !

  PS : De FEITELIJKE MACHTHEBBERS in SRANAN, komen thans
  openlijk naar voren ! De Paarse Fractie van NDP en de zittende
  MINISTERS, hebben GEEN ENKELE MACHT !

  DE PAARSE DICTATUUR TOONT HAAR WARE GEZICHT !!!


  Maak melding
 11. Tien kenmerken van een dictator

  De eerste vijf kenmerken zijn in hun onderlinge logica essentieel.

  1 Grootheidswaan: dictators beschikken schijnbaar achteloos over het lot van zowel volgers als niet-volgers. Zij beslissen op eigen gezag over leven, dood en welbevinden. Ze zijn de hoogmoed voorbij en wanen zich als een god of door God gezonden.
  2 Zelfverrijking: dictators stellen hun eigen belang altijd boven dat van anderen – wat zou het volk, dat alles aan hen te danken heeft, immers zonder hun leider moeten? Zij belichamen de staat, zij zijn de staat. Aangezien alles van de staat is is alles dus van hen.
  3 Sektegedrag: een sekte is een geloofsgemeenschap met een dominante leider. Een dictator gedraagt zich als de stichter of beheerder van zijn eigen gemeenschap, partij of clan, met zijn eigen leer of interpretatie daarvan.
  4 Sekteleden voelen zich uitverkoren en verheven boven buitenstaanders en versterken door hun gedrag de grootheidswaan van de leider.
  5 Staatsterreur: beïnvloeding door angst in te boezemen bij zowel tegenstanders als volgers is de voorkeursstijl van dictators, wiens legitimiteit meer op principes van kracht en macht is gebaseerd dan
  op gezag. Gekoppeld aan het staatsmonopolie op geweld is de terreur van een dictator per definitie
  staatsterreur.
  Zelfrechtvaardiging: aangezien hun wandaden diep van binnen conflicteren met een positief zelfbeeld zijn dictators noodzakelijkerwijs meesters in het rechtvaardigen van hun acties. Hun eigen terreur is ‘nodig’ om tegenstanders te bestrijden, die zij het liefst ‘terrorist’ noemen. De vijand is altijd erger dan de dictator zelf. Hij is immers de ‘Redder van het Volk’.

  De volgende vijf kenmerken van een dictator hangen samen met de eerste vijf.

  1 Bedrog:
  voor een dictator zijn alle middelen geoorloofd. Liegen is een deugd. Ontkennen en misleiden
  is de norm, het doel heiligt immers de middelen. Hoe meer een dictator in zijn eigen leugens gelooft, hoe
  overtuigender hij is. Zelfbedrog en het bedriegen van anderen versterken elkaar.
  2 Propaganda: wie zijn volgers wil beïnvloeden moet de informatiestroom controleren. Aangezien volledige openheid en objectiviteit verwarring bij zijn volgers zouden creëren is propaganda essentieel. Idealiter beheerst de dictator alle media-uitingen en herschrijft hij zelf zijn eigen geschiedenis én die van zijn volk. Cartoonisten die de dictator belachelijk maken zijn gevaarlijk.
  4 Machtsbehoud: macht is nodig om steeds nieuwe doelen van de dictator mogelijk te maken. Bovendien is
  macht verslavend. Aangezien het verlies van macht tot desastreuse gevolgen zou leiden voor hemzelf
  en zijn clan doet een dictator er alles aan om aan de macht te blijven. Wetten en verkiezingen zijn er om
  gemanipuleerd te worden. Het volk moet volgen, niet beslissen.
  Expansiedrift: wie zich sterk voelt wil zijn territorium en bezittingen niet alleen verdedigen,
  maar ook uitbreiden. Hoe meer gebied, hoe meer status, hoe meer rijkdom. Hoe groter het rijk, hoe meer
  volgers, hoe meer macht. Hoe sterker de dictator, hoe meer testosteron, hoe hoger zijn plek in de pikorde
  der machthebbers.
  5 Geheimen: de dictator zou van zijn voetstuk vallen als zijn ware aard, zijn diepste onzekerheden, zijn echte doeleinden, zijn grootste wandaden en zijn grootste leugens aan het licht zouden komen. De waarheid zou hem zwakker en zijn tegenstanders sterker maken. Onwelgevallige feiten moeten daarom ten koste van alles geheim blijven. Aangezien de waarheid wordt gevreesd, zijn onafhankelijke journalisten en vrije pers de natuurlijke vijanden van een dictator.

  De vijftien uitingsvormen van een dictatorschap vloeien logisch voort uit bovengenoemde kenmerken.

