Diner-dialoog over vrouwen in de politiek in Suriname

64
Diner-dialoog over vrouwen in de politiek in Suriname
Waterkant Archieffoto (c) Vrouwen in de politiek in Suriname

PARAMARIBO, 3 mrt – De netwerkorganisatie Vrouwen in de Politiek (VIP) organiseert vandaag in Het Park aan de Grote Combeweg,haar tweede diner-dialoog over vrouwen in de politiek. Ongeacht politieke achtergrond is het van belang dat vrouwen in de politiek samenwerken om zo de ontwikkelingsvraagstukken aangaande de vrouw op de politieke agenda te plaatsen. Dit is de visie van de Netwerkorganisatie Vrouwen in de Politiek.

De Netwerkorganisatie Vrouwen in de Politiek, VIP,  bestaat uit de initiatiefnemers Judith Faerber, Vanessa Limon, Rachel Koningsbloem-Pinas, Naomie Linger, Joan Dogojo en Anoushka Gopalrai organiseert een tweede netwerkborrel voor vrouwen in de politiek. Doel van deze netwerkorganisatie is te fungeren als brug tussen vrouwen in besluitvormings-posities, vrouwen in maatschappelijke organisaties, burgers en vrouwen in de politiek. Ook heeft de organisatie behoefte aan het vergroten van de samenwerking van politica als het gaat om gendergerelateerde zaken. De netwerkorganisatie wil zich ook inzetten om de participatie van vrouwen in de politiek middels dialoog, trainingen en leiderschap te bevorderen. 

Haar eerste bijeenkomst was in december vorig jaar. Toen hebben vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen (NDP, NPS, DOE, PRO, PALU, DA91) en vrouwenorganisaties zoals het Vrouwen Parlement Forum, ADEK en het Nationaal Jeugd Parlement aan geparticipeerd.   

Op zondag 3 maart zal tijdens de tweede diner-dialoog  het panel bestaande uit: Diana Poki (ABOP), Ingrid Karta- Bink (PL), Carla Bakboord (gender expert), Ann Sadi (NDP)  ingaan op de uitdagingen van vrouwen in de politieke arena, gender issues en leiderschap. De keynote spreker is Krishna Mathoera. De activiteit wordt gehouden in Het Park aan de Grote Combeweg en vangt aan om 18.30 uur.  

64 REACTIES

 1. Het wordt steeds gekker in Suriname; terwijl het volk niets te eren heeft moet het gepeupel van het kakvolk een socialize borrel houden want voor deze loopse juffer is kraanwater niet goed genoeg. Nee ze moeten laten zien dat ze deel uitmaakt van het westerse denken. Tjsa vooral zo doorgaan met het opzetten can dit soort onzinnige projecten die totaal van geen toegevoegde waarde zijn. Hiermee bouw je Suriname niet op mevrouw midden op de foto.


  Maak melding

 2. Wat kijken deze vrouwen toch strijdvaardig en serieus.😡
  Allemaal hoogopgeleide experts bij elkaar?👩🏿‍🎓
  Wat is een gender expert ook weer🤔, o ja iemand die het verschil kent tussen een man en een vrouw?😂
  Staat de champagne koud?
  De staat betaald toch de rekening van dit nutteloos en zinloos gebazel over vrouwen in de politiek die toch al een goed leven hebben.
  Ze kunnen liever opkomen voor de gewone arme Surinaamse vrouw van de straat die nauwelijks rond kan komen.


  Maak melding

 3. Ik zou eens willen vermeld staan, de kennis en kunde en afstudeer certicaat van deze ter loopse vrouwen. Je moet toch een beetje hersens hebben om in de politieke arena te treden. Door wie wordt het eten betaald. Natuurlijk door een dnepper, zal flink gegeten gedanst en pompeus gevierd worden. In een park ga je toch niet brainstormen en zeker niet met een keyboorder. Het is allemaal stemming makerij in het licht van de komende verkiezingen.


  Maak melding

 4. Wat een achterlijke en macho reacties.

  Boos of vernederd dat deze vrouwen beter opgeleid zijn en hun vrije tijd ook nog aan goede dingen voor Volk en Vaderland besteden in plaats van het gezwets van jullie hier op waterkant,net.

  Dames zet hem op!! Het is gebleken dat je met vrouwen aan de macht meer bereikt.

  Het wordt tijd dat al die “geweldige mannen” die Suriname de afgelopen jaren naar de verdoemenis hebben geholpen plaats maken.

  Succes6


  Maak melding

 5. Dansimang@@@
  Gender expert, is een vent die z’n lul heeft laten verwijderen voor een gat om een lul te vangen😁😁
  Verder ben ok helemaal eens met uw reactie. Deze vrouwen kunnen liever achter de aanrecht staan en de kinderen van de straat houden. Dat levert het land veel meer op😇😇


  Maak melding

 6. Wat wikken deze loopse juffers nu echt ? Het onderwijs is een puinhoop, Zorg is hard Aauuww ! Paramaribo doet zijn naam van vuilnisbelt eer aan, overal rijzen gokhuizen hoerenkasten en is men wel ergens aan verslaafd. Jonge meiden verkopen hun genotsgrotjes nog meer dan voorheen, het Min. Van SoZaWe lijkt op een hondenhok. Suriname is overgeleverd aan de nieuwe ideologie Suriwet. De rovers exporteren op grote schaal, over land, over zee, onder zee en door de lucht. Hiermee is Suriname narcostaat nr1. En wat doen deze loopse kwekkende breedbeeld juffers ? Ze gaan het over vrouwen in de politiek hebben! Me mars papa ! Pak eerst de echte problemen aan maar daarvoor hebben jullie geen ballen !


  Maak melding

 7. @Hendrik,

  Van Baba Sai en Dansimang had ik zulke onbeschofte reacties verwacht, maar niet van jou.
  Voor mannen zoals jij geldt dat vrouwen alleen maar 1 recht hebben en dat is het aanrecht en dat heb je in je tweede reactie ook geschreven.
  Dat jullie je vrouwen en dochters geen verdere ontwikkeling hebben gegund dan kinderen opvoeden, koken, het huishouden doen, is jullie grootste tekortkoming.
  Vrouwen hebben het recht zich verder te ontwikkelen ook in de politiek. Dus deze vrouwen krijgen van mij een dikke pluim. Veel succes dames en laat mannen zoals Baba Sai, Dansimang, Hendrik maar in hun sop gaarkoken.
  Hendrik ik ben zwaar teleurgesteld in je!


