Door auto aangereden voetganger is 17e verkeersdode in Suriname

11
Peuter in auto door verstikking om het leven gekomen in Suriname
Archieffoto - Politie in Suriname.

PARAMARIBO, – Bij een aanrijding tussen een auto en voetganger aan de Mon Plaisirweg in Suriname is vrijdag een verkeersdode gevallen. Het ongeval in een zijstraat van de Indira Gandhiweg in Wanica gebeurde in de middag.

Het slachtoffer werd naar de RGD poli te Lelydorp afgevoerd maar kwam daar te overlijden. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Het lijk is in beslag genomen voor obductie.

De politie onderzoekt de zaak nog dus later meer.

UPDATE: En voor de zoveelste keer is een automobilist, die een voetganger doodreed, gewoon doorgereden na zijn daad. De politie is op zoek naar de dader. Moeten dit soort zaken zwaarder gestraft worden??

11 REACTIES

 1. Nou ja haast elk week is er een verkeer dode, mag zeggen lig aan het rij gedrag van de bestuurders r.i.p. en sterkte aan de familie


  Maak melding

 2. Surinamers hebben een aparte rijstijl ontwikkeld. Ze ontwijken soms een klein plas water ten koste van een leven. Niet dat het hier zo gebeurd is maar het zal mij niet verbazen.


  Maak melding

 3. Zitten alle verkeersdeelnemers te slapen achter het stuur?
  Zijn ze dronken, onder invloed van drugs of maken ze massaal gebruik van hun mobieltje tijdens het rijden?
  Kan iemand me uitleggen wat er aan de hand is met autobestuurders in de Republiek Suriname


  Maak melding

 4. Nu ben ik echt boos. In twee maanden tijd 17e verkeersdode. De Surinamers hebben in het algemeen een laag moraal. Zijn arrogant eigen wijs en discipline is ver weg te denken. Zelf voelen ze zich veilig omdat ze in de auto zitten, houden weinig of geen rekening met medeweggebruikers.

  Ze moesten bij zichzelf te rade moeten gaan, wanneer je iemand anders dood rijdt die een vader, moeder, broer of zus of echtgenoot(e) is of wie dan ook. Beseffen ze hoeveel leed je aan die familie hebt toegebracht. Verkeersdeelnemers bedenk je zelf goed voordat je achter het stuur gaat zitten. Neem je verantwoordelijkheid in acht.

  REGERING DOE HET TOCH IETS?????


  Maak melding

 5. @ Hendrik,
  De regering doet meer dan IETS!!

  Ze plukken de auto eigenaren kaal met allerlei trucjes. Auto eigenaar zijn betekent de Staatskas spekken!!

  Zouden de auto eigenaren denken dat ze dus alles mogen en kunnen omdat ze zoveel aan de overheid overdragen.


  Maak melding

 6. Wat een stomme berichtgeving, hoe kan een voetganger een aanrijding maken met een auto ????
  Volgens mij moet het als volgt staan, een aangereden voetganger aan de Mon Plaisirweg is de 17de slachtoffer geworden !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. In mijn tijd was de Mon Plaisirweg een baka bini. Ik weet niet of dit nog zo is, maar iemand die een voetganger op een verlaten weg dood rijdt mag zijn rijbewijs direct inleveren.
  Even rekenen: het jaar is twee maanden oud en er zijn al 17 doden. per maand dus 8. Geschatte aantal doden als deze trend zich voortzet bedraagt over het jaar 2019 (12 x 8) = 96. Voor een land als Suriname is dit abnormaal hoog. Volk van Suriname, Kom in opstand hiertegen want u kunt het volgend slachtoffer zijn.


  Maak melding

 8. Nederland is wel ca 3-4 keer veiliger dan Suriname. Het gemiddelde aantal verkeersdoden in Su ligt rondom de 75-85 per jaar. Er is een uitschieter geweest van wel haast 120 doden in een bepaald jaar. In 2015 had je 59 slachtoffers (doden). Als je de Nederlandse verhoudingen qua verkeersdoden omzet naar Suriname, zouden er jaarlijks tussen de 18 en 22 doden maximaal te betreuren moeten zijn. Dat lijkt onhaalbaar. Buurland Guyana is ietsje onveiliger dan Suriname. Daar ligt het gemiddelde rond de 125-130 per jaar. Het aantal voertuigen in Su is gestegen en dat kan niet gezegd worden van de uitbreiding van het wegennet. Daar zit een ongelijke balans. Weet niet precies hoeveel voertuigen er in Sranan zijn, maar ik schat om en nabij de 230000. Het is me ook niet duidelijk in hoeverre men gevorderd is om de blackspots weg te werken. Die heb je her en der in Suriname.

  Dan kom je op menselijke factoren terecht. Rijden zonder rijbewijs. In beschonken toestand verkeren, onvoldoende anticiperen of het bewust zich niet houden aan de verkeersregels. Het soort voertuig speelt ook een rol aangezien er relatief veel bromfietsslachtoffers vallen. We doen het dus beter dan buurland Guyana maar Nederland is een utopie.

  Zonder twijfel moet het wegennet verbeterd worden met alle voorzieningen die gelden voor iedere deelnemer aan het verkeer. In de bebouwde kommen is er haast geen ruimte voor uitbreiding. Je hebt vaak sloten die parallel lopen met een weg en/of huizen die vlak bij de weg gevestigd zijn. Decentralisatie helpt. Paramaribo ontlasten door steden te bouwen of activiteiten te verplaatsen naar de buitenwijken en districten.

  Man kan wel zeggen dat de politie vaker moet controleren, jaja. De verantwoordelijkheid ligt bij het individu. Twee mati`s kunnen niet zeggen dat ze de auto instappen, naar een kroeg gaan, zich volpompen en op goed geluk weer naar huis rijden. Kan goed gaan hoor, maar het is vragen om problemen. Gedane zaken nemen geen keer. De wegen in Suriname zijn te smal omdat het ook tweerichtingsverkeer is. Bij nieuwe wegen aanleggen, moet men ze toch wel breder maken rekening houdend dat je altijd mensen zal hebben die raar doen. De bestuurder die wel alert is en iemand ziet aankomen die over de weg slingert, moet enige ruimte hebben om het stuur met een ruk om te gooien zonder tegen een lichtmast of in een trens terecht te komen. Dan heb ik het niet eens gehad over slachtoffers die letsels hebben opgelopen, al dan niet van blijvende aard.


  Maak melding

 9. Omdat er geen voetpaden zijn. In feite zijn vele wegen in Suriname te vergelijken met snelwegen in Holland, waar het verboden gebied is voor voetgangers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.