Politieagent (25) overleden bij zwaar verkeersongeval in Suriname

39

PARAMARIBO, 26 feb – Bij de frontale botsing die vandaag plaatsvond op de Oost-West verbinding zijn twee mannen overleden. Een daarvan is Genio Eduards politie agent derde klasse (foto). Hij bestuurde een van de auto’s. Het ongeval zou hebben plaats gevonden bij Tamansarie in Commewijne. De bestuurder van het ander voertuig, die ook om het leven kwam is oud-basketballer Orfeo Becker.

Onderzoek wees uit dat beide autobestuurders met hun voertuigen over de Oost-Westverbinding reden. Eduards, die alleen in de auto zat, kwam vanuit de richting van Tamanredjo gaande in de richting van Meerzorg; terwijl de bestuurder Becker met drie mede inzittenden, vanuit tegenovergestelde rijrichting kwam. Nabij de plantage Bid en Zorg moet Eduards, door tot nog toe onbekende redenen op de rijhelft van de tegenligger zijn gekomen met de aanrijding tot gevolg.

Beide voertuigen waren door het ongeval zwaar gehavend zoals te zien is op de foto’s:


39 REACTIES

 1. Ongevallen gebeuren overal , maar in Suriname wordt heel vaak te hard en onverantwoordelijk gereden. Iedereen heeft haast in het verkeer. Komt ook bij kijken dat in de afgelopen decennia de infrastructuur nauwelijks aangepakt is. Teveel auto’s op het beperkt wegennet van Suriname.
  De overheid zal nu echt maatregelen moeten nemen om erger te voorkomen , aangzien elke dode in het verkeer er een teveel is.


  Maak melding

 2. Nou ik weet wel,het land is vervloekt door die mensen in het land dat het slecht hebben en ook wat er in het verleden is gebeurd door de moorden wat gepleegd is door de moordenaar.


  Maak melding

 3. Weinig infra structuur voor het gemotoriseerd verkeer. Geen goede infra structuur voor voetgangers en fietsers
  Geen infrastructuur voor motorvoertuigen (niet zijnde auto’s en vrachtwagens)
  Gehele wegennet zowel zand als bakstenen als geasfalteerde wegen blijken bestand tegen ongecontroleerd gebruik.
  Geen controle en toezicht op bestuurders en overige weggebruikers
  Geen behoorlijke controle en toezicht v.w.b. onbevoegd rijden en onder invloed van drugs en alcohol alsook showgedrag deelnemen aan het verkeer

  Zie hierboven de mankementen van het verkeer in Suriname die steeds maar weer teveel levens kost in vergelijking met het buitenland.
  Teveel auto’s op de wegen die zich daarvoor niet lenen los van de snelheid die dagelijks wordt toegepast.

  Wat Nu?


  Maak melding

 4. Bigi sma en overigen.
  We hebben allemaal denk ik door dat het niet goed met Suriname gaat.
  Infrastructuur, welzijn, volksgezondheid, Financieel, Geestelijk, Sport, onderwijs, cultuur, internationale betrekkingen, Justitieel enz.
  Doch moeten wij met ons allen met behulp van allen die willen en kunnen, een kentering brengen in de onstane situatie van wanorde.
  A politiek en doelgericht.
  De situatie van nu is niet aan 1 regering te wijten maar aan velen.
  De ene heeft geen regels gemaakt en een honingpot achter gelaten. ( wees eerlijk)
  Bijvoorbeeld: je mag geen bestuurlijke functie of iets dergelijks bekleden als je in aanraking komt met de politie. Die wet heeft men nooit ingevoerd. Dus waarom? Klaagt men nu?
  En de huidige regering( en) maken gebruik van de gelegenheid hen geboden.

  Zaak is nu dus om all hence on deck samen de regering van adviezen te voorzien en ook problemen aan te kaarten.

  Ik bid ook dat de regering ophoudt met overfacturatie.
  De studentenflats bijvoorbeeld zijn zeker 3 keer te duur gebouwd. Waarom man?

  Ook al ben je rijk en iedereen om jou heen is arm en verloederd en gaat dood. Wat heb jij dan eraan.