  Maak melding

 8. Op de zondag zou je geneigd zijn te denken dat sommige mensen op het uiterste toppunt balanceren van onwetendheid. Zalig zijn zij die in onwetendheid verkeren. Hen kan immers niets deren. Vrouwen ,gaan jullie door hoor. Er moeten gewoon meer vrouwen de politiek in.


  Maak melding

 9. @Baba Sai,

  Ga de regering verwijten wat er allemaal mis is in Suriname en niet deze vrouwen.
  Deze vrouwen tonen aan dat ze wel degelijk ballen (spreekwoordelijk) ballen hebben omdat zij zich verder willen ontwikkeling in de politiek.
  Vrouwen kunnen meer dan alleen maar ja en amen zeggen tegen respectloze mannen als jij.
  Vergeet niet dat je uit een vrouw bent geboren.
  Mannen van jouw slag leven blijkbaar nog in de middeleeuwen toen vrouwen ook niets te vertellen hadden.


  Maak melding

 10. Ha daar is die hypocriet en huichelachtige Jiyani weer. De mevrouw met een gespleten persoonlijkheid die door velen op Waterkant ontmaskerd werd als een hindoefundamentalist. Nu komt ze mooi weer hier spelen deze achterbakse khoenkhoenwa slang.


  Maak melding

 11. @Yijani jij bent een van de deelnemers hier die direct beginnen te steigeren ter wille van het halen van een wit voetje bij de andere forumeerders. Wat schrijf ik in mij reactie eigenlijk ? De inhoud is dat deze vrouwen hun ogen voor de werkelijke problemen in Suriname sluiten en door het opzetten van onnozele projecten wordt het land niet geholpen. Waar lees ik dat ik stel dat vrouwen zich niet mogen ontwikkelen ? Waar stel ik dat het enige recht voor de vrouw het aanrecht is ? Je bent door en door geniepig met je gespleten persoonlijkheid.


  Maak melding

 12. Vrouwen kunnen krachtig zijn , ze kunnen 10 dingen te gelijk doen, mannen die denken vrouwen moeten achter het fornuis, schatten vrouwen verkeerd in, ze kunnen het, ze kunnen ook in de Politiek, zaken doen, kinderenbaren, werk samen en wereld wordt mooier.


  Maak melding

 13. @ MoeVan,

  Die mannen weten dat ook hoor.
  Maar de trots hé. Kijk maar op de universiteit van Suriname.

  Ik ben er van overtuigd dat al die vrouwen hier stuk voor stuk beter opgeleid zijn dan de macho’s die hier hun onzin verkondigen.
  Ze kunnen het niet helpen dat ze zo reageren, ze weten niet eens waar de vrouwen het over hebben.
  Baba Sai is een van de baba die voor zijn dochter 10 koeien en een zundap vraagt (youtube).

  Baba Sai, transgender en travestieten mogen óók naar het diner, trek een jurk (je bent toch een manwijf) aan en ga luisteren wat deze geweldige dames te vertellen hebben. Wie weet wordt het daarna nog wat met jou.


  Maak melding

 14. @Baba Sai,

  Volgens jou ben ik een hindufundamentalist en ben ik door velen op deze site ook als zodanig ontmaskerd. Niemand heeft mij hier eerder voor hindufundamentalist uitgemaakt, jij bent de eerste.
  Jouw mening baseer je op het feit dat ik moslims niet vertrouw, alleen wens ik ze geen verschrikkelijke dingen en ze vermoorden is ook niet iets waar ik achter kan staan. Dat doen hindufundamentalist wel. Dat jij een hielenlikker bent van moslims is jouw goed recht, maar laat mij mijn mening over de moslims hebben, zij hebben dat doet ook over hindus.
  Waar heb ik geschreven dat jij hebt geschreven dat het enige recht voor vrouwen het aandacht is.
  Huichelen en liegen doe ik niet. Maar zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  Verder hoef ik bij niemand een wit voetje te halen, want dat heb ik ook niet nodig.
  Al die scheldwoorden aan mijn adres door jou, geeft heel duidelijk dat jij als man bijzonder zwak bent en daardoor juist mijn sterkte hebt aangegeven.
  Knoop 1 ding goed in je botte hersens, een man die een vrouw scheldt en slaat, is gewoon een zeer slappe en zwakke man. Verder ben je ook een notoire racist!
  Sala ke khunwa laal nani hai magar kala, dil bhi kaka hai!


  Maak melding

 15. @Baba Sai,

  Indien jij wilt dat vrouwen de problemen van Suriname moeten gaan oplossen, dan moeten vrouwen zich sterker maken door hun kennis van de politiek te verbreden. Dat kan juist alleen door dit soort
  bijeenkomsten bij te wonen om hun vragen te kunnen stellen waardoor zij kennis kunnen vergaren.
  Er zijn genoeg problemen waarmee vrouwen uit alle lagen van de bevolking mee kampen. Meestal zijn mannen niet in staat deze problemen op te lossen voor de vrouwen. Jij al helemaal niet, het enige waar je in uitblinkt is schelden! Daarom sta ik ook achter deze vrouwen. Ik sta sowieso achter alle vrouwen in de wereld die opkomen voor de rechten van vrouwen en meisjes.
  8 Maart a.s. is het weer internationale vrouwendag. Jij zult het natuurlijk weer de grootste onzin vinden. Maar vrouwen hebben al meer bereikt dan jou lief is en wij zullen nog meer bereiken.


  Maak melding

 16. Dankzij een vrouw is de zonde in de wereld gekomen. Een vrouw behoord kinderen op te voeden en daarnaast haar echtgenoot bij te staan. Veel vrouwen in de politiek, maar ook leiding gevenden zijn of leven gescheiden van malief. Sommigen houden zelfs een paar toyboy’ s op na om hun sexuele behoeften bot te vieren. Kijk maar naar het gros der vrouwen die in Su de politieke in zijn, los van politieke hoererij zoals het paars verworden nepjuweeltje Masrammekuut.


  Maak melding

 17. @de NDP bespotter,

  Dank zij een vrouw, jouw moeder, besta je, zodat je hier je mening kan uiten. Ga daar maar eens goed over nadenken eer je de vrouw beschuldigt van de zonde in de wereld te hebben gebracht.
  Je wilt mij toch niet wijsmaken dat je moeder een zondige vrouw is. Heel vaak lees ik dat je schrijft dat je oma heeft gezegd. Is je oma ook een zondige vrouw.
  OMG, dat anno 2019 nog zulke mannen bestaan.
  Dergelijke mannen moeten door de vrouwen heropgevoed worden.


  Maak melding

 18. Jiyani- 3 maart 2019 at 14:15
  @de NDP bespotter,

  Dank zij een vrouw, jouw moeder, besta je, zodat je hier je mening kan uiten. Ga daar maar eens goed over nadenken eer je de vrouw beschuldigt van de zonde in de wereld te hebben gebracht.
  Je wilt mij toch niet wijsmaken dat je moeder een zondige vrouw is. Heel vaak lees ik dat je schrijft dat je oma heeft gezegd. Is je oma ook een zondige vrouw.
  OMG, dat anno 2019 nog zulke mannen bestaan.
  Dergelijke mannen moeten door de vrouwen heropgevoed worden.

  De waarheid is hard maar waar, dat staat geschreven in het Oude Testament, a no mi taki, ma ooktoe skrefi.


  Maak melding

 19. @de NDP bespotter,

  Door wie is het Oude Testament geschreven? Blijf maar alles geloven wat er staat in het OT of in het NT maar vergeet niet dat het mensenwerk is, meestal mannenwerk. Dat geldt voor alle heilige geschriften.
  In alle geloven worden vrouwen gezien als ondergeschikt aan mannen. Mannen zijn goed in het manipuleren van vrouwen en hun rechten. Dat is ook gebleken uit reacties van een paar mannen, daar zit je ook bij.
  Als je je moeder, je oma rescpecteert, respecteer dan alle vrouwen en denk eerst goed na wat je over je schrijft. Je zegt toch ook niet dat je moeder een zondige vrouw is?
  Daarom geloof ik niet all


  Maak melding

 20. @Jan,

  Wees fatsoenlijk en laat mijn ouders buiten alles wat hier wordt geschreven.
  En wat moslims en hindus betreft, weet waar je het over hebt.
  Jouw reacties snijden geen hout, zo oppervlakkig.


  Maak melding

 21. @ Jan.
  Jij bent zo’n figuur die niet in staat is tot het voeren van een discussie op welk niveau dan ook en daarom je toevlucht schijnt te moeten nemen tot achterlijk geroep. Misschien worden je excuses geaccepteerd als je die aanbiedt. Ik denk van wel
  Je kan het met elkaar eens en oneens zijn, anders kan je geen discussie voeren. Hou het daar op.
  @ Baba sai.
  Eerst verwijt je de mannen regering dat ze niets voor de samenleving doen.
  Als Jiyani hier vervolgens op nette wijze op reageert kom je met een een aantal opmerkingen die kant noch wal raken
  Wat een onzin

  De reacties, de twee vrouwen Pakiritigri en Jiyani staan achter de vrouw, hetgeen niet verwonderlijk is. Van de mannen slechts een (Sam) die de actie van de vrouwen toejuicht. Ik ben de volgende
  Het artikel
  Vrouwen in de politiek
  Waarom het geloof erbij halen?
  Vrouwen hebben zich behoorlijk ontwikkeld en het is dan ook niet meer dan terecht dat ze hogere posities
  moeten gaan bekleden. Persoonlijk denk ik, maar dit is dus subjectief, dat mannen emotioneler reageren dan vrouwen en daarom vaak niet de juiste beslissingen nemen. Vaak wordt gezegd dat vrouwen emotioneler zijn dan mannen, maar dat was vroeger.
  Mannen hebben behoorlijk gebruik en misbruik gemaakt van hun positie.
  Mannen hebben huisgehouden in de samenleving. Niet alleen in SU, maar overal ter wereld.
  Het wordt tijd dat we dan maar thuis gaan huishouden.


  Maak melding

 22. @jiyani, uit diverse reacties van jou heb ik af kunnen leiden dat jij een Hindoefundamenlatist bent. Een persoon die de moord op Mahatma Ghandi goedpraat is in mijn ogen een Hindoefundamentalist. In een andere reactie merkte je op dat er geen een land is dat zich onder leiding van een neger zich ontwikkeld heeft. En dan kom jij mij voor een notoire racist uitmaken ? Je beschikt over een gespleten persoonlijkheid en je kan absoluut niet tegen kritiek. Nee je bent eentje die met alle winden meewaait zolang het maar geen moslim is. Was het niet jij die hier uit volle borst over een bekeerde Syrische moslimgezin had ? Hoe zij door de overigen uit de gemeenschap behandeld wordt ? Een uit de duim gezogen verhaaltje mevrouwtje Repesteel. Waarom houdt u zich noet bezig met de honderden zelfmoorden onder Hindoevrouwen ? Vind ik nou typisch een onderwerp waarover jij veel moet afweren. Maar ik weet wel waarom je het niet aandurft. Je bent geen vrouw met ballen want die zijn door het muggenzifterij van jou leeggeprikt. Wil de echte racist nu opstaan ?


  Maak melding

 23. @Pico fijn dat je het voor vrouwen opneemt maar uit jouw reactie blijkt dat jij te snel keuzes maakt en vaak laat de ratio jou dan in de steek. Keer op keer blijkt weer eens hoe slecht men een reactie leest. Empatisch lezen en denken is niet aan velen besteed. Enfin als jij denkt dat ik de ontwikkeling van vrouwen afwijs, dan vraag ik jou om aan te geven waaruit dit standpunt uit mijn bijdrage(n) blijkt. Deze vraag is ook gesteld aan degene waar jij je over ontfermt. Tot op heden nog geen antwoord gehad. Misschien dat het jou wel lukt zo niet dan moet je maar lekker haan joka spelen.


  Maak melding

 24. In prediker staat er geschreven, ik koning Salomo heb gezocht naar wijzen, maar onder 1000 personen heb ik geen enkele vrouw gevonden.


