Onrust bij personeel DSB vanwege vervanging huidige directie

15
DSB
Het hoofdkantoor van De Surinaamsche Bank in Paramaribo, Suriname.

PARAMARIBO, 2 mrt – Onder personeel van De Surinaamsche bank (DSB) heerst enige onrust na berichten over vervanging van de huidige directie. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). De bankleiding bestaat nu uit Hanna Lieuw Hie-Gonesh, Peter Ng A Tham en René van Rooij. Volgens dWT zal waarnemend directeur Lieuw Hie-Gonesh worden vervangen door Gloria Anthony, gewezen directeur van Republic Bank Suriname.

De krant verneemt verder dat slechts één van de huidige drie DSB-directieleden zal worden behouden, namelijk Van Rooij. Ook commercieel directeur Ng A Tham, wiens benoeming en die van Lieuw Hie-Gonesh formeel nooit in orde is gemaakt, zal plaats moeten maken voor een ander aldus de krant.

Bondsvoorzitter bij DSB, Robby Berenstein, bevestigt tegenover dWT dat er enige onrust heerst onder het personeel nadat geluiden over de mutaties in de top zijn vernomen. “De directeur zit al een hele poos in een waarnemende functie. We willen niet geconfronteerd worden met een nieuwe directie. Wij vinden dat de waarnemend directeur definitief benoemd moet worden” aldus de vakbondsleider.

15 REACTIES

 1. Het enigste wat ik nu nog kan zeggen: er staat Suriname wat te wachten en dan wel in de negatieve zin. Bij top van de SLM, DSB, CENTRALE BANK iedereen wordt vervangen complete onrust en waarom, het draaiboek is reeds gemaakt, presidentiële werkgroep is geinstaleerd en het kabinet onder leiding van vicepresident (vp) Ashwin Adhin in feite onder curatele is gesteld, de gezamenlijke patrouille met de Fransen is terstond opgeschort.


  Maak melding

 2. Governor CBvS eruit geflikkert, Directie DSB eruit geflikkert, RvC van SLM eruit geflikkert. De laatste stuiptrekkingen en wanhoopspogingen van de corrupte en criminele Bouta-maffia. Het laatste restje paarse loyalisten moeten op de valreep nog geaccomodeerd worden om de laatste munten uit de staatsruif op te vreten.


  Maak melding

 3. De eerste de beste die vervangen moet worden is die paarse stront moordenaar…
  Eerst vervangen en dan gelijk afvoeren richting Santo boma….
  Dankzij de moordenaar is su zo chaotisch geworden…
  Opgeruimd staat netjes….


  Maak melding

 4. De toekomst van het paars oerdomme debiele stront ndp paria’ s ziet er verre van rooskleurig uit. Precies zoals het nu in vele berooide Afrikaanse aan toe gaat zal het verworden, de recht van de sterkte, de misdadigste, de wreedste, de gewetenloze. Niemand, nog de Waarheid en Gerechtigheid zullen deze ndp paria’ s de helpende hand bieden in tijden van steeds groter wordenden misdaad en onrecht, want ze verdienen het om door de duivel Didibri en gewetenloze anti Surinaamse corrupt rovende elite adviseurs en roverheid te worden onderdrukt en verarmd. Nog steeds zwijgen ze als het graf. Tjallie wang geestelijk bevrijde ndp dagoe, is heel nuchter geworden en nu pas begrijpt en ziet hij wie de werkelijke vijanden zijn van het gehele land en volk. A no witti mang, ano Amerkan, a no redi musi, no boi, ma na moro bigi takroe ndidibri Bawta en trawanten. Ie sabi tog, pa Vene zakka a koers na 2,76 plus a libi 2 miljard U$ dalla in a staatskas. Pe a monie de, fa kan dat sma sa beng no habi oso habi paleis now, fa kan datoe trawang sa rij broko 4de handse oso, monteur, loper kon rijk so? Mi dat kon tege ndp in hart en nieren waarvoor ndp is en staat, de verdere vernietiging en verarming van het gehele land. Ndper’ s oe mpp, aldus Tjallie, ooit een Bawta dieharde gek, sa kong tjies verstang foe no opo hanoe moro nanga begi, ma wroko.


  Maak melding

 5. De toekomst van de paars oerdomme verdoemde debiele stront ndp paria’ s ziet er verre van rooskleurig uit. Precies zoals het nu in vele berooide Afrikaanse gefaalde landen aan toe gaat zal het verworden, de recht van de sterkte, de misdadigste, de wreedste, de gewetenloze. Niemand, nog de Waarheid en Gerechtigheid zullen deze ndp paria’ s de helpende hand bieden in tijden van steeds groter wordende misdaad en onrecht, want ze verdienen het om door de duivel Didibri en gewetenloze anti Surinaamse corrupt rovende elite adviseurs en roverheid te worden onderdrukt en verarmd. Nog steeds zwijgen ndp paria’ s als het graf. Tjallie wang geestelijk bevrijdeddb ndp dagoe, is heel nuchter geworden en nu pas begrijpt en ziet hij wie de werkelijke vijanden zijn van het gehele land en volk. A no witti mang, ano Amerkan, a no redi musi, no boi, ma na moro bigi takroe didibri Bawta en trawanten. Ie sabi tog, pa Vene zakka a koers na 2,76 plus a libi 2 miljard U$ dalla in a staatskas. Pe a monie de, fa kan dat sma sa beng no habi oso habi paleis now, fa kan datoe trawang sa rij broko 4de handse otto, monteur, loper kon rijk so? Mi dat kon tege ndp in hart en nieren waarvoor ndp is en staat, de verdere vernietiging en verarming van het gehele land. Ndper’ s dong no mpp, aldus Tjallie, ooit een Bawta dieharde gek, sa kong tjies verstang foe no opo hanoe moro nanga begi, bribi baas, Stef Meye nanga Andre Misjieka ma wroko.


  Maak melding

 6. @ FURDON,
  VP ASHWIN is reeds lang onder curatele gesteld van MOES (Moestadja), de broer van de moeder van
  MERIBA !! Vandaar dat hij de ministeraar coordineert !! ,als zwager van Bouta !!
  Aksi a sma die beng horie waktie na dorosee, tijdens de “daad”!!


  Maak melding

 7. EEN GOED ADVIES IS OM UW GELD VAN DEZE BANK TE LICHTEN

  OVER ENKELE MAANDEN IS UW GELD VERDAMPT EN KRIJGT U GEEN ROOIE CENT MEER TERUG

  DDB HEEFT GELD NODIG DENK MAAR TERUG AAN DE JAREN TACHTIG


  Maak melding

 8. Suriname gaat een 2e Zwitserland worden. Geen nood, alles komt in orde, no hat yu ede, no spang.
  We gaan binnenkort uit gouden bekers drinken, eten uit gouden borden met goud servies. Genieten van melk en honing lopend over gouden paden en lachend onder de palmbomen uitkijkend naar de horizon.
  Het word een waar paradijs waar een ieder jaloers op zal worden…


  Maak melding

 9. Volgens de prospectus 2018 voor emissie aandelen waren de twee grootste aandeelhouders:
  Assuria N.V. 44%
  Republiek van Suriname 9%.
  Ik weet niet wie de grote spelers zijn na de emissie maar zeker weten dat het de Surinaamse staat niet zal zijn. Reden Suriname had geen geld om een meerderheidsbelang in de bank te verwerven.
  Vraag is nu: wie is druk bezig de directie bij dSB te reshuffelen en mag dat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.