‘Nederlander’ Robert-Gray van Trikt nieuwe governor van de Centrale bank van Suriname

53
Surinaamse media: ‘Zoon van minister onderwijs wordt nieuwe governor Centrale Bank’
Robert-Gray Van Trikt Foto (c) Apintie.sr

PARAMARIBO, 28 feb – Zoals we op 13 februari jl. al hadden gemeld, wordt Robert-Gray van Trikt per 1 maart 2019 de nieuwe governor van de Centrale bank van Suriname. Dat heeft het Nationaal Informatie Instituut vandaag bekend gemaakt. Er is echter één ‘probleem’: de 47-jarige Van Trikt heeft de Nederlandse nationaliteit. Om dit ‘euvel’ te verhelpen zal hij versneld de Surinaamse nationaliteit verkrijgen, aldus minister Gillmore Hoefdraad van Financiën tegen Starnieuws. Van Trikt is zoon van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur.

Verder wordt het directeuren team versterkt door op de post van directeur Monetaire en Economische Zaken de heer William Orie en in de positie directeur Bankbedrijf en Bancaire Zaken de heer Michael Soekhnandan te benoemen. Mevrouw Ingeborg Geduld-Nijman blijft directeur Toezicht Bank- en Kredietwezen.

Hiermede zal het totale CBvS managementteam zoals voorgeschreven in de Bankwet zijn ingevuld aldus het ministerie van financiën in Suriname.

53 REACTIES

 1. Hij heeft zeker een salaris en enkele goud en houtconsessies in het vooruitzicht gekregen tot aan zijn dood, anders moet je wel een stom rund zijn om je Nederlandse Nationaliteit op te geven, weer een paarse rat erbij, waarvoor het volk zijn leven lang mag zorgen.


  Maak melding

 2. Nu kan er wel een uitzondering worden gemaakt voor deze van Trikt om versneld het surinamerschap te verkrijgen. Hij behoort tot de ja knikkers die bereidt zijn het desastreus monetair beleid van Hoefdraad uit te voeren. dan kan het blijkbaar wel snel.
  Er zijn tal van hoogopgeleide Nederlandse Surinamers die zeker welwillend zijn om een bijdrage te leveren aan het geboorte land.
  Ze zullen wel gek zijn in Suriname om van deze krachten gebruik te maken. Ze weten het altijd beter en als je niet de wil van Hopman Bouterse en Akela Hoefdraad uitvoert , mag je dan het veldruimen. Zie maar wat Gersie overkomen is. De monetaire ondergang van dit land is reeds begonnen. Daarvoor hoef je geen hoge school economie gestudeerd te hebben. Alleen die paarse blinden blijven volhouden dat het zo goed gaat in Suriname.


  Maak melding

 3. Heb je ooit.
  Ik zou mij als RA achter de oren krabben want hij heeft zich te gedreagen naar de beroepsregels van accountants.
  het kapstok artikel (voorheen art. nummer 5) is er expliciet niet meer maar is ingecorpereerd in een ander artikel.
  In zijn algemeenheid komt het erop neer dat je de eer en stand van de accountants in ere zal houden.
  Dus is het maar de vraag of hij dat zou kunnen.
  Hier kun je opzoeken waaraan een accountant zich dient te houden, vooral artikel 2 is een heel belangrijke
  http://www.nba.nl/tools/hra-2017/?folder=5791

  Ben benieuwd wie hem voor de tuchtcollege zal slepen indien hij deze gedrag en beroepsregels verkracht
  uitgaande dat hij staat geregistreerd in het register van de NBA als RA.
  iedere balanghebbende kan en mag een accountant slepen voior de tuchtraad van de NBA


  Maak melding

 4. Mooi dan kan deze man in het vervolg bij zijn vaderland aankloppen en daar zijn handen ophouden of misschien kan hij bij zijn broeders in Afrika gaan bedelen voor steun. Maar ik vrees dat deze man liever de handjes bij India en Arabische landen hoog houdt dan in Afrika. De zoveelste golddigger.