  Maak melding

 25. @ Sam blijkbaar is die behoefte bij jou groter dan bij mij. Dus ga jij maar wellicht dat het bijdraagt in jouw ontwikkeling want daar schort er veel aan.


  Maak melding

 26. @Uncle Sam in de slaventijd waren de Afrikaanse vrouwen voor nog minder dan 10 koeien en een Zundap te koop. De hoerenkasten in Para ma ri bo worden voornamelijk door donkere meisjes bezet.


  Maak melding

 27. Lieve Jiyani

  A no mi mi skrefi of taki…Prediker 7 ; 27 Dit is wat ik ontdekt heb – ik heb over de dingen nagedacht, omdat ik tot een goede conclusie wilde komen. 28 Maar ik heb die conclusie nog niet gevonden. Ik ben er nog steeds naar op zoek. Onder duizend mensen heb ik maar één goede man gevonden. Maar geen enkele goede vrouw. 29 Maar wat ik wél heb ontdekt, is dat God de mensen wel goed gemaakt heeft, maar dat ze zelf allerlei slechte dingen bedenken.


  Maak melding

 28. @Baba Sai, je bent zeker moeders leukste thuis hé. Ik heb jou bijdrage aandachtig gelezen en je reply o.a op Jayani’s bijdrage. Ik kan je helaas niet veel meegeven dan dan dat je narrow minder bent. Kortom: Niet alleen achterbaks, maar ook achterlijk.


  Maak melding

 29. Jiyani@@@
  Provider, in dit geval het netwerk maakt problemen over mijn tekst en keurt het af, waardoor ik je geen brede uitleg kan geven. Dat je door mijn opmerking over vrouwen je gekwetst voelt, bied ik oprecht mijn excuses aan en zal in het vervolg mijn opmerkingen voldoende toelichten.
  Met vriendelijke groet.


  Maak melding

 30. @Mokro ik heb geen ene moer te maken wat jij over mijn bijdrage denkt. Het interesseert mij totaal geen een koperen cent hoe jij over mij denkt. Ik zal ten alle tijde onrecht discriminatie en racisme ferm bestrijden ook als die door hindoes geuit worden. En mevrouw Jiyani heeft zich daaraan schuldig gemaakt nu komt zij hier mooi weer spelen. Met je dikdoenerij dat je een nicht bent van Rasoelbaks. Daar koop je veel goodwill mee; zeker ook zo een zakkenvuller he mevrouwtje Mokro!


  Maak melding

 31. Drie begrippen; Dinner-dialoog, netwerkborrel en netwerkorganisaties wordt geassocieerd met een braspartij en worden er toewensingen naar de vrouwen die het initiatief genomen hebben door het slijk te halen. Het zo zo zoooooo zielig om te bedenken dat die drie begrippen met champagne of wat al dies mogen zijn te maken heeft. Achterlijke doemdenker, die vrouwen zijn stuk voor stuk slimmer dan jouw en ook nog hoger geschoold en hogergeplaatst in de samenleving. ZE doen tenminste iets, tastbaar en met oprechte bedoelingen. ZE zitten niet achter hun PC alles bij elkaar te verzinnen. ZE zijn zichtbaar, hoorbaar en kunnen ook verantwoording afleggen. Power vrouwen, ga zo door!


  Maak melding

 32. @ Baba Sai
  Ik zal natuurlijk antwoord geven op je vraag.
  Mijn reactie was op je walgelijke posting van
  Baba Sai 3 maart 2019 at 11:14.

  We gaan verder
  Jij bent van mening dat ik in mijn posting je ten onrechte beschuldig van het afwijzen van vrouwen.
  Ik vrees dat jij niet kan lezen. Ik heb denk ik toch duidelijk geschreven dat je de huidige groep (terecht/onterecht) beschuldigd van wanbeleid. (07.42 uur) Dit zijn mannen en een enkele vrouw
  Daarenboven ben je van mening dat de vrouwen die hiertegen ten strijde willen trekken, loopse juffers zijn (letterlijk) (10.59 uur) , ze onzinnige projecten opzetten (letterlijk) opzetten.
  Maar je hebt niets tegen vrouwen hoor.
  Denk je dat een persoon of een groep van de een op andere dag het beleid kan veranderen.
  Een naïeve gedachte.
  Empatisch lezen.
  Ja ik moet toegeven dat ik dit niet kan. Ik weet ook niet wat dat is.

  Ontfermen
  Haha, ik hoef me totaal niet te ontfermen over Jiyani.
  Ze heeft mijn hulp totaal niet nodig. Jiyani doet gewoon mee met de discussie, behalve als men zijn boekje te buiten gaat. Ja, dan is die persoon de lul.
  Ik had een vriendin die ontfermde zich juist altijd over mij. Beviel me uitstekend.

  @NDP bespotter
  Het klopt zonder meer wat er geschreven staat in, maar zowel Jiyani als ook ik zijn de mening toegedaan, dat kan je terugvinden in onze postings, dat vrouwen zich hebben ontwikkeld.
  Wat mij betreft mag dat nog veel en veel harder gaan.
  Mijn moeder zei: ik ben zo trots op die meisjes (haar kleinkinderen):
  Twee zijn afgestudeerd aan de VU, ze hebben geen man nodig die ze van A naar B moet brengen. Ze verdienen hun eigen salaris. ja, mama was trots op ze.

  Ik heb een vraag aan je.
  Deze vraag heb ik al eerder gesteld, maar een bevredigend antwoord is niet gegeven/is niet te geven.
  Ik geloof in God. Merkwaardig genoeg valt net 2keer! het boekje van de kerk bij mij op de mat.

  Als je gelooft in God dan wil je alles geven en bestaat er geen mits of maar.
  Stel nu dat je vreselijk verdriet hebt, bijvoorbeeld liefdesverdriet. je bidt tot God en vraagt hem om hulp en je zegt: ik wil u alles geven, maar helpt u mij alstublieft.
  Maar hoe kan dat nou? Je hebt toch altijd al gezegd dat je alles wilde geven, hoe wil je dan nu nog meer geven?


  Maak melding

 33. @Baba Sai, ik weet nu zeker dat je niet alleen retarded bent maar ook scheel. Je leest wat je Wilt lezen en dat is niet zo slim van meneer de poepstamper! Inzake de nicht van Rasoelbaks….waar slaat dat nou op…zo krom kan je dus ook in je spinsels zijn.


