donderdag, mei 23, 2024
HomeFotoLaunch van 'Wan Okasi' Zorgvervoer in Suriname voor mensen met beperking

Launch van ‘Wan Okasi’ Zorgvervoer in Suriname voor mensen met beperking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 feb – Stichting Wan Okasi lanceert op 1 maart aanstaande speciaal zorgvoervoer in Suriname voor mensen met een beperking. De stichting is een non-profitorganisatie die zich ten doel stelt de sociaal – maatschappelijke en economische positie van de mens met een beperking in Suriname te verbeteren.

Om deze doelstelling te verwezenlijken, heeft de stichting met hulp van donateurs het zorgvervoerbedrijf ‘Wan Okasi Zorgvervoer’ opgericht. ‘Wan Okasi Zorgvervoer’ zal zich richten op het van deur tot deur vervoeren van de mens met een beperking in Suriname.

De officiële start van Wan Okasi Zorgvervoer vind plaats op vrijdag 1 maart 2019. De president van Suriname zal hierbij de sleutels van een bus symbolische overdragen aan de voorzitter van Wan Okasi. Zowel de president als de voorzitter van Wan Okasi, dhr. A. Koendjbiharie, zullen een toespraak houden.

Verder zullen spreken de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, mevr. drs. C. Marica-Redan, de minister van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, mevr. C. Polak en de voorzitter De Nationale Assemblée, mevr. drs. J. Geerlings-Simons.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Ze hebben zeker nog nooit gezien of gehoord van een rolstoelbus met een zij of achter lift. Wat deze man hier doet is zijn eigen rug de vernieling in helpen.Mocht hij achterover kieperen met deze jongen in zijn handen heeft hij een nog groter probleem.Gezien Bouta zijn grijze massa al flink ingekrompen is, overhandigd hij de sleutels van de bus.Hij heeft niet door dat hij verkeerd bezig is.Een rolstoelbus moet voldoen aan de juiste veiligheidseisen voordat je mensen met een beperking laat vervoeren.
  Deze man in zijn gele shirt doet ook zo maar wat. Goed bedoeld dat hij wil helpen, niet denkende dat zijn handelingen op een nog veiligere manier kan, zonder dan iemand met een beperking hinder hiervan ondervindt. Sarie Torie


  Maak melding
 2. Je zou bijna kunnen zeggen en denken, dat dit ondoordacht plan is en wordt uitgevoerd door mensen die zelf een verstandelijke beperking hebben. Sarie Torie. Zwaardere personen zullen ze aan hun lot overlaten. Die laten zij verrotten in een hoekje.Er bestaan al enkele eeuwen rolstoelbussen met een lift. Dit is comfortabel voor de mensen met een beperking, die rolstoel gebonden zijn, tevens ontlast het de medewerker van lichamelijke klachten. Het primitieve gedoe hier in dit land is verschrikkelijk.
  Men rijdt hier in de duurste auto’s rond en kunnen niet een rolstoelbusje aanschaffen. Die jonge dame in de rolstoel, heeft zo ook haar bedenkingen van zal ik over stappen naar de andere rolstoel? Mensen toch er hoort een speciale rolstoel kussen in deze rolstoel te zitten.Dit soort opklapbare rolstoelen, kan en mag je niet zo gebruiken voor mensen met een beperking. Je kunt zelf zien dat de instelling chronisch tekort in hun eigen denk en handelingsvermogen.De zitting van een rolstoel hoort stabiel te zijn en niet ingezakt, dan biedt het geen enkele steun alleen maar ongemak. Ga er maar zelf in zitten, nou het zit niet prettig hoor. Na broko bakka toerie, nanga hattie skieng. Waarom laten de mensen hier die op de bedel toer gaan of donaties vragen zich niet goed voorlichten???? Hoe dom ben je als goed bedoelt denkt, een andere te helpen maar niet heus.
  Je juist de persoon nog meer de vernieling in helpt. Scholing Scholing en nogmaals scholing.
  Laat je beter informeren of ga zelf opzoek naar de juiste informatie hoe een rolstoel werkt. Het gaat niet alleen om te persoon in te duwen. Maar letten op de zithouding. Dong kaws.
  Zielig hoor voor deze mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Er zijn toch Fysiotherapeuten en Ergotherapeuten in dit land???? Of niet soms. Als zij hooggeschoold zijn kunnen zij deze instellingen bijscholen. Dit zijn echt horror foto”s.


  Maak melding
 3. @Boeboe bit Sjorie,

  een rolstoelbusje met lift kost al snel 150.000 euro. Wie gaat dat betalen. Soms
  moet je roeien met de riemen die je hebt. Deze vrijwilligers doen hun best in
  moeilijke omstandigheden en verdienen meer respect. Ik weet zeker dat de mensen blij
  zijn dat ze nu meer mobiel zijn ondanks dat alles niet ideaal is.


  Maak melding
 4. @Vliegende Hollander
  Kijk eens op autotrader ofzo, 2e hands zijn ze echt niet duur hoor!

  @BBS
  Geheel met u eens, het idee is goed, de uitvoering verschrikkelijk! Ze kunnen net zo goed een paard met een platte kar erachter inzetten en vervolgens over de klinkers gaan rijden. Zelfs als vrijwilliger zal je hier toch niet blij mee zijn??

  Bah wat jammer zeg, ik dacht een superpositief stukje over vooruitgang te gaan lezen. Blijkt het helaas weer de Surinaamse versie te zijn van vooruitgang…


  Maak melding
 5. Goed plan voor de minder valide mensen! Ben toch benieuwd hoelang ze het volhouden. Ik geef ze een jaar en dan zal weer een benefiet worden gehouden of ze gaan op zoek naar sponsoren. Jaar twee redden ze niet want money no do moro. Ben benieuwd.


  Maak melding
 6. De VPH kan hier zeker zorg voor dragen.
  @Standard LCF deze auto’s zijn 2e hands zeker niet duur.
  Misschien komt het nog.Duur wil ook niet altijd zeggen dat het beter is. Deugdelijkheid en kwaliteit is veel beter. Na so a de


  Maak melding
 7. @BBS
  Nou….als je kijkt naar het plaatje waar dat jongetje in die oude 1978 stadsbus wordt geladen (zulke bussen rijden al 30 jaar niet meer in Holland, alsof we 1 of ander arm land uit Afrika zijn)… pfffft.
  Dan is ELK voertuig dat in Holland de weg op mag 10x beter


  Maak melding
 8. Een sociale president. Willing and able. Stap voor stap. Paso a paso.
  Deze voorzitter van Wan Okasi die zelf ook een beperking heeft, is afgelopen jaar in december bij de president langs geweest. Dit is een verworvenheid mede ondersteund door de overheid. Mensen met een beperking hebben ook recht op een baan en recreatie en met het opzetten van deze lancering, wordt er hierdoor gevolg aan gegeven. Het betekent dat ook in het weekend vervoer beschikbaar is voor deze mensen.
  We kunnen lang en breed praten over de bussen, feit is dat deze doelgroep verzekerd is van A naar B en vice versa. Gewoon openbaar vervoer voldoet niet. Er is ook een link naar een Surinaamse site waar je wel een bus ziet met alle voorzieningen. Staart u zich niet blind op de bus en besteed u eerder aandacht aan de okasi die aangeboden wordt aan mensen met een beperking en/ of bijkomende stoornissen.


  Maak melding
 9. @pakiratigri

  Ik denk dat iedereen blij is met deze vooruitgang hoor maar het is wel een onnodig beperkte vooruitgang.
  Misschien nu dat de krant er aandacht voor heeft gegeven zal er een nog betere sponsor komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES