Automobilist doorgereden na dodelijke aanrijding met voetganger in Suriname

25
Automobilist doorgereden na dodelijke aanrijding met voetganger in Suriname
Deze man werd aangereden in Suriname - Foto Leandro Soerowirjo.

PARAMARIBO, 2 mrt – De automobilist die gistermiddag deze voetganger (foto) aanreed is na zijn daad doorgereden en heeft zich niet gemeld bij de politie. Het slachtoffer, een man van circa 50 jaar, overleefde de aanrijding niet. Zijn identiteit is nog onbekend, meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

De voetganger werd op vrijdagmiddag 1 maart in de Mon Plaisirweg aangereden door een autobestuurder. Het slachtoffer werd met de ambulance vervoerd naar de R.G.D. poli te Lelydorp voor het verkrijgen van medische hulp. Kort na aankomst op de poli is hij overleden vermoedelijk ten gevolge van de opgelopen verwondingen aldus de politie.

Het slachtoffer is een man van Hindoestaanse komaf. Hij droeg een bruin/crème gestreept polo shirt, een lichtblauwe kniebroek(jeansbroek) en had blauwe badslippers aan. Hij is slank van postuur en zijn hoofdhaar is nagenoeg helemaal grijs.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van de man door de politie in beslag genomen in het belang van het onderzoek. De politie van verkeersunit Regio Midden is belast met het onderzoek. De man is de 17e verkeersdode in Suriname tot nu toe dit jaar.


25 REACTIES

 1. Ai mensen nu lijken als honden van vroegen. Zo werden ze ook vroeger dood gereden honden zijn slimmer dan de mens in Suriname nu heb ik echt gemerkt. Honden lopen tegen de verkeer aan.


  Maak melding

 2. Die gasten; bromfietsers en automobilisten rijden als gekken in dit land; they do not care. Het is levensgevaarlijk hier in SU om op straat te lopen en of te fietsen.

  Sterkte aan de nabestaanden en vrienden van de dode man


  Maak melding

 3. DIT WORDT ELK KEER WEER GEZEGD:
  Kort na aankomst op de poli is hij overleden vermoedelijk ten gevolge van de opgelopen verwondingen
  MAAR jullie weten ook allemaal hoe erg de zorg in Suriname is!
  Tijdens mijn vakantie heb ik in de ziekenhuizen gezien hoe erg traag daar allemaal gaat voor mijn moeder die zo ziek was, hadden wij bijna 24 uren gewacht totdat er een bed vrij was..(dit snapte ik niet) Sommige
  artsen zijn echt laks! SORRY, maar de zorg is echt niet normaal! er moeten meer ziekenhuizen opgezet worden of zien die zakkenvullers dat niet! Door laksheid en trage tempo gaan veel mensen dood ennn ook niet alle medicijnen te vinden..Suriname is ook 1 van de armste land geworden. Owh of het wordt gezegd onderweg is persoon overleden..het kan allemaal maar steeds het zelfde uitspraken krijg je te lezen! Echt triest!


  Maak melding

 4. Let ook heel goed op u medicatie en hoeveel Mg ze zijn. Op doosje staat bv 1 Mg 2x per dag 1 tab innemen Je zou denken 1 tab is 1 Mg dus je neemt ze gerust in LET OP terwijl u al 6mg hebt ingenomen want 1 tab is 3mg dus neem 1/3 deel in. Mensen hebben hierdoor inwendigbloeding opgelopen!


  Maak melding

 5. Op doosje van MARCOUMAR bloedverdunner staat aangegeven 3mg terwijl 1mg ingenomen moet worden..veel oudjes kunnen niet lezen en daar wordt er geen rekening mee gehouden!


  Maak melding

 6. Automobilist had verschrikkelijke haast. Geen tijd om nog naar zijn doodgeragde medemens te kijken. Kon hem blijkbaar geen moer schelen.
  Deelnemen aan verkeer in Su is een soort Russische roulette. Alleen maar idioten op de weg.


  Maak melding

 7. Sranang. Mijn neefje is in het academisch ziekenhuis overleden. Het duurde ook 24 uur voor hij werd opgenomen. Toen bleek dat de verzekeringspapieren eerst overgelegd moesten worden anders wordt niet met de behandeling begonnen. De familie moest voor pampers zorgen. De volgende dag kreeg de familie van de kamergenoten te horen: “Niemand is bij hem geweest om te kijken.”
  De volgende dag wordt de familie opgeroepen. Mijn neefje was voorzien van allerlei buisjes en slangen. De familie dacht: Ha, eindelijk. De behandeling is begonnen. Neen hoor, die jongen was intussen overleden en wat kreeg de familie te horen.” Mensen, we hebben onze uiterste best gedaan, maar het mocht niet baten”. AZP eet mijn mars.
  Ik blijf het zeggen: een ieder die door de voordeur verticaal dit ziekenhuis binnengaat loopt het risico om horizontaal het ziekenhuis via de achterdeur te verlaten richting lijkenhuis. Wat een afgang. In de jaren 60 waren wij qua gezondheidszorg toonaangevend in de regio.


  Maak melding

 8. O ja aanvulling.
  Elk mens gaat vroeg of laat dood. Dat is een gegeven waarmede wij rekening moeten houden.
  Ik zeg niet dat het AZP mensen dood maakt.
  Wat is zeg of bedoel is dat mensen ten onrechte te vroeg doodgaan bij het AZP.