  Maak melding

 34. @pico ook nu overtuig je absoluut niet. Sterker nog de argumenten falen allen. Punt van geschil is de opmerking als zou ik de ontwikkeling van vrouwen tegenhouden of ontkennen dat zij zich mogen ontwikkelen. Nergens heb ik dit aangevoerd en Jiyani noch jij hebben dit aangetoond. Het enige wat jullie beiden doen is om de hete brij draaien en doen alsof jullie een punt hebben. Vervolgens gaan jullie lui achterover in de schommel leunen nagenietend van jullie reacties. Die zijn ondermaats en valt er voor jullie weinig te genieten. Desondanks wens ik jullie beiden nog een fijne middag.PS is het jullie ook opgevallen dat het centrum de laatste tijd geteisterd wordt door kwakzalvers ? Wellicht dat een van hen voor jou een probaat middel heeft.


  Maak melding

 35. @ baba sai,
  het verbaast mij geenszins dat je het niet begrijpt. Dit is precies wat ik je meldde.
  Daarnaast neem je natuurlijk je toevlucht tot het gebied waar je je wellicht beter thuis voelt: verwijten maken en de grenzen van het ontoelaatbare opzoeken. Mocht je dit niet begrijpen, lees je laatste zin dan maar


  Maak melding

 36. Net een artikel gelezen over 2 Surinaamse vrouwen in Starnieuws.
  Speciaal voor Baba Sai die dit natuurlijk weer verspilling van geld zal vinden.
  Ik ben trots op deze 2 vrouwen. Over Carla Bakboord weet ik weinig, van Asha Mungra weet ik dat ze arts is en vaak genoeg aandacht heeft gevraagd voor huiselijk geweld tegen vrouwen en voor suïcide.

  Carla Bakboord en Asha Mungra onderscheiden
  03 Mar, 02:47
  foto
  Carla Bakboord en Asha Mungra hebben de Golden Gavel Award gekregen van Stichting Platform Politiek Actieve Vrouwen. (Foto: Ramon Keijzer)

  Carla Bakboord en Asha Mungra hebben de Golden Gavel Award (hamer) ontvangen van Stichting Platform Politiek Actieve Vrouwen. Deze award is voor de tweede keer uitgereikt. Centraal staat dat de vrouwen die in aanmerking komen voor deze onderscheiding inhoud hebben gegeven aan het thema van: “Inspirerend, Baanbrekend, Vooruitziend!”

  Angelic del Castilho, voorzitter van de stichting, zei dat ook in de politiek er geweld is tegen vrouwen. Dit jaar is dit het basisthema van de stichting. Deze vorm van geweld tegen vrouwen kan verschillende vormen aannemen. Het kan fysiek, seksueel of psychologisch van aard zijn. Geweld tegen vrouwen in politiek is behalve een mensenrechtenschending ook een schending van vrouwen hun politieke rechten.

  Geweld tegen vrouwen in de politiek is nauw verbonden met geweld tegen vrouwen in het algemeen. Het is dus van belang dit geweld dat aan de basis ligt, effectief uit te bannen, benadrukte Del Castilho. Voor vrouwen in de politiek is dit een partijpolitieke grens overschrijdende opdracht. Vrouwen die voorop lopen in deze strijd verdienen de ondersteuning van elke politicus, maar in het bijzonder van alle vrouwen in de actieve politiek. De voorzitter van de stichting heeft uitgekeken naar deze award uitreiking vrijdag in Lalla Rookh, die druk bezocht was. Het gezegde: ‘ik heb nooit van succes gedroomd, ik heb er alleen voor gewerkt’ is volgens Del Castilho van toepassing op beide ontvangers. Zij zijn voortreffelijke rolmodellen van leiderschap dat zich ten doel stelt de gemeenschap te dienen.

  De stichting stelt zich o.a. ten doel de ontwikkeling van Suriname te bevorderen middels het stimuleren van politieke participatie van vrouwen. Het doel van awarduitreiking is het verhogen/aanwakkeren van de passie van vrouwen om te participeren in het politiek veld, het verhogen van de realisatie van hun actieve rol in (politieke) besluitvorming en het ontwikkelen van de vaardigheden om een leidende rol te hebben in de gemeenschap, maar vooral de politieke gemeenschap.

  De awards werden uitgereikt door de Del Castilho die werd bijgestaan door Ruth Wijdenbosch (de eerste Golden Gavel Award ontvanger) en ambassadeur Karen Williams van de VS. Uit de gepresenteerde levensloop van de beide award ontvangers bleek dat zij zich leiders hebben getoond op het vlak van bestrijding van geweld tegen in het bijzonder vrouwen. De avond werd opgeluisterd met een ode aan de award ontvangers in een speciaal lied gezongen door Ashna Changoer.

  In hun dankwoord gaven Carla Bakboord en Asha Mungra blijk van bijzondere erkentelijkheid dat zij in aanmerking zijn gekomen voor deze award. Beiden gaven als boodschap naar elke burger die droomt van verandering om daar actief inhoud aan te geven en niet op te geven. De kunst is om nadat je gevallen bent, weer op te staan.
  De volgende Golden Gavel Awards zijn gepland voor 2020.


  Maak melding

 37. Nog een artikel over Surinaamse heldinnen ook in Starnieuws gelezen. Al deze vrouwen zijn in de gelegenheid geweest om zich te ontwikkelen. Het zijn vrouwen van diverse afkomst.
  Als vrouw vind ik natuurlijk prachtig. Ook mooi van de NPS vrouwen Patricia Etnel en Roseline Daan om deze heldinnen op Internationale Vrouwendag op 8 maart a.s. te herdenken.
  Voor Baba Sai alleen maar geldverspilling.

  NPS memoreert Surinaamse heldinnen met een loop
  02 Mar, 04:57
  foto

  Surinaamse heldinnen, levenden en overledenen, zijn van groot belang geweest en zijn een voorbeeld voor de ontwikkeling van vrouwen. Door te kijken naar de verrichtingen van deze persoonlijkheden, kan de vrouw zich met gemak aan hen optrekken. Dit is het uitgangspunt van de Nationale Partij Suriname (NPS). Patricia Etnel en Roseline Daan, hoofdbestuursleden van de partij, hebben het initiatief genomen om met een wandel- en trimloop, op de trimbaan van de Cultuurtuin, de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart te herdenken.