  Maak melding

 5. MISIEKAKEBA EN ADBOEL WAAR ZIJN JULLIE
  IK HOOR JULLIE NIET NU EEN NEDERLANDER OP ZOEEN HOGE POST WORDT GETILD
  JULLIE HEBBEN DAAR TOCH ALTIJ DE BEK VOL VAN


  Maak melding

 6. Ik heb gezochtr in het register van de NBA zie https://www.nba.nl/register onder de naam van Robert-Gray van Trikt. In dit register kun je accountants opzoeken
  Hij staat inderdaad als RA ingeschreven dus de tuchtraad kan hem een waarschuwing geven daarna een berisping en tenslotte doorhalen in het register zodat hij geen RA meer kan zijn


  Maak melding

 7. Ach nu zie je pas hoe schijnheilig al die vooral zwarte politici zijn. Zogenaamd heeft dat gepeupel een bloedhekel aan alles wat aan het koloniaal verleden doet denken maar als men even van hen profiteren kan dan kijken ze graag de andere kant op. Net als kakkalakkalakaka


  Maak melding

 8. Voordeel van de twijfel, Ik hoop dat meneer Gray, wijlen zijn grootvader geen schande zal geven, en een goed en eerlijk beleid zal gaan voeren. Dat meneer Gray zich niet zal laten manipuleren door de zittende machthebbers.
  Dat meneer Gray zich niet zal laten verleiden door ook mee te gaan graaien, en de financiën weer op een acceptabele niveau kan brengen.
  En dan hoef je voor mij geen Surinaams paspoort te hebben, zolang je maar eerlijk bent en ook niet een absurde consultance salaris aan jezelf toebedeelt. Mijn zegen heb je.


  Maak melding

 9. Deze gabber zal zich niet nuttig maken want kijk naar zijn ogen. Kijk hoe de stand van zijn ogen is. Kijk hij niet als een fiesti kill uit zijn ogen ? Net alsof hij full time sopie man is. Boer pas op uw kippen.neen, ook deze man zal zijn zakken vullen en snel plaats moeten maken voor de volgende boef. Zo is de cirkel rond.


  Maak melding

 10. Heel voortvarend van Boefdraad en zijn kornuiten om een Govenor van buitenlandse afkomst aan te stellen met een managementteam erom heen. Het spel kan beginnen, kijken wie uiteindelijk de verliezer wordt. Wedden dat Surinamers geen dubbeltje van deze reshuffelbeleid van de nationale dieven partij wordt. Het zijn partijen favoriten die op de valreep in de gelegenheid gesteld worden om de bigi yang te maken. Buiten dit alles, Boefdraad laat zich adviseren door een buitenlander voor 20 ton US dollar per maand, hij stelt een buitenlander als govenor aan en biedt hem versneld de Surinaamse nationaliteit aan. Kan deze nakomeling van een koloniaal niet een Surinaamse paspoort naast zijn Nederlandse paspoort krijgen, zoals meer dan de helft van de DNA dat heeft. Wat was de ophef met Parmessar indertijd. Juist, je kan geen buitenlander aanstellen voor de functie indien er capabele mensen in je eigen land is te vinden. Waarom geen Surinamer, waarom een hooggeplaatste ambtenaar uit het buitenland die net zo kil en droog als de IMF kan hamdelen, zonder in den lande aanwezig te zijn. Ja, ja, Paars flikt het weer en het volk slikt dat slijmerige witte kwak gretig door.


  Maak melding

 11. Jongens toch; we hebben mond vol van diaspora….dus geef die vent het voordeel vd twijfel. Ik vond de benoeming toen van Gersie al vreemd. Was bekend dat hij min Hoefdraad niet door 1 deur kan. Vermoedelijk onderdeel vh IMF deal….anyway, nieuwe ronde, nieuwe kansen….als er maar ontwikkeling komt. Investeringen, banen en economische groei! Voor mijn part stellen ze een ijskimo aan.


  Maak melding

 12. Disi mang go meki bigi njang. Regering wani njan laatste lesi bigi njan. Den sabi no kon moro tra verkiezing. Daarom den wani laaste wan tron moro bigi wan.
  Dan tra regering sa kon musu meki furu opruim.


  Maak melding

 13. De hr. van Strikt is benoemd tot aan de verkiezing 2020. Na de verkiezing wordt schoonschip gemaakt.
  Alle PAARSE RATTEN gaan richting chinese keukens …. voor een Nationale Dieven Partij … vijf {5} gangen maaltijd.


  Maak melding

 14. Deze van Trikt is niet alleen Nederlander maar ook in Nederland geboren (Leiden) dat maakt het extra zuur voor de surinamers.Tis gewoon een BAKRA die de hoogste post by CBVS gaat uitvoeren.
  Allemaal in opdracht van dus ook gehoorzamen.Hy wordt surinamer om de baan te aanvaarden he.Weer 1tje met een dubbel nationaliteit.


  Maak melding

 15. Naar hersenloos paars recept “best man for the job”…..zoals eerder Dino en Hoefdraad. Het resultaat is bekend. Geldpersen gaan nu overuren maken en de koers naar sky-high.


  Maak melding

 16. #C.A. BOOTSMAN

  Wij hebben bij de benoeming van DINO B tot
  hoofd CTU gezien wat The Right MAN On The Right
  Place bij Paars betekent !

  DINO zit thans een JARENLANGE Celstraf uit in de USA,
  voor oa Terroristische activiteiten !

  Benoeming van Van TRIKT is een trucje van PAARS
  om bij de KREDIETEN van de Centrale Bank te te komen
  en om Ongedekte Bankbiljetten te kunnen drukken !

  Jammer voor Sranan, waarbij het ook een domme zet is,
  wanneer u kunt zien en feitelijk kunt vaststellen, dat
  deze meneer GEEN ENKELE BANCAIRE ERVARING HEEFT !

  PS : SARI PAARS TORI ! A VOLK SA HABI FU PAI A
  BIGI PAARS STAATSSCHULD, FU SOMENI MILJARDEN !


  Maak melding

 17. Een diaspora beleid stippel je samen uit d.w.z de politiek, sociaalmaatschappelijk- en culturele organisaties, het maatschappelijk middenveld, onderwijs, gezondheidzorg, niet govermentele organisaties, gezonheidszorg, bedrijfsleven, etc,etc. Je kijkt waar er behoefte is en je kiest op basis van een goed aanname beleid met voorwaarden een kandidaat die niet alleen geschikt voor de job, maar ook kennis kan verwerven, verwerken en overdragen. Gray is niet ontsproten uit een diasporabeleid, hij is een drol van de massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel en zijn vetgemeste schoonzoon, die niet beter is dan alle andere paarse dieven, waaronder intussen ook de biologische moeder van deze dikke vette drol op CBvS.


  Maak melding

 18. In Suriname is alles mogelijk daarom verwonderd het mij niet dat het zo gaat.Het land is al failliet gemaakt door de minister van Financiën en Bouterse als president en ze kunnen zo verder gaan met hun duistere praktijken.Als Surinamer lach ik mij rot wat in mijn geboorte land aan het gebeuren is. Iemand die verstand van zaken heeft in het land wordt nooit benoemd in zo een hoge functie.Het zijn alleen maar vriendjes politiek.


  Maak melding

 19. Hoe men keert of draait : Suriname heeft Nederlanders nodig , in dit geval om de geconfisqueerd geld terug te winnen. Zo eenvoudig liggen de zaken hier niet . Kan ik de mensen daar in Suriname al garanderen . Succes 😢


  Maak melding

 20. Zeggen we daarom niet dat het Niet verstandig is om te studeren in Suriname?!
  Je wordt nooooit in dienst genomen,criminelen maken eerder een kans om een hoge post te bekleden.Je moet slechts een criminal record hebben en enkelen hebben vermoord.Daarnaast moet je gewoon een familie lid zijn van de regeergeboefte en maak niet uit of je in Nederland ,Afrika of elders in een verre land bent geboren.Je wordt overnight gebombadeerd tot surinamer en je hebt een post.


  Maak melding

 21. Het artikel van D. Balraadj ” Gokken en Jokken” en dat van A. Jawni ” Firma leugen, list en bedrog” geven samen een helder beeld waar Suriname nu staat: Op de rand van een diepe afgrond! Alle ingrediënten is aanwezig om de staat van beleg af te kondigen, dat is het nare agenda van Paars, aan de macht blijven en overal marionetten plaatsen. Het volk dom en hongerig maken en houden. De middenklasse en hogere klasse in voor een groot deel tussen 2016 nu al vertrokken of zijn aan het inpakken. Dit betekent een tweede exodus en brain drain uit Suriname. Wat overblijft is een laaggeletterden en gokverslaafden, die niet anders zullen kunnen dan op de pijpen van de Nationale Dieven Partij willen dansen. Immers, in de casino’s krijgen ze eten, drank en vermaak…daar rolt het zwarte geld. De eerlijke burger zal toekijken hoe de paarse honden hen in brokken verslind.


  Maak melding

 22. @Denki; Surinamers doen het goed op de Nederlandse arbeidsmarkt in vergelijking met bijv Turken, Marokkanen etc. Vooral Surinaamse vrouwen. Jij draait de titel van dat artikel om. Er wordt nergens in het artikel over Surinamers uit Ned doen het goed op de Surinaamse arbeidsmarkt. Dat zou kunnen als de waardering en de arbeidsomstandigheden hetzelfde zou zijn als op de Nederlandse arbeidsmarkt. En dat is in Suriname nergens het geval. Misschien bij CBvS alleen.


  Maak melding

 23. Ik snap niet dat een eerlijk en weldenkend mens zijn lot kan verbinden aan zo’n corrupte regering.
  Volgens mij is er weinig voor de man te halen als hij wordt afgedankt, los van het feit dat na de verkiezing van 2020 linksom of rechtsom een ieder die zich in de periode 2010 – 2020 schandalig heeft verrijkt het terug zal moeten geven aan de Surinaamse staat.


  Maak melding

 24. U$ 20.000,- gaan al die arme ndp paria’ s, naast de mega schulden komende jaren aflossen. Ai boi, ndp na mang sa e meki alla sma e schijt en pis fa foe overleef. Gelukkig schijten en pissen het gros der ndp stommelingen nog meer. Gaa we weer in 2020 op ndp stemme, hoorde ik een ontevreden ndp, ene Tjallie vragen tijdens de birti komakandra onder de manjeboom langs de straat. Zwijgend starend op de grond zie Boeroe, ook zo een gekke ndper, mi moes denki bun bun bun, want eeh wi e sjie dati eeh deng mang sa draai kondre no mang draai kondre leki fa deng taki. Enne eeh Baas ooktoe valle door de mand, a mang na gewoon wang leemofo Tjallie, leki joe. Tjallie wraak, ma a no joe takki mi moes stem ndp. Evelien, een schoonmaakster werkzaam bij OW&V weet wel een ding zeker, na dagoe partij, nooi meer voor mij, want efoe oenoe stem, dan an dagoe, sneli, allata, lagadisa, moismoisie, vreemoesoe in blik afkomstig uit Chia, baas e go gi oe dong ndpsma gratis leki pakket.


  Maak melding

 25. @Manu
  Het salaris zal hetzelfde of meer zijn dan 20.000 us dollars per maand.
  Toen Hoefdraad de leiding over de CBvS kreeg wilde hij dat alleen voor 20.000 us per maand dóen. Later werd dat bedrag hoger maar daar zul je de boeven hoofdman Bouterse en knechtje hoefdraad nooit over horen.
  Robert-Gray van Trikt lijkt iets doms te doen maar is gewoon zijn zakken aan het spekken ten koste van de gewone burgers. Ja hij is in Nederland geboren. Ingeval hij die nationaliteit terug wil dan kan dat via een Nederlandse rechter op verzoek van zijn advokaat worden teruggevraagd.

  Hij zal er alles aan doen om bouterse en hoefdraad ter wille te zijn. Immers hij heeft geen enkele band met Suriname dus kan hij zonder mededogen wild om zich heen graaien uit staatskas.
  Maar ja met lilian als moeder die ook geld en machtsgeil is, maakt dat hij ook vanzelf geestelijk arm en misvormd is.


  Maak melding

 26. Kan me niet schelen wie daar op de hoogste post gaat zitten. Zolang e.e.a. stabiel blijft zoals (wel beschouwd) het afgelopen jaar.

  Maar iemand van zijn post halen terwijl het relatief goed gaat op monetair gebied en vervangen door Van Trikt? Dat kan alleen maar betekenen dat het nog beter zal gaan met de koers van de SRADA.

  Toch?

  Me mars papa!


  Maak melding

 27. EFFE TUSSEN NEUS EN LIPPEN DOOR!

  BIJ SOMMIGE ZUURINAMERS MERK JE HOE :
  HAAT
  RANCUNNE
  BITTA ATI
  VERNIELZUCHT
  RACISME
  JALOEZIE
  TAKRU MANIRI
  ENZ BEZIT VAN HUN HEEFT GENOMEN.

  DEZE INNERLIJKE EN GEËRFDE VERDORVENHEID IS ONGENEESLIJK.

  EN HET ERGSTE, IS DAT ZE ZICH NIET EENS SCHAMEN.


  Maak melding

 28. @ Roy Kaikusi groenberg..groot gelijk. Goed geformuleerd deze uilskuikens en EZELS zitten te duimen dat Suriname naar de kloten gaat.hun gelul is die van holle vaten klinken het hardst..veel geschreeuw en weinig wol.Bouta….2020,..President BAKKA !!!!!


  Maak melding

 29. De heer Damsco: niemand zit te duimen dat Suriname naar de kloten gaat. Suriname is AL naar de kloten want als het niet zo was, waarom zit je lekker veilig in Nederland ? Vanuit Nederland mensen uitkafferen is geen kunst. Kom hier en help Suriname op te bouwen dan pas zul jij zien hoe je door de bureaucratie wordt tegengewerkt. Maar jij bent geen man met ballen daarom zeg ik tegen jou: libi Pé you de nanga tab you tingi mofo.


  Maak melding

 30. \]
  Hij heeft de Nederlandse Nationaliteit So What, zet dit zoden aan de dijk? Heeft hij de juiste kader? Zoals zijn moeder Ferrier, komt hij ook de boel belazeren en zijn eigen zakken vullen. Er zijn velen hier in Suriname met de Nederlandse Nationaliteit, zelfs met een dubbele nationaliteit dus wat????
  Is hij beter dan Gersie met zijn Surinaams paspoort?? Ik dacht het niet. Ferrier is een sjoemelaarster net als haar zoon. Die waaien met alle winden van Bouta en Hoefdraad mee. Onder kruipsels.


  Maak melding

 31. @ Roy kaikusie groeberg
  geef eens een keer een inhoudelijke reactie op het onderwerp in plaats van telkens dezelfde dooddoeners te herhalen. Moeten we volgens jou blij zijn met het vervangen van een goede Governor van de CbvS door iemand die geen bankier is en alleen daar wordt geplaatst om de geldpers aan te zetten?

  De gevolgen van monetaire financiering heeft het Surinaamse volk al onderbvonden in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw en onlangs in 2015/2016 toen de us dollar in reactie op monetaire financiering steeg van 3,35 naar 7,65. In 2018 heeft de surinaamse economie , mede door het beleid van Gersie, een proces van stabilisatie doorgemaakt. Dat dreigt verloren te gaan nu Hoefdraad onomwonden heeft aangegeven dat hij van plan is het begrotingstekort 2019 monetair te financieren. De gevolgen zullen zijn ,waarde daling van de srd, prijsstijgingen en een verdere verarming van grote delen van de surinaamse bevolking. Mag daar niets over worden gezegd?