  Maak melding

 9. Het is wel belachelijk en typerend voor de slechte medische zorg in Suriname.
  Een aangereden verkeersslachtoffer breng je met de meeste spoed naar het ziekenhuis waar een traumateam zich over het slachtoffer kan ontfermen.
  Deze paramedische ambulance idioten in Su brengen het slachter naar een wijkpolikliniek.
  Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 10. Van een verkeersslachtoffer moet een ieder die geen medische/EHBO kennis heeft afblijven!!
  Niet verplaatsen en zeker niet naar een Poli vervoeren.
  Vaak is niets doen beter dan ondeskundig ingrijpen.

  Wat men moet doen is de hulpdiensten bellen.


  Maak melding

 11. Triest weer dit, weer iemand doodgereden door iemand die gewoon doorrijd. waarom? Nu moet mij wel van het hart dat het ook vaak aan de voetgangers en fietsers zelf ligt, hoeveel lopen er niet aan de linkerkant v.d. weg zodat ze zelf niet zien wat hun achterop komt, zoiets dergelijks geldt ook voor fietsers die zonder verlichting rijden zodat je als automobilist pas op het laatst ziet, vooral op wegen zoals de Mon Plaisierweg


  Maak melding

 12. @ John

  Weet je AZ betekent ?????? nee …………… dit betekent aflopende zaak !!!!!!!!!!!
  Het is net wat je schrijft, je komt lopend binnen en gaat na een paar dagen door de achter deur richting mortuarium uit ! Iedereen gaat dood, niemand blijft eeuwig leven maar : maar in AZ ga je eerder de pijp uit, wegen gebrek aan medicijnen en vaak laksheid van het personeel.

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding

 13. Deze man / vrouw moet opgespoord worden en zijn / haar rijbewijs indien aanwezig, voor het leven invorderen. Het kan ook zijn dat hij / zij zo geschrokken is, dat ie niet durft te stoppen bang om geluncht te worden door de familie van de slachtoffer !!! De vraag is : hoe hard werd er hier gereden ? bij een lage snelheid kan er alleen een (zware) letsel ontstaan, en niet een dodelijk situatie tot gevolgd ..

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. @ Jan
  Su was in de jaren 50 inderdaad een Paradijs in alle opzichten, weinig criminaliteit weinig auto´s en er heerste toen geen etnische problemen zoals nu het geval is. Ondanks de slechte politieke sfeer wat nu heerst, heeft bijna een ieder een, auto voor de deur. Dat hebben ze ook nodig omdat de openbare vervoer in Su bar slecht is, en buitendien ook een status symbool ( denk ik. )
  Erger nog : als Pietje een auto heeft, moet Kees zo nodig ook 1 hebben: als het kan 2 zelfs, want mensen moeten zien dat je het goed hebt !!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 15. C.A.Schipper 2 maart 2019 at 22:28
  ..GEACHTE..LEZERS..LETTEN..JULLIE..VOOR..AL..OP..DE..REACTIE..VAN..DE..N.D.P..BESPOTTER..IKKE HEBT ZELFS GEEN ENE WEET WAT TE SCHRIJVEN, WANT ME HANDEN JEUKEN ME PAARSE SILICONE DAGOEBALLE

  We merken de frustatie, maar nog meer de domheid die ndper’ s als eigenschap hebben.
  Natuurlijk hoeft men zich weer niet af te vragen hoe het is gesteld met de doodrijder. Lafhartig zoals het gros der na dagoe poepe ddb zombies, liet hij zijn slachtoffer, gewetenloos en meedogenloos achter. Alle ndper’ s hebben en tonen geen enkele verantwoordelijkheid, van staatshoofds tot paarse ndp paria.


  Maak melding

 16. Dansimang: dat je iemand met de meeste spoed naar het ziekenhuis brengt is op zich een geweldig idee, maar is geen garantie dat hij met de meeste spoed wordt behandeld. Er zijn gevallen bekend van mensen met hart- en herseninfarct, die op hun beurt moesten wachten in de wachtkamer van het AZP. Surinamers hebben nog nooit gehoord van een prioriteitenschema. De meest levensbedreigende gevallen moeten als eersten worden behandeld.


  Maak melding

 17. J.Zwartmans
  Als Suriname in de jaren 50 een paradijs was in alle opzichten. Waarom moest men dan zo nodig dit gaan veranderen? Ik was er in de begin jaren zeventig, en zelfs toen nog waren de meeste mensen tevreden en gelukkig. Wat is er toch gebeurd en waarom was men ineens niet meer tevreden?


  Maak melding

 18. @ Elwemo
  Men dacht door onafhankelijk te worden dat alles beter zou worden, maar helaas na 44 jaar gaat nog het nog steeds niet goed met Su. In de jaren 50 had iederéén werk tenminste, als daarvoor niet te lui voor was. Er was minder criminaliteit omdat men inkomen had, om voor zijn / haar levens onderhoud te voorzien. De mensen waren toleranter dan nu, als je nu te lang naar iemand kijkt heb je zo al een mes in je rug ! Ik vermoed dat de mensen van nu ontevreden zijn omdat ze, bijna niks kunnen permitteren, geen werk/ inkomen etc etc,.De meeste mensen zouden van Su willen vluchten voor een betere bestaan, maar helaas gaat dat niet zo makkelijk.

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.