maandag, mei 20, 2024
HomeFotoFranse krant: 'Bordo veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel vanuit Suriname'

Franse krant: ‘Bordo veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel vanuit Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – In een artikel over drugssmokkel heeft de Franse krant Le Main libre een Surinaamse man met de bijnaam ‘Bordo’ genoemd als spin in het web met betrekking tot cocaïne smokkel vanuit Suriname. Volgens de krant zou deze 37-jarige ‘Bordo’ op de vlucht zijn nadat hij vorig jaar in Parijs tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens drugshandel.

Le Main libre beschrijft de man in kwestie als een kleine beroemdheid in Suriname die op Facebook poseert met geld, juwelen, luxe auto’s of bling-bling villa’s. Volgens de krant werd deze ‘Bordo’ afgelopen vrijdag in afwezigheid berecht door de correctionele rechtbank van Le Mans voor handel in cocaïne. Dat deed hij in de periode van 2016 tot begin 2018.

Vrijdag werden in de Franse stad Le Mans ook nog zes mensen veroordeeld voor drugssmokkel vanuit Suriname. Drie mannen die als ‘muilezels’ hadden gediend, hebben toegegeven dat ze voor ‘Bordo’ hebben gewerkt. Bordo:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

64 REACTIES
 1. Opsporen en opsluiten. Dit soort figuren zorgen voor een slechte naam. Volgende verkiezingen kiezen voor Marsha neus politieke beweging. Niet voor de ndp en niet voor de rijst en coke boeren de VHP


  Maak melding
 2. hahah die neus weet geen bal. er is groot verschil tussen praten en doen. nee hoor geef maar mijn een kleine boef de VHP. tenminste zit daar brains. NDP zijn klaplopers die nergens aan de slag kunnen behalve juist in de NDP


  Maak melding
 3. Wat mort Bordo met een Cucci tas in het oerwoud ? Zoals zo vaak bij dit soort figuren … meer PK onder hun kont dan IQ in hun bovenkamer. Jammer de Franse gendarmie had voet op Surinaams bodem gezet. Konden ze hem niet meteen liquideren ? Dan wist Suriname tenminste waarom de gendarmie de grens overstak.


  Maak melding
 4. @A no mie.Ach ze zijn van de zelfde partij he,.soort zoekt soort,.vandaar dat hij zn BORDOpaspoort heeft ingeleverd.Hij is bij verstek veroordeeld.
  De Fransen hebben het niet goed gedaan.Als Frans onderdaan hadden ze om zn uitlevering moeten vragen.


  Maak melding
 5. Briefjes van 20..??
  Zelf tellen?!
  Weer een kleine man..

  Kom s met een grote, grote, groooote vis.

  Me mars papa!


  Maak melding
 6. Koeriertje van maffiabaas/drugsbaron/wapenhandelaar/massamoordenaar DESIRE DELANO BOUTERSE. Geen volk ter wereld kiest zo een mega-crimineel als president, behalve een laaggeschoold, karakterloos volk als Surinamers.


  Maak melding
 7. de party van bordo was laatst
  in gesprek met de nps wayne telg zat bij het gesprek ik wil zijn commentaar horen
  de nps onderhandeld met de party van bordo

  wie houdt wie voor de gek ik zal niet meer stemmen voor de nps


  Maak melding
 8. Een narco staat gaat niet optreden tegen deze gasten. In tegedeel ze beschermen hun, terwijl ze de maatschappij en het land kapot maken.

  SCHANDE AAN DE POLITIEK
  EN
  DE HOOGSTE BAAS VAN HET LAND.

  Sari Torie


  Maak melding
 9. Altijd belachelijk gevonden deze man. Met zijn optreden die nergens opslaan. Wil deze man de Surinaamse politiek in ? Kom op zeg!! Ik ben benieuwd?


  Maak melding
 10. Money Hond zullen zij bedoelen. Die is echt een vuile rat. Deze rat noemt zich money hond, zelfs zijn ballen zijn behangen met goud. Heeft zelfs een geld telmachine. Heb de filmpjes gezien. Uitleveren aan Frankrijk.


  Maak melding
 11. Deze djoeka is echt een domme EZEL met geld die groot loopt te doen .net als zijn Ezelachtige soortgenoot die geld strooit naar zijn rasgenoten alsof het kippen en honden zijn.vanuit de helikopter. Met alle respect…maar dit soort djoekas zijn een schande voor de échte normale goede djoekas.zij denken dat zij met geld God zijn…fuckoff…Boerikies..deze kan tenminste nu niet verder komen als moengo. Of a go na albina ding Fransman oh BOUTOE ing mars.het is nu afgelopen met zijn achterlijke geouwehoer en stom gelul.slecht voorbeeld voor de jeugd.domme idioot.