  Wegen worden echt niet gemaakt in de kom van Paramaribo.
  Waar wel?
  Wat is de meter prijs per weg? Waarom geen goede looppaden enz?
  Waarom geen wegmarkeringen?

  Waarmee zijn we bezig?

  God Help ons land aub


  Maak melding

 5. Simmy ik geef je gelijk hoor en bovendien een politie agent moet ook het goede voorbeeld geven of je nou zelf rijdt of niet. Ondertussen gaat bouterse steeds verder met zijn loze beloftes. Hij heeft studenten woningen laten bouwen ,ik vraang me af voor wie. Ze zijn niet te betalen en trouwens su zit vol met moordenaars en criminelen. Hoop echt dat het volk deze man vernederd de grond in boord. Zoniet dan mogen ze van mijn part creperen!!!


  Maak melding

 6. Simmy groot gelijk. Ze rijden zich zelf kapott. Sommige van hen totaal geen verkeeersinzicht. Heeft niet met beleid te maken . Heeft gewoon met het rijgedrag van de mens.


  Maak melding

 7. Weer een jonge surinamer uit het leven weggerukt. Wat de reden ook mag zijn. Wiens schuld het ook is…..doet niet terzake voor mij. Als vader van kinderen en zeker in deze leeftijds categorie. Is de pijn des te groter. Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 8. Hun rijgedrag en stoer doenerij.
  Houd je aan de snelheid die je moet.
  Maar de boetes zijn rotsooi dus men doet maar.
  Hardrijders moeten gewoon per km betalen. 500 per hard gereden km. Yu no mang pay gaat auto nr verkoop.
  En om weer deel te mogen nemen aan het verkeer dan ga je weer naar rijles.


  Maak melding

 9. Daniel
  Ik heb getracht een bijdrage te leveren door in 1980 terug te keren naar mijn geliefd Suriname. Ja ik droeg de zgn revolutie een warm hart toe. 5 jaar later keerde ik mijn geliefd Suriname de rug toe en keerde terug via een omweg naar Nederland. Berooid en teleurgesteld en 70.000 NFL armer want mijn huis heb ik verkocht en alles wat ik kon achterlaten (auto meubels etc alles)
  Geld die ik meenam heb ik besteed aan een auto en inbvoedel en de huur voor 2 jaar.
  Dus ik weet waar ik over praat.
  Suriname is thans reddeloos verloren maar zoals eb en vloed kan het tij keren door niet meer te oude garde aan het stuur te laten doch verjonging door te voeren. Geef de jonge technocraten een kans.
  Niet Misiekaba niet Bouva niet Abdoel maar jonge mensen die Suriname vooruit willen helpen.
  Want Bova en Misiekaba en Abdoel etc hebben reeds van de likeur geproeft en zullen die niet meer willen afstaan. Kijk maar naar Bouta


  Maak melding

 10. De politieman is door de tegenligger op zijn weghelft aangereden. Beide bestuurders dood. R.I.P….K.P.S is vier politiemannen in een maand de tijd armer geworden. Gecondoleerd familie en vrienden. Gecondoleerd familie en vrienden van Eduards. R.I.P.


  Maak melding

 11. Men zou op elke weg belijning moeten aanbrengen zodat men beter kan inschatten
  waar men rijdt. En wat het midden van de weg is. In Nederland is het zelf zo als je
  teveel naar de zijkant gaat en over de streep rijdt dan begint het te trillen als
  waarschuwing. Verder niet met de telefoon knoeien of radio. Goed uitgerust.
  Geen alcohol,drugs en pas op met medicijnen. Aan de snelheid houden. En
  natuurlijk een geldig rijbewijs.


  Maak melding

 12. Het verkeer in Su s een chaos, was er 6 maanden geleden had mijn internationale rijbewijs meegenomen. O my God. Toen ik de chaos zag in het verkeer heb ik wijselijk het besluit genomen om niet zelf te gaan rijden. Ik hield mijn hart vast als ik van een taxi gebruik maakte. Voorrang geven ho maar. De straten moeten echt opgeknapt worden dit kan echt zo niet langer. Voor de rest heb ik het erg naar mijn zin gehad. Ik had contact met Hindostanen, Creolen, Chinezen allemaal even vriendelijk naar mij en mijn zonen toe. Liep vaak alleen in de stad was geen probleem, nooit lastig gevallen en alle mensen even vriendelijk. Ben om de zoveel tijd in Suriname en heb nog nooit problemen gehad met niemand. I LOVE SU. Aleen als je bigi gaat spelen in Suriname omdat je zogenaamd uit Nederland komt krijg je problemen. Wel ik hou van mijn Surinaamse mensen en van Su. Regering please doe wat aan het verkeer er vallen teveel doden.