  Monumenten en symbolen behoren tot de meest zichtbare uitingsvormen van een dictatorschapen zijn bij uitstek kopieerbaar. De combinatie van grootheidswaan, propaganda en het sektegedrag van zowel dictator als volgers leiden na enige tijd tot een ware persoonscultus, die steeds absurdere proporties kan aannemen
  Geheime diensten zijn voor dictators van cruciaal belang. Zij noemen die diensten ‘veiligheids- of informatiediensten’. Deze dienen echter niet de veiligheid van het volk, maar
  die van het regime. Ofschoon zij betaald worden uit belastinggeld, verzamelen zij informatie over het
  volk voor de dictator, in plaats van informatie over de dictator voor het volk. Een dictator leidt in feite een
  staatsmaffia, waarbij corruptie, chantage en vriendjespolitiek in hun ogen gelijkstaan aan normaal
  zakendoen. Dictators die anti-corruptieprogramma’s afkondigen doen dit dus niet om de corruptie te
  bestrijden, maar om hun staatsapparaat te zuiveren van tegenstanders.
  Veel voorkomende uitingsvormen van dictatoriaal leiderschap zijn staatsgrepen als middel om de macht te veroveren, en wetsaanpassingen en schijnverkiezingen om die machtspositie te beschermen of legitimiteit te verschaffen. Wetten zijn niet op dictators zelf van toepassing of ze
  veranderen deze in hun voordeel, want zij zijn wetgever én -uitvoerder. Wetten dienen hun belang, niet
  dat van hun onderdanen. Wat anderen niet mogen, mogen zij wel. Een dictator heeft dan ook fanatieke
  volgers nodig om zijn beleid uit te voeren, gebruikt hersenspoeling en censuur om het gewone volk te
  misleiden en repressie om protest te voorkomen of de kop in te drukken.
  Maar een dictator moet het volk natuurlijk ook af en toe iets positiefs te bieden hebben. Zolang er stabiliteit en relatieve voorspoed is kan een dictator lange tijd wegkomen met zijn praktijken. Romeinse
  heersers gebruikten daarbij brood en spelen om het volk af te leiden en het eigen prestige te vergroten.
  Revoluties (en contra-revoluties) zijn daardoor een veel voorkomende uitingsvorm van een dictatorschap. Dictators zijn zowel oorzaak als gevolg van revoluties. Jarenlange staatsterreur, economische tegenslag en afkeer van de heersende elite kunnen een relatief klein incident doen uitgroeien tot een volksopstand. Als deze uitmondt in een revolutie is het uiteindelijke gevolg een chaos, waar de volgende dictator gebruik van maakt om een nieuwe cyclus te starten.
  Dictators reageren allergisch op bemoeienissen van buitenaf, maar zelf bemoeien ze zich intensief
  met de interne aangelegenheden van landen die zij tot hun invloedssfeer rekenen. De expansiedrift van
  een dictator uit zich in annexaties, met als voorwendsels: economische belangen veiligstellen, verloren gegane gebieden heroveren, ‘eigen volk’ in buurlanden weer binnen de landsgrenzen verenigen of de
  ruimte voor het eigen volk vergroten.
  chauvinisme. Overdreven nationalisme leent zich gemakkelijk voor misbruik door een dictator. Dictators
  wakkeren het patriottisme aan om het voor eigen doeleinden te kunnen inschakelen. Het ophemelen
  van het eigen volk laat zich gemakkelijk combineren met het demoniseren van ‘de vijand’ en het afschilderen van andere volkeren, rassen of religies als minderwaardig of tweederangs. Niet alleen heeft een
  dictator een toenemend aantal echte vijanden, hij creëert ook vijandbeelden om zijn invloed op zijn
  volgers te vergroten. Om effectief te zijn kiest de dictator één of twee zogenaamde ‘vijanden van het volk’
  en herhaalt dit thema eindeloos. Dictators wakkeren de angst aan voor minderheden en vijanden van buiten,
  Hoe banger zijn volgers en hoe groter hun haat, hoe groter hun bereidheid om te strijden. De fanatieke volgers van de dictator gaan voor in die strijd en dwingen de rest van het volk om mee te doen.

  P.s Hoe dwaas, debiel, idioot oerdom zijn ndp paria’s dan niet. Opa taki, 10. triljoen maal oerdom in het kwadraat.


  Maak melding
 12. C.A.Schipper 3 maart 2019 at 23:24
  PRO-PA-GANDA..WIJ DEBIELE IDIOTE DWAZE DDB BEZETEN ZOMBIES NIET WE..LUISTERT..ER..NIE NAAR..WANT DE WAARHEID IS VOO ONS OERDOMME STOMMELINGEN NIET WAAR.


  Maak melding
 13. Ik ben GEEN ECONOOM of NEP-ECONOOM,

  maar duidelijk is dat de Paarse Clan, FINANCIEEL totaal
  KLEM zit en PANIEKMAATREGELEN neemt, waarvoor het
  Volk zal moeten opdraaien !

  De INFLATIE en GELDONTWAARDING zullen toenemen als
  gevolg van Rij- en Voertuigenbelasting, als gevolg van in
  te voeren BTW en als gevolg van kosten nieuwe Kredieten
  en Leningen bij de oa de Centrale Bank van Suriname,
  nu hr GERSIE daar MET SPOED is WEGGEJAAGD !

  A PINA FU AS SRANAN-VOLK E GWE NANGA LANGA !

  PS : PAARSE CLAN MOET WEG, DAN KOMT ER WEER HOOP
  OP ONTWIKKELING VAN SRANAN !!!


  Maak melding
 14. Deze president gaat vaak op de stoel van de DNA zitten. Adhin is dus op een niet formele manier tot VP benoemd en ik heb twijfels aan de wettelijke juistheid van de benoeming van de Commissie.
  Ik heb even naar de grondwet gekeken en er zijn meerdere verkrachtingen van de grondwet door deze president. Zie onder andere het artikel dat handelt dat wij onze economie niet aan het buitenland mogen geven. en vergelijk dit met de rol van de Chinezen in Suriname.

  UITVOERENDE TAKEN VAN DE NATIONALE ASSEMBLEE
  Artikel 74 van de Grondwet Suriname
  De Nationale Assemblée heeft de volgende uitvoerende taken:
  a. het kiezen en het besluit tot tussentijds doen aftreden van de President en de Vice-president;
  b. het voordragen voor benoeming aan de President van de voorzitter, de onder-voorzitter, de leden en de plaatsvervangende leden van het orgaan belast met het toezicht en de controle op de besteding van de staatsfinanciën.
  c. het voordragen voor benoeming aan de President van de leden en de plaatsvervangende leden van het Constitutioneel Hof;
  d. het benoemen, schorsen en ontslaan van haar griffier;
  e. het organiseren van een Verenigde Volksvergadering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES