Bouterse ontvangt Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname

18
Bouterse ontvangt Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname

PARAMARIBO, 1 mrt – President Bouterse heeft het ‘Strategisch Plan voor Gezondheid en Welzijn in Suriname 2019-2028’ in ontvangst genomen. Het staatshoofd ontving het Strategisch Plan uit handen van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Dit deed de minister in bijzijn van zijn directieteam op donderdag 28 februari 2019 op het presidentieel paleis.

Het ministerie van Volksgezondheid is de afgelopen twee en een half jaar druk bezig geweest met het ontwikkelen van dit plan. “Wij hebben een plan voor de komende 10 jaren omdat de gezondheidssector ook met planning voort moet gaan”, gaf minister Elias aan. In het plan zijn vier strategische doelstellingen opgenomen. Voor de volksgezondheidsminister zijn deze vier doelstellingen de basis waarop wij in Suriname moeten gaan letten voor een goede gezondheidssector.

De Pan American Health Organization (PAHO) is de trouwe partner geweest waarmee het ministerie heeft samengewerkt. Dr. Yitades Gebre, vertegenwoordiger van de PAHO in Suriname gaf in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat dit strategisch plan rekening houdt met de situatie en de analyse van de gezondheid en het welzijn van de Surinaamse bevolking. “Dit is een strategische richting voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de mensen in Suriname en om te onderzoeken wat de behoeften zijn voor de komende generatie”, sprak de PAHO-vertegenwoordiger.

Verder houdt dit plan ook rekening met de duurzame ontwikkelingsdoelen. “Gezondheid is een mensenrecht. De grondwet verplicht om deze zorg voor iedereen toegankelijk te maken ongeacht geslacht of waar ze wonen.”, aldus dr. Gebre. De PAHO heeft ook gezorgd voor technische expertise zowel nationaal als internationaal.

President Bouterse, die aangaf heel erg geïnteresseerd te zijn in het plan, bedankte ook namens de Surinaamse bevolking minister Elias, zijn team en de PAHO voor het werk dat zij hebben verzet.


18 REACTIES

 1. Zet een aap achter het loket en hij denkt dat hij ambtenaar is. Trek een ambtenaar een pak aan en hij denkt dat hij koning is. Hetzelfde geldt voor Desi Bouterse. Waar heeft deze man kennis van ? Dezelfde vraag stel ik aan al die leidinggevenden met drs. titels. Wat hebben ze gestudeerd ? Soso kaka sani !


  Maak melding

 2. Gaarne een paar kleine correcties: de president dankte niet namenss de gehele bevolking, maar namens de NDP. Deze man heeft duidelijk laten merken dat hij niet de president is van het volk maar van de NDP
  In het plan zijn vier strategische doelstellingen opgenomen. Deze zijn:
  – Een universeel mensgericht gezondheidssysteem voor Suriname.
  – Rechtvaardige, duurzame en universele financiering van gezondheid,
  – Middelen voor een efficiënt en effectief gezondheidssysteem.
  – Sterk leiderschap en goed bestuur in de gezondheidszorg.

  reactie :
  punt 1 is momenteel niet haalbaar.
  punt 2 idem”: belastinggelden verdwijnen in de zakken van de NDPers.
  Punt 3 zie commentaar punt 2.
  Punt 4 is zeker haalbaar. benoem geen politieke figuren in hoge functies, maar mensen met cabesa


  Maak melding

 3. En wat staat er in dit plan? Want er zijn al zoveel plannen gemaakt, maar niets komt van de grond. Het blijft bij plannen en loze beloftes naar het volk toe. Waar is het beloofde nieuwe Ziekenhuis???
  Waarom gaat Bouta zelf voor zijn gezondheid naar Cuba????? Oeng libie mie.


  Maak melding

 4. Wat moet een demente paarse rat met een strategisch plan betreffende gezondheid en welzijn, terwijl hij de afgelopen jaren de gezondheidszorg en welzijn voor het volk totaal vernietigd heeft, hij zit niet voor niets bij het minst geringste in Cuba.