  Maak melding
 12. BIJ DE NATIONALE PARTIJ SURINAME (NPS) ZITTEN MENSEN MET SCHONE VINGERS,TERWIJL BIJ DE ZOGENAAMDE NATIONALE DEMOCRATISCHE PARTIJ (NDP)BARST VAN CRIMINELEN .


  Maak melding
 13. Deze ongeschoolde, onbeschaafde vent gedraagd zich altijd als een varken. Laat hem nu zijn bek open pieren en de fransen uitschelden.
  Was bij Chan op bezoek om over politiek te praten. Groot ontvangen.
  Brunsie had hem bekroond tot koning van Marowijne. Nu kan hij met zijn kroon de bak in.
  Werk arm van Brunsie. Domme vent, beetje achterlijk zelf. Geweldig spelen en vertellen hoe hard je in goudvelden werkt. Niets van waar. Coke velden.
  Einde Bordoo in zicht. Bellie gaat niets zeggen want ook zo achterlijk.


  Maak melding
 14. Dus elke burger moet nu aangeven vanwaar ze met de deviezen komen bij e bepaald bedrag, maar deze boeven mogen vrijuit met hun drugsgeld pronken en niemand instaat in t grijpen ?? Aaaiiii,….Su naar de afgrond !


  Maak melding
 15. ”Podoroso caballero Bordo es señor dinero”
  Meneer geld is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer geld. De criminaliteit en de armoede wordt in Suriname met goud behangen. Met dank aan de corruptie in de politiek.

  Het zal mij niet verwonderen dat deze dommerik ‘Bordo’ is gebruikt door de politiek met een geducht plan. De ABOP lijkt hierdoor te zijn uitgeschakeld. Immers drie mannen die als ‘muilezels’ hadden gediend, hebben toegegeven dat ze voor ‘Bordo’ hebben gewerkt.


  Maak melding
 16. Is Suriname een rechtstaat. Zo ja, dan moeten ze deze vent namens Frankrijk oppakken en opsluiten.
  alle in het buitenland veroordeelde figuren horen in de gevangenis thuis. Suriname hoort een voorbeeld te stellen. Dus Money Hound, Brunswijk en Bouterse. Ga lekker in de cel brommen.


  Maak melding
 17. Vanaf dat Bouterse zijn reentree in Suriname heeft gedaan in 1970 is dit land een puinzooi geworden. We zouden als zuiveringsactie alle Bouterses het land uit moeten zetten. De naam Bouterse is een vloek oftewel een hebie van Suriname. Weg met alle Bouterses. Jammer dat de goede Bouterses het slachtoffer moeten worden van de ene slechte Bouterse.


  Maak melding
 18. En nu is deze monky slachtoffer van zijn eigen gedrag. Hij is nu veroordeeld door Frankrijk en staat op de internationale opsporingslijst. Dus wordt hij een gevangene in eigen land, kan het land niet meer verlaten.
  DIT IS ZIJN STRAF voor het leven!!!!


  Maak melding
 19. @Sam; dat is niet waar wat je daar stelt. Het lijkt alsof je deze crimineel in bescherming neemt. Toch niet omdat hij zwart is ? Als er een Verdrag is tot uitlevering van de eigen onderdaan die zich schuldig aan een misdrijf gemaakt heeft, is het land verplicht daaraan mee te werken tenzij inde verzoekende staat de doodstraf opgelegd kan worden. Laat je aub beter voorlichten voordat je allerlei onzin hier gaat schrijven.


  Maak melding
 20. Is Brodo echt pas 37 jaar oud ? Ik denk dat dit een leugen is want geboorteregistratie in de jungle is onbekend. Ik denk dat deze drugscriminelen tegen de 50 jaar is.


  Maak melding
 21. Alleen de Sur. korpschef is al ziende “blind” !! Hij weet niet wie de “grote jongens” zijn !!! Ze zijn moelijk te
  pakken !
  Wel nu korpschef van Suriname: hier krijg je alvast een van ze op een “presenteer-blad” !!
  Onze gedoodverfde toekomstige “hoofd-adviseur” van Tigri Barba e Lonnie !!! in de nieuwe regering !!


  Maak melding
 22. Kankantistraat 4 maart 2019 at 10:05

  Kun je me vertellen waarom Bouterse na zijn veroordeling niet aan Nederland is uitgeleverd?