  Het thema dit jaar is Heldinnen. Het gaat volgens Etnel niet louter om een loop, maar er zal middels het dragen van bordjes met namen van heldinnen worden uitgebeeld wat zij voor Suriname doen of hebben gedaan. Het ene betreft een nalatenschap van de overleden heldinnen, terwijl het andere zich bezighoudt met het uitdragen van een bepaalde vorm van ontwikkeling ten behoeve van land en volk. Volgens Daan zijn de heldinnen zorgvuldig uitgekozen. Ze komen vanuit verschillende sectoren. “En natuurlijk zullen er nog zoveel daarbuiten zijn die wij niet genoemd hebben, maar het gaat om de interpretatie van de dag”. Met deze aanzet wil de NPS ook andere organisaties en individuen stimuleren om hier invulling aan te geven, waardoor de lijst met namen compleet wordt.)

  Partijvoorzitter Gregory Rusland juicht de activiteit toe. Het thema geeft volgens hem de belangrijke plaats aan, die vrouwen innemen in het ontwikkelingsproces van een wijk, ressort en zelfs een land. Vrouwen zijn stuwende krachten achter een aantal processen. Hij verwijst naar cijfers die aangeven dat vrouwen 50% van de wereldbevolking vormen en 66% van al het werk doen. En toch is het zo dat vrouwen met de meeste problemen te maken krijgen als in ogenschouw wordt genomen dat van alle armen op de wereld is 75% vrouw, 66% van alle analfabeten op de wereld is vrouw en van alle vluchtelingen op de wereld is 75% vrouw. Hij vindt het daarom gepast dat wordt stilgestaan bij de rol van de vrouw en dat zowel overleden als levende heldinnen worden gememoreerd.

  De namen die Daan en Etnel onder andere hebben geselecteerd zijn: Astrid Deira en Sha’ira Zuiverloon (piloten), Cynthia McLeod (schrijfster), Letitia Vriesde (sporter), Sophie Redmond (eerste zwarte vrouwelijke dokter in Suriname), Mata Gauri (Hindostaanse contractarbeider die veel sociaal werk heeft verricht), Elly Purperhart (du uma), Nita Ramcharan (media icoon), Emmy Hart (sociaal werker), Sharda Ganga (wetenschapper/vrouwenissues), Carmen Rasam (officier van justitie), Rita Tjien Fooh (archivaris), Erna Aviankoi (kapitein), Juanita Altenberg (strijder rechten van commerciële sekswerkers), Rosita Etnel-Sewcharan (sociaal werker in het bijzonder van doven in Suriname), Héloise Rozenblad (oud-procureur-generaal), Ismene Krishnadath (schrijfster kinderboeken), Elizabeth Samson (Surinaamse slavin), Ruth Wijdenbosch (politicus), Monica Drenthe (promotor van het Sranan als taal), Elfriede Baarn-Dijksteel, Claudette Tony en Siegmien Staphorst (cultuurdragers), Tanya Sitaram (historicus), Ma Pansa (eerste die rijst introduceerde in Boven-Suriname), Jaja Dande (ziekenhuis in Dyumu is naar haar vernoemd), Grace Schneiders-Howard (eerste vrouw die gekozen werd in de Staten van Suriname (1938), Cynthia Valstein-Montnor (rechter), Renate Wouden (voorzitter BBGO), Nola Hatterman (kunstenaar), Carmelita Ferreira (sociaal werker), Betsy Gonesh (eerste Hindostaanse vroedvrouw) en Liesbeth Venetiaan-Vanenburg (3 maal presidentsvrouwe van de Republiek Suriname).


  Maak melding

 38. Mokro
  27 februari 2019 at 16:02
  Nee, maar wel de nicht van rechter Rasoelbaks, waar ik mooie innige tijden mee mocht beleven. Zo een leugenaar is mevrouw Mokro dus. Ze ontkent steenhard de nicht te zijn van Rasoelbaks terwijl dezelfde Mokro op 27 februari jl nog bevestigd heeft de nicht te zijn van …… kijk mevrouw je mag gerust liegen maar die niet alsof ik het niet op een rijtje heb. Of misschien heb je een geboren afwijking om te liegen.


  Maak melding

 39. @Dansimang,

  Jouw reactie van 3 maart 2019 at 10:19 is zo negatief over vrouwen. Vanaf de eerste zin tot en met de laatste haal ik geen enkele positiviteit over vrouwen dan je spottend en vernederend uit te laten. Dan heb jij nog de moed mij van dyslectie te betichten. Weet je wel wat dyslectie betekent? Tegenwoordig hoef je geen woordenboek meer in huis te hebben om achter de betekenis van woorden te komen. Ik heb je reactie hieronder geplaatst en ga zelf nog een keer goed kezen wat je allemaal hebt geschreven over de vrouwen.

  Wat kijken deze vrouwen toch strijdvaardig en serieus.😡
  Allemaal hoogopgeleide experts bij elkaar?👩🏿‍🎓
  Wat is een gender expert ook weer🤔, o ja iemand die het verschil kent tussen een man en een vrouw?😂
  Staat de champagne koud?
  De staat betaald toch de rekening van dit nutteloos en zinloos gebazel over vrouwen in de politiek die toch al een goed leven hebben.
  Ze kunnen liever opkomen voor de gewone arme Surinaamse vrouw van de straat die nauwelijks rond kan komen.


  Maak melding

 40. @ Cynthia Mccleod is een zeer gerespecteerde geschiedkundige die geweldige boeken over de slavernij en misschien nog geweldiger boeken over de Indiase contractarbeiders heeft geschreven. Een geweldige kijk op de geschiedenis heeft zij en tenminste een persoon die de slavenhandel weet te relativeren.


  Maak melding

 41. @Vliegende Hollander,

  Grapjas haha!
  Maar goed dat je mij laat lachen, want ik ben eigenlijk boos op de mannen die zich denigrerend uit laten over vrouwen.


  Maak melding

 42. Wat een geldverspilling zeg. Zoveel uitgenodigden ? Wie gaat dat allemaal betalen toch niet de zogenaamde trotse Surinamers die in Nedetland wonen ? Kan het niet met minder ?