  Maak melding

 32. @ Tjaliie
  Je zin: “Dat dreigt verloren te gaan nu Hoefdraad onomwonden heeft aangegeven dat hij van plan is het begrotingstekort 2019 monetair te financieren.”
  Heeft hij dit gedaan?

  In een ander artikel, een geringe opwaartse bijstelling op basis van verwachtingen- niet op basis van prestaties, kan dus direct de prullenbak in?


  Maak melding

 33. De mensen die onder de schuilnamen
  Roy Kaikusi groenberg en Damsco schrijven, zijn duidelijk laag geletterde types die zich bij de boevenbende van Bouterse willen inlikken.
  Ze redeneren dat als er al zoveel laaggeschoolde voor hun functie ongeschikte figuren in de NDP regering allerlei goed betaalde functies hebben. Dan denken deze twee immorele half analfabeten ook zo’n functie bij de grote criminele boeven baas te kunnen bemachtigen.
  Dus bij gebrek aan kennis en kunde proberen zij Bouterse en zijn parasieten middels hun tong te paaien.

  Damsco en Roy Kaikusi groenberg jullie zijn kansloos maar doe je best hoor. Wie weet. Nog meer dan een dobbelsteen rolt poep ook alle kanten op.
  Flink doorlikken en daarna vooral ook doorslikken heren.


  Maak melding

 34. Bigi Sma, jij begint al in een vroegstadium uit je opgeblazen en opgepimpte nek te kletsen / te roddelen over deze man. Deze man is een deskundige op het gebied van cijfers. Jij zou bij hem in de leer moeten gaan en niet uit jaloezie proberen deze deskundige neer te halen. FOEI TOCH……….!

  In elk geval werpt het economisch beleid van de regering haar vruchten af. De kritiekbeoordelaar Moody’s is in elk geval iets positiever gestemd over Suriname. Dit gaat lijnrecht IN tegen de standpunten van de vals spelende straatmuzikanten uit het kamp van de oppositie. DeZE valsspelers geloven in hun eigen waanideeen. Met mooie praatjes denken zij de verkiezingen naar hun had te zetten. Zij hebben niets concreets aan het volk te bieden.


  Maak melding

 35. De PAARSE Clan die Sranan al FAILLIET heeft gemaakt,

  en die zit met een BAKABA-WINKRI-Begroting 2019, waarbij

  de HELFT van de BEGROTING, ONGEDEKT IS,

  stelt thans een NEDERLANDER uit een Paarse familie,

  die GEEN BANKIER IS, aan als Governor van de Centrale

  Bank van Suriname !!

  PAARS wil Sranan besturen door Personen te benoemen, zonder

  de daarvoor vereiste opleiding en vooral, ZONDER SCREENING !

  Zie bijv. het KABINET van de President, zit vol NIET-DESKUNDIGEN,

  die GEEN of WEINIG opleiding hebben,

  KOSTEN EEN HALF MILJARD PER JAAR !!!

  Intussen moet minstens VEERTIG procent van het totale

  aantal ambtenaren worden weggesaneerd, apparaat NIET-

  WERKEND en te log en gevuld met politiek aangestelde ongeschikte

  en ambtenaren, met onvoldoende opleiding !

  Maar de Paarse overheid, is bang om haar macht kwijt te raken en

  zal dus geen SANERING doorvoeren. Verkiezingen e doro en Paars

  rekent op de stemmen van deze ambtenaren !!

  DE SCHULDENBERG VAN SRANAN BLIJFT DUS TOENEMEN, TERWIJL

  HOEFFIE en TRIKT, OP MONETAIRE WIJZE DE FINANCIELE GATEN

  WILLEN GAAN DICHTEN !!!

  MONETAIR wil zeggen, dat YU NO HABI A MONIE , YU NO E

  PRODUCEER NOFO, NOFO STAATSINKOMSTEN NO DE,

  MA YU E TEK LENI NA CENTRALE BANGI, NOSO YU E DRUK

  NJEW MONNI SONDRO DEKKING !

  FU DAT EDE, SRD-MONNI O GWA OLLO MORO FARA!!!

  A PINA-TENG E GWE NANGA LANGA !!!


  Maak melding

 36. @ Pico.
  Hoefdraad heeft in de assemblee gemeldt dat de m.o.u. waarin is overeengekomen dat de CbvS geen leningen meer zal verstrekken ter dekking van begrotingstekorten wordt ingetrokken. De reden is volgens hoeffie dat de economie nu stabieler is en de omstandigheden tov 2015 zijn gewijzigd. Volgens Hoeffie moet monetaire financiering mogelijk zijn zonder de stabiliteit van de economie in gevaar te brengen. Dat monetaire financiering in deze fase de fragiele stabiliteit van de Surinaamse economie niet in gevaar brengt wordt door alle gerespecteerde economen in Suriname bestreden.

  Als het om een beperkte financieringsbehoefte gaat, zou dat kunnen kloppen maar het begrotingstekort dat gedekt moet worden bedraagt ruim 8 miljard.

  Bovendien weigert de regering de overheidsuitgaven 2019 (bijkans een verdubbeling van de uitgaven 2018) terug te schroeven en in lijn te brengen met de uitgaven.

  Anderzijds worden ook de overheidsinkomsten naar mijn mening te gunstig voorgesteld in de begroting 2019.

  Hoefdraad moet in 2019 meer dan 8,4 miljard srd financieren als hij de uitgaven niet beperkt.

  De vraag is daarom hoe hij dat begrotingstekort gaat dekken.

  Met de huidige hoge nationale schuld en lage rating krijgt hij geen leningen uit het buitenland. Alleen misschien kleine geoormerkte leningen (voor wegen bijvoorbeeld)van China die uit strategische overwegingen suriname in een financiële wurggreep dwingt.
  Hij zit dus klem.

  Ik denk bij de dekking van het begrotingstekort naast monetair financieren ook aan de verkoop van de aandelen iamgold en de opbrengst gebruiken voor de dekking. Hij hoeft dan niet de gehele 8 mld bij te drukken.
  De aandelen zijn eigenlijk van staatsolie die dus in feite weer wordt geplunderd. Ik denk niet dat de financiers van staatsolie blij zullen zijn.

  Een bekende manier van dekken is ook om rekeningen niet meer te betalen tot na de verkiezingen.

  Het drukken van geld zal de waarde van de srd aantasten. Ik denk (door de intransparante wijze van opereren van hoefdraad moeten we speculeten)dat hoefdraad net als in 2014 en 2015 de valutareserves of misschien de opbrengst van de iamgold aandelen wil gebruiken om de waarde van de srd tot aan de verkiezingen te ondersteunen. Maar na de verkiezingen breekt ,grof gezegd , de financiele pleuris uit


  Maak melding

 37. RobG
  Ik zal proberen je uit de waanzinnige droom en ben ouder dan 70 jaar en ben docent geweest op de RA opleiding.
  Misschien is deze van Trikt zelfs bij mij in de klas geweest. En ja ik sta nog steeds ingeschreven in het register van de NBA en daar ben ik trots op.
  Als je mijn bijdrage hebt gelezen en begrepen heb ik niemand beticht doch alleen aangegeven dat mocht hij een scheve schaats rijden, en daar is er de kans aanwezig onder Bouterse en Hoefdraad, dan kan iedere belanghebbende deze RA aanbrengen bij de tuchtcollege van register accountants.
  Ja zelfs jij de pseudo econoom.
  Ik hoop dat hij de eer en stand van het beroep niet zal schaden (vroegere artikel 5 van de gedrag en beroepsregels)
  I rest in my case dumbo pseudo econosio


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.