  Kun je me ook vertellen waarom mensen met de Surinaamse Nationaliteit na een misdaad naar Su vluchten en de Nederlander in Su naar Nederland?


  Maak melding
 23. henri 55 ..als als als..gelukkig niet.jij verdedigd jou stamgenoot die openlijk laat zien wie hij is dus denk eerst voordat je onzin uitkraamt.je blaft maar wat in de ruimte zonder enige NUANCE.


  Maak melding
 24. Jaja, ai baja,

  SRANAN levert geen eigen onderdanen, met Surinaamse
  nationaliteit, uit aan andere landen !

  SRANAN wil geen verdragen sluiten met andere beschaafde
  landen voor overname VONNISSEN en/of overname van de
  STRAFUITVOERING !

  Daarom kweekt men en beschermt men in SURINAME een
  Sranan-Maffia !!!

  Ook de internationale Coke-MAFFIA ziet dat Sranan open grenzen
  heeft en ZWAK BESTUUR mbt zware CRIMINALITEIT en VERVOLGING
  INTERNATIONAAL !

  VANDAAR DAT DE DUIKBOTEN EN VLIEGTUIGEN VOL COKE,
  NAAR SRANAN WORDEN GEDIRIGEERD !

  NEKS NO FOUT !!!

  PS : DDB-president loopt met een Nederlands vonnis van ELF JAAR
  ONVOORWAARDELIJKE GEVANGENISSTRAF OM ZIJN NEK !

  Meneer BRUNSIE heeft een onherroepelijk FRANS STRAF-VONNIS
  op zak, van naar ik meen VIJF JAAR CELSTRAF !

  Tenminste een van de leden van de, ONGRONDWETTIGE Presidentiele
  Commissie, die MINISTERS GAAT AANSTUREN, schijnt betrokken
  te zijn bij de BALLAST-NEDAM-MILJOENEN-CORRUPTIE-AFFAIRE,
  die heeft plaatsgevonden bij de BRUGGENBOUW IN SURINAME !
  De directie-leden van Ballast Nedam zijn in Nederland al
  VEROORDEELD door de Rechter, voor deze OMKOPINGEN van
  hoge Surinaamse functionarissen en politici !

  PE DENG MILJOENEN-TJUKU DE, PE DENG MILJOENEN-TJUKU GO !


  Maak melding
 25. Volk van Suriname . Ik ben zwaar teleurgesteld in u.
  Griekenland is in de problemen geraakt doordat de grote scheepsmagnaten geen stuiver aan belasting betaalden. Hadden ze dat gedaan dan was Griekenland nooit in de Financiële problemen met alle gevolgen van dien geraakt.
  Ditzelfde beeld zie ik in Suriname gebeuren. Mensen die een smak aan belasting moeten betalen doen dat niet. En u met de zwakke schouders draait daarvoor op. Kom in opstand hiertegen. Let op wat ik zeg: U moet belasting betalen voor die klootzakken die door het falend beleid van de politiek geen belasting betalen. Ik heb het over die figuren die op illegale wijze schatrijk worden. Bij jullie in Surname is er iets structureels fout.
  Laten we beginnen met de overheid.
  Deze hoort belasting te innen bij mensen met de sterkste schouders en mensen met zwakke schouders te ontzien. Hoe sterker de schouders hoe meer belasting. Dat de overheid niet bij machte is om deze sterke jongens te pakken blijkt uit het feit dat ze met klote maatregelen zoals de weg en motorrijtuigenbelasting komen. Dit betekent eenvoudigweg dat u moet opdraaien voor het falend beleid van de overheid. Nu is er een figuur in Suriname die strooit met geld. Ik heb het over Money dog en geen enkele belastinginspecteur gaat in de klapper kijken of deze idioot belasting betaalt. En aangezien ik niet in Suriname woon mag u de andere geldstrooiënde figuren die geen stuiver aan belasting betalen zelf in kaart brengen. Deze klootzakken betalen geen belasting, dat doet u voor hun, weiger dat.
  Een of andere politicus gaat prat op het feit dat Suriname een heleboel wetten heeft aangenomen om criminaliteit tegen te gaan. Ik heb het over de heer Abdoel. De mislukkeling van de NDP

  Mijn vraag aan Abdoel is natuurlijk; worden de door het parlement gemaakte wetten gecontroleerd op naleving.
  Wetten maken is één, wetten naleven is de kunst. U weet zelf dat de terugroepwet niet wordt nageleefd, dus lul niet meer over het maken van wetten. Ik kan u bewijzen dat historisch wetten in Suriname nooit zijn nageleefd., maar ja, u moet iets doen om uw hoge schadeloosstelling goed te praten.