  Maak melding

 43. @Baba Sai, lees je epistel nog een keer, maar dan in relatie tot het voorgaande stuk. Dan zal in jouw grijzemassa gaan dagen, dat ik antwoord gegeven had op de vraag van Forumer Jhonny. Je bent echt een naar mannetje hé, eng bah!


  Maak melding

 44. @Hendrik,

  Jammer dat je reactie niet is geplaatst. Ik had graag willen lezen hoe jij je reactie had willen verdedigen. Ik voel me niet zozeer gekwetst door bepaalde reacties, maar het feit dat er geen respect is getoond voor de vrouwen die zich op het politieke verder willen ontplooien, op zo’n denigrerende wijze te benaderen kan gewoon niet.
  Van jou had ik het totaal niet verwacht, maar je excuses zijn bij deze aanvaard.
  Fijne avond.


  Maak melding

 45. @Baba Sai, met je laatste reactie inzake de nicht van Rasoelbaks heb je blijk gegeven dat je niet alleen voorbarig bent, maar een deficiëntie hebt als het op begrijpend lezen gaat en de context van het onderwerp. Ik bombardeer je tot de pispot van waterkant, gefeliciteerd piespattoe!


  Maak melding

 46. @ Mokro nogmaals jouw reacties dien mij totaal niets want voor mij ben jij niet interessant opschepper van het laagste soort. Eerst liegen en nu ik jou steenhard ontmaskerd heb begin je als een loopse juffer terug te krabbelen. Je mag mij tot van alles bombarderen voor mij een teken dat je niet alleen een pathologische leugenaar bent maar ook een zwakke persoonlijkheid bent die een discussie niet aan kan.


  Maak melding

 47. @Pico,

  Met begrijpend lezen hebben meerdere reageerders een groot probleem.
  Dat ik van het een en ander ben beticht is nog tot daaraan toe, maar dat jij wordt beschuldigd gaat echt te ver. Aan het maken van insinuaties is er ook geen gebrek op deze site.
  Kinderachtig gedoe.


  Maak melding

 48. @ Jiyani,
  ik zit er niet mee hoor. Lief dat je er zo over denkt.
  Het leuke vond ik dat hij van mening was dat ik je in bescherming nam. Haha, wat een bak


  Maak melding

 49. Baba SAi,

  Je weet dat Sam wat het plaatsen van reactie van een niveau is waar je niet kan tippen.
  Maar hij kan ook tot jou niveau dalen hoor als het moet.
  Je reacties zijn weerzinwekkend, ongepast en machoachtig.
  Ik vrees dat mensen met zo een karakter overgaan tot “vrouwenmishandeling/huiselijk geweld en moord ”
  Dus opgepast.
  Mijn advies aan jou om lekker je pijama aan te doen en naar bed te gaan.
  Morgen moet je per slot van rekening vroeg op je “bedrijf zijn ” als slavendrijver de Haitianen (zullen wel geen vrouwen zijn) op te jagen.


  Maak melding

 50. @ Uncle Sam gemakkelijk vanuit Nederland je standpunten verkondigen. Laf dat je niet durft om naar het land toe te komen waarom jij zegt zoveel van te houden. De Haïtianen hebben het zeer naar de zin bij mij, bij mij hebben ze een droom die ik help te verwezenlijken itt de luie ras der inlanders die werkelijk te lui zijn om uit de ogen te kijken. En Uncle Sam ze hebben het goed bij mij.


  Maak melding

 51. pico 3 maart 2019 at 18:42

  @NDP bespotter
  Ik heb een vraag aan je.
  Deze vraag heb ik al eerder gesteld, maar een bevredigend antwoord is niet gegeven/is niet te geven.
  Ik geloof in God. Merkwaardig genoeg valt net 2keer! het boekje van de kerk bij mij op de mat.

  Als je gelooft in God dan wil je alles geven en bestaat er geen mits of maar. Geloven in God zonder goede werken is dood geloof. God heeft je al alles gegeven, alle dingen zijn mogelijk voor wie geloofd. Een mooi lichaam, een geest en een ziel. Het ligt aan de vrije wil wat men daarmee doet, elke dag van het leven dat ook door God is gegeven. Het is als sterven ( slapen) en opstaan ( ontawaken ). God vragen om wijsheid en geestelijk inzicht is een onderdeel, maar hem vragen om aardse dingen……hmmm jo wagtie bun langa, want in het zweet des aanschijns zal mijn zijn brood verdienen. Gehoorzaamheid aan Gods geboden, barmhartigheid en naastenliefde zijn voor Hem veel belangrijker dan offers brengen.

  Stel nu dat je vreselijk verdriet hebt, bijvoorbeeld liefdesverdriet. Pico, je bent een vrouw ( dat gaat na een tijdje weer over, er zijn meer huizen dan kerken en elke dag brengt nieuwe kansen ) je bidt tot God en vraagt hem om hulp en je zegt: ik wil u alles geven, maar helpt u mij alstublieft. Dan bidt je verkeerd. God heeft je een stel hersens gegeven en een geweten om te kunnen onderscheiden welke keuzes je moet maken. Waarschijnlijk heb je uit hartstocht, drift, emotie, geldzucht of hebzucht een verkeerde keuze gemaakt. God alleen kent het arglistig hart van de mens en zijn allerdiepste beroerselen. Niet God geeft, de mens kiest ervoor om rijk, arm, succesvol, misdadig etc te worden. Sommigen zijn vanaf geboorte rijk, maar voelen zich God verlaten door hun verkeerde keuzes. Hoe zou je het vinden als je kind elke dag zeurt, ik wil veel snoep en steeds meer speelgoed, maar zet zichzelf niet in of doet zelfs geen moeite, werkt er niet voor terwijl je het kind de begrippen van goed en verkeerd kiezen steeds probeert aan te leren , lijkt het alsof ze steeds niet naar blijven luisteren. Zo zijn wij mensen. Het onze Vader gebed is het werkelijk gebed, zoals Jezus zijn toehoorders en volgelingen zei te bidden in hun binnenkamer. Dat gebed voorziet in al het geestelijke en ook in materieele zegeningen.
  Maar hoe kan dat nou? Je hebt toch altijd al gezegd dat je alles wilde geven, hoe wil je dan nu nog meer geven? ( Breng me je dank zegt de Heer, dank God elke dag voor je leven, gezondheid, werk, huis en haard, bescherming, voeding en kleding, voor het kunnen nakomen van al je verplichtingen en verantwoordelijkheden binnen en buiten het gezin en jezelf. Zorg dus goed voorjezelf, want jij alleen bent belangrijk en denk goed na wat je zegt en doet, want het gevolg is alleen voor jou, daar begint de verantwoordelijkheid. Waar het allemaal op aankomt is doe goed en wees tevreden met wie je bent en wat je hebt, en deel met wie behoeftig zijn, bemoedig wie bedroeft zijn, help de zwakke en geef liefde ( geen sex )zonder een cent voor te vragen of te verlangen.


