Ministerie van Justitie en Politie organiseert conferentie over mensenhandel in Suriname

7
Ministerie van Justitie en Politie organiseert conferentie over mensenhandel in Suriname
Voorzitter van de werkgroep Trafficking in Persons (TIP), Lucretia Redan (l), heeft samen met justitie minister Stuart Getrouw vorige week informatie aan de pers verschaft omtrent de campagne.

PARAMARIBO, 27 feb – Het Ministerie van Justitie en Politie in Suriname organiseert vandaag, woensdag 27 februari 2019, een Trafficking In Persons (Mensenhandel) conferentie. Deze wordt van 08.30u – 10.15u gehouden in de Ballroom van Hotel Torarica. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van een bewustzijnscampagne over mensenhandel en mensensmokkel.

Mensenhandel en mensensmokkel zijn criminaliteitsvormen die gepart gaan met veel menselijk leed en die veelal grensoverschrijdend zijn. Het thema van de campagne is ‘Kijk om je heen doe er wat aan’. Eerder werden al posters en pamfletten rondom dit thema ontworpen, om de bewustwording van burgers met betrekking tot mensenhandel en mensensmokkel te vergroten.

Volgens minister Getrouw komt het probleem van mensenhandel veel vaker voor dan men zou denken; “Slachtoffers kunnen overal in het land voorkomen. Het is de taak van de overheid, de samenleving en buurlanden, alsook de internationale gemeenschap om hier een eind aan te brengen”, zei de bewindsman eerder.

7 REACTIES

 1. Ja da wat moet ik doen?
  Elke ordinair geklede Braziliaanse etc. die op de hoek bij de Chinees wat gaat kopen aanspreken of de politie bellen?

  Want hier op Noord is er geen twijfel over wie als mens verhandeld is!!!

  Ik krijg toch echt de indruk dat het vaak iets is waar ze zelf voor hebben gekozen. Ik bemoei niet en ga niet met ze mee naar de club waar ze logeren en hun vieze dingen schaterlachendd doen, dus…

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Inplaats van achter de grote misdadigers aan te gaan a boi disi e pree soso jompofoeteo nanga djoel. Ach, hij predikt ook wiens brood men eet, paarse wartaal. Ondertussen stijgt het aantal misdaden met de dag en de kruimeldieven waarvan het gros paars, worden altijd opgespoord en gepakt. De werkelijke wortels van de misdaad heeft haar kernen in de ndp en is de ndp.


  Maak melding

 3. Dag 27 van de maand Februari. De politie heeft nog steeds geen instructies gehad hoe te handelen bij overtreding van de rij- en voertuigenbelastingwet! Bij de implementatie van de snelrechtprocedure bij verkeersovertredingen heeft het Openbaar Ministerie ruim tevoren sessies voor de politie gehouden en zijn de diverse manco’s in het systeem besproken en aangepakt! Waarom niet bij deze wet?

  Mijn benadering: er is een (financiële) strijd gaande tussen het OM en de regering! Bij de inning van verkeersboetes wordt het geld op een rekening van het OM gestort waarna het geld via een bepaalde verdeelsleutel komt bij de politie, Juspol, financiën en het OM!

  Echter, met de redactie van deze wet(die overigens een juridisch gedrocht is) heeft de regering onomstotelijk laten blijken dat zij alle opbrengsten voor zichzelf wil hebben(dus niet bereid is te delen). Het OM is dus mooi buitenspel gezet door de inspecteur generaal der belastingen als bevoegde autoriteit aan te wijzen in deze wet! Het OM heeft dit echter door en moet nog aan zet komen. De inspecteurgeneraal is immers geen vervolgingsambtenaar en kan geen bevelen geven aan de politie terzake opsporing en vervolging! Die bevoegdheid komt,met uitsluiting van elk ander orgaan, slechts het OM toe! Nu het OM buitenspel is gezet moet u geen activiteit van haar verwachten. M.a.w. het OM laat de regering in haar eigen sop gaar koken, totdat zaken zijn recht getrokken!

  Waarom de regering alle geld voor zichzelf wil laat zich makkelijk raden! Zij zit in diepe financiële problemen. Het is supernaief te denken dat de wegen met dit geld zullen worden gemaakt! Ten eerste omdat er slechts tien procent daadwerkelijk gealloceerd is voor wegenonderhoud. Ten tweede omdat ook de opbrengsten uit de governmenttake niet daaraan besteed worden, ondanks dat deze belasting ook daarvoor wordt geheven!

  Maar goed, we kijken hoe de zaak zich verder ontwikkelt!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.