  Maak melding

 13. 3 politie mannen dood in een korte tijd , Dan gaat iets niet goed binnen het korps . Dienst of geen dienst, hebben hun wel mentaliteit besef of denken hun altijd big shots te zijn lopen met een wapen .


  Maak melding

 14. Ik ga niet oordelen omdat ik de ware toedracht niet ken, maar het is wel jammer !

  @ Vliegende Holander
  Een geldige rijbewijs is geen waarborg, dat je niets overkomt.

  @ Brantimaka

  Brantimaka je hebt helemaal goed verwoordt, sommige mensen denken dat ze boven alles is omdat ze een wapen dragen ! Maar ik denk dat dit niet geval is, ze hebben alle twee geracet vermoed ik.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 15. Ze rijden als gekken heeft niks met de wegen te maken.
  Als men niet iemand de schuld kan geven dan maar de gaten in de wegen die er niet zijn.


  Maak melding

 16. @ bigisma; respect. Is mooi om te zien dat je van je land (ook nederland) houdt… ondanks de politiek.

  In 82 was ik n ‘yungu-boi-‘ wiens ouders pro-revo waren.

  In 2019… is tijd voor verandering…

  In 2020…. PRO n kans samen met n VHP (die minder dan 18 zetels heeft) n n NDP die minder dan 17 dna zetels heeft.
  YAH bless


  Maak melding

 17. De mentaliteit van menigeen in Suriname is verrot en is niet alleen in het rijverkeer te zien. Dit vormt de resultante van de zogenaamde revolutie/ beter gezegd een ordinaire coup die dood en verderf illustreert. Alleszins zijn normen en waarden in Suriname sindsdien verloren gegaan, waarbij bandeloosheid, het elkaar belazeren / oneerlijkheid en de wet van de ordinaire sterksten geldt. In de DNA wordt ordinaire gedrag niet zelden ook ten toon gespreid. Surinamers wordt wijs en ga terug naar een zorgzame samenleving. Met de huidige corruptieve regering moet er afgerekend worden, want de leugen regeert. Orde en rust zullen alleen verkregen worden met en door integere capabele bestuurders en Surinamers met het hart op de juiste plek.


  Maak melding

 18. Wat een gezeik , pas je snelheid aan, rij niet als een beest op de weg, doe niet alsof je niets kan gebeuren als je in een auto zit! Zit ook niet te appen of te bellen achter het stuur!


  Maak melding

 19. Ik denk dat er in Suriname te veel auto’s rijden met de stuur aan de verkeerde kant daarmee bedoel dat de stuur aan de linkerkant zit zoals in Nederland. Waardoor je je tegenligger niet goed ziet als je gaat inhalen. En daardoor gebeuren veel frontale ongelukken


  Maak melding

 20. geeft het land terug aan de indianen zolang jullie de indianen uitschelden pinaren bestelen discrimineren komt het nooit goed de indianen geesten slapen niet, wie hindu is ga terug naar india wie zwart is ga naar Afrika wie wit is ga terug naar Europa wie chinees is ga terug naar china en indonisch


  Maak melding

 21. @ Marino

  Ik moet je helaas ongelijk geven, de meeste zeg maar 99,8% van de auto hebben de juiste stuur op de juiste plaats ! deze auto komen uit Japan, maar dat zal het jou niet ontgaan dek ik. 1 ding weet ik zeker, op de weg van Oost west verbinding en de weg naar Nickerie de Highway en niet te vergeten Afobakka weg, wordt vaak geracet door de automobilisten ! Dat is 1 van de problemen in Su: er zijn er meer, maar dat doet het hier niet ter zake !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.