  Maak melding

 52. Sam
  3 maart 2019 at 20:25
  Baba SAi,

  Je weet dat Sam wat het plaatsen van reactie van een niveau is waar je niet kan tippen.
  Maar hij kan ook tot jou niveau dalen hoor als het moet. Wat ik weet Uncle Sam dat in ieder mens enige vorm van racisme en discriminatie schuilgaat. Ook jij bent een racist alleen ben jij daarenboven ook nog eens een hypocriete neet. Als ik het over de luie en criminele boslandcreolen heb sta jij als eerste om te steigeren en mij te beschuldigen van racisme. Dat ik 4 werknemers die minstens net zo zwart als de boslandcreolen in dienst hebt, deert jou niet. Het geeft ook aan dat je niet denken kan. Dat je tot mijn niveau kan verlagen is een leugen hoor want jij bent een racist van het Arische soort. Blijf lekker in Nederland en laat de mensen die echt om het land geven de problemen hier oplossen. Aan overschreeuwers heb ik geen behoefte aan.


  Maak melding

 53. @mokro van mijn muzelman Bhaais begrijp ik dat jij tot de sekte der Mirzais behoort en die sekte is per definitie onbetrouwbaar, schijnheilig , en het uitschot binnen de Islam. Dat zo is mij verteld en volgens mij klopt dit beeld wel aardig.


  Maak melding

 54. Jiyani@@@
  Blij te lezen dat je mijn excuses heb aanvaard. Mijn grieven zijn meer gericht op, dat het lijkt erop alsof politiek is geregiseerd. Het is pas de tweede bijeenkomst. Wat hebben ze politiek of als vrouwen beweging bereikt om iets te vieren. Ik zou eerst verwachten in een rustige omgeving een plan van aanpak en een agenda op te stellen en te brainstormen over de toekomst van het land. Maar een park…………….2e keer lijkt allemaal niet professioneel.


  Maak melding

 55. De groepsfoto boven weerspiegeld niet de samenstelling van de maatschappij. Het lijkt meer gericht op de zwarte gemeenschap, en politiek alsof de vrouwen zeggenschap hebben, misschien om stemmen te winnen.

  Laten we het beste voor hebben met ons geliefde Suriname en dat de bevolking bij de komende verkiezing de juiste keuze maken op de politieke partij voor hun stem. Zij zijn die het straks moeten doen. Maken zij de verkeerde keuze dan is dan hun beste wil.


  Maak melding

 56. Beste NDP bespotter
  Mijn dank voor je wijze woorden.
  “Gehoorzaamheid aan Gods geboden, barmhartigheid en naastenliefde zijn voor Hem veel belangrijker dan offers brengen.”
  Ja, hier ben ik ook van overtuigd. En ik probeer hier naar te leven. (volgens mij lukt dit mij aardig tot goed)

  Ik ben geen vrouw, en het was maar een voorbeeld.
  Je kan ook verdriet hebben, omdat je moeder is overleden en je er maar niet over hen komt.
  Je kan het gevoel hebben dat je ondanks dat je elkaar iedere dag sprak en heel veel zag, toch tekort bent geschoten. Dat je haar dingen niet hebt verteld, om haar te beschermen, maar nu vraag je je af of je daar wel verstandig aan gedaan hebt.
  Is ook een voorbeeld.

  Verder schrijf je:
  “( Breng me je dank zegt de Heer, dank God elke dag voor je leven, gezondheid, werk, huis en haard, bescherming, voeding en kleding, voor het kunnen nakomen van al je verplichtingen en verantwoordelijkheden binnen en buiten het gezin en jezelf”
  Ook hieraan probeer ik te voldoen (volgens mij lukt dit mij aardig tot goed)
  En
  “Zorg dus goed voor jezelf, want jij alleen bent belangrijk en denk goed na wat je zegt en doet, want het gevolg is alleen voor jou, daar begint de verantwoordelijkheid.
  Hier heb ik wel heel veel moeite mee.

  Je laatste zin
  “Waar het allemaal op aankomt is doe goed en wees tevreden met wie je bent en wat je hebt, en deel met wie behoeftig zijn, bemoedig wie bedroeft zijn, help de zwakke en geef liefde ( geen sex )zonder een cent voor te vragen of te verlangen.”
  Dit kost mij totaal geen moeite, is vanzelfsprekend.

  Nogmaals mijn dank.


  Maak melding

 57. Pico

  Je kan ook verdriet hebben, omdat je moeder is overleden en je er maar niet over hen komt.
  Je kan het gevoel hebben dat je ondanks dat je elkaar iedere dag sprak en heel veel zag, toch tekort bent geschoten. Dat je haar dingen niet hebt verteld, om haar te beschermen, maar nu vraag je je af of je daar wel verstandig aan gedaan hebt.
  Is ook een voorbeeld.

  Ondank is wereld’ s loon. Echter is er niemand rechtvaardig op deze wereld. De vele problemen en zelfs ziekte, hebben mensen aan zichzelf te danken, het heeft alles te maken met de keus en daar ben jij niet verantwoordelijk voor. Daarnaast is gevoel bedriegelijk, los van intuitie. Je linkerhand hoeft niet alles te weten wat je rechterhand doet. Het was verstandig, niet alles hoeft men te weten, hoe meer wijsheid, hoe meer verdriet. Laat het verleden voor wat het is, en leef in geloof naar eigen kunnen, naar eer en geweten waar je voor geroepen bent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.