  Maak melding
 26. Wat Suriname moet doen meneer Abdoel?
  Het aannemen van een “pluk ze kaal wet ” en zorgen dat deze wet uitdrukkelijk wordt nageleefd als je tenminste ballen hebt. Pluk deze klootzakken, die een etter zijn in de Surinaamse samenleving lekker kaal dan zal je misschien in mijn aanzien stijgen.


  Maak melding
 27. Deze voldoet aan de eisen om het ver te schoppen in de surinaamse politiek.Ga zo door Bordo je bent goed op weg ooit president te worden van dit land.Heel veel surinamers hebben bewondering voor deze akeligheden.


  Maak melding
 28. zal me niet verwonderen als blavo ook hierin zit en nog enkele vhpers .Trouwens ook enkel fanatiekelingen die hier hartstochtelijk reageren zijn volgens mijn nie onschuldig


  Maak melding
 29. @Marino dombo, zolang die bevolkingsgroep jouw mondje voedt moet jij vooral je mond dichthouden. Schelden op Hindoestanen is niet iets van de laatste tijd. Ik vraag me werkelijk af als jouw soort zoveel haat tegen Hindoestanen heeft waarom de door jou zo bewierookte drugscrimineel Bouterse zijn handen bij India hoog houdt ? Waarom gaat hij niet bij zijn eigen soort in Afrika bedelen ? kan je mij uitleggen waarom dat niet gaat ?

  @Sam; beste domme Sam je leest niet wat anderen schrijven of ben je werkelijk zo dom. Ik schrijf toch dat als er een Uitleveringsverdrag is de landen verplicht zijn om hun onderdanen uit te leveren ? Heeft Suriname een Uitleveringsverdrag met Nederland ? Neen,Uilskuiken !


  Maak melding
 30. @Srafu geweldig jouw bijdrage. Ja ja ondanks alle beschikbare bronnen om jezelf te ontwikkelen kiezen veel Surinamers liever om onderontwikkeld te blijven.


  Maak melding
 31. Bordo en al die zogenaamde handelaren die Coke exporteren en importeren in groente en fruit opsluiten. Zwaardere straffen opleggen. Dit is denk ik iets dat nooit meer zal verdwijnen in deze wereld.


  Maak melding
 32. Wat een schreeuwers allemaal hier.
  Bordo geeft Suriname een slechte naam? Hij is wellicht een crimineel zoals zoveel landen criminele ingezetene hebben.
  Maar Suriname een slechte naam geven? Nee, dat doe de regering en diens beleid eigenhandig al.


  Maak melding
 33. BORDO MONEY IS MET EEN check zijn interview @tap a bankstell NEDERLANDSE VROUW GETROUW
  HIERDOOR IS GENUTRALISSEERT TOT NEDERLANDSE STAATS BURGEN
  DEZE MONEY VERBLIJF DUS ILLEGAAL IN SURINAME , HIJ MOET WORDEN UITGELEVERD


  Maak melding
 34. Potentiele presidentskanidaat voor Suriname.Surinamers hebben n.l.een zwakte voor criminelen.Het zit erin dat het word: Bouterse of Brunswijk,Bordo,Oedit,Dino,Somo.Wanneer de surinamer niet meer weet hoe de misstanden te verdedigen zeggen ze,het gebeurt overal.


  Maak melding
 35. @ Kankantistraat 4 maart 2019 at 13:33

  Kun je me vertellen op basis waarvan Suriname uitlevering van de Duikboot Drugsbarron aan Nederland heeft aangevraagd?? Vergeten omdat het iemand is die op je lijkt??

  27 april 2018 14:31
  Is er een actueel uitleveringsverdrag met Suriname?

  Ja, Nederland heeft een uitleveringsverdrag met Suriname, dat is de
  Overeenkomst tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Republiek Suriname betreffende de uitlevering en rechtshulp in strafzaken, ‘s-Gravenhage, 27-08-1976

  Bronnen:
  http://wetten.overheid.nl/BWBV0001024/1981-06-19

  Kankantristraat, Jij ben verre van slim, uitzondering?
  Dacht het niet, Baba Sai is net zo dom als jij, oké misschien een beetje dommer.
  Hoezo Hindoestanen slimste mensen??
  Ik ben niet slim maar heb wel een hekel aan mensen die anderen voor dom,racistisch etc, uitmaken terwijl zij zelf de klokken hebben horen luiden…….. maar de klepel>>>nog zoeken. hihi


  Maak melding
 36. Laat hij lekker gaan zitten en nu Bouterse oppakken want hij is de grootste drugsbaron van Suriname.Het zal een zegen zijn voor dat land.