  Maak melding

 5. Een strategisch plan om het land uit de financieel/economische/ morele modder te trekken zou een beter idee zijn. Maar dit soort populistische paarse poppenkast verdwijnt in no-time onderin de lade. Voorbeeld is het herstel en stabilisatieplan. Hoor je nooit meer iets van. vr


  Maak melding

 6. Komt o.a neer op voorlichting en preventie .Vanaf de peuter. Voeding en drankpatroon. Motion. Preventie van epidemieën als Dengue, Chikungunya en Zika. Malaria en Gele koorts zijn aardig onder controle. Volksziekten als diabetes, kanker en hartfalen, reguleren. Vaak is het erfelijk maar kan evengoed vanuit een (onverwachtse) hoek komen door een verkeerd patroon van leven.
  Goede voorzieningen zijn onontbeerlijk.

  Het plan is een goede leidraad waarbij men steeds kan evalueren en hier en daar zaken bijstellen. Alles staat en valt natuurlijk met de benodigde financiën die dan vrij gemaakt zullen moeten worden.


  Maak melding

 7. Volgens mij kan Bouta de eerste regels lezen maar begrijpt hij wat in het plan staat en hoe gaat hij het corrigeren als er iets niet goed is. Hij zal dan zeggen we gaan er wat aan doen en vervolgens hoor je 3 jaar niets meer.


  Maak melding

 8. jullie zijn allemaal sukkels v front daarom is su nooit ontwikkeld.
  allemaal stomme reacties de wereld lachen jullie uit.
  geen kaas gegeten van politiek,ga jullie allemal weer naar school en begin op de lagere scholol.


  Maak melding

 9. Wat weet de crimineel over de gezondheidszorg in Suriname?!
  Hij heeft zijn dokter in Cuba en laat zich daar behandelen!!
  Boi surinamers,hoe laten jullie je zo voor de gek houden door deze paarse criminele regering.Word wakker,wake up!!


  Maak melding

 10. Gezondheid = een mensen recht . Daar heb ik moeite mee. Deze zelfde president heeft levens abrupt beëindigd met kogels in de koppen. En hij heeft nog lef om zo een rapport in ontvangst te nemen !


  Maak melding

 11. Wahahahahahaha, het gros van die paars ndp paria’ s gaat het niet voor de wind zoals deze misdadiger en zijn roverheid. Veel ndp paria’ s die ziek zijn schijten en pissen dagelijks in hun broek. Het welzijn van deze na dagoe poepe aanhangers ziet en wordt met de dag somber uit. Ondertussen gaan baas en Boefie zoveel geld lenen, want ze weten dat ze niet meer aan de macht komen, het roven en stelen van land en volk gaat gestadig door, koers e worde boven de 20. Strfee de stree a wiens wi e ka fadong dede, soso lobi ddb eeh we ga stemt weer no op de nationale doden partij in 2020, eeh mi no denki, want dan na soso ddb poep ndper’ s e go njang.


  Maak melding

 12. Het beste strategisch plan voor gezondheid en het welzijn van suriname is dat ome bouta zichzelf een kogel door zijn kop schiet.
  Maar ja, wat krijgen wij daarna?
  Als ik kijk naar de afgelopen 50 jaar, dan is er nog steeds niets wezenlijks veranderd. De politiek is nog steeds corrupt en iedereen probeert zichzelf zo snel mogelijk te verrijken.
  Su was en is nog steeds een bananen republiek bij uitstek.
  Gewoon een failed state.😭😭😭


  Maak melding

 13. Roy@@@
  Like it😅😅😅

  WAT EEN KNAPPE PRESTATIE😆😆

  ANDERHALF JAAR LANG NADENKEN EN UITWERKEN VOOR 10 JAREN VOORUIT😫😫🙆🙆

  EN NU ZIJN DE PLANNEN TIJDENS DE PRESENTATIE VEROUDERD🙆🙆🙆


  Maak melding

 14. Veel geleuter over een 10 jarenplan maar over de inhoud, wat , wanneer, door wie en hoe het wordt bekostigd, wordt niets concreets gemeld.

  De prullenbak van deze regering ligt al vol met vele plannen die veelal te mooi zijn om waar te zijn en uitsluitend zijn geschreven om een slag te slaan.
  Een paar loyale ndpers hebben zeker een flinke njan gemaakt met dit plan dat waarschijnlijk met copy-paste uit andere rapporten is samengesteld.

  Zo wordt het volk voor de gek gehouden dat ze goed bezig zijn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.