  Maak melding
 37. Suriname levert GEEN EIGEN ONDERDANEN UIT !

  Op basis van het rechtshulpverdrag tussen Sranan en Nederland :

  Vraagt Nederland bijvoorbeeld vanwege strafrechtelijke redenen,
  uitlevering van Nederlanders, die zich in Suriname bevinden.

  Of vraagt Suriname, om strafrechtelijke redenen aan Nederland
  om uitlevering van SURINAMERS, die zich in Nederland bevinden.

  Suriname levert geen EIGEN ONDERDANEN UIT !

  Volgens mij geschied dit op basis van een DECREET dat nog
  steeds geldig is in Suriname :

  DECREET van 10 juni 1983, houdende nieuwe regelen
  betreffende uitlevering en andere vormen van
  internationale rechtshulp in strafzaken
  (Decreet inzake uitlevering) (S.B. 1983 no. 52).

  HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN

  Artikel 1

  In dit Decreet wordt verstaan onder:

  a. de Minister: de Minister belast met justitiële aangelegenheden;

  b. uitlevering: verwijdering van een persoon uit Suriname,
  met het doel hem ter beschikking te stellen van buitenlandse
  autoriteiten ten behoeve van hetzij een tegen hem gericht
  strafrechtelijk onderzoek, hetzij de tenuitvoerlegging van
  een straf of strafrechtelijke maatregelen;

  c. verdrag: de voor Suriname verbindende overeenkomst
  met een andere Vreemde Mogenheid of Volkenrechtelijke organisatie;

  d. vreemdeling: ieder die niet Surinamer is in de zin van de
  Wet op de nationaliteit en het ingezetenschap en die niet op
  grond van een andere wettelijke regeling als Surinamer wordt
  behandeld;

  e. opgeëiste persoon: degene wiens uitlevering door een
  vreemde Mogendheid is verzocht;

  f. verzoekende staat: Mogendheid waarvan het verzoek tot
  uitlevering is uitgegaan.

  HOOFDSTUK II VOORWAARDEN VOOR UITLEVERING

  Artikel 2

  1. Uitlevering geschiedt niet dan krachtens een verdrag.

  2. Surinamers worden niet uitgeleverd.

  Het gaat dus om Artikel 2 lid 2 van dit decreet !

  PS : Graag commentaar indien het niet-uitleveren van
  Surinaamse onderdanen elders is geregeld.


  Maak melding
 38. @Sam; beste domme Sam je leest niet wat anderen schrijven of ben je werkelijk zo dom. Ik schrijf toch dat als er een Uitleveringsverdrag is de landen verplicht zijn om hun onderdanen uit te leveren ? Heeft Suriname een Uitleveringsverdrag met Nederland ? Neen,Uilskuiken !”
  Aldus Kankantristraat.

  @ Kankantristraat,
  Wanneer mag ik je verontschuldiging tegemoet zien.
  dokken hoeft niet hoor. Of ben je van plan onder een andere alias te schrijven???

  Geef maar toe dat djoeka Sam beter is geïnformeerd dan jij en niet toestaat dat posters onwaarheden vermelden.


  Maak melding
 39. het wordt tijd dat suriname wel eigen onderdanen uitlevert in zaken waarbij er ernstige strafbare feiten zijn gepleegd. Men verschuilt zich nu achter de wet. op 1 dag kun je tegenwoordig de surinaamse nationaliteit verkrijgen. dus criminelen juichen bij dit soort wetten.


  Maak melding
 40. Deze mannen als bordo alvast oppakken en opsluiten hij maakt gebruik van koerirrs om zijn spul kwijt te krijgen ..domme juka van mungo tapu.


  Maak melding
 41. HET WERK IS BEGONNEN ( WANNEER JE MET DUIVEL AAN TAFEL ZIT vul maar zelf in.
  Wake up call for everyone het gaat mij niet verbazen als interventie militaire invatie geluidloos in Suriname land net als GRENEDA toen terwijl de grote in het buitenland vertoef voor zogenaamde conferenties. Te matie barba e brong joe moes nat diff joe .Sunshine in the rain ( als de zon schijnt tegerlijktig met regen en je loop dr in wordt toch nat ) het is mijn expresion ” uitdrukking ” wie doordenk zal mijn begrijpen. Wie zijn de donkere hollanders ???? 🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷 BEWARE the devil is arround 👿👹👺🤡🤠10 uur klokje wie kent die bloem in SURINAME 🌺💐 die komt op alleen wanneer de zon schijnt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES